Bilgisayardan Anlayanlar Yardım Lütfen

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Forumcu
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos
Lonca: İhtilal

Re: Bilgisayardan Anlayanlar Yardım Lütfen

Mesaj gönderen Forumcu »

ysrough gerçekten çok teşekkür ederim şuan söyledilerini yapıcam işe yarasada yaramasada zaman ayırıp böyle ayrıntılı ve düzgün biçimde yardımcı olduğun için sağol.Aslında bu konularda öyle çokta acemi sayılmam zaten bir aksilik olduğunu düşünmemde az çok olan bilgimden kaynaklanıyo fakat artık beynim yetmediği için sizlerin yardımlarına başvurmak istedim.sanırım ekran kartım yetersiz kalıyo aynı modelden 1 tane daha alıp SLI yapmak kalıyo geriye tekrardan teşekkürler iyi oyunlar/forumlar/günler :)
Kullanıcı avatarı
physX
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Şan I Hükümdar

Mesaj gönderen physX »

Bana kalırsa ekran kartın bahsettiğin oyunları ultimate ayarlarda kusursuz şekilde çalıştırmak için yeterli değil 192 bit veriyolu hızına sahip ayrıca arkadaşların bahsettiği tümleşik ekran kartı o oyunlar oynanırken devrede aktif olsa menü içerisinde dahi rahat bir şekilde dolaşamayacağını düşünüyorum bununla birlikte sanırım nvidia optimus teknolojisi yüksek grafik işlem gücüne ihtiyaç duyulduğunda o ekran kartını devreden çıkarıp harici ekran kartını devreye sokuyor ayrıca ilerleyen zamanlarda yeni bir kart almaya dair düşüncelerin olursa;
Saphire HD7870XT modelinin 256bit 2GB olanını tavsiye ederim kusursuz bir oyun keyfi yaşayabileceğini garanti edebilirim.
Kullanıcı avatarı
ysrough
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Kuklacı

Mesaj gönderen ysrough »

PhysX noktayı koymuş, benim tereddütte kaldığım kısım da buydu. Onun da dediği gibi, aslında kartınla ilgili bir sorun yok gibi gözüküyor. Ama misal veriyorum son seviye ayarlarla bir crysis 3 açmaya çalışmak GTX 550'ye ağır gelecektir.
Aslında düzgün bir soğutma sistemiyle o karta overclock yapar, ikinci karta vereceğin parayla da thermaltake bir kasa alıp bu sistemi destekleyebilirsin diye düşündüm =)
Şimdi şöyle düşününce, bu alanda okumuş okul bitirmiş DEV'lerden ya da diğer arkadaşlardan, büyüklerimizden de fikirlerini duymak isterdim, ama forumumuza sadece moderasyon için uğrayan yetkililerden sosyal aktivitelerde ya da böylesi sessiz sakin bir konuda dahi boy göstermelerini beklemek hata olacak (:
Inflecto Pro Sanctus Porta Quod Veneratioalius!
SanaLBeLa
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen SanaLBeLa »

Birde genel olarak söyleyeyim toplama pc yeni nesil oyunlarda sorun yaratır. En iyisi direk almak
Kullanıcı avatarı
physX
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen physX »

ysrough yazdı:PhysX noktayı koymuş, benim tereddütte kaldığım kısım da buydu. Onun da dediği gibi, aslında kartınla ilgili bir sorun yok gibi gözüküyor. Ama misal veriyorum son seviye ayarlarla bir crysis 3 açmaya çalışmak GTX 550'ye ağır gelecektir.
Aslında düzgün bir soğutma sistemiyle o karta overclock yapar, ikinci karta vereceğin parayla da thermaltake bir kasa alıp bu sistemi destekleyebilirsin diye düşündüm =)
Şimdi şöyle düşününce, bu alanda okumuş okul bitirmiş DEV'lerden ya da diğer arkadaşlardan, büyüklerimizden de fikirlerini duymak isterdim, ama forumumuza sadece moderasyon için uğrayan yetkililerden sosyal aktivitelerde ya da böylesi sessiz sakin bir konuda dahi boy göstermelerini beklemek hata olacak (:

Yardımcı olabildiysem ne mutlu fakat belirtmek isterim ki overclock basit bir işlem değil daha önce tecrüben yoksa kalkışmamanı tavsiye ederim ya da bilen birisinden yardım isteyebilirsin ve sanırım kartına uygun sıvı soğutma sistemleri ile kartında oluşacak yüksek ısıyı tolere edebilirsin senin de söylediğin gibi thermaltake veya başka marka bir kasa ile (tavsiye olarak havayı iyi ileten içerisinde ki hava dolaşımı iyi olan bir kasa seçmeni tavsiye ederim ürün hakkındaki yorumları dikkate almanı öneririm.) de soğutmayı destekleyebilirsin fakat şunu belirtmek isterimki OC kullandığın kartın ömrünü büyük ölçütte kısaltacaktır.
Kullanıcı avatarı
physX
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen physX »

SanaLBeLa yazdı:Birde genel olarak söyleyeyim toplama pc yeni nesil oyunlarda sorun yaratır. En iyisi direk almak
Bu tür bir olgunun yanlış olduğunu içtenlikle söyleyebilirim toplama bilgisayarların oyunlarda veya diğer uygulamarlarda sorun yaşatması direkt olarak parçaların birbiriyle uyumsuz olmasıyla alakalıdır gelelim hazır kasa alma olayına çeşitli markalar tarafından hazırlanan oyun kasalarının +1000 - 2000 arasında artan kar payları ve gösteriş meraklılığı olduğunu düşünüyorum 13 bin liraya varan fiyatlar çıkarıyorlar bu fiyat oyun oynamak için çok çok fazla 3000 lira ya hazırlanmış bir kasada battlefield 3 de en iyi görüntü düzeyinde alınan fps 55-60 civarıyken ileri derece pahalı bir oyun kasasıyla alıan fps 60-65 aralığında değişim gösteriyor bu da pekde bir fark oluşturmuyor.Üstüne üstlük yaptığı elektrik sarfiyatıda cabası.
Kullanıcı avatarı
dreamer
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Kuklacı

Mesaj gönderen dreamer »

Arama kısmına dxdiag yaz,çkan pencerede ekran kısmına tıkla orda parantez içinde bit li ifade olur o eğer 32 bit ya da 64 se kasabilir 128 yada 256 olmalı en az o oyunları rahat oynaman için.
Resim
Kullanıcı avatarı
Lestrange
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen Lestrange »

HollyShit yazdı:
Kalipto yazdı:Merhabalar ...

Öncelikle bu bilgisayarı toplarken donanımlarınızın ana kartınıza uyumlu olup olmadığını denetlediniz mi ?
Ve daha sonrasında ekran kartınızın en son sürümünü internet sitesinden (Offical) kurup yükledikden sonra oyunun simgesine sağ tıklayıp yüksek performansda başlata tıklayıp oyuna giriş yaptınız mı ?
Ve ayrıca sistem bilgisinde bu donanımlar gözüküyor mu veya eksik donanımım yani ünlem işareti ile gösterilen donanım var mı ?

Bunları kontrol edip tekrar deneyin lütfen !

iyi oyunlar ...
Söylediklerinin, adamın sorunuyla alakası yok.

Öncelikle işletim sisteminiz hem Windows 8 hemde 64bit dizaynlı.

64BİT dizaynı biz ofis sistemi olarak görürüz. 64bit'te kolay kolay oyun oynayamazsınıza, kolayda program yükleyip açamazsınız.

Şu an için sisteminiz güzel. Bios ekranından dual core seçeneğinizi aktif ederek Ram'leri anakart içinde paylaştırmadan tek bir ram gibi gösterip daha çok performans göstermesini sağlayabilirsiniz.

Sizin şu an bütün oyunları en üst seviyede oynamanız için öncelikle yapmanız gereken ;

Windows 7 - 32bit - Ultimate veya başka bir sürüm (Basic ve serileri hariç)

Peşinden GameBooster , Ccleaner Bussines (Kayıt Girdilerinizi Düzeltmeyi Sağlayacak.

Programları yükleyip birer defa açın ve kullanın. Peşinden yeni formatlı bilgisayarınızda Cmd > chkdsk /f veya /c (ana sürücünün harfini yaz.) yapıp işlemi bitirin.

Oyunları tekrar yükleyin deneyin.

İyi oyunlar ;) .

32 Bit işletim sistemi mi 16 Gb ram var diyor adam :?: :!: Bugünlerde herkes bilgisayar uzmanı olmuş arkadaş... :) Dostum sana tavsiyem öyle herkesin söylediğine pek inanma götür bir bilgisayarcıya hallettir hepsini hiç uğraşma.
Emekli İKV Oyuncusu...
xDaNGeRxTRoJeNx - Eminönü
Saffet Yılmaz

“Genel Etkileşim” sayfasına dön