Hayalxet yazdı:Söylediğin parçalar arasında en sönük kalan işlencin.i3 ile i5 işlemci arasında pek bir fiyat farkı olduğunu sanmam durumun varsa i5 i kesinlikle öneririm.
Tabi sistemin bu haliyle de oyunu gayet rahat çalıştırabilir ama sadece IKV yi .Başka oyunlarda oynuyorsan i3 işlemci pek kullanışlı değil.
sadece oyun için amd kullan dıyorlar.amd çift çekirdekli işlemcileri var.sence iyimidir ?
Şimdiye kadar kullandığım ve tecrube ettiğim 3 anakart var, Intel, AMD, GIGABAYTE.
Bu özelliklerinin yanında en az çift çekirdek olmalı tabi işlemcin ve arkadaşlarınında dediği gibi i3 işlemciler çıkalı tam aklımda değil ama tahminen bi 4 seneyi geçmiştir(Belkide daha fazla). Bu bilgisayara bence i5 bile az i7 almanı tavsiye ederim. Yukarıda saydığım işlemcilerden bana sorun yaratan Intel oldu şimdiye kadar. Makul bir işlemci arıyorsan GIGABAYTE öneririm, biraz daha paraya kıyabilirsen AMD de iyi iş görür.
NOT: Sırf İKV için alıyorsan bu pc yi kat kat iyi özellikleri.
Amd işlemciler için sadece oyun için tasarlanmış bir işlemcidir diyen aykadaşların hatasını düzeltmek istiyorum Amd işlemciler oyun performansının yanında bir o kadarda render performansına sahiptir.
Uzun soluklu modelleme işleriyle uğraşan bu işi profesyonel anlamda yapan kişiler sürekli Amd marka işlemciler almaktadır ve rendering yani görüntüleri oluşturma konusunda İntel'den her zaman bir adım daha öndedir.
Fakat bilgisayarı almaktaki niyetinize bağlı olarak bir seçim yapmanızı öneririm eğer diyorsanızki ben bilgisayarımda her şeyi yaparım İ5 3770k tam size göre bir işlemci ama ben modelleme ile ugraşıyorum derseniz Amd marka işlemciyi şiddetle öneririm fiyat konusunda da İntel'den çok daha cüzzi bir rakama satılmaktadır fakat performansı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim her türlü işlemi geri kalmadan yapar.
İ5 3770k Vatan Store Mağazalarında bulunmuyor onun yerine 3570k bulunuyor ama 3770k bulmakta da çok fazla sıkıntı çekmeyeceğini düşünüyorum fakat Amd almaya karar verirsen;
Bence iyidir topladığın sistem sonuç olarak 3-5 sene sonra yenileri çıkacak ve bunlarda eskiyecek i5 işlemci 6gb ram kullanıyorum yetiyor ikv ye ve diğer oyunlara seninki de sorun çıkarmayacaktır ve bu arada 2003 yılında aldığım amd athlon 3200+ işlemci bile şuan fiyatı 30 lira civarında Cod 7 yi çalıştırmıştı amd seriside olabilir gerçekten kaliteli ve bence uzun dayanıyor benim eski bilgisayarım hala çalışıyor.
Sizce nasıl arkadaşlar bu sistem almayı düşünüyorum bu parçaları.i3 bu sistemin yanında zayıf kalıyor sanırım ama pek sorun olucağını zannetmiyorum.Anakart ile işlemci 1115 soket destekliyor burda sorun yok.Güç kaynağıda alıcam 550W.Sizce bu sistemin eksiği fazlası , eklemek istediğiniz birşey varsa yazın arkadaşlar
physX yazdı:Sistem gayet güzel görünüyor fakat i3 gerçekten çok sönük kalır 100-120 lira aralığında bir fark daha ödeyip i5 3770k almanızı tavsiye ederim özellikle oyun için biçilmiş kaftan ayrıca ileriye dönük bir bilgisayar olsun diyorsan güç kaynağınıda en az 600W ve 80+ verimlilikte çalışanından almalısın.
Bu yoruma ekleyeceğim sadece Ekran kartı olur ki Aynı marka ve modelin 7850 O.C Yerine 7870 O.C versiyonları var onu al derim
3 ay önce nakit 610 tl almıştım 7870'i
Bir Ağaçtan Bir Milyon Kibrit Çıkar
Bir Kibrit Bir Milyon Ağacı Yakar.
"Yıldızdoğan"
Lider : Doğru İşleri Yapar
Yönetici : İşleri Doğru Yapar CW
Sizce nasıl arkadaşlar bu sistem almayı düşünüyorum bu parçaları.i3 bu sistemin yanında zayıf kalıyor sanırım ama pek sorun olucağını zannetmiyorum.Anakart ile işlemci 1115 soket destekliyor burda sorun yok.Güç kaynağıda alıcam 550W.Sizce bu sistemin eksiği fazlası , eklemek istediğiniz birşey varsa yazın arkadaşlar
physX yazdı:Sistem gayet güzel görünüyor fakat i3 gerçekten çok sönük kalır 100-120 lira aralığında bir fark daha ödeyip i5 3770k almanızı tavsiye ederim özellikle oyun için biçilmiş kaftan ayrıca ileriye dönük bir bilgisayar olsun diyorsan güç kaynağınıda en az 600W ve 80+ verimlilikte çalışanından almalısın.
Bu yoruma ekleyeceğim sadece Ekran kartı olur ki Aynı marka ve modelin 7850 O.C Yerine 7870 O.C versiyonları var onu al derim
3 ay önce nakit 610 tl almıştım 7870'i
Ekran kartı olarak güzel bir seçim Sapphire modellerde çift fan soğutma olduğunu biliyorum ve gayet olumlu yorumlar geçiyor hakkında aynı şekilde bende öneririm.