Bilgisayarımda yavaşlama olustu ramlere aşırı yüklenme var oyun donuyor sürekli buglar olusuyor hard diskimden garip sesler duyuyorum bazen oyun oynarken pc reset atıyor mavi ekran hatası alıyorum diyorsanız size Combofix i öneririm. Combofix nedir?
USB ile bulaşan virüsleri silmek için" en iyi ve en etkili programlardan biri olduğu söyleniyor. Zaten programın yapılış amacı da buna hizmet ediyor. Aslında buna program da denilemez sanırım, sadece 2,85MB civarında. Program kurmadan virüsleri(trojanları) silmek için yapılmış bir yazılım diyeleyim. Kurulum gerektirmeden virüsleri(trojanları) silen programcık ya da yazılım işte.
Üretici firma bir çok virüs programının USB ile bilgisayara bulaşan virüsleri göremediğini söylüyor ve bu amaçla bu tür zararlı yazılımları silmek istiyor.
Combofix Nasıl Kullanılır: Programı masaüstünüze indirin. Bazı bilir kişiler programın özellikle masaüstüne kaydedilmesi gerektiğini vurguluyorlar. Bu nedenle siz programı masaüstüne indirin ve orada çalıştırın.
>> Programı masaüstüne indirdikten sonra tüm programları kapatın (Virüs programı, varsa güvenlik duvarını, msn'i, explorer 'ı(internet sayfalarını), yani kısaca kapatın her şeyi. Hatta benim tavsiyem kapatın bilgisyarınızı ve güvenli modda açın (f8 ile) Sonra da masaüstüne indirdiğiniz programı çalıştırın. Karşınıza gelecek bütün uyarı ekranlarına evet deyin.
Programın çalışması ile ilgili yönergeleri aşağıdaki resimlere bakarak takip edebilirsiniz. Combofix başlatılıyor: Combofix Uyarı Ekranı: Combofix Windows Registery dosyalarını yedekliyor: Combofix Virüs(trojan) taraması yapıyor: Combofix Bölüm Taraması Yapıyor: Combofix Rapor Hazırlıyor: Combofix taraması bitti, yapılan tarama özeti:
Konu hakkında önemli notlar
*Combofix işlem yaparken asla müdehale etmeyin işlemini durdurmayın.
*Güvenlik yazılımı tarayıcı program ne varsa hepsini kapatın.
Bana çok teşekkür edeceğinizden eminim iyi eğlenceler
anlamadığım nokta şu virus programını neden kapatmamız gerekiyor.soruyorum çünkü ne zaman bunu görsem içime kuşku düşüyor .senin için söylemiyorum ama kötü kullanım amaçları olabiliyor bunları yazanların.programı araştırmaya başladım güzel bir program gibi duruyor ama bir çok arkadaşıma sordum ismini bile duymamışlar.(ikv ile ortak bir noktaları var sevdim programı )
son söz deneyelim bakalım
Hayat tek başına mücadele sanatıdır. Hiç kimseye güvenme...BEYAZ bir gülün bile , SİYAH gölgesi vardır ...!!! Emanet edene ihanet, ihanet edene emanet etmem.
kargasa yazdı:anlamadığım nokta şu virus programını neden kapatmamız gerekiyor.soruyorum çünkü ne zaman bunu görsem içime kuşku düşüyor .senin için söylemiyorum ama kötü kullanım amaçları olabiliyor bunları yazanların.programı araştırmaya başladım güzel bir program gibi duruyor ama bir çok arkadaşıma sordum ismini bile duymamışlar.(ikv ile ortak bir noktaları var sevdim programı )
son söz deneyelim bakalım
Soruna cevap vereyim anladığım kadarı ile bu tür programlar bilgisayarın sistemindeki dosyalara erisiyor bu yüzden güvenlik programları bu dosyanın çalışmasını engelliyor ben norton kullanıyorum o da engelliyor ama taratın ve sonucu görün virüs olmadığını görürsünüz.
Umarım işinize yarar benim ramler kafayı yemişti ikv oynarken mavi ekran alıyordum oyuna girmediği halde 1 gb yük görünüyordu bunu yaptım ve su an 300 mb baya fark oldu
Bir not daha vista kullanıcıları için dosyaya sağ tıklayıp farklı çalıştıra tıkladıktan sonra bilgisayar ve verimi yetkisiz işlemlerden koru tik ini kaldırmanız gerekiyor.
Bende bir şey ekleyeyim virüsler binde bir ihtimal ile dosyaların içine bulaşırlar eğer bu ihtimal size denk geldiyse combofix bütün özelinize zarar verebilir bu windows dosyalarınıda kapsamaktadır.
Başta yazdığım cümleyi asla unutmayın bu bir gerçektir. Virüsler binde 1 ihtimalle dosya içine karışabilirler. İsterseniz virüsleri kendinizde temizleyebilirsiniz (çok sağlam virüs olmadıkca) birazcık virüsler ve uzantılar hakkında bilgi edinin yeterli olacaktır. Ben her zaman kendi virüsümü kendim temizlerim asla yardımcı programlar ile bilgisayarımı ayakta tutmaya çalışmam bilmediğin şey daima zararlıdır.
Not: Bu binde bir ihtimal trojanların misal resim içine gömülerek başkalarına yollanmasını kapsamıyor bu el yapımıdır. Kolay kolay hiç bir virüs kendi başına gidipte şu uzantılı dosyanın içine karışayım diyemez!!!
Mevlana yazdı:Oyun ,görünüşte akla uymaz ama çocuk oyunla akıllanır.
Mevlana yazdı:Rüşvet alan para pul padişahı değiliz. Paramparça olmuş gönül hırkalarını diker, yamarız biz.
Arkadaşım neden böyle bir sey yapayım trojan koyuyum söylermisin çarını çalacam indirenlerin bumu yani beni tanısaydı böyle konusmazdın tılsımda ankada kuklacıda yeterince çarım var dahasını ne yapayım.
Sende tılsımdaymıssın imzamdan kim olduğunu azda olsa hatırlaman gerekir.