Merhaba,
Önerileriniz tek konu altında toplanmıştır, hepsi için ayrı konu açmadan lütfen burdan devam ediniz.
İyi eğlenceler.
dev ÖNERİ LİSTESİ
- Respirasyon
- Demirci Çırağı

- Sunucu: Eminönü
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Raiders Of Anatolia
- ORHANBEY
- Meteor Kaşifi

- Sunucu: Sancak
- Klan: Lodos
- Lonca: Ata
Re: dev ÖNERİ LİSTESİ
Saç sakal değişikliği yapılamazken böyle birşey eminim ki yapmazlar(Para herşeyi yaptırır gerçi de )sshinobi yazdı:Merhaba,
Oyuncuların kendilerini silahlarıyla daha da özdeşleşmelerini sağlayan bir takım yenilikler getirilmeli. Mesela silahların üzerine isim yazdırma gibi. Veya silahların belli bölümlerine logo, amblem, sembol vurdurma ve isim yazdırma olabilir. Böylece herkesin silahı kendine özgü olur ve kişi silahını daha çok benimser. Ejder asanızın rengini mavi veya siyaha boyayabildiğinizi düşünsenize? Veya Bıçak Sırtı Kılıç'ınızın üzerinde adınızın olduğunu? Belki küçük bir detay fakat bu tür küçük detaylar kullandığınız silahı diğerlerinden ayırmış olacak.
Yeni sınıf düşüncesinin yakın zamanda olmayacağı daha önceki konularda DEV ve GM ler tarafından belirtilmişti.sshinobi yazdı:Merhaba,
Oyuna yeni bir sınıf eklenmeli. Savaşçıdan daha hızlı fakat büyücü kadar güçlü olmayan. Enerjisi savaşçıyla büyücü arasında bir noktada ve hafif ve menzilli silahlar konusunda uzman olacak. Sınıfa özel silah ise; ok ve yay. Büyücülere oranla menzilli hasarlarının düşüklüğünü ve savaşçılara oranla düşük enerjisini hızıyla kapatacak. Oyundaki tüm dengeleri değiştirebilecek bir sınıf olur bu. Üzerinde düşünülmeli.
MMORPG oyunların tamamına yakınında bu sistem var.İKV ye böyle birşey gelirse OKO şifacı üzerinde 2 3parça mev full ruh set ve benim gibiler zehir setleri çantada taşımak zorunda olduğundan herhalde yerde sürünerek gideriz.sshinobi yazdı:Merhaba,
Karakter üzerindeki eşyaların bir ağırlığı olmalı ve bu hıza etki etmeli. Mesela bir büyücüyle bir savaşçının hızları farklı olmalı çünkü savaşçının kıyafetleri daha ağır. Bazen daha hızlı gitmek için kişi üzerindeki eşyaları çıkarmayı deneyebilir. Yıllardır bu konu üzerine hiç çalışma yapılmamış olması ilginç.
Kıyamet zamanında derbi vakti . Enterasan bir fikir olmasına karşın Kni.On. adlı oyunda mevcut olan bir durum.Bu gelirse birde adı geçen oyundaki gibi stadyum da isteriz 4 senede gelir artık.sshinobi yazdı:Merhaba,
Oyun içinde istediğimiz zaman giyebileceğimiz, çıkarabileceğimiz 4 büyüklerin renklerini taşıyan kıyafetler oyuna renk katabilir. Özellikle yarınki gibi derbi günlerinde giyip toplu yürüyüş, toplu tezahürat gibi eylemlerde bulunabiliriz.
Bunun mantığını çözebilmiş değilim.İşportacılar neredeyse her uygun mekanda mevcut.Zorluk çeken kim merak ettim açıkcasısshinobi yazdı:Merhaba,
Çoğu kişi oyundaki işportacılara ulaşmayla ilgili dert yanıyor. Dükkanda satılacak bir ürünle oyunculara işportacı yetkisi verilir ve bunun için ayrı eşya bölmeleri olur. Aldıkları eşyaların fiyatları ceplerinden çıkar. Kazançları da plus sahibi olmayan kullanıcıların eşyaları olur. İşportacının ayağına gitme derdinden kısmen de olsa kurtulmuş oluruz.
Bu öneri çok güzel bence.eklenmesi de zor olmayan birşey.Hoş bir hava katar oyunasshinobi yazdı:Merhaba,
İKV'de cadde ve sokaklara isim verilebilir hatta cadde, sokak başlarına tabela dikilebilir. Bu isimler daha önce oyunda emeği geçmiş veya iz bırakan birinin olabileceği gibi gerçek hayatta değer verilen kişilerin isimleri de olabilir. Haritada bu cadde ve sokakların adı da yazılmış şekilde durabilir tıpkı yeraltına girer girmez zeminde beliren yeraltı yazısı gibi. Sizin bu konuda düşünceleriniz nelerdir?
Yılbaşı çekiliş sonuçları gibi ayın belirli günlerinde tamamen otomatik! sistem olmakla beraber oyuncular bilet tarzı bişiler alıp kazanan kişiye de eşya zor olabilir belki de (Aynı eşyadan adama verilmesi sıkıntı yaşatır) para ödülü olabilir (50m - 100m )sshinobi yazdı:Merhaba,
Oyuna şans oyunları oynayabileceğimiz ve bunlar sonucunda para, eşya veya materyal kazanabileceğimiz bölümler eklenirse oyunun daha eğlenceli bir hal alacağını düşünüyorum. Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz?
- sshinobi
- FareAdam Düşmanı

Yeni önerim: Lonca üyelerine özel eşyalar.
Merhaba,
Loncaların kendilerine özel flamaları olması gerektiğini düşünüyorum. Bu flamalar belirli bir çerçeve içerisinde lonca üyeleri tarafından tasarlanacak ve oyun yapımcıları bunu silah şeklinde dönüştürüp kurucuya teslim edecek. Böylece kurucu oyuncu istersen flamayı silah bölmesine koyup taşıyabilecek. Bu asa şeklinde düşünülebilir. Mesela güneş asanın ucunda flama olduğunu hayal edebiliriz, basit bir örnekti bu.
Flama dışında lonca üyelerine özel kıyafetler de tasarlanabilir. Bu tasarım da aynı şekilde belirli bir çerçeve içerisinde kalmak şartıyla lonca üyeleri tarafından hazırlanacak ve geliştiriciler tarafından kullanıma sunulacak. Somut bir örnekle daha açıklayıcı olabilirim sanıyorum. Tıpkı mevlevilerin törenlerinde giydikleri gibi güne özel kıyafetler olacak.
Merhaba,
Loncaların kendilerine özel flamaları olması gerektiğini düşünüyorum. Bu flamalar belirli bir çerçeve içerisinde lonca üyeleri tarafından tasarlanacak ve oyun yapımcıları bunu silah şeklinde dönüştürüp kurucuya teslim edecek. Böylece kurucu oyuncu istersen flamayı silah bölmesine koyup taşıyabilecek. Bu asa şeklinde düşünülebilir. Mesela güneş asanın ucunda flama olduğunu hayal edebiliriz, basit bir örnekti bu.
Flama dışında lonca üyelerine özel kıyafetler de tasarlanabilir. Bu tasarım da aynı şekilde belirli bir çerçeve içerisinde kalmak şartıyla lonca üyeleri tarafından hazırlanacak ve geliştiriciler tarafından kullanıma sunulacak. Somut bir örnekle daha açıklayıcı olabilirim sanıyorum. Tıpkı mevlevilerin törenlerinde giydikleri gibi güne özel kıyafetler olacak.
Re: Oyunculara İşportacı Yetkisi Verilmesi
sshinobi yazdı:Merhaba,
Çoğu kişi oyundaki işportacılara ulaşmayla ilgili dert yanıyor. Dükkanda satılacak bir ürünle oyunculara işportacı yetkisi verilir ve bunun için ayrı eşya bölmeleri olur. Aldıkları eşyaların fiyatları ceplerinden çıkar. Kazançları da plus sahibi olmayan kullanıcıların eşyaları olur. İşportacının ayağına gitme derdinden kısmen de olsa kurtulmuş oluruz.
Diğer Önerilerini Beğendim Ama Bu Önerine Katılmıyom..
İşportacıda Banka Gibi AYağının Altında Olursa Bu oyunun Hiç Bir Zevki Kalmaz.. Bi Yerden Bi Yere Giderken Eşkiden Cabayla Giderdik Şimdi Topkapı Sarayıyla Işınlanarak Gidiyoz...
- sshinobi
- FareAdam Düşmanı

Köleleştirme Yeteneği
Bu yetenek sayesinde canı belli bir seviyenin altına inen yaratık köleleştirilecek ve belli bir süreyle sahibin kontrolünde olacak. Bununla ilgili aklımdaki kıstasları da belirtmeliyim. Her yaratık üzerinde olmasa da enerjisi köleleştirmek isteyen oyuncunun enerjisinden düşük olan yaratıklar üzerinde etkili olacak. Mesela 49 level bir savaşçı tepegözü kölesi yapıp diğer tepegözlere veya başka düşmanlara saldırmasını sağlayabilecek.
Bu yetenek sayesinde canı belli bir seviyenin altına inen yaratık köleleştirilecek ve belli bir süreyle sahibin kontrolünde olacak. Bununla ilgili aklımdaki kıstasları da belirtmeliyim. Her yaratık üzerinde olmasa da enerjisi köleleştirmek isteyen oyuncunun enerjisinden düşük olan yaratıklar üzerinde etkili olacak. Mesela 49 level bir savaşçı tepegözü kölesi yapıp diğer tepegözlere veya başka düşmanlara saldırmasını sağlayabilecek.
- sshinobi
- FareAdam Düşmanı

Büyücülerin Yardımcısı
Merhaba bana göre büyücülerin yardımcısı tesla gözcü değil küçük bir ejderha olmalı. Çünkü savaşçıların ve şifacıların yardımcıları karakterleriyle özdeşleşmiş yardımcılar fakat tesla gözcüyle büyücü arasında bir bağ kurmakta zorlanıyorum ben. Bu küçük ejderha saldırırken ağzından ateş çıkararak saldırmalı ve saldırdığı kişinin etrafındakilere de bir miktar zarar verebilmeli.
Merhaba bana göre büyücülerin yardımcısı tesla gözcü değil küçük bir ejderha olmalı. Çünkü savaşçıların ve şifacıların yardımcıları karakterleriyle özdeşleşmiş yardımcılar fakat tesla gözcüyle büyücü arasında bir bağ kurmakta zorlanıyorum ben. Bu küçük ejderha saldırırken ağzından ateş çıkararak saldırmalı ve saldırdığı kişinin etrafındakilere de bir miktar zarar verebilmeli.
- sshinobi
- FareAdam Düşmanı

Konuşma Ekranı
Oyunda görev alıp verirken konuştuğumuz karakterler (Agah, Jandarma Ali vs.) hiç konuşuyormuş gibi durmuyorlar. Sizce oyundaki böyle kişilere sağ tıklayıp konuş dediğimizde bir video çıkması ve metinde yazılanların seslendirilmiş şekilde muhatap olduğumuz kişiden duyulması güzel olmaz mı?
Oyunda görev alıp verirken konuştuğumuz karakterler (Agah, Jandarma Ali vs.) hiç konuşuyormuş gibi durmuyorlar. Sizce oyundaki böyle kişilere sağ tıklayıp konuş dediğimizde bir video çıkması ve metinde yazılanların seslendirilmiş şekilde muhatap olduğumuz kişiden duyulması güzel olmaz mı?
- XxxChesTeRxxX
- Bab-ı Ali Muhafızı

- Lonca: ...
Çoğu önerilerin saçma ve gereksiz. Buraya Yazcağına desteğe yazarsan daha olumlu bir sonuç alabilirsin. Bu arada caddelere isim yazmayı felan beğendim olabilir aslında. :arrow:
- Hayalxet
- Sahaf Yardımcısı

- Sunucu: Tılsım
Bütün bu yazdıklarının hepsi başka oyunlardan alınma şeyler kendine özgü bir fikirin yok heralde...
- sshinobi
- FareAdam Düşmanı

Etkinlik Önerisi
Merhaba. Bu etkinlikte oyuncular yaratıklara karşı savaşacak. Etkinlik odasında veya başka bir yerde üzerlerine salınacak yaratıklardan belli bir sürede en fazla kesen grup ödülü kazanacak. Somutlaştıracak olursak; bir süre belirlenecek ve bu süre içinde arka arkaya yaratıklar salınacak. Örneğin deliler. Bu delilerden o süre içinde en fazla kesen grup ödülü kazanacak. Yaratıkların önceden bildirilmemesi oyunu daha fazla zorlaştıracak çünkü yaratıkların dirençlerine göre yetenek değiştirme söz konusu olmayacak.
Merhaba. Bu etkinlikte oyuncular yaratıklara karşı savaşacak. Etkinlik odasında veya başka bir yerde üzerlerine salınacak yaratıklardan belli bir sürede en fazla kesen grup ödülü kazanacak. Somutlaştıracak olursak; bir süre belirlenecek ve bu süre içinde arka arkaya yaratıklar salınacak. Örneğin deliler. Bu delilerden o süre içinde en fazla kesen grup ödülü kazanacak. Yaratıkların önceden bildirilmemesi oyunu daha fazla zorlaştıracak çünkü yaratıkların dirençlerine göre yetenek değiştirme söz konusu olmayacak.