tebrik ederim çok güzel bir analiz, oyunun şuanda geldiği nokta gerçekten ÇİRKİN ve tehlikeli oldu, özellikle bir eğitimci olarak bu duruma üzülüyorum... ve eğer bu oyuna bukadar emek vermemiş olsaydım, gerçektende bu yanlışlığın içinde bir dakika kalmazdım, bu oyuna 3.5 yıldır emek verdim, ve aslında hala da emek vermek zaman geçirmek istiyorum, ama oyunun sistemini inanılmaz kötü ve çirkin bir noktaya getirdiler... evet mecbur değilsin, istiyorsan bırak, demek kolay, ama 3.5 yıl emek verdiğin bir şeye insan öncelikle alışır, sonra da bazı şeylerin değişeceği umuduyla bekler, ama herşey daha fazla paragöz bir şekilde kötüye ve SÖMÜRMEYE doğru gidiyor...LIBERALIST yazdı:Oyuncular hala anlamıyor sanırım. Artık amaç doğal amacından sapmış bulunmakta. Normal şartlar altında bir kişi mal veya hizmet satın almak için parayı ödediğİnde mal veya hizmeti satın alarak özel mülkü haline getirir. Fakat burada olay resmen kumara dökülmüş. Oyuncu parayı veriyor karşılık olarak ise bir şans satın alıyor. Kumarda da ortaya parayı koyarsın şansın varsa bir şeyler kazanırsın. İlk zamanlar gerçekten çok çıkıyordu saf maden ve verilen paralar "helali hoş olsun" denebiliyordu. Şimdi ise düşünce şu;
şans artırıcısı olmayan kişiye saf çıkma ihtimalini dibe vurdurarak insanları şans artırıcı almaya zorlamak ve şans artırıcısı olanların saf maden çıkma ihtimalini de düşürerek şans artırıcının süresini uzatmalarını sağlamak.
Şimdi bir bakalım. Oyun artık eğlence mekanı mı yoksa insanların sırtından geçinen bir kurumun kölelerinin mekanı mı oldu.
Karar saygıdeğer oyuncularındır.
nereye kadar ?...