Respected yazdı:Dua ile yürümez bu işler. Sen üstüne düşeni yaparsan, gerekli konulara hakim olursan zaten böyle bir şeye ihtiyacın yoktur. Sınava girecek olan herkese başarılar.
Allah Çalışmayanı sevmez. Zenginliği istediğime, İlimi İsteyene veririm buyuruyor. İstemekte öyle sabahtan akşama IKV de vakit geçirmekle olmaz ilk önce adam gibi çalışıp geri kalan her şey için Allaha güvenmeli ... Sınav günü apantisti patlayan arkadaşım var.
Bana göre sadece tesadüf kardeşim. Düşünce biçimi... Buna saygı duyarım.
Bencede haklısın Ünal abi çalışma çalışma son gece dua et Allah yardım eder nasıl bir mantık ya Kim dua yardımıyla kazanmış ki
Kimse dua ile kazanılacağını iddia etmedi zaten.
Sen çalışırsın edersin sonra Allah a dua edip tevekkül edersin.
Tevekkül etmenin ne olduğuna bi bakın önce.
Dua ise asla küçümsenecek bir şey değildir.
Bazen deli gibi çalışırsın uğraşırsın çabalarsın ama olmaz.Orada dua devreye girer işte.
Kıyametin göbeğinde, İstanbul'da ya Kıyametin Efendisi olursun ya kölesi!
Respected yazdı:Dua ile yürümez bu işler. Sen üstüne düşeni yaparsan, gerekli konulara hakim olursan zaten böyle bir şeye ihtiyacın yoktur. Sınava girecek olan herkese başarılar.
Allah Çalışmayanı sevmez. Zenginliği istediğime, İlimi İsteyene veririm buyuruyor. İstemekte öyle sabahtan akşama IKV de vakit geçirmekle olmaz ilk önce adam gibi çalışıp geri kalan her şey için Allaha güvenmeli ... Sınav günü apantisti patlayan arkadaşım var.
Bana göre sadece tesadüf kardeşim. Düşünce biçimi... Buna saygı duyarım.
Bencede haklısın Ünal abi çalışma çalışma son gece dua et Allah yardım eder nasıl bir mantık ya Kim dua yardımıyla kazanmış ki
Kimse dua ile kazanılacağını iddia etmedi zaten.
Sen çalışırsın edersin sonra Allah a dua edip tevekkül edersin.
Tevekkül etmenin ne olduğuna bi bakın önce.
Dua ise asla küçümsenecek bir şey değildir.
Bazen deli gibi çalışırsın uğraşırsın çabalarsın ama olmaz.Orada dua devreye girer işte.
Deli gibi çalış uğraş çabala hakkının karşılığını alacaksın.Dua etmeye ihtiyacın olmayacak neyse tartışmaya gerek yok ygsye gircek arkadaşlara başarılar
Türkçe geçen seneye göre daha basit matematiği bir miktar daha zor feni her seneki gibi kolay sosyal ise çok çeldirici sorular içermekteydi.En çok sosyalde zorlandım açıkçası.Herkese Allah umduğunu versin hayırlısı neyse o olsun inşallah.
Bu sınavda Türkçesi 1.5 saat sürenler geçen sene girseymiş tüm sınavı Türkçe ile harcarmış Geçen sene göre kısaydı sorular,anlamları daha yoğundu ama şahsen çok iyi geldi.37-3.Toplam netim 88,tm ci olarak iyi olduğunu düşünüyorum.33.75 Sosyal 28 matematik.Matematiğim her zaman ki gibi kötü geldi.
İnsan Rabbine herzaman ıhtıyac Duyar. Eger kaderinde o Yoksa , Hayırlın o değilse , ve Allah bunu ıstemezse ; SEN NEKADAR ÇALIİŞIRSAN ÇALIŞ , Olmaz , yapamazsın. Sadece Dua etmemek gerek. TEVEKKÜL etmek lazım. Tevekkulun nedemek oldugunu Googlede aratıp bulabılırsınız. Ben burda kımsenın ınanısına karısamam fakat duayı kımseye de küçümsetmem , Kolay gelsın.
mescan53 yazdı:İnsan Rabbine herzaman ıhtıyac Duyar. Eger kaderinde o Yoksa , Hayırlın o değilse , ve Allah bunu ıstemezse ; SEN NEKADAR ÇALIİŞIRSAN ÇALIŞ , Olmaz , yapamazsın. Sadece Dua etmemek gerek. TEVEKKÜL etmek lazım. Tevekkulun nedemek oldugunu Googlede aratıp bulabılırsınız. Ben burda kımsenın ınanısına karısamam fakat duayı kımseye de küçümsetmem , Kolay gelsın.
Bu senin görüşündür. Bana göre de kayıtsız şartsız inanmak kolay olandır ve ben sorgulamayı seçenlerdenim.
Her neyse bu tür şeyler için burada veya başka bir platformda tartışmaya gerek yok. Gerçi tartışmayı da gerektirecek bir durum yok ama konunun amacı dışına çıkmayalım. Umarım YGS'ye giren yoldaşlarım istediklerini elde edebilirler. (: