Her Ölen aglamaz IICANEMII

Teşkilat sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Kilitli
Kullanıcı avatarı
forfeit
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos

Her Ölen aglamaz IICANEMII

Mesaj gönderen forfeit »

Kullanıcı avatarı
xPrince
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini

Re: Her Ölen aglamaz IICANEMII

Mesaj gönderen xPrince »

Resim
Steam

Erciyes Üniversitesi Japon dili ve Edebiyatı.
Kullanıcı avatarı
KuTSaLGeNc
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Gölge Haramileri

Mesaj gönderen KuTSaLGeNc »

AMAÇ???
KuTSaLGeNc TEŞKİLATIN İLK VE TEK KUTSAL'I
Kullanıcı avatarı
PROF
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen PROF »

Amaçsızlık:
"
amaçsızlık insanın kendine yakışanı giymesidir

her insan büyük iskender gibi değil, hindistan'a kadar gidip "dünya bitti" desin. örneğin, eski dönemlerde korsanlar; keşfedilecek adalar, gidilecek yollar, aşılacak denizler ve savaşacak farklı korsanlar bittiği zaman silahlarına tek bir kurşun koyup "artık korsan olmak için bir amaç yok" sözünü müteakip intihar ederlermiş* ancak konu tabi ki korsanlar gibi intihar etmek değil. mesele bütün bu can sıkıntısı, işsizlik ve vesvese'nin ortasında yapacak birşey bulamamaktır, esas amaçsızlık eylemsizliğin bir eylem olduğunu kabul etmektir. (ben ettim rahatladım şahsen) bu şey, tıpkı bir habis gibidir. yiyerek, çökerterek ilerler. sonu depresyon mudur? sorusuna verilecek şöyle bir cevabım var: "valla inan bilmiyorum arkadaşım". insanın hayatında tadabileceği en büyük acılardan biri amaçsızlık ve kararsızlıktır.

ha bazen amaçsızlık dediğimiz şey, koyduğun bi' dolu hedefe vardığının göstergesi de olabilir. ama eğer koyduğun hedeflere yaklaşamıyorsan bile bir sonrası için koyduğun hedefin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini sorgulamaya başlarsın. en sonunda "zaten yapamayacağım ki! ne diye hedef koyuyorum? kofi annan mıyım ben?" [esasen değilsin)

onuçta yoruluyor insan. geçmişte yaşanılanlar, gelecekte olması ihtimal şeyler yoruyor insanı. sonuç itibariyle artık birşeyleri yapmak için bir amacı kalmıyor. misal, bu ukteyi #@!? eden yazar (bizzat ben) yoğun bir amaçsızlık içinde olduğu için "acaba 1700'lü yıllarda insanlar nasıl eğleniyorlardı?" gibi sapık bir araştırmanın içine girmiş. halbuki, sanane arkadaşım 1700'lü yıllarda insanların nasıl eğlendiğden? seni ne ilgilendirir?

demek istediğim ruh kanseri gibi birşey bu.

"her yorgun günün bitiminde bir önceki yorgun geceden devreden o küflü his ve bir sonraki sabah uyanışta insanı aptala çeviren şey: amaçsızlık"
"
itü sözlük (blackfield, 28.06.2009 14:34 ~ 14:35) alıntıdır.

bir varmış bir yokmuşum
Kullanıcı avatarı
HellRiDerS
Fareli Köyün Kavalcısı
Fareli Köyün Kavalcısı

Mesaj gönderen HellRiDerS »

Bu tarz tartışma yaratacak konulardan kaçınalım lütfen.
Koray YAR
Kilitli

“Genel Sohbet” sayfasına dön