***Börteçine Loncası İletişim Sayfası**(Yeni)

Tılsım sunucusuna ait Loncaların iletişim, bilgilendirme ve paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Leqendary
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Eminönü
Lonca: The Rite of Spring

Re: ***Börteçine Loncası İletişim Sayfası**(Yeni)

Mesaj gönderen Leqendary »

Moreblood yazdı:Üretimde emeği geçen. Başta Yusuf'a,
Semi'ye Yasin'e, Murat Abi ye ve Reisime çok teşekkürler :)

Resim
Ya olamaz son madeni ben vericektim ;) hayırlı olsun
diminished - chillharmonic - eismoll
Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Raiders Of Anatolia

Mesaj gönderen ustax66 »

TARİHTE BUGÜN...

1719 - Daniel Dafoe'nun ünlü romanı 'Robinson Crusoe' yayımlandı.
1859 - Kızıldeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayacak Süveyş Kanalı'nın kazılmasına, Mısır'ın Port Said kentinde başlandı.
1915 - Arıburnu Zaferi kazanıldı.
1918 - Türkiye'de, Kars ve Ardahan işgalden kurtuldu.
1946 - İstanbul - Ankara hattında yataklı tren seferleri başladı.
1953 - Cambridge Üniversitesi'nde iki bilim adamı, kalıtsal özellikleri ebeveynden çocuğa taşıyan deoksiribonükleik asit (DNA) adını verdikleri molekül yapısını buldular.
1962 - Anayasa Mahkemesi kuruldu.
1990 - ABD uzay mekiği Discovery'nin mürettebatı, ilk uzay teleskobu Hubble'ı yer çevresinde yörüngeye oturtmayı başardı.
2001 - Merkez Bankası'na özerklik getiren yasa TBMM'de kabul edildi.
2005 - Bulgaristan ve Romanya'nın, Avrupa Birliği'ne girişi için müzakereler başladı.
Resim
Resim

[right]Arif YAMAN[/right]
Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi

Mesaj gönderen ustax66 »

ASANSÖR

" Temel’le oğlu hiç görmedikleri İstanbul’a bir iş için giderler. Küçük köylerinden sonra gördükleri her şeye şaşırır ve hayretler içinde kalırlar. Taksim’de gezerlerken bir otelin içine girerler, bir bakarlar ki demirden duvarlar ve bu duvarlar otomatik olarak açılıp kapanabiliyor. Tabi ki ikisi de şaşırır. Temel’in oğlu fındık babasına sorar: “Buba bu ne ya?” Temel hayatında hiç asansör görmediği için “Oğlum ben böyle bir şeyi hayatımda görmedim, ne olduğunu bilmiyorum!” der. İkisi de büyük bir saşkınlıkla bu duvarlara bakarken 150 kiloluk şişman bir bayan açılan duvarlardan küçük bir odanın içine girer. Duvarlar yine kapanır ve numaralar birer birer yükselmeye başlar. Daha sonra numaralar küçülmeye başlar. Birazdan duvarlar yine açılır ve dışarıya 20 yaşlarında çok güzel ve seksi, sarışın bir bayan çıkar. Temel gözünü bu bayandan ayırmadan oğluna sessizce “Git ananı buraya getur!.. "
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi

Mesaj gönderen ustax66 »

KAZIM KARA BEKİR PAŞA

Kazım Karabekir (1882-1948)

Türk asker ve siyaset adamı. Kurtuluş Savaşı'nda, Doğu cephesi komutanlığı yapmıştır.

İstanbul'da doğdu, 26 Ocak 1948'de Ankara'da öldü. Mehmed Emin Paşa'nın oğludur. İlköğrenimini İstanbul, Van, Harput ve Mekke'de tamamladıktan sonra, 1896'da İstanbul Fatih Askeri Rüştiyesi'ni, 1899'da Kuleli Askeri İdadisi'ni, 1902'de Harbiye Mektebi'ni ve 1905'te de Erkân-ı Harbiye Mektebi'ni bitirerek yüzbaşı rütbesiyle orduya katıldı. İki yıllık kıta stajını Manastır'da yaptı. İttihat ve Terakki'nin Manstır örgütünün kurulmasına katıldı. 1907'de kolağası (önyüzbaşı) rütbesi alarak İstanbul Harbiye Mektebi, tabiye öğretmen vekilliğine atandı. İttihat ve Terakki İstanbul örgütünün kurulmasında görev aldı.

II. Meşrutiyet'ten sonra Edirne'de II. Ordu 3. Fırka (tümen) erkân-ı harfliğine (kurmaylığına) atandı. 31 Mart 1909 ayaklanmasında Hareket Ordusu'nda görev aldı. 1910 Arnavutluk ayaklanmasının bastırılması harekâtında çalıştı. 14 Nisan 1912'de binbaşılığa yükseldi. Balkan Savaşı'nda Trakya sınır komiseri olarak görev yaptı. 1914'te kaymakam (yarbay) rütbesiyle Birinci Kuvve-i Seferiye komutanlığıyla İran ve ötesi harekâtıyla görevlendirildi. Bir süre sonra İstanbul Kartal'da 14. Fırka komutanlığına atandı ve Çanakkale'ye gönderildi. Kerevizdere'de Fransızlar'a karşı üç ay savaştıktan sonra miralaylığa (albay) yükseldi. Buradan, İstanbul'da I. Ordu erkân-ı harbiye başkanlığına, sonra Galiçya'ya gidecek ordunun ve ardından Mareşal Von der Goltz'un erkân-ı harbiye başkanlığına atanarak Irak'a gitti. 1916'da Kutü'l-Amare'yi kuşatan 18. Kolordu komutanlığına getirildi ve burayı aldıktan sonra Irak'ta İngilizler'le çarpıştı. 1917'de Diyarbakır'daki 2. Kolordu komutanlığına getirildi ve Van, Bitlis, Elaziz (Elazığ) cephelerindeki II. Ordu komutanlığına vekâlet etti. 1918'de Erzincan ve Erzurum'u Ermeniler'den ve Ruslar'dan geri aldı. Ardından Sarıkamış, Kars ve Gümrü kalelerini ve Karakilise'yi (Karaköse) kurtardı. Aynı yıl mirliva (tümgeneral) oldu.

Mondros Mütarekesi sırasında sadrazam olan Ahmed İzzet Paşa'nın erkân-ı harbiye-i umumiye reisliği (genelkurmay başkanlığı) önerisini kabul etmeyerek Anadolu'da görev almak istedi. Önce Tekirdağ'daki 14. Kolordu komutanlığına, ardından da Erzurum'daki 15. Kolordu komutanlığına atanmasını sağlayarak Nisan 1919'da göreve başladı. Hazırlıkları yapılan Erzurum Kongresi'nin toplanmasında önemli rol oynadı. Kurtuluş Savaşı'nda Edirne milletvekilliği ve Doğu cephesi komutanlığı yaptı. Ermeniler'in eline geçen Sarıkamış, Kars ve Gümrü kalelerini geri alarak 15 Kasım 1920'de Ermeni ordusunu kesin olarak yendi. Ermeni hükümetiyle Ankara hükümeti adına Gümrü Antlaşması'nı imzaladı. Kars'ın alınmasıyla ferikliğe (korgeneral) yükseldi. Rus Sovyet Sosyalist Federe Cumhuriyeti ve Kafkasya hükümetleriyle Kars Antlaşması görüşmelerini yürüttü. Kurtuluş Savaşı'nın bitiminden sonra I. Ordu müfettişliğine atandı, 1923'te İstanbul milletvekili oldu. 1924'te, TBMM'deki Dörtler Grubu'nu destekledi. Ardından askerlikten ayrılarak Halk Fırkası'ndan istifa etti. 17 Kasım 1924'te kurulan Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası'nın başkanlığına seçildi. Parti 3 Haziran 1925'te Şeyh Sait ayaklanması nedeniyle kapatıldı. Karabekir Mustafa Kemal Paşa'ya karşı yapılan İzmir suikasti ile ilgili görülerek bazı partililerle birlikte yargılandıysa da beraat etti. Siyasi yaşamına on iki yıllık aradan sonra, 6 Ocak 1939'da İstanbul milletvekili olarak devam etti. 1946'da TBMM başkanlığına seçildi ve bu görevde iken öldü.

YAPITLAR (başlıca): Sırp Bulgar Seferi 1881, 1911; Ermeni Mezalimi, 1918; İstiklal Harbimizin Esasları, 1933; İtalya-Habeş, 1935; Cihan Harbine Neden Girdik, Nasıl Girdik, Nasıl İdare Ettik?, 2 cilt, 1936-1937; Erzincan ve Erzurum'un Kurtuluşu, 1939; İstiklal Harbimiz, (ö.s.), 1960; İstiklal Harbimizde Enver Paşa ve İttihad ve Terakki Erkânı, (ö.s.), 1967; İttihad ve Terakki Cemiyeti 1896-1909, (ö.s.), 1982.
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi

Mesaj gönderen ustax66 »

ayberk yazdı:Hayirli olsun şaheserin kardeşim iyi günlerimizde kullan inşallah.
Ve abi soruların ikisi hariç hiç birine cevap veremedim :D Çuçu güzeldi :D

Kopyala yapıştır yapmadan önce ilk ben denedim sadece sonuncuyu bildim. :lol: :lol: :mrgreen:
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
serserixemre
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen serserixemre »

DOSTXEMRE VE XXDEPİEDRAXX ADLI CARLARIMIN BULUNDU HESAP ÇALINDI... HİÇ B MESULİYET KABULUM YOKTUR... GERİ ALMAYA ÇALIŞACAGIM.... ALAMADIGIM TAKDİRDE 1 2 GÜNLÜK Bİ DÜŞÜNMENİN ARDINDAN OYUNA DEVAM EDİP ETMEYECEGİM HAKKINDAKİ BİLGİYİ DE SİZLERE ULAŞTIRACAGIM...İYİ OYUNLAR
BöRTeÇİNexSeRSrİ

Dostxemre

Resim
HERKES ADAMLIGI ÖGRETMEYE KALKISIR AMA BİLMEZKİ KENDİSİ ADAM DEGİLDİR
Kullanıcı avatarı
Mertkan
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Lonca: Börteçine

Mesaj gönderen Mertkan »

izhar yazdı:slm arkadaşlar mertkanla tartışan we aramızın açılmasına wesıle olan sarıxbuyu loncadan ıhrac edılmıştır
artık benle bı alakası yok mesulıyet ıstemem

benım bugune kadar mertkanla geçmışde bufakda olsun bı atışmamız olmamıştır takı sarıxbuyu we çağdaşın kawgasına kadar
genede ben kımseye karşı kın beslemem genede bızle gb etmeyın
ama şunu bılın benlık bırşey yok 2 kışının tartışmasıdır

we o kışı artık bızım mesulıyetten çıkmıştr

ıyı oyunlar
Ve a.selam kadir sninle tartışmamıza sebep olan lonca eski elemanının yaptığı değil senin onu susturmamandır...

Bizim buralarda bir Laf vardır: İtin hatırı yoksa sahibinin vardır diye Ben it ile muhttap olmadım sahibi ile konuştum ama sahibi iti susturamadı... Benimde senle en ufak tartışmam olmamıştı o güne kadar kimse ile de olmaz Allah ın izni ile...

Lakin Börteçine Loncası Lİstesinde Gördüğün Her Nefer Benim için KARDEŞ demektir onların birşeye üzüldüğünü Gördüğüm andan itibaren gözümün nuru olsa silerim...

Bunu Bir özür olarak Kabul ediyor ve Loncanıza Olan Ambargoyu kaldırıyorum

İyi Forumlar
Resim
Resim

Resim

[right]Mertkan UĞURLU[/right]
(Lonca tanıtım sayfası ve başvuru formu için lütfen resime tıklayınız.)
Kullanıcı avatarı
Mertkan
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

Mesaj gönderen Mertkan »

ayberk yazdı:Arkadaşlar oyunu yükledim bundan sonra ara ara aranızda olabileceğim sanırım. sınava kadar böyle gider. allahın izni ile istediğim yer olursa oyundan cıkan trabzonsporlu olsun :D Özlemişim oyunu bayağı iyi geldi:) niye başladin sinava az kaldı nasil olsa derseniz rüyamda gördüm :D oyunun hilesini bulmuştum herşeye tek atiyordum :)) kenana bile :)) Oyuna başladim hiç de oyle olmadi valla :) girer girmez misir carşisi onünde kp açlari gasp ettiler :)) Neyse ya onu da hallederiz bir şekilde ;) Hepinize iyi oyunlar boş şanslar
AYberk öncelikle tekrar hoşgeldin :) Rüya muhabbetine gelince Sabah kalktığında iyi baktın mı bir Yerin açıkta mıydı? :D
Resim
Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
Mertkan
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

Mesaj gönderen Mertkan »

serserixemre yazdı:DOSTXEMRE VE XXDEPİEDRAXX ADLI CARLARIMIN BULUNDU HESAP ÇALINDI... HİÇ B MESULİYET KABULUM YOKTUR... GERİ ALMAYA ÇALIŞACAGIM.... ALAMADIGIM TAKDİRDE 1 2 GÜNLÜK Bİ DÜŞÜNMENİN ARDINDAN OYUNA DEVAM EDİP ETMEYECEGİM HAKKINDAKİ BİLGİYİ DE SİZLERE ULAŞTIRACAGIM...İYİ OYUNLAR
Öncelikle geçmiş olsun Emre kardeşim İnşallah çarlarını geri Alırısın Ne kadar zor bir Durum olduğunu Emin ol ben ve Ayberkten iyi bilen yoktur...
Resim
Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
Mertkan
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

Mesaj gönderen Mertkan »

....ÇAR ÇALINMASI OLAYI HAKKINDA...

2008 Yaz tatilinde bir akşam merve doğan isimi bir kullanıcı msnden beni ekledi kim olduğunu bilmiyordum taa ki Sohbet edene kadar...

Bana Bilgisayarıma virüs bulaştırdığını ve bu bilgisayardan girdiğim tüm karakterleri çaldığını söyledi Ayberk le beraber dalga geçiyor sandık baktık çarlara giremiyoruz

100 kontör karşılığı çarlarımızı vereceğini söyledi inanmadık gençliğinde verdiği etki ile başladık Küfür etmeye

Msnden bizi engelleyince irtibatı da kaybettik merve hanımla 39 level 3 çar benden 2 39 1 36 level çarda Ayberk ten çalınmıştı bile çoktan...

Ne yapalım Dedik oyundan soğuduk bıraktık bir süre yapacak bir şey bulamayınca yeniden başlamaya karar verdik...

Mahalle arkadaşım Murat Kababaş (karakter adı da budur)

Börteçine koyalım hepimiz başımıza dedi fikir hoşumuza gitmişti eve geldiğimizde Murat BÖRTEÇİNEXKAĞAN isimli karakteri çoktan açmıştı...

Tam Kendimize Lonca Kurduk derken Arif abimle mısır önünde karşılaştık ve oda Börteçine idi...

Evet Karakterlerimin çalınması Bu Loncanın Kurulmasına ve Lonca haline gelmesi Sebep olmuştur...

Sözlerime bir ayeti kelime ile son veriyorum; ''Sizin Her Şer Bİldiğinizin arkasında Hayır, ve Her Hayır Bildiğinizin Arkasında da şer vardır''
Resim
Resim

Resim

“Lonca İletişim” sayfasına dön