Arkadaş herşeyi açıklamış bana 1512 yeter diyorsan mhz si uyuşmak şartıyla 1 gb lık ram takabilir yada 2 gb lık yeni bir DDR2 Ram takabilirsinn aldığın ramların DDR2 olmasına önem göster ddr 3 anakartın desteklemiyor oturtamassın 35-50 tl arası bu işi halledersin tahminimce kolay gelsin .ORHANBEY yazdı:Malesef belirttiğin anakartın DDR2 desteği var sadece.ve Maksimum 2 GB ram desteklediği belirtilmiş.DDR2 x2 Adet 1 Gb lık ram almanı tavsiye ediyorum hızları aynı olsun(533 veya 400 Mhz) . Aynı olmaz ise düşük olan ramin hızında çalışacaktır.Dİğer ramin hız konusunda bir faydasını görmezsin.
PC'den İyi Anlayan Biri Yardımcı Olabilir mi ?
- YasinKocamanca
- Yasemin'in Gözcüsü
- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Lodos
- Lonca: Life And Death
Re: PC'den İyi Anlayan Biri Yardımcı Olabilir mi ?
İlgilendiğiniz için teşekkürler. Bir sorum daha olacak. DDR3'ü ve 1333 MHZ' yi destekleyen sağlam bir Anakart tavsiye edebilir misiniz?
Ne Mutlu Türk'üm Diyene[/i][/b]
Mustafa Kemal Atatürk
- YasinKocamanca
- Yasemin'in Gözcüsü
- Lonca: Life And Death
Tekrar Selam ,
775 soket için şuananda kullanabileceğin iyi ve fiyatı uygun anakart budur ama benım sana önerım 1155 soketli bir anakart alıp yanınada yeni nesil bir işlemci alman olacaktır pc yi baştan yenileyeceksin ama param az masraf yapamam diyorsan ileride yeni bir pc alırım diyorsan linkini attım kolay gelsin.
Kod: Tümünü seç
http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/asus-p5g41t-m-lx-p5g41t-m-lx-intel-g41-ddr3-1333-(oc)-1333fsb-vga-anakart/productdetails.aspx?I_ID=42247
Eyvallah sağol.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene[/i][/b]
Mustafa Kemal Atatürk
-
- Şarapçı'nın Sırdaşı
- Sunucu: Teşkilat
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: RON
Ben olsaydım senin yerine 2. el çıkma tak derdim 20 30 lira ya takardı bizim elimizde çok oluyordu
) ama tabi herkes yapmaz bunu adam sıfırı varken neden sana iyilik yapsın demii?? Ayrıca o anakart 2gb 2 tane ram takarsan o pc açılmaz. Açılmaz derken pc nin powerna basarsın çalışır ekrana görüntü gelmez
)) sen arkadaşın dediği gibi 1 gb lık 400mhz 2 tane ram al ama mutlaka 2sini tak pcni çalıştır bazı anakartlar çalıştırmaz servisteki elemana deki takarmısın ramlari çalıştığını gör yoksa eve gittiğinde hüsrana ugrayabilirsin.

- CesaR
- İri Fare Avcısı
- Sunucu: Teşkilat
- Lonca: Mazideki Dostlar
Uyum Sağlamaz Kardeş Sistem Farkı var. DDR3 Kullanabilmen için Bütün Sistemi Değiştirmen Gerekiyor.
- Keser Döner Sap Döner, Gün Gelir Hesap Döner!
- Her Kes G#tünün Yerini Bilecek!
[Eskilerden Kim Kaldı?]
# EsrarLıGÖZLER #
> HEJANN - SerseryBaran - QANTEPLİQ - KANLIKEFEN - ılılıCesaRılılı
- Her Kes G#tünün Yerini Bilecek!
[Eskilerden Kim Kaldı?]
# EsrarLıGÖZLER #
> HEJANN - SerseryBaran - QANTEPLİQ - KANLIKEFEN - ılılıCesaRılılı
- JeweLRaeX
- FareAdam Düşmanı
- Lonca: Nefer Team
Selamlar;
DDR3 Ram destekleyen anakart tavsiyesi istemişsiniz fakat DDR3 Destekleyen anakart şuan elinizde bulunan diğer bilgisayar parçalarını destekleyemebilir.Soketleri uymayabilir.Bildiğiniz üzere tüm parçalar anakart üzerinde toplanıyor.Anakartı değiştirirseniz bilgisayarın diğer parçalarınıda değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.Şuan elinizde bulunan 512 Gb ram'e uyumlu 1 Gb ram araştırıp bulmanız sizin için maliyet açısından daha iyi olacaktır.(DDR2 Ram DDR3'ten biraz daha pahalıdır.)Diyorsanız ki bu bana yetmez o zaman hiç anakartı değişmeyin yeni bir kasa toplatın.
Keyifli forumlar..
DDR3 Ram destekleyen anakart tavsiyesi istemişsiniz fakat DDR3 Destekleyen anakart şuan elinizde bulunan diğer bilgisayar parçalarını destekleyemebilir.Soketleri uymayabilir.Bildiğiniz üzere tüm parçalar anakart üzerinde toplanıyor.Anakartı değiştirirseniz bilgisayarın diğer parçalarınıda değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.Şuan elinizde bulunan 512 Gb ram'e uyumlu 1 Gb ram araştırıp bulmanız sizin için maliyet açısından daha iyi olacaktır.(DDR2 Ram DDR3'ten biraz daha pahalıdır.)Diyorsanız ki bu bana yetmez o zaman hiç anakartı değişmeyin yeni bir kasa toplatın.
Keyifli forumlar..
JeweLRaeX - JEWELZADE - JeWeL | Nefer Team
Umut her sabah doğan güneş gibidir, hiç bir zaman bitmez!
Umut her sabah doğan güneş gibidir, hiç bir zaman bitmez!
ben 1 kere 2 ve 3 ü beraber takmıştımNODIE yazdı:Maalesef olmaz üstad, anakartının DDR3 destekler şekilde olması gerekiyor ben hem DDR2 hem DDR3'ü aynı anda destekleyen anakartta hiç görmedim tavsiyem 4 GB'lık DDR2 RAM alman internete yazdığında göreceksin.Büyük ihtimalle çift RAM slotu vardır, 2GB'lik 2 tane alırsın hem öyle daha iyi olur.