Sevgili İKV oyuncuları,
Ben Zwartan 'N. Özgür Soner'.
Belki bilenleriniz vardır. 2004 - 2012 yılları arasında İKV oyununda lider programcı, oyun tasarımcısı, proje lideri, geliştirme müdürü ve son olarak da teknolojden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak hizmet verdim.
İKV için sayısız geceler sabahladım, günlerce ofiste yatıp kalktım, satır satır kodlar arasında debelendim, kısacası bu güzel oyunun oluşması için harika ekip arkadaşlarımla birlikte elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım.
2012 mart ayında Sobee den ayrıldım. Bir seneden uzun süredir de çok değerli arkadaşlar ve güçlü yatırım ortakları eşliğinde hep yapmak istediğimiz oyun projelerini geliştirme yolunda kendi oluşumumuzda çalışmaya devam etmekteyim.
Bu yazı ile birlikte hem siz çok sevdiğim İKV camiasına zamanında edemediğim vedayı etmek hem de ülkemizin içinde bulunduğu durumla ilgili birşeyler dile getirmek isterim.
Forumda siyasi içerik yayınlamama kuralımıza da dikkat ederek tabii.
Tamamıyla siyasetten ve görüşten bağımsız olarak şunları söylemekte fayda var.
4 gündür halkımızın, medyanın çıkar ilişkileri yüzünden yayınlamadığı ama çok anlamlı ve devasa bir duruşu var.
Bu duruş kimilerinize 'anarşik üniversite eylemcileri taksimi yakıyor' gibi gösterilmiş olabilir fakat işin aslı çok farklıdır.
Benim gibi hayatında eylemlere katılmamış, bir çok farklı kesimden ve görüşten insanların toplanıp bizleri insan yerine koyun demesinden, polisin hiçbir yere saldırmayan insanlara gösterdiği aşırı şiddete karşı içimizin acımasını dile getirişimizden başka birşey değildir bu duruş. Burada yalnızca halk var, bu halk hiçbir parti bayrağı açtırmıyor hiçbir parti sloganı attırmıyor. Ve sadece varlığına saygı duyulmasını bekliyor.
Yazılacak çok şey var ama fazla laf kalabalığına da gerek görmüyorum.
Sizler zaten duyarlılıklarınızı defalarca oyun içinde yaptığınız gösterilerle dile getirebilen cesur ve hak bilen insanlarsınız.
Hepinizi yürekten seviyorum.
İyiki varsınız.
Zwartan
Zwartan 'dan gecikmiş veda
- izdirapgrafik
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
- Lonca: Organize İşler
Re: Zwartan 'dan gecikmiş veda
Eğer sen gerçek Zwartan isen bil ki, gerçek Zwartan olman bile bu konunun düzenlenip kilitlenmesine engel olamayacaktır.Çünkü vatan ve millet kavramını siyasetten ayıramayan GM'ler mevcut.
2006-2013
- RRaTeD
- Cin Avcısı
- Sunucu: Teşkilat
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Revenge Of Nobility
Öncelik yorumların ve düşüncelerin bizlerle paylaştığın için teşekkür ederiz özgür hocamZwartan yazdı:Sevgili İKV oyuncuları,
Ben Zwartan 'N. Özgür Soner'.
Belki bilenleriniz vardır. 2004 - 2012 yılları arasında İKV oyununda lider programcı, oyun tasarımcısı, proje lideri, geliştirme müdürü ve son olarak da teknolojden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak hizmet verdim.
İKV için sayısız geceler sabahladım, günlerce ofiste yatıp kalktım, satır satır kodlar arasında debelendim, kısacası bu güzel oyunun oluşması için harika ekip arkadaşlarımla birlikte elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım.
2012 mart ayında Sobee den ayrıldım. Bir seneden uzun süredir de çok değerli arkadaşlar ve güçlü yatırım ortakları eşliğinde hep yapmak istediğimiz oyun projelerini geliştirme yolunda kendi oluşumumuzda çalışmaya devam etmekteyim.
Bu yazı ile birlikte hem siz çok sevdiğim İKV camiasına zamanında edemediğim vedayı etmek hem de ülkemizin içinde bulunduğu durumla ilgili birşeyler dile getirmek isterim.
Forumda siyasi içerik yayınlamama kuralımıza da dikkat ederek tabii.
Tamamıyla siyasetten ve görüşten bağımsız olarak şunları söylemekte fayda var.
4 gündür halkımızın, medyanın çıkar ilişkileri yüzünden yayınlamadığı ama çok anlamlı ve devasa bir duruşu var.
Bu duruş kimilerinize 'anarşik üniversite eylemcileri taksimi yakıyor' gibi gösterilmiş olabilir fakat işin aslı çok farklıdır.
Benim gibi hayatında eylemlere katılmamış, bir çok farklı kesimden ve görüşten insanların toplanıp bizleri insan yerine koyun demesinden, polisin hiçbir yere saldırmayan insanlara gösterdiği aşırı şiddete karşı içimizin acımasını dile getirişimizden başka birşey değildir bu duruş. Burada yalnızca halk var, bu halk hiçbir parti bayrağı açtırmıyor hiçbir parti sloganı attırmıyor. Ve sadece varlığına saygı duyulmasını bekliyor.
Yazılacak çok şey var ama fazla laf kalabalığına da gerek görmüyorum.
Sizler zaten duyarlılıklarınızı defalarca oyun içinde yaptığınız gösterilerle dile getirebilen cesur ve hak bilen insanlarsınız.
Hepinizi yürekten seviyorum.
İyiki varsınız.
Zwartan
Şuanda içinde bulunduğumuz durum karmaşık yerlere geldi bardagı taşıran son damla olsa gerek.
Allah hepimize hakkımızla doğru olanı nasip etsin.
İkv adına yapmış olduğun büyük katkıları göz ardı edemeyiz.
Real hayatında başarılar özgür hocam
En son RRaTeD tarafından 03 Haz 2013 18:28 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

CLİSTONS-RRaTeD
Diyojen
İNFAZTEAMTNTYTWO-AydınBey
REVENGE OF NOBİLİTY
İNFAZTEAMTNTYTWO-AydınBey
REVENGE OF NOBİLİTY
Öncelikle üyelik gerçek Developer' a ait olduğu görülüyor.Ama İKV kuralları gereği bir developer'ın açtığı konu da malesef kilitlenecek.Ve İKV bir kez daha Online oyunlar içerisinde Developer'ın konusunun kurallar gereği kitlemesiyle tarihe adını yazdıracak.
Büyük Üstad Zwartan bu oyun seni unutmayacak ! Oyunun her köşesinde atmış olduğun imza oyun son bulana dek yaşayacaktır...
Büyük Üstad Zwartan bu oyun seni unutmayacak ! Oyunun her köşesinde atmış olduğun imza oyun son bulana dek yaşayacaktır...
2006-2016
İstanbul Kıyamet Vakti Neferi
İstanbul Kıyamet Vakti Neferi
- oLmazSaoLmaz
- FareAdam Düşmanı
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: We Are The Best
Seviliyorsun hayatının gerı kalanında başarılar kardeşim 

+1resp0nse yazdı:Öncelikle üyelik gerçek Developer' a ait olduğu görülüyor.Ama İKV kuralları gereği bir developer'ın açtığı konu da malesef kilitlenecek.Ve İKV bir kez daha Online oyunlar içerisinde Developer'ın konusunun kurallar gereği kitlemesiyle tarihe adını yazdıracak.
- bidinlebeni
- Salgın Koruyucusu
Vatan,millet kavramları siyasi bir duruştur .buna göre çizilmiştir buna göre sınırlandırılmıştır.Sokaklara çıkan insanlar kendini sadece halk olarak görüp biz etliden sütlüden değiliz dese de o sınırlar içinde yetişen ona göre eğitilen ona göre sokağa çıkan bir güruh.Ve taksim harici çoğu yerde çıkan halk milliyetçi altyapıyla çıkıyor.(türk bayrağı -m.kemal posteri)Bayrak da siyasi bir simgedir.Cumhuriyet zamanlarından beri devam eden dinci-milliyetçi gerilim her zaman devam ediyor.izdirapgrafik yazdı:Eğer sen gerçek Zwartan isen bil ki, gerçek Zwartan olman bile bu konunun düzenlenip kilitlenmesine engel olamayacaktır.Çünkü vatan ve millet kavramını siyasetten ayıramayan GM'ler mevcut.
Arkadaşlar konu sahibi bu platforma yıllarını vermiş Zwartan'dır; hiçbirimizden kuralları öğrenecek değil.
Ek olarak,
Konuyu sanki kilitlenmesi gereken bir içeriğe sahip olduğu şeklinde empoze etmeyin, böyle böyle insanların kafasında yanlış düşüncelerinizle yer ediniyorsunuz. Tamamen kurallar çerçevesinde yazılmış düzgün bir konu, bir tartışmaya dönüştürmeksizin düşüncelerini dile getirmiş o kadar.
---
Vedanıza gelince, reelde hayatın size gülümsemesi dileklerimle üstad..
Ek olarak,
Konuyu sanki kilitlenmesi gereken bir içeriğe sahip olduğu şeklinde empoze etmeyin, böyle böyle insanların kafasında yanlış düşüncelerinizle yer ediniyorsunuz. Tamamen kurallar çerçevesinde yazılmış düzgün bir konu, bir tartışmaya dönüştürmeksizin düşüncelerini dile getirmiş o kadar.
---
Inflecto Pro Sanctus Porta Quod Veneratioalius!
- izdirapgrafik
- Klan: Lodos
- Lonca: Organize İşler
Vatan ve millet kavramları asla siyasi bir duruş ifade edemez.Kutsal değerlerdir,kutsal olanın politika veya siyasetle ilişkilendirilmesine göz yumulamaz.Gezi Parkı'na ellerinde orak çekiçli bayraklarla girmeye çalışanları Çarşı grubu almıyor.Eğer bundan rahatsız oluyorsan yanlış yerdesin.Bu herhangi bir grubun hareketi olamaz.Ayrıca "M.Kemal" ne demektir? Nasıl siyasi simge olabilir? MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü VE TÜRK BAYRAĞINI siyasi bir sembol kabul edenler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı OLAMAZLAR.bidinlebeni yazdı:Vatan,millet kavramları siyasi bir duruştur .buna göre çizilmiştir buna göre sınırlandırılmıştır.Sokaklara çıkan insanlar kendini sadece halk olarak görüp biz etliden sütlüden değiliz dese de o sınırlar içinde yetişen ona göre eğitilen ona göre sokağa çıkan bir güruh.Ve taksim harici çoğu yerde çıkan halk milliyetçi altyapıyla çıkıyor.(türk bayrağı -m.kemal posteri)Bayrak da siyasi bir simgedir.Cumhuriyet zamanlarından beri devam eden dinci-milliyetçi gerilim her zaman devam ediyor.izdirapgrafik yazdı:Eğer sen gerçek Zwartan isen bil ki, gerçek Zwartan olman bile bu konunun düzenlenip kilitlenmesine engel olamayacaktır.Çünkü vatan ve millet kavramını siyasetten ayıramayan GM'ler mevcut.
Mesele forum kuralını öğretmek değil ki zaten.Benim yazdığımı yanlış yorumlamışsın.Dün açtığım konuyu görseydin bunları söylemezdin.Olumsuzluk empoze edildiği de asla düşünülemez.Benim yaptığım sadece hiciv ve kinayedir.ysrough yazdı:Arkadaşlar konu sahibi bu platforma yıllarını vermiş Zwartan'dır; hiçbirimizden kuralları öğrenecek değil.
Ek olarak,
---
2006-2013
- DuMaNisTT
- Dış Şehir Gezgini
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Lonca: Talebe-i Tevarih
Ben Eylemlere Katıldım Her Hangi Bir Siyasi Çıkara Hizmet Etmiyoruz Sadece Hakkımızı Savunduk Ama Bu Olaylar Abartılarak Provakatörlerin Oyuncağı Haline Geldi Yardım İsteme Amaçlı Camiye Girip Alkol İçerek Ve Alkollü İçeceklerin Pisliklerini Camiye Bırakarak Halkın Dini Duygularını Suistimal Etmeye Çalıştılar Oraya Gidenlere Dinsiz-Ahlaksız Damgası Vurmaya Çalıştılar.
Dün Gruplar Kendi İçinde İç Karışıklık Yarattı Çarşı - GFB- Ultraslan Gibi Taraftar Gruplarının Arasına Gizlice Girmiş Bazı Karakter Yoksunu İnsanlar Var Şuan. İdeolojiyi Ön Plana Süren İnsanların Olduğu Bir Ortamı Görünce Çoğu kişi Bu Eylemleri Bıraktı Parti Bayraklarını Sallayan Kişileri Biz Uyarıyorduk Fakat 3. Günden Sonra Olayların Rengi Değişti.Bazı Kendini Bilmez İnsanların Çevreye Zarar Vermesiyle Taksim Savaş Alanına Döndü Polisinde Hatası Çok Ama Provakatörler Eylemcileri İyice Kışkırttı.Yalan Yanlış Bilgiler Paylaşılarak Herkesi Korkuttular Ve Eylemlerimizi kötü Bir Şey gibi Gösterdiler Şuan Halk İçin Değil Kendi Çıkarları Belirli GRUPLARIN ÇIKARLARINI Savunan İnsanlar Beşiktaş - Taksim'de Çoğunlukta. Biz Ne Kadar Aramıza Almasak da Bunlar Malesef Aramıza Katıldı.
Polisler Çok Fazla Şiddete Başvurdu Ben Jop Yemedim Ama Yiyen Arkadaşlarımı Gördüm Silahın Arka kısmıyla Enselerine Darbe Alanlar Tazzikli Su ile aniden Karşılaşınca Yere Yığılanları Gördüm.Ama Halkın Bir Birine Kenetlenmiş Bir Vaziyette İlaç-Ekmek-Su Gibi İhtiyaçları Karşılaması Durumun Ne Kadar Ciddi Ve Yolumuzun Doğru Olduğunu Gösteriyordu Bize.
Dün Gruplar Kendi İçinde İç Karışıklık Yarattı Çarşı - GFB- Ultraslan Gibi Taraftar Gruplarının Arasına Gizlice Girmiş Bazı Karakter Yoksunu İnsanlar Var Şuan. İdeolojiyi Ön Plana Süren İnsanların Olduğu Bir Ortamı Görünce Çoğu kişi Bu Eylemleri Bıraktı Parti Bayraklarını Sallayan Kişileri Biz Uyarıyorduk Fakat 3. Günden Sonra Olayların Rengi Değişti.Bazı Kendini Bilmez İnsanların Çevreye Zarar Vermesiyle Taksim Savaş Alanına Döndü Polisinde Hatası Çok Ama Provakatörler Eylemcileri İyice Kışkırttı.Yalan Yanlış Bilgiler Paylaşılarak Herkesi Korkuttular Ve Eylemlerimizi kötü Bir Şey gibi Gösterdiler Şuan Halk İçin Değil Kendi Çıkarları Belirli GRUPLARIN ÇIKARLARINI Savunan İnsanlar Beşiktaş - Taksim'de Çoğunlukta. Biz Ne Kadar Aramıza Almasak da Bunlar Malesef Aramıza Katıldı.
Polisler Çok Fazla Şiddete Başvurdu Ben Jop Yemedim Ama Yiyen Arkadaşlarımı Gördüm Silahın Arka kısmıyla Enselerine Darbe Alanlar Tazzikli Su ile aniden Karşılaşınca Yere Yığılanları Gördüm.Ama Halkın Bir Birine Kenetlenmiş Bir Vaziyette İlaç-Ekmek-Su Gibi İhtiyaçları Karşılaması Durumun Ne Kadar Ciddi Ve Yolumuzun Doğru Olduğunu Gösteriyordu Bize.
En son DuMaNisTT tarafından 03 Haz 2013 19:53 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- bidinlebeni
- Salgın Koruyucusu
Senin için en iyi kaynak TDK'dan siyaset:Devlet işlerini düzenleme ve yürütme sanatıyla ilgili özel görüş veya anlayış.izdirapgrafik yazdı:Vatan ve millet kavramları asla siyasi bir duruş ifade edemez.Kutsal değerlerdir,kutsal olanın politika veya siyasetle ilişkilendirilmesine göz yumulamaz.Gezi Parkı'na ellerinde orak çekiçli bayraklarla girmeye çalışanları Çarşı grubu almıyor.Eğer bundan rahatsız oluyorsan yanlış yerdesin.Bu herhangi bir grubun hareketi olamaz.Ayrıca "M.Kemal" ne demektir? Nasıl siyasi simge olabilir? MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü VE TÜRK BAYRAĞINI siyasi bir sembol kabul edenler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı OLAMAZLAR.bidinlebeni yazdı:Vatan,millet kavramları siyasi bir duruştur .buna göre çizilmiştir buna göre sınırlandırılmıştır.Sokaklara çıkan insanlar kendini sadece halk olarak görüp biz etliden sütlüden değiliz dese de o sınırlar içinde yetişen ona göre eğitilen ona göre sokağa çıkan bir güruh.Ve taksim harici çoğu yerde çıkan halk milliyetçi altyapıyla çıkıyor.(türk bayrağı -m.kemal posteri)Bayrak da siyasi bir simgedir.Cumhuriyet zamanlarından beri devam eden dinci-milliyetçi gerilim her zaman devam ediyor.izdirapgrafik yazdı:Eğer sen gerçek Zwartan isen bil ki, gerçek Zwartan olman bile bu konunun düzenlenip kilitlenmesine engel olamayacaktır.Çünkü vatan ve millet kavramını siyasetten ayıramayan GM'ler mevcut.
Mesele forum kuralını öğretmek değil ki zaten.Benim yazdığımı yanlış yorumlamışsın.Dün açtığım konuyu görseydin bunları söylemezdin.Olumsuzluk empoze edildiği de asla düşünülemez.Benim yaptığım sadece hiciv ve kinayedir.ysrough yazdı:Arkadaşlar konu sahibi bu platforma yıllarını vermiş Zwartan'dır; hiçbirimizden kuralları öğrenecek değil.
Ek olarak,
---
Hala milliyetçi görüşle konuşuyorsun,yanlış yerde olduğumu söyleyerek sınırlandırıyorsun.(ya sev ya terk et mantığı ) Ağaçların yurdu yoktur.Bunu kutsallaştıranda sensin.Gerçek dünyadır.Senin sanalına göre hiçbir yerden yazıyorum.