Sonuna kadar okuyun ltfn rica ediyorum.
Arkadaşlar benim bilgisayarda bi problem var. Ama ben bilgisayardan hiç anlamıyorum, sadece bi öneri istiyorum uzatmadan problemimi yazayım. 4 yıllık bilgisayarım hiç böle bi prbolemle karsılasmamıstım, ta ki yeni virüs programı yükleyene kadar. Programın adı nod32 orjinal baya para verdimde aldım.. neyse programı kurdum sonraki gün pc kasasından çıkan ses tuhaflaştı daha fazla gürültülü ses çıkarmaya başladı, ama asıl problemim şu oyuna girdikten bi 10 - 15 dk sonra pc kendi kendine reset atıyor her seferinde böyle Allah aşkına biri yardım etsin ne yapacagımı sölesin yeter kaç gündür doğru dürüst oyun oynayamadım. Bunun nedeni ne olabilir 1-2 arkadaşa sordum kasa çok ısındığından falan dedi. Birisi sorunun ne olduğunu ve ne yapmam gerektiğini anlatırsa ALLAH ondan razı olsun.
Bilgisayar dan anlayan bi baksın lütfen!
- StylxZorabi
- Cin Avcısı
- Sunucu: Tılsım
- Klan: Lodos
Re: Bilgisayar dan anlayan bi baksın lütfen!
Ayni sorun bende oluyor kesinlikle kasa isidigi icin oluyor sorun kasada bence ben leptap kulaniyorum bazen kucagimda isiniyor pc ve reset atyior bir gün yanar ama ne zaman bilmiyorum
bende sen bi format attir pc ne yararini görürsün ..

- OsmanBey
- Antrepo Bekçisi
- Klan: Lodos
- Lonca: Osmanlı
Bilgisayarın virüs programından dolayı reset atmıyordur.
Büyük ihtimalle ekran kartın ve işlemcin ısındığı için reset atıyordur.
Eğer bilgisayardan anlamıyor isen çok kurcalama. Bir pc teknik servisine götür ve işlemci jelini tazelemelerini kasanın içini temizlemelerini iste. Fanlarında birproblem olup olmadığını kontrol ettir. Sorun düzelir.
Kasadan enteresan sesler geliyor ise o Hdd (Hard Disk) den geliyordur.
Antivirüs programı tarama yaptığından dolayı Hdd çalışıyor ve bu sesleri çıkartıyordur.
Çok önemsenecek bir durum olmamakla beraber yakın zamanda sorun yaşatmayacak anlamıda taşımaz.
Hdd temizleme programları vardır ancak bunlarda profesyonel kişiler tarafından kullanılmazsa sorun dahada büyür.
Senin Pc deki başlıca sorunlar bunlar bu şekilde bir teknik servis elemanına bunları anlatırsan ve bu eleman tanıdık ise pek fazla ücret ödemeden sorunun çözülür.
Kolay gelsin
Eğer bilgisayardan anlamıyor isen çok kurcalama. Bir pc teknik servisine götür ve işlemci jelini tazelemelerini kasanın içini temizlemelerini iste. Fanlarında birproblem olup olmadığını kontrol ettir. Sorun düzelir.
Antivirüs programı tarama yaptığından dolayı Hdd çalışıyor ve bu sesleri çıkartıyordur.
Çok önemsenecek bir durum olmamakla beraber yakın zamanda sorun yaşatmayacak anlamıda taşımaz.
Hdd temizleme programları vardır ancak bunlarda profesyonel kişiler tarafından kullanılmazsa sorun dahada büyür.
Senin Pc deki başlıca sorunlar bunlar bu şekilde bir teknik servis elemanına bunları anlatırsan ve bu eleman tanıdık ise pek fazla ücret ödemeden sorunun çözülür.
Kolay gelsin
- Moreblood
- Arzuhalci'nin Adamı
- Klan: Arzın Çocukları
Büyük ihtimal fanların tozlardan sıkıştığı için ses çıkarıyodur kasa. Bilgisayarın kapanmasıda ısındığı için oluyordur garantisi varsa ver garantiye yoksada servisini çağır baksınlar.
Mustafa OKTAR
BÖRTEÇİNEXMERLİN
TicTacToe
- SoNVaNLy
- Salgın Koruyucusu
Vürüs Programıla Alakası Yoq Cünkü Ekran Kartında Şimdi Rest Atıyor Yakında Donacak Sonra Resetliyecek Ekran Kartı Desteklemediği İçin ola bilir..HarunYILMAZ yazdı:Bilgisayarın virüs programından dolayı reset atmıyordur.
Kolay gelsin

IIIHaNBeYIII EceL GeTiRen
SoNVaNLy EjDeR aSa
-
- Çınaraltı Müdavimi
pcnın soğutması hava ile yapılıyor bunuda fanlar sağlıyor. aldığın antivirus piyasadaki en iyilerinden birisi ve bunun senin yaşadığın sorunla hiç bir alakası yok bence özellikle işlemci fanınla ilgili bi sorun var....
işlemci soğutucusunun tırnaklarından biri gevemiş olabilir...(soğutucu yüzeyi işlemciye tam temas etmez soğutma işlemi olmadığı için makina kendi güvenliği için bilgisayarı kapatır. soğuyana kadar açılmaz)
işlemci soğutucu fanı pervanesinden bir parça kopmuş olabilir.(senkron çalışmasını engeller kasa aşırı titrer gürültü yapar randıman düşürür)
işlemci fanı tozların zorlaması ile devrini kaybetmiş olabilir...
bence sen bi kasanı aç.. boyacı fırçasıyla (kestirme fırçası) güzelce bi temizle balkonda... biras tozlanır birasda üşürsün ama sorunun düzelebilir. düzelmesse sesin anormal çıktığı fanı yenilet (kesin çözüm)
işlemci soğutucusunun tırnaklarından biri gevemiş olabilir...(soğutucu yüzeyi işlemciye tam temas etmez soğutma işlemi olmadığı için makina kendi güvenliği için bilgisayarı kapatır. soğuyana kadar açılmaz)
işlemci soğutucu fanı pervanesinden bir parça kopmuş olabilir.(senkron çalışmasını engeller kasa aşırı titrer gürültü yapar randıman düşürür)
işlemci fanı tozların zorlaması ile devrini kaybetmiş olabilir...
bence sen bi kasanı aç.. boyacı fırçasıyla (kestirme fırçası) güzelce bi temizle balkonda... biras tozlanır birasda üşürsün ama sorunun düzelebilir. düzelmesse sesin anormal çıktığı fanı yenilet (kesin çözüm)

{REHBER}Kurtlarxkdriye(49)
Kurtlarxkadriye(49)
Kurtlarxkadrıye(49)
Kdriye(49)
Redfox(45)
-
- Çınaraltı Müdavimi
SoNVaNLy yazdı:Vürüs Programıla Alakası Yoq Cünkü Ekran Kartında Şimdi Rest Atıyor Yakında Donacak Sonra Resetliyecek Ekran Kartı Desteklemediği İçin ola bilir..HarunYILMAZ yazdı:Bilgisayarın virüs programından dolayı reset atmıyordur.
Kolay gelsin
oyuna girdikten 15 dk sonra ise ekran kartı olabilir ama pc açtığın anda oyunu açmıyorsan bile kapanıyorsa sadece ekran kartı diyemezsin.. işlemci de olabilir... Powersuplay da olabilir. (abartayım isterseniz overclock yapıyorsan ram ısındığında bile yapabilir)

{REHBER}Kurtlarxkdriye(49)
Kurtlarxkadriye(49)
Kurtlarxkadrıye(49)
Kdriye(49)
Redfox(45)
iyi günler...
Antivirüs programını yükledikten sonra bilgisayara bir yük daha yüklemiş oldun yani işlemcin fazladan bir işlem daha gerçekleştiriyor ve işlemci fanın otomatik olarak hızlanıyor ve buda kasandan çıkan ses miktarını arttırıyor... oyuna girdiğinde ise hem ekran kartının kasa içerisinde oluşturduğu sıcaklık hemde işlemcine daha fazla yüklenilmesinden dolayı işlemcinin soğutma işlemi yetersiz kalıyor ve bilgisayarın önlem olarak kendini resetliyor..
yapabileceklerin;
işlemci macunu kullanman ve işlemci fanını değiştirmen ve kasan elveriyorsa egzoz olarak tabir ettiğimiz kasa içerisindeki sıcak havayı dışarı atan bir kasa fanı eklemen..
bu söylediklerimi yapmak çok kolay kendin yapabilirsin..arama motorundan işlemci fanı temizleme ve takımı hakkında videolar bulup uygulayabilirsin...
eğer zor gelir diyorsan geçici yöntem olarak internete girmediğin usb ws bağlamadığın durumlarda virüs programını kapatabilirsin..
umarım faydası olur
Antivirüs programını yükledikten sonra bilgisayara bir yük daha yüklemiş oldun yani işlemcin fazladan bir işlem daha gerçekleştiriyor ve işlemci fanın otomatik olarak hızlanıyor ve buda kasandan çıkan ses miktarını arttırıyor... oyuna girdiğinde ise hem ekran kartının kasa içerisinde oluşturduğu sıcaklık hemde işlemcine daha fazla yüklenilmesinden dolayı işlemcinin soğutma işlemi yetersiz kalıyor ve bilgisayarın önlem olarak kendini resetliyor..
yapabileceklerin;
işlemci macunu kullanman ve işlemci fanını değiştirmen ve kasan elveriyorsa egzoz olarak tabir ettiğimiz kasa içerisindeki sıcak havayı dışarı atan bir kasa fanı eklemen..
bu söylediklerimi yapmak çok kolay kendin yapabilirsin..arama motorundan işlemci fanı temizleme ve takımı hakkında videolar bulup uygulayabilirsin...
eğer zor gelir diyorsan geçici yöntem olarak internete girmediğin usb ws bağlamadığın durumlarda virüs programını kapatabilirsin..
umarım faydası olur
Ölümsüz bir aşk için..

Safa Öztürk

Safa Öztürk
Nod32 ağır bir program fakat ısınma sebebi işlemcinin sıcaklığından olacağını düşünüyorum.Everest isimli bir program vardı ordan sıcaklığı kontrol edebilirsin normal değeri 35-40 Dereceydi sanırsam.Eğer yüksek sıcaklık varsa büyük ihtimal ile işlemci kendini yakmamak için reset atıyor.Eskiden bende de yapıyordu.Fanı açtığımdaki manzara şok etkisi yaratmıştı 
Fanın tozlanmıştır büyük ihtimal ile fanı açıp güzelce temizlersen sorun kalmaz diye düşünüyorum.
İyi akşamlar.
Fanın tozlanmıştır büyük ihtimal ile fanı açıp güzelce temizlersen sorun kalmaz diye düşünüyorum.
İyi akşamlar.

Karakter Adı : Raito
Karakter : Savaşcı
Seviye : 45
Lonca : Amisos
Sunucu : Tılsım
Isınmadan dolayı bios ayarlarında oynama yapman yüksek işlemci gerktiren oyun çalıştıryorsun ve nod32 arka planda çalıştırından senin işlemci 65-70 derecede ayarlıdır tahminen bunun 90 na kadar yolu var 90 yap.(120) üst limit
Gene oyunu 15-20d akika sonra tekrar kapatıyorsa fazla tozlanmış demektir.
Biostan CPU bolumunden işelmcinin ısı değerini ayarlayablirsin ama sakına null yada off yapma bir limit belirtki pcden olma.
Sorun buyuk değil gibi.
Gene oyunu 15-20d akika sonra tekrar kapatıyorsa fazla tozlanmış demektir.
Biostan CPU bolumunden işelmcinin ısı değerini ayarlayablirsin ama sakına null yada off yapma bir limit belirtki pcden olma.
Sorun buyuk değil gibi.