İKV CAN ÇEKİŞMEYECEK

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Saver
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Klan: Lodos

Re: İKV CAN ÇEKİŞMEYECEK

Mesaj gönderen Saver »

Rudboy yazdı:bir kaç ay önce gm ile konuştum sosyal medya aracılığıyla oyuna güncelleme gelmeyeceğini belirtti.
Hangi GM'le konuştun gerçekten büyük merak içerisindeyim? Açıklarsan biz de aydınlanmış oluruz.

Alıntı yaptığım arkadaşı tenzih ederek yazıma devam ediyorum.
I Can Football forumlarına girin ve biraz mesajları okuyun. GM'ler veya DEV'ler açık açık oyunu bir süre güncellemeyeceğiz, beklemeyin şeklinde açıklamalar yapıyor. Burada da aynı açıklamaları yapmaları sizce çok mu zor? Susmak yerine bir süre güncellemeyeceğiz deseler daha mı çok isyan edeceksiniz? Hayır.
Sessiz kaldıklarına göre bir planları olabilir diye hiç mi düşünen yok? İKV bitecek, bitti, bitiyor diye diye oyunu ve bu konuyu gülünç duruma soktunuz.
Kullanıcı avatarı
kordugum
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen kordugum »

Bende konuşmuştum açıkça diyorlar evet biz oyuna yenilik getirmekten ve güncellemekten aciziz diye nedeni sorulduğunda ise bir çok yetkilinin verdiği yanıtlardan birini alıyoruz.
"Şirketimizin geçirdiği zor günleri keşke oyuncularımıza anlatmanın bir yolu olsaydı."
Nerull eski bir oyuncuydu belki ama sonrada ekibe Head Game Master olarak katıldı yani ofise geliyordu.Game Masterlera talimatlar veriyordu ve diğer işlerle ilgileniyordu.Mevlüt Dinç istifa edince oyuna sahip çıkan Nerull oldu ve bir şeyleri yoluna sokmak istedi fakat olmadı.Ekibin çekirdek kadrosu dağınık durumdaydı 2004'den beri oyunu geliştiren 5-6 kişiden biri olan N.Özgür Soner(Zwartan) ayrılmıştı,Fevzi Altuncu(FevziBey) ayrılmıştı ve oyunda bir çok emeği olan nice kişiler ve en önemliside baş mimar olan Mevlüt Dinç'de bırakınca oyun otomatik ve doğal olarak çıkmaza girdi,fakat bütün bu olanlara rağmen en yetkili ağızdan bir bilgilendirme alamamamız gerçekten içler acısı...

Diğer konulara değinecek olursak TTnet yine saçma sapan projelere kalkındı ve birçogu elinde patladı.İKV'yide kaldırıp bir köşeye attı.Çünkü herkes gitmişti zaten yeni adam alma derdinemi düşselerdi yoksa var olanı bir süre daha götürmemi ilk başta Mevlüt Dinç ayırıldığı zamanın yazı biraz atak yapar gibi oldu.2013 senesinde fuarda oldu,yazın oyuna eklenmeyen eksik tılsımlar geldi ve kanca asa takma gibi basit hatalar giderildi.Fakat o zamandan bu yana oyun adına en ufak bir şey yapılmadı etkinlikler bile aynı çünkü artık öyle bir dertleri bile yok.Bir köşede kaldı oyun arada sırada sunucu bakımı,playstore'un reklamı yapılıyor ve artık bıktığımız aynı etkinlikler...ve aynı şekilde ICF herkes muzdarip bu durumdan ama İKV'nin oyuncu kitlesinin daha fazla ve daha eski oyun olması sebebiyle yine oyun sunucuları boşaldı ama tekrar canlanabilir.

Güncelleme konusu ise şu durumda oyuna bu kadar ilgi ve alakasız kalınırken güncelleme gelmesi süprizin ötesinde bir şey olur zaten ekibin başında ekibi yönetenin koordine edeni kim olduğu belli değil,Buluşma düzenlenmiyor,fuarlara katılınmıyor,Ofisin nerde olduğu muamma,Develop ekibi sayarken 4 5 kişiden ileri gidemiyoruz, artı yenilik vs. herşey parayla herkes harcadığı bu paranın kendisine kat kat dönmesini ister ticari amaçta bu vardır ve hala bazı arkadaşların yeniliği paintten resim çizmeyle bağtaşdırdığı için şimdi çekilen akçelerin yenilik için yeteceğini zannetmiyorum ve reklam konusu eğer yenilik ile en ufak bir hazırlık olsaydı bunun defalarca reklamı yapılırdı ama oyunun hiç bir yerde reklamı yok google adsens olsun vs. vs. birde buluşma meselesi nerull bot gibi buluşma yapmaya devam edeceğiz diyor fakat ne buluşma yapıyolarda ne de olan fuara 2.kişi olan gönüllü ekip başka bir şey diyor Nerull başka bir şey diyor.Arada foruma gelip iki kelam dikkat çekmek için sanki oyuncularla alay edermiş gibi bir şeyler yazıyor.

KAHROLSUN YÖNETİM :S

Saver
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen Saver »

kordugum yazdı:Bende konuşmuştum açıkça diyorlar evet biz oyuna yenilik getirmekten ve güncellemekten aciziz diye nedeni sorulduğunda ise bir çok yetkilinin verdiği yanıtlardan birini alıyoruz.
"Şirketimizin geçirdiği zor günleri keşke oyuncularımıza anlatmanın bir yolu olsaydı."
Nerull eski bir oyuncuydu belki ama sonrada ekibe Head Game Master olarak katıldı yani ofise geliyordu.Game Masterlera talimatlar veriyordu ve diğer işlerle ilgileniyordu.Mevlüt Dinç istifa edince oyuna sahip çıkan Nerull oldu ve bir şeyleri yoluna sokmak istedi fakat olmadı.Ekibin çekirdek kadrosu dağınık durumdaydı 2004'den beri oyunu geliştiren 5-6 kişiden biri olan N.Özgür Soner(Zwartan) ayrılmıştı,Fevzi Altuncu(FevziBey) ayrılmıştı ve oyunda bir çok emeği olan nice kişiler ve en önemliside baş mimar olan Mevlüt Dinç'de bırakınca oyun otomatik ve doğal olarak çıkmaza girdi,fakat bütün bu olanlara rağmen en yetkili ağızdan bir bilgilendirme alamamamız gerçekten içler acısı...

Diğer konulara değinecek olursak TTnet yine saçma sapan projelere kalkındı ve birçogu elinde patladı.İKV'yide kaldırıp bir köşeye attı.Çünkü herkes gitmişti zaten yeni adam alma derdinemi düşselerdi yoksa var olanı bir süre daha götürmemi ilk başta Mevlüt Dinç ayırıldığı zamanın yazı biraz atak yapar gibi oldu.2013 senesinde fuarda oldu,yazın oyuna eklenmeyen eksik tılsımlar geldi ve kanca asa takma gibi basit hatalar giderildi.Fakat o zamandan bu yana oyun adına en ufak bir şey yapılmadı etkinlikler bile aynı çünkü artık öyle bir dertleri bile yok.Bir köşede kaldı oyun arada sırada sunucu bakımı,playstore'un reklamı yapılıyor ve artık bıktığımız aynı etkinlikler...ve aynı şekilde ICF herkes muzdarip bu durumdan ama İKV'nin oyuncu kitlesinin daha fazla ve daha eski oyun olması sebebiyle yine oyun sunucuları boşaldı ama tekrar canlanabilir.

Güncelleme konusu ise şu durumda oyuna bu kadar ilgi ve alakasız kalınırken güncelleme gelmesi süprizin ötesinde bir şey olur zaten ekibin başında ekibi yönetenin koordine edeni kim olduğu belli değil,Buluşma düzenlenmiyor,fuarlara katılınmıyor,Ofisin nerde olduğu muamma,Develop ekibi sayarken 4 5 kişiden ileri gidemiyoruz, artı yenilik vs. herşey parayla herkes harcadığı bu paranın kendisine kat kat dönmesini ister ticari amaçta bu vardır ve hala bazı arkadaşların yeniliği paintten resim çizmeyle bağtaşdırdığı için şimdi çekilen akçelerin yenilik için yeteceğini zannetmiyorum ve reklam konusu eğer yenilik ile en ufak bir hazırlık olsaydı bunun defalarca reklamı yapılırdı ama oyunun hiç bir yerde reklamı yok google adsens olsun vs. vs. birde buluşma meselesi nerull bot gibi buluşma yapmaya devam edeceğiz diyor fakat ne buluşma yapıyolarda ne de olan fuara 2.kişi olan gönüllü ekip başka bir şey diyor Nerull başka bir şey diyor.Arada foruma gelip iki kelam dikkat çekmek için sanki oyuncularla alay edermiş gibi bir şeyler yazıyor.

Açıkçası sürekli olaylara şaka ile yaklaşan senden böylesine uzun bir cevap beklemiyordum. Hatta yukarıdaki benim mesajıma alıntı yaparak "Peki kardeş" gibisinden bir şeyler yazmanı bekliyordum. Fakat böyle bir yazı yazmış olman bende cevap yazma isteği uyandırdı. =)
Öncelikle oyunun direği Mevlüt Dinç değildi. Ekibi kuran oydu belki fakat oyunun direği Özgür Soner'di.
Bana sorarsan şirket pek zor günler geçirmiyor. Olaya biraz profesyonel bakmak lazım. İKV bu güne kadar hiç bir zaman güncellemeyi vaktinden önce duyurmadı. Sakin olun yapacağız demedi. Ne zaman güncelleme hazır hale geld, o zaman duyurusu geçildi. Bence mantıklı bir sistem. Günümüzde pek çok büyük firma oyunu önceden duyurmuş olmanın sıkıntısını yaşayabiliyor. Yapıyoruz diye duyuruyorlar fakat oyun geliştirme sürecinin olmazsa olmazı, takvim sarkmasıyla karşılaşıyorlar. Oyuncular hani hala bitiremediniz diye baskılara başlıyor, yapım ekibi yatıştırmaya çalışıyor, oyuncuların neler oluyor lan diyerek beklentisi artıyor vs vs. Neticede bir alıyorlar oyunu, biz bunun için mi fazladan beklemiştik durumu yaşanıyor. Bence tamamlandıktan sonra duyurulması son derece mantıklı.
Geliştirici ekipten çoğunu sayamıyoruz çünkü eskiden beri İKV'nin gelişiminde rol oynayan, zaman zaman aramıza karışan insanlar artık bu firma ile çalışmıyor. Fakat onların bu firmada çalışmıyor olması, bu firmada in cin top oynuyor anlamına gelmez. Linkedin gibi mecralarda araştırırsan TTNET oyun geliştirme departmanında farklı pozisyonlarda yer alan pek çok çalışana rastlayabilmen mümkün. Bunların hepsi İKV için mi çalışıyordur? Onu bilemeyiz işte. Ayrıca ekiple ilgili olarak, projenin en başından beri var olan Kürşad Karamahmutoğlu'nun hala görevine devam ettiğini hatırlatmakta fayda görüyorum. Hikaye bu adamdan çıkmadı mı sonuçta?
Ticari ürün konusunda kesinlikle haklısın. TTNET, İKV'den elde edeceği ticari geliri enine boyuna düşünüp tartışıyordur. Haksızsınız diyemeyiz, düşünmeseler aptallık olur.
Neticede, BENCE, oyuna yeni bölge, yeni BOSS, yeni kıyafetler vs. gelir fakat oyunun görsellerinde bir iyileştirme beklememeliyiz. 2004'te yazılmış bir oyun motorunu geliştirmek çok sancılı bir süreç olur. Hele ki motora yabancı bir ekip geliştirecekse. Bahsi geçen ticari çıkarlar nedeniyle de kimse böyle bir işe kalkışmak istemez (haklı olarak).
Bekleyip göreceğiz.
Kullanıcı avatarı
sshinobi
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen sshinobi »

Saver yazdı:
kordugum yazdı:Bende konuşmuştum açıkça diyorlar evet biz oyuna yenilik getirmekten ve güncellemekten aciziz diye nedeni sorulduğunda ise bir çok yetkilinin verdiği yanıtlardan birini alıyoruz.

Açıkçası sürekli olaylara şaka ile yaklaşan senden böylesine uzun bir cevap beklemiyordum. Hatta yukarıdaki benim mesajıma alıntı yaparak "Peki kardeş" gibisinden bir şeyler yazmanı bekliyordum. Fakat böyle bir yazı yazmış olman bende cevap yazma isteği uyandırdı. =)
Öncelikle oyunun direği Mevlüt Dinç değildi. Ekibi kuran oydu belki fakat oyunun direği Özgür Soner'di.
Bana sorarsan şirket pek zor günler geçirmiyor. Olaya biraz profesyonel bakmak lazım.İKV bu güne kadar hiç bir zaman güncellemeyi vaktinden önce duyurmadı. Sakin olun yapacağız demedi. Ne zaman güncelleme hazır hale geld, o zaman duyurusu geçildi. Bence mantıklı bir sistem. Günümüzde pek çok büyük firma oyunu önceden duyurmuş olmanın sıkıntısını yaşayabiliyor. Yapıyoruz diye duyuruyorlar fakat oyun geliştirme sürecinin olmazsa olmazı, takvim sarkmasıyla karşılaşıyorlar. Oyuncular hani hala bitiremediniz diye baskılara başlıyor, yapım ekibi yatıştırmaya çalışıyor, oyuncuların neler oluyor lan diyerek beklentisi artıyor vs vs. Neticede bir alıyorlar oyunu, biz bunun için mi fazladan beklemiştik durumu yaşanıyor. Bence tamamlandıktan sonra duyurulması son derece mantıklı.
Geliştirici ekipten çoğunu sayamıyoruz çünkü eskiden beri İKV'nin gelişiminde rol oynayan, zaman zaman aramıza karışan insanlar artık bu firma ile çalışmıyor. Fakat onların bu firmada çalışmıyor olması, bu firmada in cin top oynuyor anlamına gelmez. Linkedin gibi mecralarda araştırırsan TTNET oyun geliştirme departmanında farklı pozisyonlarda yer alan pek çok çalışana rastlayabilmen mümkün. Bunların hepsi İKV için mi çalışıyordur? Onu bilemeyiz işte. Ayrıca ekiple ilgili olarak, projenin en başından beri var olan Kürşad Karamahmutoğlu'nun hala görevine devam ettiğini hatırlatmakta fayda görüyorum. Hikaye bu adamdan çıkmadı mı sonuçta?
Ticari ürün konusunda kesinlikle haklısın. TTNET, İKV'den elde edeceği ticari geliri enine boyuna düşünüp tartışıyordur. Haksızsınız diyemeyiz, düşünmeseler aptallık olur.
Neticede, BENCE, oyuna yeni bölge, yeni BOSS, yeni kıyafetler vs. gelir fakat oyunun görsellerinde bir iyileştirme beklememeliyiz. 2004'te yazılmış bir oyun motorunu geliştirmek çok sancılı bir süreç olur. Hele ki motora yabancı bir ekip geliştirecekse. Bahsi geçen ticari çıkarlar nedeniyle de kimse böyle bir işe kalkışmak istemez (haklı olarak).
Bekleyip göreceğiz.
Bu kadar süre hazırlanan bir güncelleme olamaz yeni oyun yapılırdı bu sürede. Terk edildi oyun kimse birşey beklemesin
Kullanıcı avatarı
Detay
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Detay »

kordugum yazdı:
Nerull eski bir oyuncuydu belki ama sonrada ekibe Head Game Master olarak katıldı yani ofise geliyordu.Game Masterlera talimatlar veriyordu ve diğer işlerle ilgileniyordu.Mevlüt Dinç istifa edince oyuna sahip çıkan Nerull oldu ve bir şeyleri yoluna sokmak istedi fakat olmadı.

Mevlüt Dinç istifa edince oyuna sahip çıkmak isteyen kişi Nerull mu oldu ? :?: :?:

Böyle bir durumun olması mantıkla uyuşabilir mi sence ?
Antegar-detay
Kullanıcı avatarı
tedashii
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Kuklacı

Mesaj gönderen tedashii »

Detay yazdı:
kordugum yazdı:
Nerull eski bir oyuncuydu belki ama sonrada ekibe Head Game Master olarak katıldı yani ofise geliyordu.Game Masterlera talimatlar veriyordu ve diğer işlerle ilgileniyordu.Mevlüt Dinç istifa edince oyuna sahip çıkan Nerull oldu ve bir şeyleri yoluna sokmak istedi fakat olmadı.

Mevlüt Dinç istifa edince oyuna sahip çıkmak isteyen kişi Nerull mu oldu ? :?: :?:

Bu arkadaş sürekli facebooktan nihat abiye yazıyor nihat abide buna bişeyler uyduruyor bu da burda gelip onu savunuyor işte ciddiye alıncak bişey yok bunun söylediklerinde
WesTSooN
Kullanıcı avatarı
Rotary
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Rotary »

Rotary yazdı:
En sizin kadar bende duygusal anlamda bağlıyım bu oyuna ama şunuda unutmayın , insanların , hükümetlerin , ülkelerin devrildiği bir gecede . oyunun ebedi olmasını bekleyemeyiz . her şeyin bir zamanı ve ömrü vardır .... selamlar.
Önemli bir kişi.
İKV dahil tüm oyunlar ttnet'e devredildi ve tüm yetki ve sorunluluk ttnet'de. Oyunlarla olan duruma en az sizin kadar üzgünüm ancak benim yapabileceğim hiç bir şey yok. Bana verdiğiniz destek için çok teşekkür ederim. Umarım ilerde başka projelerle ülkemizdeki oyun sektörünün gelişmesine katkı sağlamaya devam ederim. gelişmeleri paylaşıyorum zaten. Sevgi ve selamlar.
Bir diğer önemli kişi.

Bu konuşmalardan neler anlamamız gerektiğini hepimiz biliyoruz. Çok merak edene yada vay efendim yalan atma, sallama diyene konuşmaları özel mesaj yoluyla başka biryerden atabilirim. Umut fakirin ekmeğidir...
IIIıPEACEıIII / IIIIıPEACEıIIII / peace / Rotary
Kullanıcı avatarı
kordugum
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

Mesaj gönderen kordugum »

Detay yazdı:
kordugum yazdı:

Mantık derken ekipte kimse kalmadıki diyoruz anlaksızmısın bilader etkinlikleri yöneten,sunucu bakımlarını yapan o zaten oyuna adına başka bir şey yapılıyormuda?????????????????
tedashii yazdı:
Detay yazdı:
kordugum yazdı:

Bu arkadaş sürekli facebooktan nihat abiye yazıyor nihat abide buna bişeyler uyduruyor bu da burda gelip onu savunuyor işte ciddiye alıncak bişey yok bunun söylediklerinde
Biz neysek oyuz bilader senin gibi kırk takla atmadık sonra uydurma dediklerini ekipteki gönüllüler bole söylüyor madem ciddiye almıyacan niye cevap yazıyorsun diye sormazlarmı adama be deyyus

Diğer arkadaşta bi bellemiş kara kürşad mamakoğlu he bekle gelir kardeş hikaye yazmakta ne var bende yazıyom
Kullanıcı avatarı
TOLGARDA
Ruh Taşı Gezgini
Ruh Taşı Gezgini
Sunucu: Karaköy

Mesaj gönderen TOLGARDA »

Belki bu yazdığım yüzünden ceza alabilirim ama;
Türk Telekom'un, Oger Telecom (Ojer Telekom)'un elinde %55 hissesi bulunuyor. Benim düşüncem ise %100 yerli bir çalışma olduğu için gelişmesine izin verilmediğidir. Oyunda kullanılan motor, sunucu, geliştirme ekibi hepsi yerlidir, en ufak bir gavur eli değmemiştir.
:zero: :one: :two: :three: :four: :five: :six: :seven: :eight: :nine:
Kullanıcı avatarı
Detay
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Detay »

Kordugum;

Israrla ekibin olmadığını neye dayandırıyorsun anlamıyorum. Türk telekom gibi bir şirketin ortada hiçbir ekip yokken oyunu hala açık tutup bir de kalan kahraman dev'e maaş ödemesi mantıklı geliyor mu sana ? Ekip varsa 2 yıldır nerde dersin haliyle. Başka bir proje üzerinde çalıştığını çok kez söyledim, sadece İKV ile uğraşmıyorlardır. Ayrıca yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi araştırdığın zaman birçok isim görebiliyorsun.

Ekipte 10 yıldır var olan hikayenin oyunun temellerini atan "kişiler" hala oradayken, Mevlüt Dinç'in istifası sonrasında oyunun, sadece test görevlisi ve head game master olan birine kalması bana saçma geliyor açıkçası. Nerull Sobee'nin forumda görünen yüzlerinden biri. Oyuncu - Destek - Sobee arasındaki bağlantılardaki kişi. Sen sürekli onu gördüğün için böyle düşünüyorsun diye tahmin ediyorum.
Antegar-detay

“Genel Etkileşim” sayfasına dön