Sistem Gereksinimi

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
ozaerdenn
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları

Sistem Gereksinimi

Mesaj gönderen ozaerdenn »

2 sorum olacak;

1- Ekran Kartımı yenilersem (512 MB 128 Bit aldım mesela) İKV'ye girişlerim daha hızlı olur mu?

2- Bilgisayarımın özellikleri; 2 Gb Ram, 256 Mb NVIDIA GeForce FX5500 Ekran Kartı, Pentium 4 2,66 GHz İşlemci, XP SP3. İşlemcim hariç diğer özelliklerin yettiği bazı oyunlar var. O oyunlar Core 2 İşlemci istiyor ama 1,6 ya da 1,8 GHz'in yeterli olduğu yazıyor. Pentium 4 2,66 GHz işlemcim, Core 2 1,8 GHz işlemcinin yerini tutar mı?
PIRASASAPI
Kullanıcı avatarı
Lestrange
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı
Klan: Lodos

Re: Sistem Gereksinimi

Mesaj gönderen Lestrange »

Ozan öncelikle şunu söyleyeyim ki benim eski ekran kartımda 512 MB 128 Bit ATI X1550 Series'di aşırı kasma ve ws'lerde donukluk yapıyordu işlemcim Core 2 Duo E4500 2.20 GHz sonra ekran kartımı 1 GB 128 Bit Nvdia GeForce 9400 GT'ye yükselttim girişlerde pek fark olmadı ancak oyundaki aşırı kasma ve ws'lerdeki donukluk bitti.
Ama sana tavsiyem alıcaksan 1 GB 256 Bit ekran kartı al eğer maddi imkanın olmassa 512 MB 256 Bit al eminim memnun kalacaksın. + Ram konusunda sıkıntın olmasın 2 GB Ram sana her türlü yeter ki ben o RAM'le Batman Arkham City'i oynuyorum. Gelelim işlemci konusuna anladığım kadarıyla işlemcin Pentium 4 2,66 GHz emin ol bu işlemcide senin işini fazlasıyla görecektir + sağlam bir işlemcidir Pentium. Kısacası sorun sadece ekran kartında sana tavsiyem 512 MB 256 Bit ekran kartı işini görecektir.
:idea:
Emekli İKV Oyuncusu...
xDaNGeRxTRoJeNx - Eminönü
Saffet Yılmaz
Kullanıcı avatarı
TRQJEN
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Lonca: We Arethe Best

Mesaj gönderen TRQJEN »

IIxDRaCuLaxII yazdı:Ozan öncelikle şunu söyleyeyim ki benim eski ekran kartımda 512 MB 128 Bit ATI X1550 Series'di aşırı kasma ve ws'lerde donukluk yapıyordu işlemcim Core 2 Duo E4500 2.20 GHz sonra ekran kartımı 1 GB 128 Bit Nvdia GeForce 9400 GT'ye yükselttim girişlerde pek fark olmadı ancak oyundaki aşırı kasma ve ws'lerdeki donukluk bitti.
:idea:
Merhaba;

Girişlerde fark olmadı demişsiniz. Bu çok normal ekran kartı girişlere (loading) etki etmez..
Oyun yüklemelerinin (loading bölümleri) hızlanmasını istiyorsanız,
Hard diskinizi değiştirmelisiniz.
hard disk(HD) yerine Solid State Disk(SSD) almalısınız..
Çünkü solid state disk Hard disklere göre Daha hızlı yazma ve okumaya sahip.
Örneğin;
HDD: Okuma 90 Mb/s - Yazma 60 Mb/s
SDD: Okuma 270 Mb/s - Yazma 170 Mb/s
o zaman girişlerde ve Pc başlatmadaki farkı görebilirsin.
NOT: Online oyunlarda İnternet Hızıda Yüklenmeye etki edebilir.
En son TRQJEN tarafından 18 Şub 2012 13:39 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

İkv İletişim/Destek Formu İçin Tıklayın.
Kullanıcı avatarı
SeF4
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen SeF4 »

ozaerdenn yazdı:2 sorum olacak;

1- Ekran Kartımı yenilersem (512 MB 128 Bit aldım mesela) İKV'ye girişlerim daha hızlı olur mu?

2- Bilgisayarımın özellikleri; 2 Gb Ram, 256 Mb NVIDIA GeForce FX5500 Ekran Kartı, Pentium 4 2,66 GHz İşlemci, XP SP3. İşlemcim hariç diğer özelliklerin yettiği bazı oyunlar var. O oyunlar Core 2 İşlemci istiyor ama 1,6 ya da 1,8 GHz'in yeterli olduğu yazıyor. Pentium 4 2,66 GHz işlemcim, Core 2 1,8 GHz işlemcinin yerini tutar mı?
1-Ekran Kartını Sakın ATİ Alma,Nvidia GeForce 6600 Üstü Tavsiye Ederim.Bu Girişlerini Fazla Etkilemez İnternet Hızın Ve Ram Miktarın Girişleri Hızlandırır.
2-Ram Miktarın Yeterli İşlemci Pentium 4 2.66 GHZ Yerine Core 2 Duo 1.8 GHZ Almanı Tavsiye Ederim.Hiç Bir Zaman Yerini Tutmaz. Sanırım İKV Sende Kastığı Ve Girişler Yavaş Olduğu İçin Şikayetçisin.Hiç Şikayet ETME.Çünkü Benim Sistem Özelliklerim;İntel Core İ7 2.8 + TurboBoost = 3.3 GHZ,Ekran Kartım Nvidia 9800 GTX 1.5 GB,256 BİT,8 GB DDR3 RAM,100 MBPS İnternet Hızı Ama Oyun BENDE KASIYOR.Gta 5 Çıksın Nvidia Tesla 2 İşlemcili Ekran Kartı Alıcam Bakalım Ona Rağmen Grafik Hatası Yaşayacakmıyım Oyunda.
Göster
Sunucu:Sancak
Lonca:Inception
Resim
Kullanıcı avatarı
Buhara
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Sancak

Mesaj gönderen Buhara »

ozaerdenn yazdı:2 sorum olacak;

ana sayfadaki sistem gereksimleri bir bak derim
Kullanıcı avatarı
YasinKocamanca
Yasemin'in Gözcüsü
Yasemin'in Gözcüsü
Sunucu: Kuklacı
Lonca: Life And Death

Mesaj gönderen YasinKocamanca »

Selam ,

1 gb 128 bit ekran kartı al Nvedia ve ya radeon 5770 işini görecektir fiyat acısından uygundur. sistemine göre bu ekran kartının yeterli geleciğini tahmin ediyorum ram a gerek yok işlemciyi değiştirmeye kalktın mı birde anakarta uyar mı uymaz mı oda var :) ekran kartı alman ikv de ki sorunu cözer kolay gelsin.
Yasin KOCAMANCA

Video Adresiniz www.ikvvideo.web.tv HİZMETİNİZDE !

http://ikvvideo.web.tv/
Kullanıcı avatarı
ozaerdenn
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

Mesaj gönderen ozaerdenn »

Sorun çözüldü sayılır. Anakartım (Asrock 775i48) AGP 8X Ekran Kartı destekliyormuş. Dayıma danıştıktan sonra HD3450 almayı düşünüyorum 2. el olarak (85-90 TL). Bir tek işlemcim düşük kalıyor ancak o da bana yeterli oluyor. Ekran Kartı'nın oyuna giriş hızını etkileyeceğini ben de pek düşünmemiştim lakin emin olmak istedim. İKV'de F4 çektikten en fazla 15-20 saniye sonra oyuna girebiliyorum ki zaten bu sürenin neredeyse yarısı Tel Numarası + Şifre yazmaya falan gidiyor pc hızında sorunum yok. Ne GBler'de ne ölüm oyununda ne de başka bir yerde kasma yok çok şükür. İKV bahaneydi ben yeni oyunları oynamak için sordum. İşlemcim kurtarsa Elder Scroll V: Skyrim oynamayı çok isterim :)

Bir sorum daha var şu konuya bakarsanız çok memmun olurum;

viewtopic.php?f=64&t=88377

Şimdiden teşekkürler..
PIRASASAPI

“Genel Etkileşim” sayfasına dön