Merhabalar,
öncelikle gecikme yani (mbps/ms) lag sorununun sebepleri ve çözümlerini anlatıcam.
1-) IP Çakışma Sorunu ;
Bu sorun, gelen bir ip'yi çoğaltmakla başlar. Birden çok bilgisayara çıkan tek veri yada şöyle söyliyim modemden çıkan ve bir çok bilgisayara giden kablo sistemde aynı ip atamasını yapabilir.
Bu da ;
-Kısa süreli bağlantı kopması
-Hız süratınde (mbps/ms') büyük bir düşüşe sebep verir ve illegal bir işlemden ortaya çıkar.
2-) Yüksek İndirme (Download) Sorunsalı
Bu sorun internet sağlayıcınızın verdiği hızdan fazla parça miktarının indirilmesi yani (1 mbps / 100 mb) dengesinin bozulmasına yol açar.
1 mbps'lik bir bağlantıda indirdiğiniz dosya boyutunda veri aktarmasında = 1 mbps'ten maximum 80 kbps kullanılabilir ve geriye kalan 20 kbps'lık dilim sizin ihtiyacınızı karşılamaz.
20 mbps'lik bir bağlantıda indirdiğiniz bir veya daha fazla dosyada hız parçalanması meydana gelir.
4 gb'lık bir dosya indirdiğimizi varsayarsak 4.000 mb / 20 mbps = 200 ms gecikme..
Yani sizin oynayacağınız oyunda ki ping miktarı indirme hızıyla çakışır ve 200 ping elde edersiniz. Bu da oyunda yaklaşık tıklama başına 2 saniyelik yada 1.68 milisaniyelik bir zaman dilimine denk gelir.
3-) Modül Hesaplama Hatası ;
Bu hata sistemin ve servis sağlayıcınızın sistem saatiyle alakalı bir durumdur ve çok nadir görülür.
Modem arayüzünde bulunan saat ile bilgisayarınızdaki sistem saatinin aynı olmaması saptanmasını kolaylaştırır.
Modem arayüzünde saat 20.04 iken, sistem saatiniz 20:03 ise bu size 160 veya daha yüksek bir ping oranı sağlar. Buda 1.68 milisaniye ile 1.32 milisaniye arasında gecikme yapmanıza neden olur.
Çözüm Safası;
1-) IP Çakışma Sorunsalı ;
Bu sorunun kesin çözümü Statik IP vermek yerine MS-Dos komutuyla dns ve ip resetlemektir.
Aşağıda vereceğim DoS komutu size daha rahat bir resetleme imkanı sunacaktır.
Virüs taraması yapılmıştır fakat indirmek yerine kendim halletmek istiyorum diyenlere ;
CMD panosu açın ;
echo off
ipconfig /flushdns
ipconfig /release
ipconfig /renew
Sırasıyla komutları işleyebilirsiniz.. Pano kendiliğinden kapanacaktır siz müdahale etmeyiniz.
İndirme Adresi İçin Tıklayınız.
Dosyanın 0 mb olması sizi yanıltmasın bat dosyalarının ağırlığı olmaz.
2-) İndirme Sorunsalı İçin ;
İndirmelerini İDM (İnternet Download Manager) aracılığıyla yapabilir yada dosya indirmelerinizi torrent olarak seçip hız limiti koyarak ayarlayabilirsiniz.
3-) Sistem Saatini Güncelleyin ve size sunucu sağlayan firmanızı arayıp gerekli durumu anlatın.
Başka bir yöntem olarak firmware güncellemesi yapabilirsiniz modenize.
İlgi ve alakanız için teşekkürler iyi forumlar.
Not : Yönetim ve Destek ekibinin linklerini tekrar incelemesini ve ona göre konuya rapor vermesini istiyorum.
Gecikme (Lag) Sorununun Nedenleri ve Çözümleri
- HollyShit
- Arzuhalci'nin Adamı

- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Arzın Çocukları
Gecikme (Lag) Sorununun Nedenleri ve Çözümleri
Hiçbir şey başladığı gibi bitmez hayatta.
Ya hedeflediklerimiz ya biz biteriz daima.
Bir şeyi bıkmadan istemek,
Daima kazanmak için bir çabadır insana.
Ya hedeflediklerimiz ya biz biteriz daima.
Bir şeyi bıkmadan istemek,
Daima kazanmak için bir çabadır insana.