ÇemberliTaş Hakkında Bilinen Ve Söylenenler..''

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
CCMMZero
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos

ÇemberliTaş Hakkında Bilinen Ve Söylenenler..''

Mesaj gönderen CCMMZero »

Oyunu Oynayamama rağmen merak edip küçük bir araştırma yapdım ve enterasandırki bakın neler buldum İlginizi Çeken,Eklemek istediginiz şeyler olursa konuya devam edebilirsiniz...

http://yenisafak.com.tr/aktuel/?t=16.01 ... =5&i=81784 Haber Kaynagının Linklerini buradan Ulaşabilirsiniz..

ÇEMBERLİTAŞ'IN ÖZELLİĞİ:

Resim

Abdülkadir Akpınar, kaidenin üzerinde her biri yaklaşık 3 ton ağırlığında ve 3 metre çapında, bileziklerle birbirine oturtulmuş, 9 adet sütun olduğunu vurgulayarak, "Kurşunla birbirine bağlanmış tam terazisinde bir yapı. Her biri 100 ton ağırlığında birbirleri üzerine en ufak bir kırılma olmadan yerleştirilmiş. Piramitlerdeki sır gibi muhteşem bir işçilik" diye konuştu.

Apollon tapınağından getirilen taşların hikayesinin de orijinal olduğunuifade eden Akpınar, "Kızıl porfir olan bu taşlar, o zaman işlenmesi çokzor olduğu için 'kutsal taş' olarak kabul ediliyor. Granitin başka birtürü. Zeus'a inanan o zamanın kadınları, porfirden oluşan küçücük odalarda doğum yaparlarsa, tanrılar tarafından kutsandıklarına inanırlardı" dedi.

'' yorum : Makalede Geçen Porfır Taşının özellikleri:Çok Dayanıklı Ve Sağlam Olması En Önemli Özelliğidir ve Yüzyıllarca Yıpranmadan Ayakda kalabilir ve çeşitli renk ve ebatlarda olabilmektedir.''

Abdülkadir Akpınar, İstanbul'un fethinden sonra Çemberlitaş'ın ilk kezYavuz Sultan Selim döneminde yenilendiğini, yapının spiral şekilde demirlerle çepeçevre kuşatıldığını, 1706 yılında ilk tahkiminyapıldığını anlatarak, yapının yeni kaidesindeki taşın yaklaşık 20 cm. İçerisinde 7x7 cm kalınlığında dökme demir bileziklerle her 1,5 metredebir kuşaklar atılarak güçlendirildiğini bildirdi.

İstanbul'un 1918 yılında işgali sırasında da Vatikan'dan bir grup rahibin geldiğini ve kutsal emanetlere ulaşmak için Çemberlitaş'ın hemen yakınındaki Vezirhan'da bir oda kiralayarak tünel kazdıklarını kaydeden Akpınar, "Yer altındaki ana kaideye kadar ulaşırlar. Tünelden çıkan toprağın şüphe uyandırması üzerine yakalanırlar ve sınır dışı edilirler.

1929 yılında Mustafa Kemal Atatürk, ne olduğunun tespiti için Avrupa ülkelerinden arkeologlar getirtir" dedi. Çıkarılan bu ilk zemin rölövesinde taşın altında muhteşem bir ana kaide,onun üzerinde ikinci ve üçüncü birer kaide olduğunun görüldüğünü dile getiren Akpınar, "Kıyamet kopmadıkça, savaş hali olmadıkça veya böyle bir yıkım olmadıkça, o emanetlere ulaşmak asla söz konusu olamaz" görüşünü savundu.

'' Sanırım YeniÇemberli taş eklentisiyle beraber eger gerçeye yakın yapılırsa ki öyle zannediyorum KATMAN katman şeklinde bir eklenti olacak '' eminönu-meteor-yeraltı-yeraltındanda aşagıda çemberlitaş / alt bölümler seklinde ''

''Kıyamet kopmadıkça, savaş hali olmadıkça veya böyle bir yıkım olmadıkça, o emanetlere ulaşmak asla söz konusu olamaz''' burdanda anlaşılacagı üzere buradaki KUTSAL emanetlere ulaşılmasının güçlügünden bahsediliyor ve bunu Oyun icin degerlendirecek olursak GERÇEKDEN ZOR BİR BÖLÜM OLACAK :) ''

Çemberlitaş'ta hiçbir tarihi esere ilişkin yapılmadığı kadar bir çalışma gerçekleştirildiğini dile getiren Akpınar, 3 metre çapındaki taşın bütün gövdesinin özel asetatlarla çevrilerek taşın bütün yüzeyindeki çatlakların, bozulmaların ve kırılmaların bire bir ölçekli bir çalışmayla çıkarıldığını, daha sonra üzerinde fiziki ve kimyevi anlamda diğer çalışmaların yapıldığını bildirdi.

Abdülkadir Akpınar, Çemberlitaş'ın çevresinde jeo-radarla çalışmalar yapıldığını ve söz konusu 1x2 metre ebadındaki hücrenin tespit edildiğini, deprem emniyeti için zemin tabakalarında incelemeler gerçekleştirildiğini, ayrıca tarihsel çalışmalarla Çemberlitaş'ın değerini ortaya koyan çalışmalar yapıldığını kaydetti.

YAYIN TARİHİ: 14.11.2007

yeni bölum ile birlikde ''şuankinden DAHA üstün SİLAHLAR,MADENLER,REÇETELER,EFSUNLAR ... gelecegi açıkdır.Tabi Bunlara Erişilmesinin Ne kadar zor olacagını tahmin edebilirsiniz...
CCMM & MMCC

Resim

''Vatanını en Çok Seven Kişi İşini En İyi Yapandır.''
Resim
Kullanıcı avatarı
Gecelerinyargicl
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Kuklacı

Re: ÇemberliTaş Hakkında Bilinen Ve Söylenenler..''

Mesaj gönderen Gecelerinyargicl »

görmeye gidelimmi gezi düzenleyelim oraya ? Bİrde 6 kısılık grup olmasa almıyolar gruplara şaheser yok dıye sonra 6 kısılık grup ısterse mıgrat sıgnakdan dızenlerı alırlar bız yıne bokçu dururmunda kalırız :?
http://forum.istanbuloyun.com/viewtopic.php?f=46&t=78151&p=718606#p718606

imzama sığmadığı için buraya koydum
Kullanıcı avatarı
CCMMZero
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Mesaj gönderen CCMMZero »

:arrow: gezi duzenleyemiyorsun ki içine girilmiyor sadece boşboş duran bi eser gibi ama altındaki sır hala yerin altında dediklerine gore almak icin türlü türlü şeyler yapmslar ama ulaşan olmamış...o silahlarin ve kutsal emanetlerin alınmasının Kıyametin kopması ve savas durumlarinda filan diyorlar makalede :)
CCMM & MMCC

Resim

''Vatanını en Çok Seven Kişi İşini En İyi Yapandır.''
Resim
Kullanıcı avatarı
Gecelerinyargicl
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Kuklacı

Mesaj gönderen Gecelerinyargicl »

altındakını almak çok mu zor 1 dozer 5 amele 3 gun sure ve para ver bana bakalım altında bısı varmı :) gezide nerde oturdunuzu bılmıyorum bılırsem otobus kıralarım katılıma gore servısde olur adam bası 15 lıra olur en fazla....
http://forum.istanbuloyun.com/viewtopic.php?f=46&t=78151&p=718606#p718606

imzama sığmadığı için buraya koydum
Kullanıcı avatarı
mitmet
Yalnız Adam'ın Dostu
Yalnız Adam'ın Dostu
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen mitmet »

Gecelerinyargicl yazdı:altındakını almak çok mu zor 1 dozer 5 amele 3 gun sure ve para ver bana bakalım altında bısı varmı :) gezide nerde oturdunuzu bılmıyorum bılırsem otobus kıralarım katılıma gore servısde olur adam bası 15 lıra olur en fazla....
tarihi anıta bırak dozerle, baltayla bile dalsan çok büyük bi suçtur
yazamayacağım kadar çok karakter..

Resim
Gizlenmiş İçerikGöster

GİZLİ İÇERİĞİ AÇTIN!! BU MESAJ KENDİNİ 3 SAAT 17 DAKİKA 3 SANİYE SONRA İMHA EDECEKTİR!!
VAMOS RAFA!
Kullanıcı avatarı
Ferhatbey
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen Ferhatbey »

mitmet yazdı:
Gecelerinyargicl yazdı:altındakını almak çok mu zor 1 dozer 5 amele 3 gun sure ve para ver bana bakalım altında bısı varmı :) gezide nerde oturdunuzu bılmıyorum bılırsem otobus kıralarım katılıma gore servısde olur adam bası 15 lıra olur en fazla....
tarihi anıta bırak dozerle, baltayla bile dalsan çok büyük bi suçtur
ya post kascanda ne kascan onu düşünüyon he
' .♥TÜRKİYEM> ЯeLaxxeefendyy > Hanedanxultio ♥. '

Bir ülke istiyorum adı '' DÜNYA'' Bir tek ırk istiyorum adı ''İNSAN'' Bir tek kaynak istiyorum adı ''SEVGİ'' Ve bir tek slogan istiyorum adı '' YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ '' FERHAT
Kullanıcı avatarı
Sanatkarr
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen Sanatkarr »

Yazık yaa. Adam üşenmeden sizler bizler için edindiği bilgileri paylaşmış. Yapılan yorumlar gerçekten üzücü. :(

Öncelikle araştırman için teşekkürler. Oyun yapısı olarak gerçekle bağdaşık. Büyük bir ihtimalle de senin düşündüğün gibi katlı bir sistemi olacak. yani bir kaç girişi olabilir. Tıpkı o rahipler gibi kimi tünellerden kimi yeryüzünden o tarihi eserlere ulaşma gibi görevler olabilir. Bu eserlere ulaşmaya çalışmak, oraya giden gaffar beyi sinirlendirebilir. O ve yardımcılarıyla savaşmamız da bu noktada mantıklı hale geliyor.

İyi forumlar.
Sanatkarr
xXSANATKARXx
xMTNx
Kullanıcı avatarı
KIZILBEY
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: İlk ve Son

Mesaj gönderen KIZILBEY »

Severim CCMM ve türevlerini :D . Yâdlarında zerre kadar yer alabiliyorsam, O'nlar da beni severler, sanırım.

Bu araştırma, yapmayı düşünüp de erindiğim bir çalışma. Fuarda Gorgar ve Zwartan ile sohbet ederken, oyun hikâyesinin tamamının hazır olduğunu öğrendim. Bu durum beni İstanbul'u araştırmaya sevk etti ama fuardan beri vakit bulamadım. Senin yaptığın bu çalışma gerçekten de etkileyici; bilhassa "Kıyamet kopmadıkça, savaş hali olmadıkça veya böyle bir yıkım olmadıkça, o emanetlere ulaşmak asla söz konusu olamaz" açıklaması muazzam.

Her ne kadar alâkasız yorumlar alsanda Senden bir rejam var. Benim vakit ayıramadığım için yapamadığım araştırmayı, vaktin varsa üstlenir misin?

Cevabını bekliyor, olacağım.

Bu arada alâkasız iletiler silinecektir...
http://www.facebook.com/istanbulkiyametvakti
Kullanıcı avatarı
kalenderon06
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen kalenderon06 »

Emeğe saygı.!
Eceli gelen windows mavi ekrana düşer ;)
Kullanıcı avatarı
olkin
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen olkin »

Videoda gördüğümüz parıldayan, yeşilimsi direk bu demek ki. İstanbul Kıyamet Vakti'nin hikayesi ile ilgili Soru-Cevap kanalı ile bir soru sormuş ve aldığım cevabın bir bölümünde İKV'nin tamamen kendine özgü bir hikayesinin olduğunu okumuştum. Gerçek bir tarih ve sanal aynı zamanda da müthiş bir hikaye... Harika.

Bu arada emeğinize sağlık.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön