Merhaba;
Destek ekibinin en eskilerinden biri olarak bu konuya yorum yapmak isterim. Destek ekibi kurulduğu ilk gün akıllarda sadece bir Türk oyunu yapan sobee geliştiricilerine yardımcı olmak isteyen gönüllü bir ekip vardı. Bu ekip başlangıcından bu güne kadar hiç bir şekilde para kazanmayı düşünmedi. Fakat kazandığı daha güzel şeyler olmadı değil. Bunu görmek için fuar fotoğraflarına bakmanız yeterli olacaktır. Destek ekibine bugüne kadar yaklaşık 1000 kişi geldi geçti. Yeri gelmişken gönülden destek veren tüm ekibe tekrar teşekkür ediyorum.
Sevgiler.
Gönüllü çalışan yönetimin maaşı Lahkesis in isteği üzerine
-
- Kadim 999
Re: Gönüllü çalışan yönetimin maaşı Lahkesis in isteği üzeri
İstanbul Kıyamet Vakti Facebook'ta[fblike]http://www.facebook.com/istanbulkiyametvakti[/fblike]
@CaptainATX twiterwww.facebook.com/CaptainATX
https://www.instagram.com/captainatx/
Gönüllü Gm ve yönetici istemiyoruz özün kısacası bu 7 yıl olmuş çüş desek az Çalışmayacaksın be kardeşim maaş almıyorsan gmlik yapmayacaksın gönüllü diyip gönülsüzlük ortaya cıkıyor maaş aldınmı bizde kafa atacagımız bir gm yada yönetici ile muhtap oluruz.
Gm maaşını alacak ona yardım edenler ister gönüllü olsun ister akraba olsun ama Bir gm yim diyen bir devloperim diyen oyundan uzak dursun maaş almıyorsa iddialar asılsızsa sorun daha büyük hayrına yardım etmeyin kimseye. Maaşını al işini yap sizi yukardaki yazılımcılar dikkate almıyor diye salla yahu o gönüllü biz ne dersek o oluyor bir Gm oyuncular suu istiyor dedinmi masaya vurdunmu onumuze getiremiyorsa maaş almıyorsan salla banane olur.
Beta dönemi bitti artık elinizi cebinize atında güzel bişiler cıkarın ki bizde hakkediyor diylim.
Sey kem küm ben gönüllüyüm deyip işin içinden sıgrılmak olmaz.
Sey biizm maaşa ihtiyacıız yok bizim insaat firmalarımız var fotograf şirketlerimiz var da var biliyoruz para bol ama para bolken biz maaşlı tek iş üstünde çalışacak gm istiyoruz 5 bin tl 10 bin tl gnül parası verip göstermelik gmde istemiyoruz.
Kadrolu maaşlı bir yöneticiler 10 olsun 1000 gönüllü gm ve yöneticiden daha çok iş yapar.
Gm maaşını alacak ona yardım edenler ister gönüllü olsun ister akraba olsun ama Bir gm yim diyen bir devloperim diyen oyundan uzak dursun maaş almıyorsa iddialar asılsızsa sorun daha büyük hayrına yardım etmeyin kimseye. Maaşını al işini yap sizi yukardaki yazılımcılar dikkate almıyor diye salla yahu o gönüllü biz ne dersek o oluyor bir Gm oyuncular suu istiyor dedinmi masaya vurdunmu onumuze getiremiyorsa maaş almıyorsan salla banane olur.
Beta dönemi bitti artık elinizi cebinize atında güzel bişiler cıkarın ki bizde hakkediyor diylim.
Sey biizm maaşa ihtiyacıız yok bizim insaat firmalarımız var fotograf şirketlerimiz var da var biliyoruz para bol ama para bolken biz maaşlı tek iş üstünde çalışacak gm istiyoruz 5 bin tl 10 bin tl gnül parası verip göstermelik gmde istemiyoruz.
Kadrolu maaşlı bir yöneticiler 10 olsun 1000 gönüllü gm ve yöneticiden daha çok iş yapar.
En son ARZLODOS tarafından 03 Oca 2014 15:40 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
A R Z L O D O S
- Barbarosxhizir
- Tılsım Tanığı
- Sunucu: Meran
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Vuslatt
Bende destek takımın parayla çalışmasından yanayım çünkü verilen görevlerde suistimaller oluyor ve bunun mağdurluğunu çoğu kez yaşadım.

- DoNotDisturb
- Meteor Kaşifi
- Sunucu: Eminönü
- Lonca: BSG
Aynen, eski bir destek yetkilisi olarak kazandığım bir çok dost ve 13 15 katı düşman olduCaptainATX yazdı:Merhaba;
Fakat kazandığı daha güzel şeyler olmadı değil. Bunu görmek için fuar fotoğraflarına bakmanız yeterli olacaktır.
Sevgiler.
Cümle Mühendisi ! ...
DoNotDisturb DunA iLOVEu
<Bana Saygı Göster>
DoNotDisturb DunA iLOVEu
<Bana Saygı Göster>
-
- Cin Avcısı
- Sunucu: Tılsım
- Klan: Lodos
- Lonca: Bizifarklı Clan
Teşekkür ederim konu amacına ulaştı gönüllü çalışıyoruz diyip gönülsüzlüklerini çok güzel bir şekilde açıkladın maaş konusu sadece bir bahane Yıllardır gönüllülüğünü bahene edip duygu sömürüsü yapıp gecemizi gündüzümüze kattık demeleri artık komik oluyor 7 yıldır gönüllü olduğun bir oyunda artık istenilen verimi veremiyorsan gönüllü olma süren çoktan bitmiş demektir.eski politikacılar gibi hala koltuk sevdasındaymış gibi yerini başka gönüllülere devretmiyorsan bunun sebebi aldığın çıkar nemalarıdır bu ister maddi olsun isterse manevi . başka hiç bir sebep seni boşu boşuna bu oyunda tutamaz.ayrıca hayat şartlarının zorluğuna değinen bir gm (ismi lazım değil ) çok kısa bir süre önce başka oyun sektöründe aktif görev aldığını söylemişti madem hayat şartları maddi imkanlar seni bu kadar zorluyor para almadığın bir oyunda niye bu kadar zaman harcıyorsun? bu sebepledir ki ister bu iş gönüllü istersede maddiyat karşılığında yapılsın hiç bir şekilde görevinizi yapmıyorsunuz.ARZLODOS yazdı:Gönüllü Gm ve yönetici istemiyoruz özün kısacası bu 7 yıl olmuş çüş desek az Çalışmayacaksın be kardeşim maaş almıyorsan gmlik yapmayacaksın gönüllü diyip gönülsüzlük ortaya cıkıyor maaş aldınmı bizde kafa atacagımız bir gm yada yönetici ile muhtap oluruz.
- 3viLD3aD
- Sahaf Yardımcısı
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Lodos
- Lonca: The Riseof Silence
+++CaptainATX yazdı:Merhaba;
Türk oyunu yapan sobee geliştiricilerine yardımcı olmak isteyen gönüllü bir ekip vardı. Bu ekip başlangıcından bu güne kadar hiç bir şekilde para kazanmayı düşünmedi. Fakat kazandığı daha güzel şeyler olmadı değil. Yeri gelmişken gönülden destek veren tüm ekibe tekrar teşekkür ediyorum.
Sevgiler.

[list] İmmoRTaLxLeaDeR & İmmoRTaLxHeRoiC & İmmoRTaLxaGyieuS & İmmoRTaLxeSpRiT [/list]
- alaybey
- İskele Babası
- Sunucu: Kuklacı
- Lonca: ŞAH
cihankaraca yazdı:GM Forum Mod. ve Diğer Arkadaşlar
Konuyu açan Kişi GM ler Dememiş Nasıl okuyorsunuz yazıyı çocuk sobee de çalışanlar diye genelinde söylemiş.
ayrıca diğer arkadaşada gönülden katılıyorum sistemde yer alıp gönüllü çalışan arkadaşlar babalarının hayrına çalışmaz hiç bir zaman bir şekilde bundan faydalanırlar oyun itemi prestij kendi egosunu tatmin vs. mutlaka işine gelen bir şey vardır.
kolay gele
Arkadaşlar ben destek ekibinde 2 yıl boyunca görev aldım ve hiç maaş almadığımı açık yüreklilikle söyleyebilirim Kaptann söylediği gibi tamamen gönüllü yapılan bi iştir. ve bunun egoyla oyun itemyle yada çıkarlarla ilgisi yoktur destek ekibine en başta getirilen kuralları bilseydiniz kimsenin çıkar sağlayamayacağı şekilde hazırlandığını bilirdiniz.
1- her destek ekibi çalışanı kendisine gönderilen uzun uzadıya yazılmış bir sözleşmeyi imzalamak zorundadır.tüm şartlar ve kaideler bu sözleşmede mevcuttur.
2- hiçbir destek ekibi çalışanı kendi sunucusunda görev alamaz
3- hiçbir destek çalışanı kendi sunucusundaki şikayetleri bile göremez.
4- hiçbir ticket te isim yada benzeri bilgiler bulunmaz.
5- tüm destek ekibinin yaptığı işlemler bir üst ekip tarafından kontrol edilir. usulsüzlük görülürse gereken ceza verilir.
hadi bunları geçelim birde maaş almış olsunlar
diyelimki ahmet abi ayda 2 milyon dolar maaş alıyor. bundan size ne ? bizene ?
bırakalım bu işleri oyunumuza bakalım
Haydi Kendinize acayip bakın Allah'a emanet olun.
Dileyin, size verilecek; arayın, bulacaksınız; kapıyı çalın, size açılacaktır.
Çünkü her dileyen alır, arayan bulur, kapı çalana açılır
ŞAHXKOCAYUSUF ŞAHXSAKİNBEY Şahxalaybey Şahxbalabey
Çünkü her dileyen alır, arayan bulur, kapı çalana açılır
ŞAHXKOCAYUSUF ŞAHXSAKİNBEY Şahxalaybey Şahxbalabey
- Barbarosxhizir
- Tılsım Tanığı
- Sunucu: Meran
- Lonca: Vuslatt
Gönüllü çalışan ekibin maaş almadığını biliyorum ama eğer maaş alıyorsaydılar bizene diyemem aldığı maaş kadar icraatda beklerdim

- LEPRECHAUN
- Dış Şehir Gezgini
- Sunucu: Tılsım
- Lonca: Deva
Ahmet abinin dediği gibi oyunun ilk açıldığı günden beri destek ekibi Türkiye'de yeni filizlenen oyun sektörüne sobee çatısı altında yardımcı olmak için bir araya geldi.Türkiyede kurulan oyun firmaları bu girişimden cesaret aldılar ve geliştirdiler.
Beni tanıyorsunuz böyle bir şeyin olmadığını bireysel olarak garanti ederim.
Ücretli ekibin elbetteki faydaları olabilir lakin mevcut şartlarda destek ekibi görevini bir çok şeyden fedakarlık yaparak olabildiğince yerine getiriyor. Oyuna girip eğlenmek yerine sizler için yaptığı fedakarliklari görmezden gelmeniz,teşekkür etmek yerine nerde açık bulabilir ve saldırabilirim diye vakit kollamanız,hasımane tavrınız gerçekten mantık dışı
Ekipte süregelen değişimler mevcut kimse koltuk sevdasında değil.Bir çoğumuza da şans verildi gerek rehber ekibe katılarak gerek diğer birimlerde...Artık destek ekibi şeffaf ,içeriğini sizlerin çoğu biliyor buna rağmen bu tavır nedir?
Ve üstadın sözü ile;Güzel bakan güzel görür,hayatından lezzet alır.
Sevgi ile...Mutlu mu olmak istiyorsunuz insanları sevin.
Beni tanıyorsunuz böyle bir şeyin olmadığını bireysel olarak garanti ederim.
Ücretli ekibin elbetteki faydaları olabilir lakin mevcut şartlarda destek ekibi görevini bir çok şeyden fedakarlık yaparak olabildiğince yerine getiriyor. Oyuna girip eğlenmek yerine sizler için yaptığı fedakarliklari görmezden gelmeniz,teşekkür etmek yerine nerde açık bulabilir ve saldırabilirim diye vakit kollamanız,hasımane tavrınız gerçekten mantık dışı
Ekipte süregelen değişimler mevcut kimse koltuk sevdasında değil.Bir çoğumuza da şans verildi gerek rehber ekibe katılarak gerek diğer birimlerde...Artık destek ekibi şeffaf ,içeriğini sizlerin çoğu biliyor buna rağmen bu tavır nedir?
Ve üstadın sözü ile;Güzel bakan güzel görür,hayatından lezzet alır.
Sevgi ile...Mutlu mu olmak istiyorsunuz insanları sevin.