Bu yazının başına 2. kez geçiyorum ve hani burda yazıcaklarımı çok düşündüm, karışık bi şekilde olsada belkide tam yazamasamda bu kez yazıcam.
Şimdi biliyosunuz ki ben oyunu bıraktım baya oldu bu tılsımlar geleli bırakmıştım tamda, ondan beridir düşünüyorum aslında şunu anladım ki ikv yi bu kadar abartmak gereksiz, tamam güzel bi oyun güzel bi ortamı var ama bu bahsettiklerime tek tek değinicem şimdi, önce ortamdan başlayım
İkv deki ortam çok farklı, ya hani başka oyunda bu bulunmaz burda oyuna odaklanmaktan daha çok sosyallik var, bunu ya başından beri yada grup bölgeleri gelmeden önceden beri oyun yapımcıları biliyodu bu yüzden grup bölgesi gibi bi şey getirdiler, koydular millete oraya ufacık bi şans için yüzlerce kez kesin dediler ama hani sosyallik ön planda, forumda orda burda birçok kez yazıldı hala yazılıyo betayı özleyenler beta zamanları ne güzeldi eskiler yok eskiden kalanlar bilmem ney varda var uzatmayım, bunun neden olduğuna bakıyoruz eskiden oyunda yapıcak bi şey yoktu sosyallik vardı, şimdide yok sosyallik herşeyden önce bu oyun skype olmasaydı yada skype gibi böyle programlar olmasaydı bu kadar gelişirmiydi zannediyosunuz, bilgisayarında mikrofonu olupta oyunu oynayıpta skype adresi olmayan yok, oyun cidden abartılmaya değmez aslında oyunun kendisinede değinicem birazdan ama bu sosyalliğin kökenine iniyom şimdi.
Bu oyunda biçok özenti ezik insan kendine sosyal ortamda yer edinmiştir, hepiniz değil yani belli başlı insanlar, onların biraz abartıları yüzünden oyundaki sohbetler çok değişti, mesela bu eskiler muhabbeti, ilk ne zaman başladı kimin kafasından çıktı bilmiyorum ama cidden saçma bi olay abi ya, bu oyun çok ilginç şeyler gördü en ilginç olaylarda teşkilatta yaşandı bende teşkilatta oynadım çoğu şeyi gördüm, ve hani bizim halkımız o kadaaar çevresindekilere yaptığı şeylere kadir bi halktır ki cem yılmazın faruk eczanesi olayından anlayabilirsiniz, bu oyundaki insanları ben seviyorum cidden hani kötü örnekler vericem ama cidden kötülerini vericem ama herkes üstüne alınmasın aklımdaki kötüleri vericem genelleme değil, adamın biri çıkar ama hani tipsiz şişko 1.50 boylarında orda burda mahallede çok dayak yemiş ezilmiş anasından babasından dayaklar yemiş ve bu adam ikv ye başlar burda böyle ortama karışır 2 3 hileyle çarını dizer hile olmazsa böyle zaten boş zamanı çoktur o biçimsizin onları değerlendirir yaparda yapar bi şeyler hani sonra lafı geçer, nasıl geçer bölgeden yazdığında adını tanımayan yoktur, çünkü çarı varya hani bizim böyle ona buna özenen o yüzden bi şeyler yapan oyuncular cidden oturup bi şeyleri düşünmesi lazım bu oyundaki muhabbetlerin çoğu aslında çok değişik biçimsiz şekilsiz insanlar tarafından yaratılmıştır, örnek vermiyorum o sizin bulmanız gereken bi soru, bizim bu oyundaki normal insanlar ise hep böyle oyunda bi yerlere varma çabasındadır, en iyileri olsun normal böyle emeğinde ekmeğinde insanlar olsun hep öyledir, varmaya çalıştığı şeyler böyle item para değildir belkide adım duyulsun, çünkü burdaki sosyal ortam gerçekten etkili hiçte yabana atılmıcak derecede güçlü, aslında yönetici dediklerimiz bizden hiç farkı olmayan insanlardır onlarında tek amacı adları gösteriş olsun oyuncularla bağ kursunlar yoksa yanlış hatırlamıyosam bu oyunda bi geliştiri bi böyle teknik ekip felan var yani oturupta gm ler kodlama yazmıyo galiba.
Bu gösteriş yarışı içinde bu oyunda yüzlerce insan kayboluyo, bakın imzamda bi söz var o çok anlamlı bence, burdaki sistem yalnızca gösteriş üzerine, bu oyunda sunucuda birçok insan birçok insanı tanır ve adı tanırır, ahmet denildiği zaman hangi ahmet çarı şu olanmı yoksa diğer ahmet çarı şu olanmı denir(ahmet sadece bi örnek o an aklıma o isim geldi) bu sosyal ortamı iyiye kullanmak var kötüye kullanmak var kötüye kullanılmak var, mesela ben çok iyi insanlar tanıdım gerçekten, ama beni bu oyuna başlatan arkadaşımlada oyun yüzünden kavga ettim, bu oyunda ezildiğim zamanlar oldu ezdiğim zamanlar oldu kavga ettiklerim pek olmadı aslında çok böyle söylediklerimi esirgeyen bi insan değilimdir ama yıllarca küfür edipte susturulma almışlığım yoktur oyunda, olay şurdaki bu oyunda kavga etmeyi bile seven insanlar var, çünkü dışarda edeceği bi kavgada dayak yicek 10 tane adam üzerine çullanacak burda bi klavyeden bi skype tan artizlik yapıp egosunu tatmin edecek ya, bide sosyal ortam gelişmiş, hani ulan skype ta kavga etmekte ayrı bi hikaye bağırılır çağırılır telefon ver bilmem ney küfürler adres ver adamın biri ülkenin bi ucunda diğeri bi ucunda bunun bilinmesine rağmen küfürler üste çıkmalar tehtidler aslında o kadar güzelki, bi risk yok hani bi anda yumruklar havada uçacak ağız burun kırılıcak diye bi risk yok, öyle telefon istemeler adres istemeler sözde kapına adam dayıcam demeler yapılabilecek en en en maksimum şeyler ve bunları ciddiye alanlar var, ha fuarda kavgalar oluyomuş duyduğuma göre o senede bi kez olur canım yapacak bi şey yok, neyse sonuç olarak wi mast du sekrıfayz diyorum bu oyundaki kendinizi kaybetmeyin, kayıp oda diye bi dizi var onuda izleyin o dizide özel eşyaları kullanmanın hep bi bedeli vardır deniliyo artık insanlar özel gücü olan bi eşyayı kullandıktan bi süre sonra herşeyini kaybediyo mesela o bedeli ödüyo ailesini parasını herşeyini kaybediyo, bu oyunda da öyle zamanınızı paranızı emeğinizi kaybediyosunuz ama kazandığınız şeyler büyük şeyler değil ha bide akşam 6 7 den sonra yemek yemeyin kilo yapıyo.
Sosyallik mevzusuna değindim oyun mevzusuna sonra değinicem.
Bağımlılık
Re: Bağımlılık
Bu kadar ilgisiz bi konu olucağını tahmin etmemiştim
- Hengames
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Ultimatom
Yok yarısına kadar okudum anlayamadım başını bi daha okudum yine anlayamadım hepsini okudum yine anlayamadım. Yani alttaki son 1 satırı okuyun :mrgreen:

- KaraXHayalet
- Yalnız Adam'ın Dostu
- Sunucu: Eminönü
Bu yazınların ait olduğu yer buralar değil
- Notr25
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Sancak
- Klan: Lodos
- Lonca: Mu Be On
Kesinlikle katılıyorum kardeşimxPrince yazdı:varmaya çalıştığı şeyler böyle item para değildir belkide adım duyulsun, çünkü burdaki sosyal ortam gerçekten etkili hiçte yabana atılmıcak derecede güçlü, aslında yönetici dediklerimiz bizden hiç farkı olmayan insanlardır onlarında tek amacı adları gösteriş olsun oyuncularla bağ kursunlar yoksa...
- SmokyPAUK
- Cin Avcısı
- Lonca: Ehlim Mürre
Haklısın. İnsanlar gerçek hayatlarıyla sanal hayatı birbirine karıştırıyorlar. Gerçekte kim olduğunu, ne iş yaptığını, kişiliğini hiç kimse bilmiyor; sadece sen insanlara kendini nasıl tanıttıysan o yönde rol yapıyorsun. Gerçek hayatta edinemediğin saygı ve değeri oyunda görüyorsun ve anca bu şekilde kendini tatmin ediyorsun. (sözüm o kişilere )
Zaten oyunda ne kadar çok vakit geçiriyorsan o kadar asosyal oluyorsun. İkili ilişkileri beceremeyen ne kadar insan varsa hepsi oyunda kendine bi yer edinme derdinde.
Normalde üstümü fullesem bana ne faydası olur? Oyun daha mı eğlenceli olur? Aksine daha sıkıcı hale geliyor çünkü yapacak bişeyin kalmıyor. Ondan sonra da başlıyolar şımarmaya. Kendi kendine delleniyor, oraya buraya sataşıyor falan filan...
18 yaş altı çocuk çok olduğu için böyle sorunlar hep çıkıyor. İstanbul kafe buluşmasına gittim kendimi dede gibi hissettim. Oturup merabalaşacak kimseyi göremedim. Ya keko, ya çocuk. Babasını alıp gelenler vardı. Elinden tutmuş. Zaten yayınlanan fotoğraflarda da görünüyor o kişi

-
- Şarapçı'nın Sırdaşı
- Sunucu: Teşkilat
Helal olsun sana be kaliteli insan.SmokyPAUK yazdı:
Haklısın. İnsanlar gerçek hayatlarıyla sanal hayatı birbirine karıştırıyorlar. Gerçekte kim olduğunu, ne iş yaptığını, kişiliğini hiç kimse bilmiyor; sadece sen insanlara kendini nasıl tanıttıysan o yönde rol yapıyorsun. Gerçek hayatta edinemediğin saygı ve değeri oyunda görüyorsun ve anca bu şekilde kendini tatmin ediyorsun. (sözüm o kişilere )
Zaten oyunda ne kadar çok vakit geçiriyorsan o kadar asosyal oluyorsun. İkili ilişkileri beceremeyen ne kadar insan varsa hepsi oyunda kendine bi yer edinme derdinde.
Normalde üstümü fullesem bana ne faydası olur? Oyun daha mı eğlenceli olur? Aksine daha sıkıcı hale geliyor çünkü yapacak bişeyin kalmıyor. Ondan sonra da başlıyolar şımarmaya. Kendi kendine delleniyor, oraya buraya sataşıyor falan filan...
18 yaş altı çocuk çok olduğu için böyle sorunlar hep çıkıyor. İstanbul kafe buluşmasına gittim kendimi dede gibi hissettim. Oturup merabalaşacak kimseyi göremedim. Ya keko, ya çocuk. Babasını alıp gelenler vardı. Elinden tutmuş. Zaten yayınlanan fotoğraflarda da görünüyor o kişiAma üstü full o çocuğun oyunda ve tanımayan herkes abi diyor
- XxPEERLESSxX
- Çınaraltı Müdavimi
- Lonca: Kristal
Şöyle bir durum var ortada.
Bu oyunu oynayıp bağımlı hale gelerek hayatındaki herşeyden üste çıkarabilen insanlar mevcut. Böyle bir şeyin olmaması lazım. 1. 2. veya 3. planda olmaması lazım bu oyunun. Sadece ama sadece bir oyun çünkü..
Bu oyunu oynayıp bağımlı hale gelerek hayatındaki herşeyden üste çıkarabilen insanlar mevcut. Böyle bir şeyin olmaması lazım. 1. 2. veya 3. planda olmaması lazım bu oyunun. Sadece ama sadece bir oyun çünkü..

- Sagopakajmeran
- Mezarlık Bekçisi
- Lonca: Ferday-i kyamet
ulan dikkatsizce bakıyorum, resim aynı ya, diyorum ben ne zaman yazdım bunuHengames yazdı:Yok yarısına kadar okudum anlayamadım başını bi daha okudum yine anlayamadım hepsini okudum yine anlayamadım. Yani alttaki son 1 satırı okuyun :mrgreen:
- Hengames
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Kuklacı
- Lonca: Ultimatom
Bende sımdı bu yazıyı gorunce nıye kendı yazıma alınıtı yaparak yazı yazdım dıyorumSagopakajmeran yazdı:ulan dikkatsizce bakıyorum, resim aynı ya, diyorum ben ne zaman yazdım bunuHengames yazdı:Yok yarısına kadar okudum anlayamadım başını bi daha okudum yine anlayamadım hepsini okudum yine anlayamadım. Yani alttaki son 1 satırı okuyun :mrgreen:Uykusuzluk kötü be
İş daha kötü
Banada oluyor oyle arada. Avatar başa bela