AKCE ile alışveriş

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kristalx
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Kristal

Re: AKCE ile alışveriş

Mesaj gönderen Kristalx »

Merhaba ;

Tartışma almış başını gidiyor. Bende şöyle birşey yazmak istedim. Oyun içerisinde şuanda satılan bir eşya yok mu akçe ile satılan ? Elbette var Topkapı , Büyük Hol ... Peki bunların sahteleri neden üretilmiyor ? Çünkü zamanında yapılan eksikler giderilmiş ve bazı şeyler yerine oturtulmuş. Peki Teşkilat Bonosu ( ismini doğru hatırlıyorsam ) neydi ? Oyun içinde fazla parası olanlar yani parası çantasına sığmayanlar için çıkartılmış oyun içi bir para saklama niteliğinde eşya idi ! Yani akçe değil.

Benim önerim ise şu;

Şuanda zaten oyun için akçe ile bir çok eşya / materyal vb satılıyor. Dükkana ve sadece dükkana oyun içine değil. Bir kart konulup mesela en düşük 500 sonra 1000 - 2000 - 2500 şeklinde değerli olan bir kart. Ve bu kart mesela 2500 akçelik kart 2500 akçe ile alındıktan sonra oyun sistemi otomatik olarak bu kartı senin oyundaki çantana veya bankana yüklesin. Ve bu kart oyun içinde oyun parası ile satılsın. Yani aynı anda çantada alış veriş olsun. Yani ne sen kazıklan ne karşındaki ! Nasıl ki oyundaki madenleri çoğaltamıyorlar nasıl ki aldığı akçeyi çoğaltamıyorlar. Bununda hilesi her yönüyle kapatılsın. Böylece o hırsız bu çaldı şu çırptı sohbetlerine oyun içinde de forum da da son verilmiş olur... Kişisel düşüncemdir ...
Kullanıcı avatarı
Hemsinli
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos
Lonca: Kendi Aramızda

Mesaj gönderen Hemsinli »

Akçe ile alış veriş oyun içinde zaten mevcut.Örnek Gönül'deki kondrit.Madem kondrit alabiliyorum Gönül'den başka bir oyuncudan akçe ile Yonca, saf altın vb. de alabileyim.Kastetdiğim bu.
Öğretmen
Kullanıcı avatarı
PawnER
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Eminönü
Lonca: Organ Mafyası

Mesaj gönderen PawnER »

Adamın oyun parası yok işte nasıl deneyecek bu yolu akçe ile kazanmak istiyor çalışıyor maaşını yatıracak kime ne?
Resim

Organ söküm-dikim işi yapılır. Organlarınızı bize bağışlayın! (Minimum bir kalp iki böbrek kabul edilir.) -Acıtmaz Organcılık / Ali Acıtmaz
Kullanıcı avatarı
TayfaxUyKuSuZzZ
İskele Babası
İskele Babası
Lonca: Iııı İstiklal Iııı

Mesaj gönderen TayfaxUyKuSuZzZ »

Kristalx yazdı:Merhaba ;

Tartışma almış başını gidiyor. Bende şöyle birşey yazmak istedim. Oyun içerisinde şuanda satılan bir eşya yok mu akçe ile satılan ? Elbette var Topkapı , Büyük Hol ... Peki bunların sahteleri neden üretilmiyor ? Çünkü zamanında yapılan eksikler giderilmiş ve bazı şeyler yerine oturtulmuş. Peki Teşkilat Bonosu ( ismini doğru hatırlıyorsam ) neydi ? Oyun içinde fazla parası olanlar yani parası çantasına sığmayanlar için çıkartılmış oyun içi bir para saklama niteliğinde eşya idi ! Yani akçe değil.

Benim önerim ise şu;

Şuanda zaten oyun için akçe ile bir çok eşya / materyal vb satılıyor. Dükkana ve sadece dükkana oyun içine değil. Bir kart konulup mesela en düşük 500 sonra 1000 - 2000 - 2500 şeklinde değerli olan bir kart. Ve bu kart mesela 2500 akçelik kart 2500 akçe ile alındıktan sonra oyun sistemi otomatik olarak bu kartı senin oyundaki çantana veya bankana yüklesin. Ve bu kart oyun içinde oyun parası ile satılsın. Yani aynı anda çantada alış veriş olsun. Yani ne sen kazıklan ne karşındaki ! Nasıl ki oyundaki madenleri çoğaltamıyorlar nasıl ki aldığı akçeyi çoğaltamıyorlar. Bununda hilesi her yönüyle kapatılsın. Böylece o hırsız bu çaldı şu çırptı sohbetlerine oyun içinde de forum da da son verilmiş olur... Kişisel düşüncemdir ...

Vergi işini nasıl hallediyorsun bu arada ? İkv için oyun içinde tl dolaşımı yapmak her zaman sıkıntı olacaktır. akçenin sadece kişisel hesaplarda olması ve aktarılamamasının tek sebebi de burdur. Vergi! İkvnin çok başı ağrır !!

Hemsinli yazdı:Akçe ile alış veriş oyun içinde zaten mevcut.Örnek Gönül'deki kondrit.Madem kondrit alabiliyorum Gönül'den başka bir oyuncudan akçe ile Yonca, saf altın vb. de alabileyim.Kastetdiğim bu.
ve dahasını da yapabilirsin.
PawnER yazdı:Adamın oyun parası yok işte nasıl deneyecek bu yolu akçe ile kazanmak istiyor çalışıyor maaşını yatıracak kime ne?
Ya kardeş oyunda bir emek var bi oyun bilgisi var.! Allahını seversen bir daha sana cevap vermeyeceğım. Çünki bunu daha önce sana anlatmıştım zaten Para=Kral.. Galiba anlatamıyorum. Benden bu kadar. (Anlamaman gibi bi olaslık da yok değil.)
    • TayfaxUyKuSuZzZ Iııı İstiklal Iııı Lonca Başkanı

[Beta]'dan beri;

Tayfaxuykulu

Tayfaxyarıuykulu

Losgalacticos

[Beta]XxMtMevaxX

[Beta]Mtmeva

Ve kaybolan daha nicesi...

Facabook İletişim
Kristalx
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Ne vergisinden bahsediyorsun yahu. İkv zaten kazandığının vergisini ödüyor. Sen gerçek parayla alıp oyun parasıyla satacaksın. Gerçek parayla satmayacaksın ya. Oyun parasının vergisini meranlara iflise filan ödeyenini henüz görmedim :D
Kullanıcı avatarı
TayfaxUyKuSuZzZ
İskele Babası
İskele Babası

Kristalx yazdı:Ne vergisinden bahsediyorsun yahu. İkv zaten kazandığının vergisini ödüyor. Sen gerçek parayla alıp oyun parasıyla satacaksın. Gerçek parayla satmayacaksın ya. Oyun parasının vergisini meranlara iflise filan ödeyenini henüz görmedim :D
Vergi nedir öğrenince gel. http://www.ekodialog.com/kamu_maliyesi/vergi_nedir.html

Tatmin olmazsan desteğe mesaj at. Cevap vermeyecegim artık.

[Beta]'dan beri;

Tayfaxuykulu

Tayfaxyarıuykulu

Losgalacticos

[Beta]XxMtMevaxX

[Beta]Mtmeva

Facabook İletişim
Kristalx
Cin Avcısı
Cin Avcısı

TayfaxUyKuSuZzZ yazdı:
Kristalx yazdı:Ne vergisinden bahsediyorsun yahu. İkv zaten kazandığının vergisini ödüyor. Sen gerçek parayla alıp oyun parasıyla satacaksın. Gerçek parayla satmayacaksın ya. Oyun parasının vergisini meranlara iflise filan ödeyenini henüz görmedim :D
Vergi nedir öğrenince gel. http://www.ekodialog.com/kamu_maliyesi/vergi_nedir.html

Tatmin olmazsan desteğe mesaj at. Cevap vermeyecegim artık.

Vergi neye ve ne için ödenir öğrenip gelmende fayda var. Senin için adres buldum oku öğren ! Sonraki söylemlerine cevap vermeyeceğim. Sanki bu söylediğim olay hiçbir oyunda yok. Biraz araştır ... !!!

Verginin ne demek olduğunu ve neler için vergi ödediğimizi bilmeyenlere ... :
http://www.dersmuhasebe.com/butceleme-n ... nedir.html
Kullanıcı avatarı
TayfaxUyKuSuZzZ
İskele Babası
İskele Babası

Seni senle başbaşa bırakıyorum dostum. Sana iyi eğlenceler. Eğlenmekten sıkılırsan desteğe mesaj at, aydınlanırsın. :=)

[Beta]'dan beri;

Tayfaxuykulu

Tayfaxyarıuykulu

Losgalacticos

[Beta]XxMtMevaxX

[Beta]Mtmeva

Facabook İletişim
Kullanıcı avatarı
PawnER
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Eminönü
Lonca: Organ Mafyası

Mesaj gönderen PawnER »

Bana diyenede bakın!

konu tartışmaya döndü yetkililer nerdesiniz :)
Resim

Organ söküm-dikim işi yapılır. Organlarınızı bize bağışlayın! (Minimum bir kalp iki böbrek kabul edilir.) -Acıtmaz Organcılık / Ali Acıtmaz

“Genel Etkileşim” sayfasına dön