Bu Kağıtta Ne Yazıyor? [ Zeka SORUSU ]

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
xLuCaGox
Kobra Takipçisi
Kobra Takipçisi
Sunucu: Tılsım
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Nemesis

Bu Kağıtta Ne Yazıyor? [ Zeka SORUSU ]

Mesaj gönderen xLuCaGox »

NOT:Bu soru, Avrupa'da özel bir şirketin personel alımında sorduğu bir eleme sorusudur.

Bir adam yıllar boyu almanyada bir bankada çalışmış ve emekli olmasına yakın artık yurda dönmeye karar verdiği gün felekten bir gün çalalım bari deyip bir bara gitmis.. barda içkisini içerken karşısına çok güzel bir kadın oturmuş bizimki kadına hayran kalıp hemen garsonu çağırıp kağıda tanışabilirmiyiz mesajını yazdıktan sonra garsonla kadına göndermiş.

Kadın kağıdı almış okumuş adama imalı bir bakıştan sonra kağıdın arkasına bir şeyler yazıp kağıdı tekrar adama geri göndermiş adam kağıda bakmış bakmış…. hiç bir şey anlamamış yazı ne almanca ne bildiği bir dile aitmiş gitmiş kağıdı en yakın arkadaşına verip ya bunu bir kadın bana yazdı ben anlamadım ne yazıyor burda diye sormus arkadaşı kağıdı okur okumaz sakın bir daha beni arama arkadaşlığımız sona erdi diyip yanından gitmiş…

Adam şaşkın bir halde eve gidip anne babasına ya siz eskisiniz bilirsiniz burda ne yazıyor diye bu sefer onlara sormuş. Anne babası kağıdı okuyunca adamı evlatlıktan red etmişler. Karısına göstermiş karısı boşanma davası açmış. Adam artık çıldırma noktasına gelmiş bunu en iyi anlayan doktor olur, nede olsa onların yazısı karışık diyip bir doktora gitmiş. Doktor kağıdı okuyunca çok sakin bir şekilde izin isteyip odasina girmiş aradan 1 saat 2 saat geçmiş doktor yok…

Bizim adam merak edip odaya girince bir bakmışki doktor tavanda sallanıyor kendini asmış adam en sonunda pes etmiş bu kağıt başıma çok işler açtı başkasınında hayatını karartmasın diye kağıdı çalıştığı bankanın kasasına koyup evine gitmiş. O akşamda tesadüf bankaya hırsızlar girmiş kasadaki bütün paraları almışlar tam kacacakları sırada hırsızların şefi kağıdı görmüş şef kağıdı okuyunca birden çabuk paraları yerine koyun demiş ve bütün paraları kasaya geri koyduktan sonra çekip gitmişler….

SORU: Bu Kağıtta Ne Yazıyor?
xLuCaGox | LLAMA | dRopheaLing | Smegma | PaRCHeR | PaRCHeRII | PaRCHeRIII | Lucago | DrKojiro
since 2007
Tılsım - Anka - Eminönü
İKV 2020 Mani Birinciliği*
Kullanıcı avatarı
mobilsorun
Hızlı Koşan
Hızlı Koşan
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos
Lonca: Yalnızlık Paylaşılmaz

Re: Bu Kağıtta Ne Yazıyor? [ Zeka SORUSU ]

Mesaj gönderen mobilsorun »

Her şeyi biliyorum
Bir ay doğar ilk ak$amdan geceden ..
Resim
Yolun ardına bakmadık yorulmadık ..
Kullanıcı avatarı
uzunyillarsonra
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Sancak
Lonca: anatolia

Mesaj gönderen uzunyillarsonra »

okumadım ama haklısın.
Kullanıcı avatarı
Kptm1234
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Eminönü
Lonca: GazapVeBiz

Mesaj gönderen Kptm1234 »

Bu hikaye yazıyor :D intahar sebebi :D
Kalfa Eminönü
Kullanıcı avatarı
Kptm1234
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Lonca: GazapVeBiz

Mesaj gönderen Kptm1234 »

Okadar zaman okumuş doktor 1 2 saat düşündüyse kesinlikle bu hikaye yazıyordur kağıtta :D
Umarım anlaşılmışımdır :P
Kalfa Eminönü
Kullanıcı avatarı
musallat123
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Sancak

Mesaj gönderen musallat123 »

xLuCaGox yazdı:NOT:Bu soru, Avrupa'da özel bir şirketin personel alımında sorduğu bir eleme sorusudur.
Bu soru yanıltmacadır. Aslında sorulan soru hikayedeki adamın elindeki kağıdı değil mülakata gelen kişilerin elindeki kağıt kastedilmektedir. Kağıtta yazan şey de hikayenin kendisidir. 8-) 8-)
Kullanıcı avatarı
MuratABI
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen MuratABI »

Kağıtta Hikaye yazıyor ne yazıyor :D
MuratABİ

IıKörCeRRaHıI

Balyoz Nazım'ın Torunu.... Son Arz Bükücü

Varlığımızda mutlu olamayanlar yokluğumuzda mutlu olsun ki gidişimiz bir işe yarasın....

Kullanıcı avatarı
BilgeTonyukuk
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Lonca: Raiders Of Anatolia

Mesaj gönderen BilgeTonyukuk »

Selamun aleyküm;

Bu soruyu çok ama çok iyi biliyorum. Bir zamanlar, çok çok eskiden, Super Online çevirmeli internet kullanıp o "dıııııt" seslerinden oluşan senfoni dizisini dinleyip ardından internete bağlanır bağlanmaz mIRC, Zurna gibi sohbetlere takılanlar da anımsarlar.

Sorunun 2 cevabı vardır, birincisi şudur. Mülakat için istenilen cevap "Bu kağıtta hikaye yazıyor" olmalıdır. Zira öncesinde anlatılan olaylar, arkadaşı tarafından terk edilmek, karısı tarafından boşanma davası açılması, anne babasının evlatlıktan reddetmesi, doktorun kendini asması ve hırsızların soygundan vazgeçmesi tamamen asıl sorudan uzaklaştırmak, kafa karıştırmak için metine yerleştirilmiş unsurlardır.

İkinci cevap ise şudur, mülakat kağıdında değil de o kadının yazıp adama gönderdiği kağıtta ne yazmaktadır? Kadın kağıda doktor yazısı misali kargacık burgacık bir yazı ile şu satırları yazmıştır, "Benim adım Helga. tabi ki tanışabiliriz hatta ben sizi zaten tanıyorum. Çalıştığınız bankaya gidip geliyorum kapalı devre kameralardan bakın isterseniz". Arkadaşı terk ediyor çünkü arkadaşı da aynı kadından hoşlanıyor, karısı boşanma davası açıyor çünkü malum aldatılıyor. Anne babası tarafından reddediliyor çünkü böyle bir ahlaksızlığı evlatlarına yakıştıramıyorlar. Doktor kendisini asıyor çünkü eline alıp okuduğu kağıttaki yazı kendi karısının yazısı, ve karısının ismi de Helga. Hırsızlar da soygundan vazgeçiyor zira kağıtta bankanın kameralar tarafından izlendiğini yazıyor.

Birinci ve istenilen cevabı zaten mantıklı düşünen kişiler kolayca söyler. İkinci cevap ise ilk cevaptan tatmin olmayan ısrarcı armutlar için bir vakitler sanal alemde antitez niteliğinde ortak fikirlerle oluşturulmuş bir cevaptır. Başka bilmecelerini bekleriz nefer. :) Sevgilerimle.
Resim
Kullanıcı avatarı
Bymadxxxlord
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen Bymadxxxlord »

BilgeTonyukuk yazdı:Selamun aleyküm;

Bu soruyu çok ama çok iyi biliyorum. Bir zamanlar, çok çok eskiden, Super Online çevirmeli internet kullanıp o "dıııııt" seslerinden oluşan senfoni dizisini dinleyip ardından internete bağlanır bağlanmaz mIRC, Zurna gibi sohbetlere takılanlar da anımsarlar.

Sorunun 2 cevabı vardır, birincisi şudur. Mülakat için istenilen cevap "Bu kağıtta hikaye yazıyor" olmalıdır. Zira öncesinde anlatılan olaylar, arkadaşı tarafından terk edilmek, karısı tarafından boşanma davası açılması, anne babasının evlatlıktan reddetmesi, doktorun kendini asması ve hırsızların soygundan vazgeçmesi tamamen asıl sorudan uzaklaştırmak, kafa karıştırmak için metine yerleştirilmiş unsurlardır.

İkinci cevap ise şudur, mülakat kağıdında değil de o kadının yazıp adama gönderdiği kağıtta ne yazmaktadır? Kadın kağıda doktor yazısı misali kargacık burgacık bir yazı ile şu satırları yazmıştır, "Benim adım Helga. tabi ki tanışabiliriz hatta ben sizi zaten tanıyorum. Çalıştığınız bankaya gidip geliyorum kapalı devre kameralardan bakın isterseniz". Arkadaşı terk ediyor çünkü arkadaşı da aynı kadından hoşlanıyor, karısı boşanma davası açıyor çünkü malum aldatılıyor. Anne babası tarafından reddediliyor çünkü böyle bir ahlaksızlığı evlatlarına yakıştıramıyorlar. Doktor kendisini asıyor çünkü eline alıp okuduğu kağıttaki yazı kendi karısının yazısı, ve karısının ismi de Helga. Hırsızlar da soygundan vazgeçiyor zira kağıtta bankanın kameralar tarafından izlendiğini yazıyor.

Birinci ve istenilen cevabı zaten mantıklı düşünen kişiler kolayca söyler. İkinci cevap ise ilk cevaptan tatmin olmayan ısrarcı armutlar için bir vakitler sanal alemde antitez niteliğinde ortak fikirlerle oluşturulmuş bir cevaptır. Başka bilmecelerini bekleriz nefer. :) Sevgilerimle.
Herseyi anlatmıssınız detaylı bir şekilde bize tahmin yürütmeye bile fırsat vermemişsiniz ama 2. cevap gerçekten cok muhteşem :)
Kuklacı,Teşkilat...
xLuCaGox
Kobra Takipçisi
Kobra Takipçisi
Sunucu: Tılsım
Lonca: Nemesis

Mesaj gönderen xLuCaGox »

BilgeTonyukuk yazdı:Selamun aleyküm;

Beklediğim gibi, en güzel metin üstadımdan geldi. Tebrikler. :)

Her zaman. Başka bir bilmecede buluşmak üzere. :arrow:
xLuCaGox | LLAMA | dRopheaLing | Smegma | PaRCHeR | PaRCHeRII | PaRCHeRIII | Lucago | DrKojiro
since 2007
Tılsım - Anka - Eminönü
İKV 2020 Mani Birinciliği*

“Genel Etkileşim” sayfasına dön