***Börteçine Loncası İletişim Sayfası**(Yeni)

Tılsım sunucusuna ait Loncaların iletişim, bilgilendirme ve paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Raiders Of Anatolia

Re: ***Börteçine Loncası İletişim Sayfası**(Yeni)

Mesaj gönderen ustax66 »

Staffers yazdı:
ustax66 yazdı:
Staffers yazdı:
ustax66 yazdı:
Staffers yazdı: :arrow: Ex'e dikkat. :D

Resim

Hakkaten bu nasıl oldu oyun hatasımı gerçekmi ??
Gerçek abi , aydınoğlunun babası görevi vardı 85 ex varken yaptım 49 level + 10 exp oldu.
Teşkilatta ki çarda da ifliss'i 99 exp de kesmiştim 1 exp olmuştu. :D

Silinmeden duruyormu o rakam... :o
Evet..
59 leveller geldiğinde sizden bir adım önce başlıycam.
Nihahaha. :twisted: :D

59 levellermi ??

Yeniden çarmı kasacaz :x :cry:
Resim
Resim

[right]Arif YAMAN[/right]
Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi

Mesaj gönderen ustax66 »

Özgürlük Anıtı

Özgürlük Heykeli, ABD'nin New York şehrindeki Liberty (Özgürlük) adası üzerinde, inşa edildiği 1886 yılından bu yana Amerika'nın simgesi olan anıtsal heykel ve gözlem kulesi. Dünyanın en tanınan abidelerinden biridir.

Bakırdan yapılan Özgürlük Heykeli, Fransa tarafından kuruluşunun 100. yılı nedeniyle ABD'ye hediye edilmiştir,1884-1886 yılları arasında inşa edilmiştir.ABD'nin New York şehrindeki Özgürlük Adası'nda yer alır.

Heykel, sağ elinde bir meşale, sol elinde ise bir tablet tutar. Tabletin üstünde 4 Temmuz 1776 tarihi (Bağımsızlık Bildirgesi'nin tarihi) yazılıdır. Heykelin başındaki taç'ın 7 sivri ucu 7 kıtayı veya 7 denizi simgeler. Heykelin yüksekliği 46 m, kaidesi ile beraber 93 m'dir. Ziyaretciler heykelin içinden meşaleye kadar 168 basamaklı bir merdivenden çıkabilirler. Heykelin meşale tutan sağ elinin yüksekliği 13 metredir. Meşalenin etrafındaki dehlizde 15 kişi bir arada dolaşabilir. Heykelin başının genişliği 2 metre, yüksekliği ise tacı ile birlikte 5 metredir.

Yontu dikilmeden 1 yıl önce (1885'te) yayımlanan renkli taş baskı
93 metre yüksekliğindeki Özgürlük Anıtı ilk olarak 1860’larda, ilk olarak Osmanlı İmparatorluğu yönetimindeki Mısır'ın Hıdiv'i Said Paşa'nın Süveyş Kanalı inşası için imzaladığı antlaşmanın gereği olarak Suveyş Kanalı'ndaki Port Said Limanı'nın girişine konulmak üzere planlanmıştır. Ancak dönemin Osmanlı Sultanı Abdülaziz tarafından peşinatı ödendiği halde dikilen heykelden ötürü yerel huzursuzluk çıkacağı endişesiyle, Kavalalı soyundan Hidiv İsmail Paşa planlanan yere inşasını istememiştir.

Fransız bir heykeltraş olan Frederic Auguste Bartholdi'ye ısmarlanan bu heykel, bakır ve çelikten yapılarak tamamlanmış, fakat daha sonra Mısır’a dikilmesinden vazgeçilmesiyle Paris’te bir depoya kaldırılmıştır. Tasarlanan bu ilk heykel Kızıldeniz ile Akdeniz’in birleştiği yere koyulacak firavunlar zamanının giysilerine bürünmüş bir kadın şeklindeymiş ve elinde 'Asya'nın ışığının Mısır'dan geldiğini' sembolize eden bir meşale tutuyormuş. Bu olaydan 20 yıl sonra 1885’te Fransa hükümeti A.B.D ile olan iyi ilişkilerinin bir göstergesi olarak büyük bir heykel yaptırmak istediğinde yine aynı heykeltraşın kapısı çalınmış. Hazır durumda olan heykel depodan çıkarılmış, heykeltraş Bartholdi ve Gustave Eiffel (Eyfel kulesinin mühendisi) birlikte çalışarak bazı değişikliklerle heykeli yenilemişler ve New York sahilinde Liberty Adasına yerleştirilmiş.

Özgürlük Heykeli, ziyaretçilere açıktır. Ziyaret etmek isteyenler adaya bir feribotla ulaşırlar, merdivenleri tırmanarak meşaleye çıkabilir ve New York limanını seyredebilirler.

Heykele Singer dikiş makinelerinin kurucusu Isaac Singer'in dul eşi Isabelle Eugenie Boyer modellik etmiştir. Özgürlük Heykeli 1884 yılında Fransa'da tamamlandıktan 1 yıl sonra 350 parçaya bölünüp 214 sandık içinde New York limanına ulaştırılmıştır. Parçalar, 4 ay içinde kaidenin üzerinde yeniden birleştirilmiş ve 28 Ekim 1886 tarihinde binlerce izleyicinin önünde açılışı gerçekleşmiştir.

Özgürlük Heykeli, 1984'ten beri UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer almaktadır.
Heykelin daha küçük boyutlarda bir kopyası Paris'tedir ve Atlas Okyanusu'na doğru bakar. Dünyanın başka çeşitli yerlerinde de (Osaka, Priştine, Pekin, Nevada, Güney Dakota, Bordeaux, Poitiers gibi) küçük kopyaları bulunmaktadır.
Resim
Resim

Staffers
Kobra Takipçisi
Kobra Takipçisi
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen Staffers »

Ee illaki yeni leveller gelecek geldiğinde sizden bir adım öndeyim demek istedim , ömür biter çar kasmak bitmez. :D
Yusuf ATMACA

Resim
Resim

Zafer "Zafer benimdir" diyebilenlerindir.
Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi

Mesaj gönderen ustax66 »

Staffers yazdı:Ee illaki yeni leveller gelecek geldiğinde sizden bir adım öndeyim demek istedim , ömür biter çar kasmak bitmez. :D
7 tane 49 olmuş, 5 tanede 49 olacak çar var. Birde 59 level... Hiç cazip gelmedi. :evil:
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
eseslisemi
İstihbarat Üyesi
İstihbarat Üyesi

Mesaj gönderen eseslisemi »

Selamun Aleykum Herkese

Bazı Nedenlerden Dolayı Oyunu Kesın Olarak Bırakıyorum Kendınıze Iyı Bakın Hakkınızı Helal edin
Börteçinexthoth
Börteçinexsemih

Çoook Eskilerden ...
Staffers
Kobra Takipçisi
Kobra Takipçisi

Mesaj gönderen Staffers »

eseslisemi yazdı:Selamun Aleykum Herkese

Bazı Nedenlerden Dolayı Oyunu Kesın Olarak Bırakıyorum Kendınıze Iyı Bakın Hakkınızı Helal edin
Nedenini sormuyorum kardeşim senin fikrin ve tercihin , Hakkımız helal olsun ama seni en azından sanal ortamlarda görelimde muhabbet edelim.
Yusuf ATMACA

Resim
Resim

Zafer "Zafer benimdir" diyebilenlerindir.
Kullanıcı avatarı
Moreblood
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

Mesaj gönderen Moreblood »

Staffers yazdı:
eseslisemi yazdı:Selamun Aleykum Herkese

Nedenini sormuyorum kardeşim senin fikrin ve tercihin , Hakkımız helal olsun ama seni en azından sanal ortamlarda görelimde muhabbet edelim.
++++
Mustafa OKTAR

BÖRTEÇİNEXMERLİN

TicTacToe
Kullanıcı avatarı
Moreblood
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

Mesaj gönderen Moreblood »

Selamünaleyküm. Nasılsınız Börteçine ailem :)

1 Hafta aranızda yokum.. 1 Saat sonra Rize'ye gitmek için yola çıkıcam..
Görüşürüz. Kendinize iyi bakın...

Kolay Gelsin..
Mustafa OKTAR

BÖRTEÇİNEXMERLİN

TicTacToe
Kullanıcı avatarı
Leqendary
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Lonca: The Rite of Spring

Mesaj gönderen Leqendary »

Staffers yazdı:
ustax66 yazdı:
Staffers yazdı: :arrow: Ex'e dikkat. :D

Resim

Hakkaten bu nasıl oldu oyun hatasımı gerçekmi ??
Gerçek abi , aydınoğlunun babası görevi vardı 85 ex varken yaptım 49 level + 10 exp oldu.
Teşkilatta ki çarda da ifliss'i 99 exp de kesmiştim 1 exp olmuştu. :D

Aynı görevi büyücümde exp 96 iken yapmıştım level atladı 49 level+16 exp :D
diminished - chillharmonic - eismoll
Kullanıcı avatarı
lahy1
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Lonca: Kurt

Mesaj gönderen lahy1 »

lahy1 yazdı:mertkan arkadasım müsait olduğun bir zamnda konuşalı maktarmak istediğim bir kaç sey var iyi forumlar dilerim

durumu börteçinexmerli nadlı arkadasa ilettim gereğini yapacakmıssınız tesekkür ederim iyi forumlar
KURT LONCASI YÖNETİM KURULU
Doğu Kurt Hanlığı
Kurtlarxatakaan KurtlarxATAAKAN Fedaixatakan Armageyşax XxATAKANxX

“Lonca İletişim” sayfasına dön