PANDORANIN KUTUSU

Teşkilat sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos

PANDORANIN KUTUSU

Mesaj gönderen Ocipres »

Mitolojik bir hikayedir.Açılmaması söylenen bir kutu açılmış etrafa kötülük yayılınca kapatılmış ama sona kalan şeyse o kötülüklerin panzehiri iyilikmiş.Bir rivayete göre kutu tekrar açılıp kötülükler çıkan iyiliklerle temizlenmiştir.İnsanlık her olgunun karşıtlarının savaşımının arasında hayatına,etrafına,olaylara bir yorum getirmiştir.İyilik-kötülük,savaş-barış,aşk-nefret,bolluk-kıtlık,siyah-beyaz etrafımız birinin birine baskınlığıyla şekilenir.Neyi önemsersek etrafımızıda onla şekillendiririz.İyi insan,kötü insan tanımları biraz havada kalır. İyilik üstünde baskın kalmış yada kötülük üstünde baskın kalmış insanlar vardır.Aynı insanın bazen iyi bazende kötü olarak karşımıza çıkmasının sebebide budur.Bir şeyin kötü olarak karşımıza çıkması iyi olmayacağı anlamınıda vermez bize.Ama önce kötü olduğunu görmek lazım.Kötü olduğunu bilmeyen, belirtilmeyen iyi olma mücadelesini veremez.Arkadaşlar oyun hakkındaki düşüncelerimi bu başlık altında sizlerle paylaşacam.Katılmanız,cevap yazmanız bir yana okumanız bile benim için yeterli.Çoğunuzdan yaşça büyük olmam dolayısıyla böyle bir katkım olsun istedim.İkv iyi olsun diye herkes ne yapması gerekiyorsa yapmalı.Şirin şeyler yazıp etrafa şirin görünmek çokta zor bişey değil.Soobe eleştriyi hakediyorsa eleştrilecek,takdiri hakediyorsada takdir edilecek.Sevgiler Saygılar.

Ocipres
"Bose-Einstein yoğuşması; Aynı atomların en soğuk noktada ( - 270" ) omuz omuza "lay lay lay lay lay lay" çekmesidir.Aynen trübünde yapıldığı gibi."
Kullanıcı avatarı
veym2
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Lonca: Kara Deniz Yıldızları

Re: PANDORANIN KUTUSU

Mesaj gönderen veym2 »

Ocipres yazdı:Mitolojik bir hikayedir.Açılmaması söylenen bir kutu açılmış etrafa kötülük yayılınca kapatılmış ama sona kalan şeyse o kötülüklerin panzehiri iyilikmiş.Bir rivayete göre kutu tekrar açılıp kötülükler çıkan iyiliklerle temizlenmiştir.İnsanlık her olgunun karşıtlarının savaşımının arasında hayatına,etrafına,olaylara bir yorum getirmiştir.İyilik-kötülük,savaş-barış,aşk-nefret,bolluk-kıtlık,siyah-beyaz etrafımız birinin birine baskınlığıyla şekilenir.Neyi önemsersek etrafımızıda onla şekillendiririz.İyi insan,kötü insan tanımları biraz havada kalır. İyilik üstünde baskın kalmış yada kötülük üstünde baskın kalmış insanlar vardır.Aynı insanın bazen iyi bazende kötü olarak karşımıza çıkmasının sebebide budur.Bir şeyin kötü olarak karşımıza çıkması iyi olmayacağı anlamınıda vermez bize.Ama önce kötü olduğunu görmek lazım.Kötü olduğunu bilmeyen, belirtilmeyen iyi olma mücadelesini veremez.Arkadaşlar oyun hakkındaki düşüncelerimi bu başlık altında sizlerle paylaşacam.Katılmanız,cevap yazmanız bir yana okumanız bile benim için yeterli.Çoğunuzdan yaşça büyük olmam dolayısıyla böyle bir katkım olsun istedim.İkv iyi olsun diye herkes ne yapması gerekiyorsa yapmalı.Şirin şeyler yazıp etrafa şirin görünmek çokta zor bişey değil.Soobe eleştriyi hakediyorsa eleştrilecek,takdiri hakediyorsada takdir edilecek.Sevgiler Saygılar.

Ocipres
PaNdOrA Güzel isimmiş :) ama kutusunu pek sevemdim
Kullanıcı avatarı
Estergonxreis
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Estergonxreis »

fikret abi açmasınlar pandoranın kutusunu :D :D

benim tek ilgilendiğim sorun olan şey belirsizlik ecel reçeteler çıktı kripraz isteniyordu değişti eyw dedik 49lwl silahtar zırhçı ne ise onlar üretecekti hepsine uyarladılar onada eyw hidra pençesi istiyordu kadime çevirdiler hadi onada eyw (şaheser) 49 lwl idi galiba 1 lwl düştü bu nasıl bir düzendir suyuna göre şerbet verilirmi tatlımı yapıosunuz :evil: :twisted:

belirsizlik en kötü şeydir tavrını koy millet seni otoriter sansın sana göre oyununu oynasın işinize gelirse de ama yok öyle yok böyle deyip kafanıza göre değiştirirseniz ben dahil olmak üzere burda herkese konuşma hakkı doğar ve susturma kapatma engelleme hakkınız olamaz sağlam adım atsanız zaten sizin oyuncularınız sabırlı insanlar yılbaşında cinlere şapka giydirmenizi bile biz büyük başarı kabul ettik daha güzel ikv daha güzel yönetim isteğiyle herkes allaha emanet olsun
Kaderimiz olan aşka değil de aşkıyla kaderimizi değiştirene içelim
Resim Resim
Kullanıcı avatarı
xXeRsInXx
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen xXeRsInXx »

Pandoranın kestanesi de güzel :P
Savaşçı = xXeRsİnXx
Büyücü = Dessas
Şifacı = Şifavermez
Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Ocipres »

Pandoranın kutusu bir deyimdir.Açılmaması gereken bir hediye kutusu.Benim icat ettiğim bir deyim değil.Literatürde var olan mitolojik bir hikayede geçen bir deyimdir.İlk defa duyulan bişeye herkes kendi zihniyetiyle bir yorum getirebilir.Zararı yok.Sevgiler Saygılar

Ocipres
"Bose-Einstein yoğuşması; Aynı atomların en soğuk noktada ( - 270" ) omuz omuza "lay lay lay lay lay lay" çekmesidir.Aynen trübünde yapıldığı gibi."
Kullanıcı avatarı
xXeRsInXx
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen xXeRsInXx »

Mitolojiyi biliyoruz no prob. Yunan , Mısır ne ararsan :P
Savaşçı = xXeRsİnXx
Büyücü = Dessas
Şifacı = Şifavermez
Estergonxsadik
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Estergonxsadik »

İyi bir konu ve iyi bir düşünce fikret abi :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
melodrama44
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Mesaj gönderen melodrama44 »

Merhaba;

Evet oyunun açıldığı 3. günden itibaren oynuyorum bu oyunu kötü günlerimiz iyi günlerimiz oldu.29 level zamanında bütün madenlerde kuyruk vardı sinirlenirdik madenleri çoğaltın diye ama yinede insanlık vardı herkes sırasına uyardı bazen uymayanlar oluyordu ama onlarda fazla orada takılamıyordu.Leveller arttırılsın diyorduk keşke arttırılmasaydı şimdi diyeceklerki o zamandan beri oynuyosun diye havamı atıyorsun kesinlikle hayır o zaman gelip sizde oynasaydınız sizde böyle diyeceksiniz.

Sobee yönetimini takdir ediyoruz son zamanlarda iyi şeyler yaptılar ama bu son etkinlik ve şaheserlerin açıldığı gün malzemelerinin değiştirilmesi sobee ye çok puan kaybettirdi.Herkes(genellemem bazıları malzeme hazırlıyordu) kendini ilk malzemelere göre ayarladı bi baktılar malzemeler farklı.Ayrıca ecel getiren tahminimce bekleneni yerine getiremedi şuan hiç şaheser üretmedim üretmeyede niyetim yok.

Herkese iyi oyunlar...
keşke

1 temmuz 2012.
Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Ocipres »

İkv başını oyundan kaldırmayan beni köşe yazarı yaptı sonunda:).Atemx diye bir locamız vardı eskiden yaklaşık 20 kişi vardık.Oyunun en zevk aldığım zamanları o anlardır.Fırsat buldukça toplu ilginç şeyler yapardık birgün köy basardık,birgün 39 lvl zamanları hortlak ve kemikkafadan durulamıyan heykelin orda foto çektirirdik toplu.Klanda değildik ws yapmazdık,kimseyle didişmezdik.Espriler,komediler gırla akşamı iple çekerdik,herkes biraya gelsin diye.Düşünüyorumda o gruptan sadece 3 kişi kaldık.Çoğu oyunu bıraktı.Oyunu ayakta tutacak şey bu olmalı bence insanlar kaynaşabilmeli.Gerilimin kavganın sürekli ön planda olduğu yerler insanı belli bir zaman sonra rahatsız ediyor.Her zaman tetikde durmanız gerekiyorsa bir yerde sinirlerinizin sonunda iflas etmesi normal.Ufak tefek sorunlara bile tahammülsüzlük kaçınılmaz oluyor.İnsanlara birşey sunulacaksa bence davranış bilimlerinden faydalanılmalı.Bu bilimin klavuzluğuyla insanlara birşeyler sunulmalı.Aksi takdirde sunulacak şeyler hüsranla sonuçlanabilir.Saygılar Sevgiler.

Ocipres
Kullanıcı avatarı
Fearles
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

Mesaj gönderen Fearles »

Ocipres yazdı:İkv başını oyundan kaldırmayan beni köşe yazarı yaptı sonunda:).Atemx diye bir locamız vardı eskiden yaklaşık 20 kişi vardık.Oyunun en zevk aldığım zamanları o anlardır.Fırsat buldukça toplu ilginç şeyler yapardık birgün köy basardık,birgün 39 lvl zamanları hortlak ve kemikkafadan durulamıyan heykelin orda foto çektirirdik toplu.Klanda değildik ws yapmazdık,kimseyle didişmezdik.Espriler,komediler gırla akşamı iple çekerdik,herkes biraya gelsin diye.Düşünüyorumda o gruptan sadece 3 kişi kaldık.Çoğu oyunu bıraktı.Oyunu ayakta tutacak şey bu olmalı bence insanlar kaynaşabilmeli.Gerilimin kavganın sürekli ön planda olduğu yerler insanı belli bir zaman sonra rahatsız ediyor.Her zaman tetikde durmanız gerekiyorsa bir yerde sinirlerinizin sonunda iflas etmesi normal.Ufak tefek sorunlara bile tahammülsüzlük kaçınılmaz oluyor.İnsanlara birşey sunulacaksa bence davranış bilimlerinden faydalanılmalı.Bu bilimin klavuzluğuyla insanlara birşeyler sunulmalı.Aksi takdirde sunulacak şeyler hüsranla sonuçlanabilir.Saygılar Sevgiler.

Ocipres
Hani Osmanlı Devletinin parlak dönemleri vardı. Sizin olayda buna dönmüş . İnsan ayakta durmak için , kendi geleceğini temellerini sağlam atarak durmalıdır.
Neden tekrar kuramıyorsun. Seni sabırlı ve azimli olarak tebrik ediyorum.Beraber kasıldığımızdan beri senin kasılısından hayret duyuyordum. Ben orda 4 hayvan keserken sen 2 hayvanla kasılıyordun. Ellesek dahi hiç bir tepki göstermiyordun. Herkez senin gibi olamaz. Ama bir eksiğin var benim tarafımdan :arrow: bu durumdan çok yakınıyorsun . Sebebi insanların kötüsü ama iyiside var. Bak Ateam varmış .
Ffearles
TMFear
TMFearles
Kacanlar

Ne istersen iste , Hayat hakettiğini verir.

“Genel Sohbet” sayfasına dön