Biri bana bunu Açıklayabilcekmi? (%100 ne demek?)

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
OsmanBey
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Tılsım
Klan: Lodos
Lonca: Osmanlı

Re: Biri bana bunu Açıklayabilcekmi? (%100 ne demek?)

Mesaj gönderen OsmanBey »

Lathander yazdı: Migrat Yağma Arttırıcı (%60/%20)

Tüm sunuculardaki tüm karakterleriniz için Migrat bölgesinde bulunan şef yaratıklardan %20 daha fazla efsunlu eşya düşme olasılığı verir, düşen eşyanın size çıkma olasılığını %60 artırır.
Bu %60 plus paketten gelen %50 ile toplanır. Hem plus pakete hem bu ürüne sahipseniz ihtimaliniz %110 artar!

Şefin %20 luk efsunlu eşya düşürme artışı bu ürüne sahip her oyuncu için toplanır. Örneğin 6 kişilik bir grupta herkes bu ürüne sahipse efsunlu eşya düşürme olasılığı 6 x %20 = %120 artar!
Bazı Arkadaşlar beni yanlış anladı galiba.
Üstteki açıklamayı çözmek için bir edebiyat profesörü olmaya gerek yok veya hesaplamayı yapabilmek için bir matematikçi olmaya gerek yok zannımca.
Dün gece girdiğimiz migratta kendime şahaser düşmedi demiyorum. Grupta kimseye şahaser düşmedi diyorum.
Üstteki açıklamada gayet açık.
Gerçekten bu durumu izah edebilcek bir yetkiliden cevap bekliyoruz.
Kullanıcı avatarı
MeLankoLkBanyemS
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen MeLankoLkBanyemS »

SirOnur yazdı:Merhaba,

Bahsettiğiniz şans sistemi tam olarak o şekilde değildir.

Grup Bölgelerinde yağma artırıcılar olmadan, her karakterin kendine özgü, değişken ödül kazanma olasılık değeri vardır. Yağma artırıcılar sizin değişken olan ödül kazanma olasılığınızı artırmaktadır.

Misal olarak; o an ki grup bölgesine girdiğinizde 1/6 şans oranınız oluştuysa bunu asla İKV Dükkan'da satılan ürünler ile %100 e çıkartamazsınız. Çünkü ödül kazanmanıza %100 garanti veren bir ürün yoktur. Sadece ödül kazanmanızı artıran bir sistem vardır.

Kazanacağınız ödül sadece nadide veya şaheserden oluşmayabilir. Sarı veya Turkuvaz renkte ki her ödülde bu şans artırıcıdan etkilenmektedir.
Sesli Güldüm :)
Kullanıcı avatarı
Kuzey
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Kuzey »

ALLAH ÇARPSIN BU OYUN İÇİN 50 KURUŞ BİLE HARCAMAYA DEĞMEZ HARAMDIR BE YUHHHH
Kuzey Sercan Öztürk - facebook.com/s.ozturq

[REHBER] ÖztürkBeyII---KUKLACI
Kullanıcı avatarı
utku
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen utku »

%100 arttırıyo mesela senin şansın 5/50 yani 50 de 5 se onu 10/50 yapar
Manyakk [49]
Kullanıcı avatarı
OsmanBey
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Burda bir kişiye yüzde yüz düşcek demiyoruz.
Bir grup içerisinde bu ürüne kişi sahip ise bu oran Lathander ın yaptığı açıklamaya göre yüzde yüz oluyor.
Yani şefin Efsunlu eşya verme olasılığı yüzde yüz oluyor.
Buda Junon gibi bir şef de şahaser anlamına gelmesi gerekir diye düşünüyoruz.
Kullanıcı avatarı
kerim73
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen kerim73 »

Migratta item düşme olasılıgı % 100 olacak demiyor dostum senin şansın x2 ye katlandı anlamına geliyor o % 100 ...

Yani bi deyişle sana mesela yağma arttırıcı olmadan girersen düşme olasılıgı 1/6 olsun diyelim .. Eğer yağma arttırıcı kullanırsan bu oran 1/3 e cıkar. Bu da sana düşme olasılıgının ya da gruptakilere düşme olasılıgının kalkması demektir.. 1/6 örnek orandır. Asıl kişiye düşme oranı cok daha karışıktır.. Ama şöle birşeye değinmek istiyorum.. Biz düşme olasılıgına karışamıyoz diyen gm ler bunları cıkarttı .. Demek oluyor ki kendi cakallarınıza zamanında istediğiniz zaman item düşürttünüz.
KeRiMBeY [Büyücü] [Y2,M1]
KeRiMBeYII [Şifacı] [G3,Ş3]
Kullanıcı avatarı
justine
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen justine »

HarunYILMAZ yazdı:

Tüm sunuculardaki tüm karakterleriniz için Migrat bölgesinde bulunan şef yaratıklardan %20 daha fazla efsunlu eşya düşme olasılığı verir, düşen eşyanın size çıkma olasılığını %60 artırır.
Bu %60 plus paketten gelen %50 ile toplanır. Hem plus pakete hem bu ürüne sahipseniz ihtimaliniz %110 artar!

Şefin %20 luk efsunlu eşya düşürme artışı bu ürüne sahip her oyuncu için toplanır. Örneğin 6 kişilik bir grupta herkes bu ürüne sahipse efsunlu eşya düşürme olasılığı 6 x %20 = %120 artar!

O sizin hesaplarınız hep palavra..
2 Gündür hesabımda yağma artırıcı yüklü..% 60 lık tan..
Bu iki gün içinde 5 kere grup bölgesi yapma şansım oldu..
Elimde iksir dahi yok...Sadece madalya ve zaten şifacımda olan ibni cevo don...
Ama junondan düşen alternatör zırh bana değil yanımdaki bir başka büyücü arkadaşa düştü..
Kenandan savaşçı kenan kolye düşürdü..
Nasıl bir %110 bu??

Bakın bu matematik yanlışını bir anektodla anlatayım ;

Hilbert'in bir matematik öğrencisi derslere devam etmemeye başlamıştı. Ona delikanlının şair olmak için ayrıldığını söylediler. Hilbert'in şöyle dediği nakledilir: "Ben zaten onun bir matematikçi olmasına yetecek kadar hayal gücüne sahip olduğunu hiç düşünmemiştim."

Siz bu öğrenciden farklı olarak ,şiir yazmıyor masal uyduruyorsunuz...
Resim

Resim

Pinokyoyu yapan Gepetto değiliz ki ; her odunu adam edelim !!!
Kullanıcı avatarı
utku
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen utku »

justine yazdı:
HarunYILMAZ yazdı:

O sizin hesaplarınız hep palavra..
2 Gündür hesabımda yağma artırıcı yüklü..% 60 lık tan..
Bu iki gün içinde 5 kere grup bölgesi yapma şansım oldu..
Elimde iksir dahi yok...Sadece madalya ve zaten şifacımda olan ibni cevo don...
Ama junondan düşen alternatör zırh bana değil yanımdaki bir başka büyücü arkadaşa düştü..
Kenandan savaşçı kenan kolye düşürdü..
Nasıl bir %110 bu??

Bakın bu matematik yanlışını bir anektodla anlatayım ;

Hilbert'in bir matematik öğrencisi derslere devam etmemeye başlamıştı. Ona delikanlının şair olmak için ayrıldığını söylediler. Hilbert'in şöyle dediği nakledilir: "Ben zaten onun bir matematikçi olmasına yetecek kadar hayal gücüne sahip olduğunu hiç düşünmemiştim."

Siz bu öğrenciden farklı olarak ,şiir yazmıyor masal uyduruyorsunuz...
bak sözelmisin sayısalmı

%100 artış demek başka olasılık yok düşücek demek olmaz mesela aylık 12 tl veriyosun plusa ama %100 artırdık dediler sen onlara 24 tl veirirsin demi tüm paranı vermessin bunun gibi

senini olasılığın %30 diyelim ama %60 arttırma aldın bu %90 da olmaz %30 un %60 ı olur
Manyakk [49]
Lathander
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

Mesaj gönderen Lathander »

SirOnur'un verdiği bilgi doğrudur.

Yağma artırıcılarda bilindiği üzere iki yüzde vardır örnet olarak %60 ve %20'yi alalım.

SirOnur tarafından açıklanan olay yani değerlerin, %20'lik kısmı doğru ifade edilmiştir..

Migrat Yağma Arttırıcı (%60/%20)

(Buradaki %110 artırım, Şeflerden düşen eşyanın SİZE düşme olasılığını artırmasıdır. Şeften eşya düşme oranını değil %110. Yani Şeften bir Şaheser Zırh düşecekse, X kişilik grupta bu zırh kime düşecek bunun tayini içindir.)

Buradaki %120 artış ise, Şeften eşyanın düşme şansını toplamda %120'ye çıkarması değil, metinde belirtildiği ve SirOnur'un da anlattığı gibi mevcut çıkma şansını %120 artırmasıdır.
İKV'den Haberdar Olun!

http://www.facebook.com/istanbulkiyametvakti[/center]
Kullanıcı avatarı
OsmanBey
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Doğrumu anlamışım bir analiz yapalım.
İlk oranları zaten anlamıştık. Kişiye %60 daha fazla şans getirir (Biz Çöldeki bedevi olduğumuzdan Bize kutup ayısıda fayda etmez ;) ) Burayı geçelim...

Her Şef'in %20 lik bir şahaser verme olasılığı var. Gruptaki kişilerden kaç kişi bu paketi yüklerse bu üst üste eklenip Şef'in %20 lik olasılığına ekleniyor.
Yani; %20 Var olan ihtimal, Grupta 5 kişide bu paket yüklü ise.
%20 x 5 = %100 buda bize + bir %20 kazandırıyor.
%20 +%20 = %40 oluyor. (bu ne karışık bir hesap oldu ;) )
Acaba doğrumu anlamışım?

“Genel Etkileşim” sayfasına dön