Ölen ailelerin başları sağolsun ,Allah sabır versin amellerince rahmet diliyorum. Yanlız delikurt ölenler şehitmi oluyor ? Yoksa şehit in anlamını bizmi bilmiyoruzTitxdelikurt yazdı:Bu gece sabaha karşı Elazığ' da meydana gelen 6.0 şiddetindeki depremde hayatını kaybeden Şehitlerimizi rahmetle anar, yaralılarımıza acil şifalar diler, yakınlarına Allah tan sabırlar temenni ederim.
Ülkemizin başı sağolsun.
Tit Loncası adına..
Başımız Sağolsun.
- zebani27
- Şarapçı'nın Sırdaşı
- Sunucu: Sancak
- Klan: Arzın Çocukları
Re: Başımız Sağolsun.
ROWxİRONMAN
SıRaDaNıM , AmA ÖN SıRaDaN . . .
Bildiğini bilenin,arkasından gidiniz.
Bildiğini bilmeyeni,uyandırınız.
Bilmediğini bilene,öğretiniz.
Bilmediğini bilmeyenden,kaçınız.
KONFUÇYÜS
KONFUÇYÜS
Ölenlere Allah Rahmet eylesin yaralılara acil şifalar versin rabbim.
Ne güzel ülkemizde nede dünyamızda hiç bir afet olmaması dileği ile
Titxayışığı -Titxtakışıklı (Eyüp)
Ne güzel ülkemizde nede dünyamızda hiç bir afet olmaması dileği ile
Titxayışığı -Titxtakışıklı (Eyüp)
- Titxdelikurt
- Demirci Çırağı
- Klan: Lodos
Merhaba ;zebani27 yazdı:Ölen ailelerin başları sağolsun ,Allah sabır versin amellerince rahmet diliyorum. Yanlız delikurt ölenler şehitmi oluyor ? Yoksa şehit in anlamını bizmi bilmiyoruzTitxdelikurt yazdı:Bu gece sabaha karşı Elazığ' da meydana gelen 6.0 şiddetindeki depremde hayatını kaybeden Şehitlerimizi rahmetle anar, yaralılarımıza acil şifalar diler, yakınlarına Allah tan sabırlar temenni ederim.
Ülkemizin başı sağolsun.
Tit Loncası adına..
1-Şehid Kimdir?
Allah yolunda canını feda eden bir müslümana şehid denir.
Şehidlik, İslâm'da en büyük mertebedir. Şehidlerin Allah katında kadir ve kıymetleri pek yücedir. Âhirette en büyük rütbenin Peygamberlikten sonra şehidlik olduğu belirtilmiştir. Bunun içindir ki, şehidlerin bütün günah ve kusurları Allah tarafından afvedilmektedir.
Hem dünya hem de âhiret itibariyle şehid sayılan kimselere, şehîd-i kâmil denir. Bunlar muharebede öldürülenler, yahut âsiler, eşkıyalar, anarşistler veya evinde hırsızlar tarafından gadren ve zulmen öldürülen kimselerdir.
Dünya itibariyle şehid sayılmayan, yani, yıkanıp kefenlenmiş olarak gömülen, fakat âhirette şehid muamelesi gören kimselere şehîd-i uhrevî denir. Şehîd-i kâmil olmanın şartlarından birini kaybeden kimseler, bu kısma girerler.
Bundan başka şu kimseler de âhiret şehîdi sayılır:
* Suda boğulanlar.
* Ateşte yananlar. (İbnu Mace, Cihad, 17))
* Enkaz altında kalanlar.
* Veba gibi bulaşıcı bir hastalıktan ölenler.
* Sıtma gibi ateşli hastalıktan ölenler.
* İlim yolunda ölenler.
* Ciğer hastalıklarından ölenler.
* Doğum sırasında veya lohusa iken ölen kadınlar.
* Baş ağrısından ölenler.
* Karın ağrısından ölenler.
* Ailesinin nafakasını helâlinden kazanmak için çalışırken iş kazasından ölenler.
* Cuma gecesi ölenler.
* Gurbet ilde vefat edenler.
* Akrep, yılan sokması gibi sebeblerle vefat edenler... (Savaş dışındaki şehîdler hakkında hadisler için bakınız: Buhârî, Ezan, 32, Cihâd, 30; Müslim, İmâre, 164; Tirmizî, Cenâiz, 65, Fedâilu'l-Cihâd, 14; Ahmed b. Hanbel, I, 22, 23, II, 323, 325).)
Umarım aydınlatabilmişimdir. Yürce Yaradan cümlemizi cuma gecesi ruhunu teslim edenlerden eylesin.
Titxdelikurt - Titbxyavrukurt
BİR KURT'UN PEŞİNDE 40 KÖPEK HAVLAMIYORSA, O KURT, KURT DEĞİLDİR.

ARmut deyip geçmeyin, onun ilk hecesi çoğu kişide yoktur !

- zebani27
- Şarapçı'nın Sırdaşı
- Klan: Arzın Çocukları
Ben snaa O afette ölenler ŞEHİT mi oluyor diyorum sen bana hikaye yazmışssın.YOKSA Kendini uzun cevap vererek mi ifade ediyorsun ?
Sırf konuşmuş olmak için veya gereksiz yere konuşanların başı dertten kurtulmaz Az söyle, çok dinle: Bu laf Çok konuşanlara tembih, yetişme çağındaki insanlara tavsiye için söylenir.
Sırf konuşmuş olmak için veya gereksiz yere konuşanların başı dertten kurtulmaz Az söyle, çok dinle: Bu laf Çok konuşanlara tembih, yetişme çağındaki insanlara tavsiye için söylenir.
ROWxİRONMAN
KONFUÇYÜS
KONFUÇYÜS
Elazığda olan depremde hayatını kaybedenlere Allah RAhmet eylesın yakınlarına Baş SAğlıgı dılerım kımsenın BAşına gelmesın inş..
Sensitivexgill ** Facexleyloşx
Sensitivexgill ** Facexleyloşx
- Titxdelikurt
- Demirci Çırağı
- Klan: Lodos
Anlayamayacağını bildiğim için uzun uzadıya anlattımzebani27 yazdı:Ben snaa O afette ölenler ŞEHİT mi oluyor diyorum sen bana hikaye yazmışssın.YOKSA Kendini uzun cevap vererek mi ifade ediyorsun ?
Titxdelikurt - Titbxyavrukurt