Beyazköşk Sunucusunda Etkinlik. (Tüm sunucular davetlidir)

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
IROH
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Beyaz Köşk

Re: Beyazköşk Sunucusunda Etkinlik. (Tüm sunucular davetlidi

Mesaj gönderen IROH »

Merhabalar.
Burada, bu güne kadar sobee yönetimine karşı yaptığım tüm olumsuz eleştiriler için üzüntümü belirtmek isterim. Böyle bir oyuncu kitlesiyle zaten daha iyisi düşünülemezdi. Siz de haklısınız nihayetinde. Oyunun durumu istenildiği kadar eleştirilsin nasıl olsa en fazla parayı o eleştirenler kazandırıyor size. Etkinlikler zaten sınırlı. Kırk yılın başı oyuncu olarak, eğlenme amaçlı, dolu dolu bir gün geçirmek için bir şey tasarladık. O da elimizde patladı. :)
Sadece bir örnek verip yazıyı kısa keseceğim. Elin oyununda (Lord of the Rings Online) Yönetim bunu kaldırmasın herkes görsün de ibret alın. Adamın birisi çıkıp etkinlik düzenlediğini duyuruyor. At yarışından pvp sine yüzme yarışından altın bulmasına kadar vs her şey var etkinlikte. Etkinlik tarihinde oyunda kaç kişi oluyor? Yüzlerce oyuncu sadece eğlenmek için girmişler o gün. Birbirine fıkra anlatınından karakteri ile müzik çalıp bir grup oyuncunun da oynadığı görüntülere kadar normal bir etkinlikten neredeyse farkı yok. Ve işin ilginci bunu yapan normal bir oyuncu. Şu an girseniz oyuna (yine yazacağım) Durin's Folk isimli klan sık sık düzenliyor bu etkinliklerden. Katılımcısı da çok.
Bu örneği ne oyun reklamı yapmak için verdim ne de bu oyunu küçük göstermek için. Örneği vermemin nedeni insanların eğlenmek, kafa dağıtmak için yönetime ona buna muhtaç olmadığını göstermekti. Aslında bunu göstermek için böyle bir proje sundum ama ezberci toplum yapısı olduğumuzdan sanırım. Etkileşimli etkinliklerde pek başarılı değiliz. Artık olur da burayı okuyan olursa kendisine çeki düzen verir belki.
Not: Ha bu arada bu etkinliklerin çoğuna katılırım. Ama o oyunda da bu etkinliklere katılan türklerin sayısı bi elin parmaklarını geçmez. Biz orada eğlenirken türk oyuncular muhtemelen o dungeon senin bu görev benim koşturup sinir katsayılarını yükseltiyordur.
Demem odur ki siz yönetimin düzelmesini istiyorsanız önce kendiniz kaliteli düzeyli oyunculuk bilincini oturtun da ondan sonra yönetimden bir şey istemeye yüzünüz olsun. Bu yazıyı yazmamın sebebi projenin rağbet görmemesi falan da değildir. Çok şükür ilgili olan bir kaç arkadaş da iletişime geçmişti. Ama olmayınca olmuyor. 5 kişiyle ne kadar eğlenceli bir organizasyon yapılabilir sonuçta.
Resim

“Genel Etkileşim” sayfasına dön