...

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
DuMaNisTT
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Talebe-i Tevarih

Re: ...

Mesaj gönderen DuMaNisTT »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Bu İşin Fıtratında GEZİ-p Eğlenmek Var
Kullanıcı avatarı
bloodthirsty
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Tılsım
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen bloodthirsty »

kendilerini geliştiremiyorlarsa böyle bi ortama hiç çıkmasalardı daha iyiydi mmorpg tarzı bir oyun yapıyorsun bunca yıl oyun devam ediyor ama sen teknik ekibini geliştirmiyorsun saçma değilmi piyasadaki oyunlarla mücadele etmek istiyorlarsa kendilerini geliştiricekler oraya çıkıpta bizim teknik ekibimiz yeterli demekle olmuyor
Kullanıcı avatarı
mobilsorun
Hızlı Koşan
Hızlı Koşan
Klan: Lodos
Lonca: Yalnızlık Paylaşılmaz

Mesaj gönderen mobilsorun »

Ortada forumu denetlemekten başka bir ekibin olup olmadığı da meçhul.
Bir ay doğar ilk ak$amdan geceden ..
Resim
Yolun ardına bakmadık yorulmadık ..
yasamakoldurur
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen yasamakoldurur »

Hadi beyler gelin Jandarma Ali bana bakıyo ben ona bakıyom
Kullanıcı avatarı
DuMaNisTT
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini

saat 8 de gerekli duyurular tekrarlanıyor..
Kullanıcı avatarı
BilgeTonyukuk
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen BilgeTonyukuk »

Selamun aleyküm;

Günlerdir forumda okuyorum, okuyorum, okuyorum. Protesto, toplanıyoruz, sesimizi duyuracağız, hakkımızı alacağız, Allah belalarını versin, haramı zıkkım olsun... Tek bir yorum yazacağım, alınan alınsın, kırılan kırılsın, hiç de umurumda değil. Dilerseniz beni birinin yandaşı, dilerseniz birinin karşıtı olarak nitelendirin o da umurumda değil. Ben 7 senedir buradayım ve en azından çizgimin ne olduğunu, nerede kime iğneyi, nerede kime çuvaldızı batıracağımı iyi biliyor bazılarınız. İyi okuyun bu yazacaklarımı;

Şimdi gidelim geçmişe; 2011 yılının başlarındayız. Forumda bir konu açıldı gecenin kör saatlerinde. Bir kaç dakika kaldı genel etkileşimde, ardından birden yok oluverdi. Konuda bir resim, belki eli hızlı olan bir kaç oyuncu kaydedebildi bunu bilgisayarına. Resim ne idi? İşte karşınızda:

Resim

Bakıldığında sıradan bir Mevlana Zırh reçetesine benziyor değil mi? Tek bir farkla, yanında eşyanın kodları var. Ve Çemberlitaş Grup Bölgesinin geliş tarihi 1 Haziran 2011. Bulmacadaki eksik kısımları çözmenize yardımcı olayım mı? Bu reçetenin forumda yayınlandığı geceden aylar sonra geldi Çemberlitaş. Ve bu reçeteyi elde eden kişiler aylar öncesinden stok yaptı Ganodermalarını, Dört Yapraklı Yoncalarını, Menekşe Elmaslarını. Şimdi soruyorum, nerede benim hakkım, nerede sizin hakkınız? Hiç düşündünüz mü bu ketumluk, sessizlik neden acaba? Birileri susuyorsa acaba birilerinin hakkının yenmesi önlemek için susuyor olabilir mi?

Büyük Hol bölgesi testleri açık açık yapıldı, hatta bazı sıradan oyuncular katıldı çekiliş ile. Bunu gizli tutmanın lüzumu yoktu, çünkü Büyük Hol ile gelecek Tılsım'ların hiçbir malzemesi daha önce elimizde olan madenler materyaller değildi. Yepyeni madenler, yepyeni materyaller eklendi oyuna. Peki şimdi sessiz kalınıyorsa, acaba yeni gelecek bölgede elimizde olan materyaller madenler kullanılacağından olabilir mi?

İstiyorsunuz ki bir GM çıksın, desin ki "Evet arkadaşlar, falanca tarihte Büyük Hol bölgesinin devamı olan "Tangriss"i getireceğiz. Takipte kalınız !" Bu isteğini forumda dile getiren arkadaşlar da hep aynı simalar. Sorsan kendilerine; "Ahbap Defansif 2 (III)'lü savaşçıyı kesecek tılsım kombinasyonunu buldun mu, ürettin mi? Yok. Ofansif 2 (III) savaşçıyla nasıl Defansif 2 (III)'lü savaşçıyı teke tekte kesersin, bir kombinasyon buldun mu? Yok. Savaşçıda Ağır Vuruş tılsımını üretip hiç deneme yaptın mı? Ne kadar serilikte vuruyor? Yok. Hedef Saptırma (III)'ü denedin mi hiç? Nasıl oluyor Boss keserken hs verince? Yok. Meteorit 1, Meteorit 2 (III), Meteorit (III), Meditasyon 1 (III) kombinasyonu ile en fazla kaç vurabiliyorsun denedin mi? Yok. Ateş Çemberi tılsımını üretip çemberciyken ne kadar seri vurabildiğini denedin mi? Yok. İyileştirme, Şifa Bilgisi (III), Element Direnç Alanı, Fiziksel Direnç Alanı kombinasyonunu tamamlayıp hiç bölgeye girdin mi? O da yok. Varsa yoksa öğrenilmiş bir Meteorit 1, Yıldırım 2, üret veya satın al olmadı ağabeyinden ahbabından ödün(ç)al, olsun bitsin. Ha en lüksümüz de Büyü Bozma (III) olmuş, Savaşçıda da çak bir Defansif 2 (III), indir milleti kütür kütür. Ee sen sadece bunları mı kullandın ahbap? Evet ben bitirdim tılsım sistemini çözdüm bunlar en işe yararları gerisini kaldır çöpe at. Oldu o zaman. Sizin çabuk tüket yenisini iste mantığınız size kalsın. Ben oyunumu tadını çıkara çıkara oynarım. Belki aylar sürer farklı kombinasyonlar denemem, belki istediğim alanda etkili olmadığını fark eder ve pişman olurum denediğime. Ama kendim çözerim, kendim keyif alırım. Tıpkı bir zamanlar millet Mesmer Büyük sahra dizerken biz Zilfallon - Arsenik dizip dirençlerimizi Elektirik - Ateşe vererek ws attığımızda karşımızdakileri teker teker yere sermekten keyif aldığım gibi.

Uzun lafın kısası, her şeyden önce şu ön yargılarınızı bırakın ve herkes ile aynı dili konuşmaya başlayın, sanki bir radyo frekansı sözlerimiz, ben "A" diyorum, bir taraf "Z" anlıyor, diğeri ne dedin diyor. Ve bakış açınızı değiştirin, ben bu camiada geçmişte yapılanları unutmadım, kolay kolay da dile getirmem, sizde karşınızdaki insanlara samimiyetle yaklaşmaya çalışın, baktınız gerçekten olumsuz bir tepki alıyorsunuz tüm iyi niyetinize rağmen, kalkın o zaman beraber protestoda bulunalım. Ama farklı dilleri konuşurken, zıt tepkilerin doğması normal diye düşünüyorum. Bu konuya yazacağım tek ve son iletidir. Sevgilerimle.
Resim
Kullanıcı avatarı
BANG
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen BANG »

DuMaNisTT yazdı::mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Bu İşin Fıtratında GEZİ-p Eğlenmek Var
O gezide kaç kişi öldü bi faşit yüzünden sen haddini
asmaya basladin
Kullanıcı avatarı
mobilsorun
Hızlı Koşan
Hızlı Koşan
Klan: Lodos
Lonca: Yalnızlık Paylaşılmaz

Mesaj gönderen mobilsorun »

Saçmaladığının farkında mısın tonyükük ?

Bangbros sakin ol rte soma da ölenler için bu işin fıtratında var diyordu gönderme yapmış olabilir mi arkadaş ?
Bir ay doğar ilk ak$amdan geceden ..
Resim
Yolun ardına bakmadık yorulmadık ..
Kullanıcı avatarı
DuMaNisTT
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini

BilgeTonyukuk yazdı:Selamun aleyküm;

Günlerdir forumda okuyorum, okuyorum, okuyorum. Protesto, toplanıyoruz, sesimizi duyuracağız, hakkımızı alacağız, Allah belalarını versin, haramı zıkkım olsun... Tek bir yorum yazacağım, alınan alınsın, kırılan kırılsın, hiç de umurumda değil. Dilerseniz beni birinin yandaşı, dilerseniz birinin karşıtı olarak nitelendirin o da umurumda değil. Ben 7 senedir buradayım ve en azından çizgimin ne olduğunu, nerede kime iğneyi, nerede kime çuvaldızı batıracağımı iyi biliyor bazılarınız. İyi okuyun bu yazacaklarımı;

Şimdi gidelim geçmişe; 2011 yılının başlarındayız. Forumda bir konu açıldı gecenin kör saatlerinde. Bir kaç dakika kaldı genel etkileşimde, ardından birden yok oluverdi. Konuda bir resim, belki eli hızlı olan bir kaç oyuncu kaydedebildi bunu bilgisayarına. Resim ne idi? İşte karşınızda:

Resim

Bakıldığında sıradan bir Mevlana Zırh reçetesine benziyor değil mi? Tek bir farkla, yanında eşyanın kodları var. Ve Çemberlitaş Grup Bölgesinin geliş tarihi 1 Haziran 2011. Bulmacadaki eksik kısımları çözmenize yardımcı olayım mı? Bu reçetenin forumda yayınlandığı geceden aylar sonra geldi Çemberlitaş. Ve bu reçeteyi elde eden kişiler aylar öncesinden stok yaptı Ganodermalarını, Dört Yapraklı Yoncalarını, Menekşe Elmaslarını. Şimdi soruyorum, nerede benim hakkım, nerede sizin hakkınız? Hiç düşündünüz mü bu ketumluk, sessizlik neden acaba? Birileri susuyorsa acaba birilerinin hakkının yenmesi önlemek için susuyor olabilir mi?

Büyük Hol bölgesi testleri açık açık yapıldı, hatta bazı sıradan oyuncular katıldı çekiliş ile. Bunu gizli tutmanın lüzumu yoktu, çünkü Büyük Hol ile gelecek Tılsım'ların hiçbir malzemesi daha önce elimizde olan madenler materyaller değildi. Yepyeni madenler, yepyeni materyaller eklendi oyuna. Peki şimdi sessiz kalınıyorsa, acaba yeni gelecek bölgede elimizde olan materyaller madenler kullanılacağından olabilir mi?

İstiyorsunuz ki bir GM çıksın, desin ki "Evet arkadaşlar, falanca tarihte Büyük Hol bölgesinin devamı olan "Tangriss"i getireceğiz. Takipte kalınız !" Bu isteğini forumda dile getiren arkadaşlar da hep aynı simalar. Sorsan kendilerine; "Ahbap Defansif 2 (III)'lü savaşçıyı kesecek tılsım kombinasyonunu buldun mu, ürettin mi? Yok. Ofansif 2 (III) savaşçıyla nasıl Defansif 2 (III)'lü savaşçıyı teke tekte kesersin, bir kombinasyon buldun mu? Yok. Savaşçıda Ağır Vuruş tılsımını üretip hiç deneme yaptın mı? Ne kadar serilikte vuruyor? Yok. Hedef Saptırma (III)'ü denedin mi hiç? Nasıl oluyor Boss keserken hs verince? Yok. Meteorit 1, Meteorit 2 (III), Meteorit (III), Meditasyon 1 (III) kombinasyonu ile en fazla kaç vurabiliyorsun denedin mi? Yok. Ateş Çemberi tılsımını üretip çemberciyken ne kadar seri vurabildiğini denedin mi? Yok. İyileştirme, Şifa Bilgisi (III), Element Direnç Alanı, Fiziksel Direnç Alanı kombinasyonunu tamamlayıp hiç bölgeye girdin mi? O da yok. Varsa yoksa öğrenilmiş bir Meteorit 1, Yıldırım 2, üret veya satın al olmadı ağabeyinden ahbabından ödün(ç)al, olsun bitsin. Ha en lüksümüz de Büyü Bozma (III) olmuş, Savaşçıda da çak bir Defansif 2 (III), indir milleti kütür kütür. Ee sen sadece bunları mı kullandın ahbap? Evet ben bitirdim tılsım sistemini çözdüm bunlar en işe yararları gerisini kaldır çöpe at. Oldu o zaman. Sizin çabuk tüket yenisini iste mantığınız size kalsın. Ben oyunumu tadını çıkara çıkara oynarım. Belki aylar sürer farklı kombinasyonlar denemem, belki istediğim alanda etkili olmadığını fark eder ve pişman olurum denediğime. Ama kendim çözerim, kendim keyif alırım. Tıpkı bir zamanlar millet Mesmer Büyük sahra dizerken biz Zilfallon - Arsenik dizip dirençlerimizi Elektirik - Ateşe vererek ws attığımızda karşımızdakileri teker teker yere sermekten keyif aldığım gibi.

Uzun lafın kısası, her şeyden önce şu ön yargılarınızı bırakın ve herkes ile aynı dili konuşmaya başlayın, sanki bir radyo frekansı sözlerimiz, ben "A" diyorum, bir taraf "Z" anlıyor, diğeri ne dedin diyor. Ve bakış açınızı değiştirin, ben bu camiada geçmişte yapılanları unutmadım, kolay kolay da dile getirmem, sizde karşınızdaki insanlara samimiyetle yaklaşmaya çalışın, baktınız gerçekten olumsuz bir tepki alıyorsunuz tüm iyi niyetinize rağmen, kalkın o zaman beraber protestoda bulunalım. Ama farklı dilleri konuşurken, zıt tepkilerin doğması normal diye düşünüyorum. Bu konuya yazacağım tek ve son iletidir. Sevgilerimle.

Şimdi Benim Herşeyim Tastamam Fakat Diğer Oyuncuların Gözünden Anlatıyım Bir De .

Tılsım Üretmek Çok Pahalıya Patlıyor tabi Tılsımı Üretmeden Önce ki Süreçte çok Zor Ç.T İtemlerini Tamamlamak Gerek O Görevleri Yapamayan ki İkv'nin %85 i Bu Kısımda Üretim Yapmak Zorunda bunun İçinde 1 T ye Yakın Parayı Gözden Çıkarmak Zorunda..Eğer Bunların Tamamlanmasını Beklersek Çok Zor. Maden Piyasası Gün Geçtikçe Yükselirken Oyun İçinde ki G.B Lonca Bencillikleri de Artmakta , M1 Arıyorlar Ç.T 'ye Peki Sorum Şu Ç.T Görevlerine Yeni Gelmiş Birisi Nasıl Bulsun M1 'i ? Ç.T Geldiğinde M1 Mi Vardı ? Diğer Grup Bölgeleri İçinde aynısı Geçerli Sığınak ve Miğrata Y2 Peki Arkadaşlar Adam Bu Görevleri Yapmadan Onları Nasıl Üretsin ? Parasıyla Üretsin Diyenler Var. Oyunda Belirli Görevleri Yapmadan Sadece Kasmak Benim Gözümde de Pek Bir Değeri Yok Ama Sistem Onu Gerektiriyor Grup Bölgeleri Olmadan Büyük Hol Gelse Belki Böyle Konuşmayabilirdik Çünkü Bireysel Bile Yapılabiliyordu Görevler Şimdi İse Belirli Bir Gruba Dahil Olmak Zorunda Fakat M1 veya y2 veya Diğer Tılsımların varsa .. Gaffar Görevini Yapmadan Gaffar İçin Full Ç.T İtemli Savaşçı Çağırmak Mı Anormal Bizim Yaptıklarımız mı Anormal Ben İtiraf Ediyorum Ben Ç.T Ye Girmeden Üzerimi Tamamladım Sadece Kaos İçin Ç.T ye girebildim Daha Gaffar Duruyor :)

Oyunu Bu hale Getirip Geriden İzlemek Bence Yanlış Olan.. Madem Öyle Bunu Düzeltmek İçin Oyuncuyla İrtibatı Kesmeyeceksin..Biz illa yenilik de istemiyoruz arkadaşlarımızın sorularına cevap istiyoruz
Kullanıcı avatarı
HeilHitler
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen HeilHitler »

LatveriA yazdı:Selam arkadaşlar,

Duygularını içtenlikle dile getiren arkadaşların yorumlarını okurken tebessüm ettim açıkçası. Bir oyuna böylesine bağlı bir camiaya sahip olmak, İstanbul Kıyamet Vakti'ni diğer oyunulardan ayıran en belirgin özelliği olsa gerek.

Oyun sektörünün yeni yeni geliştiği Türkiye'mizde İKV'nin, sektörün filizlenmesine öncülük etmesinde ne kadar önemli bir yeri olduğunu hepimiz biliyoruz. Kaldı ki olabildiğince kısıtlı imkanlarla, oyunumuzun bu yola çıkarak geçmişe baktığınızda nereden nereye geldiğini rahatlıkla görebiliyoruz. Beta sürecinden bu yana, en önemlisi de sizlerin desteğiyle İKV'nin gelişim süreci, yurt çapında oyun dünyasına sürülen bir çok oyuna örnek olmuş, tahmin edilemeyen yapımlardan daha başarılı bir geçmişe sahip olmuştur.

Bir oyunun temelini atmak ve onu sektöre katmak ne kadar zorsa, temele ekleme yapmak, yapıyı yükseltmek; özellikle temelinde ne kadar ekleme varsa onun üzerine birşeyler daha katabilmek gittikçe zorlaşmakta, daha doğrusu zahmet gerektirmektedir. Ne kadar zahmetse, o kadar zaman...

İKV'nin gelişimi için, sahip olduğu camiasındaki oyuncuların desteği olmazsa olmazdır. Oyunun gelişimi sadece oyunu geliştiren developerların çabalarıyla sağlanmaz. Ortaya sürülen bir yapıt ne kadar fazla kitlelere hitap edebilir, ulaşabilirse, gelecek için o kadar parlak ve başarılı bir yolda ilerlemeye devam eder. Oyunun gelişiminde oyuncuların katacağı artılar etkili olmakla birlikte, oyuncuların katacağı eksiler de bu gelişimi olduğunda etkilemektedir.

Bir ürünün, eserin olabildiğince fazla kitleye hitap edebilmesi için dış görünümün çok önemli olması, dışarıdan bakan bir kişinin dikkatini çekebilecek kadar güzel ve merak uyandıracak bir görünüme sahip olması gerekir. Zira ilk görüş, ilk izlenim çok önemlidir. Şahsi görüşüm olarak, oyunumuzun bir nevi vitrini olan forum kanalında yayınlanan konular ve içerisinde barınan yorumlar, vitrine dışarıdan bakan bir kişinin oyun hakkında edineceği ilk görüş, camiaya katacağı artıyı veya eksiyi büyük ölçüde etkilemektedir. Bu vitrini geniş kitlelere yayabilmekte, ilk görüşteki olumlu izlenimleri yakalayabilmekte sizlere düşen görev hiç şüphesiz çok önemlidir.

Samimi duygularını dile getiren ve oyuna bağlı olan oyuncuların bulunduğu yapıcı eleştirilerin yanı sıra, en ufak bir çıkarı sağlayamadığında oyunu yerden yere vuran, reklam olma amaçlı anlamsız ifadelerle de karşılaşılıyor maalesef. Bu sebeptendir ki sizlerin, camiaya bunca zamandır sadakatle bağlı olan oyuncuların emek verdikleri bu oyunun zedelenmemesi adına bazı önlemler almaktayız, almaya da devam edeceğiz.

Bir oyunun gelişim sürecinde durgunluk, sessizlik içerisinde olması, o oyunun ilelebet aynı şekilde gideceği anlamını taşımamaktadır. İKV oyun hayatı boyunca çevresine birbirinden renkli, "iyi ki de tanımışım" diyebileceği insanlar katan benim, bizim gibi bir çok oyuncunun olması ve bu camianın çok samimi arkadaşlıklar kurulmasına ev sahipliği yapması, gerek bizlerin gerek yüreğiyle bu oyuna bağlı oyuncuların hayatı boyunca unutamayacağı ve herkeste ayrı bir yer taşıyacağı şüphesiz.

Bir oyun ürününü taşıyan, başarılara ulaştıran oyuncuların ne kadar önemli olduğunu tekrar tekrar belirtmek isterim. Oyuncuların dikkate alınmadığı düşüncesiyle oyunda hareketlilik olması adına, oyuna bağlı olan oyuncuları kışkırtmaya çalışmak, olumsuz şeyler yapmaya yöneltmek, oyunun ilerlemesinden ziyade gerilemesine sebep olmaktadır. Forumdaki genel durumu, yapılan eleştirileri, yorumları gerek bizler, gerek "hiç görünmüyorlar" dediğiniz, ama aslında bunları an ve an takip eden perdenin arkasındaki geliştiriler görmektedir.

Oyun içerisindeki oynanışta, zamanla rutin hale gelen bir nevi bazı geleneklerin değişmesi -klasik bir durum olan grup bölgelerine M1'siz büyücü alınmaması gibi- yine siz oyuncuların elindedir. Oyunu keyifli hale getirmek için çaba sarfetmesi gereken kişilerin, sadece oyun geliştiricileri olmadığını burada önemle vurguluyor, sizlerin oyun içerisinde yukarıda verdiğim örnek ve buna benzer birçok hususların değişmesinde, iyileştirilmesinde önemli bir göreve sahip olduğunuzu düşünüyorum.

Camiaya destek, oyunculara hizmet bâkidir. Yeterki sadakatimizi, içtenliğimizi kaybetmeyelim.