iNANCIMI YİTRMEYE BAŞLADIM...

Tılsım sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Civra
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Tılsım
Klan: Lodos

Re: iNANCIMI YİTRMEYE BAŞLADIM...

Mesaj gönderen Civra »

Abdullah Sucu yu yargılamayın arkadaşlar. Konuya bakış açısı öyle onun, düşüncesi budur saygı duymak lazım.
Yazdığı yazının tek eleştirilecek tarafı değişkenliği görememiş olmasıdır.
Nedir bu değişkenlik? Kişiler iyilik yapabilir, kişiler kötülükte yapabilir. Önemli olan aldıkları yetkiyi (gücü) onlardan istenen düzeyde yapıp yapmamalarıdır. Bizim itiraz ettiğimiz noktada budur.

Peki bu kişilikte gelişen değişkenlik nasıl oluşur.
1- Arkadaş çevresi genişleyince
2- Parasal güce kavuşunca
3- Yargısal güce kavuşunca

Kazanılan bu güçler kişilik üzerinde etkisi ne kadar azsa etrafınada o kadar az zarar verir.
Olayda yetkiyi kötüye kullanma söz konusu. Yönetimde şimdi bu verilen yetkinin zararları üzerine bir toplantı yapıyor.
Çünkü yetkiyi geri alsalar bu kez uygulamaya geçirdikleri sistem işlemez hale gelecek. Bu gibi sakıncalar ne kadar dikkat etselerde insanoğlu bu nefsine hakim olmakta zorlandığı için engellemeleri zor. Bir yerde mutlaka hata yapıyorlar.
Bunun tek çözümü bu uyguladıkları (veya dağıttıkları yetkiyi aza indirgemek çünkü hata oranı azalacak) sistemi ortadan kaldırıp bütün dünyanın uyguladığı filtre sistemine geçmek, güvenliği bu sanal ortamda kişinin kendisine bırakmaktır. Filtre sisteminin alt yapısını hazırlayıp neleri yasaklayacağını bireyin özgür iredesine bıraktığınız zaman yönetimide bir sürü bürokratik ve yargısal süreçten kurtulmasını sağlayacak. Bunu nasıl göremiyorlar anlamıyorum.
Konu buradaki 2-3 denetmenin yetkilerinin alınıp alınmamasını aştı artık.

Yada Abdullah Sucunun bu yazısını yazmadıktan sonra artık grup bölgelerine alınıp alınmaması değil.
Yaptığı bir hata daha var. Abdullah senden bunu beklemezdim. Biz ne yapmıyorduk, ahlaksızlıktan kaçınıyorduk. Kimin kimle sevgili olduğu veya arkadaş olduğunu yazının bir yerinde belirtmen kadar hiç bir şey beni üzmedi.
Arkadaşlar şunu yazılarımızda yapmayalım. Dolambaçlı yollardan hakaret veya küfür etmeyelim. Varsa bir sözünüz direk yazın. Küfür edecekseniz edin. Hakaret edecekseniz edin ama ahlaksızlık etmeyin. Özellikle bir bayana ne yapmış olursa olsun yapılan her türlü kötü söz benim gözümde ahlaksızlıktır.

Konuyu amacından saptırmak için bazı olumsuz saldırılar olacaktır. İstedikleride budur zaten. Aklıselim davranıp bu gibi yazıları dikkate almayıp yokmuş gibi davranalım. Lütfen sadece yorumlarda bulunup saygısızlık etmemeye özen gösterelim.
Dafnehira
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Mesaj gönderen Dafnehira »

bu olay elbette kapsamli bir sekilde arastirilacaktir bizim temennimizde budur.bu dogrultuda lutfen karsit goruste bulunanlara saygi gosterelim bu olay 2 kisinin ozeli dinlemesinden daha farkli boyutta bugun mumkunse bizde bir toplanti yapalim aramizda durum degerlendirmesi yapip uygulanmasi gereken dogru adimlari konusalim.bu yuzden buyuk bir sabir ve sukunetle bekleyelim.
hayatta ogrenmesi en zor sey,hangi kopruden gecmek hangi kopruyu yakmak gerektigine karar verebilmektir.
Kullanıcı avatarı
Cesurzade
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Cesurzade »

Boşa zaman törpülüyorsunuz ! Yarın herşey eskisi gibi kaldığı yerden devam edecektir. Böyle toplumsal patlamalar çok yaşandı sunucumuzda ama bir arpa boyu yol aldığımızı kim iddia edebilir ?
Elinde her hangi bir şekilde bir üstünlük olan ,her zaman diş geçirebildiğine dişini bileyecektir. Küçük balık ile büyük balık misali .
Ben bu olayında zaman aşımı ile halı altına süpürüleceğini iddia ediyorum. Ötesini düşünen varsa kendi bileceği şeydir.
Toplumumuzda ve yansıması olarakta sunucumuzda makam ve mevki sahipleri her zaman en üst seviyede tutulmuştur .
Onların yalakaları ve kaypakçıları hiç bir zaman eksik olmayacaktır.
Şuan sunucumuzda kendilerini kral ilan eden zihniyeti s.s alınmış kanıtlanmış bir biçimde gördük. Bunların varlığı elbette tiksindirici bir durum benim için. Bun oyun gerçekten sinir sistemimi alt üst eder hale geldi . Bu kadar entrika ve hamaset köhnemiş Bizansta bile bu boyutlarda değildi sanırım ?
Artık adalet eşitlik istiyoruz ,kimse bir başkasından üstün değildir . Söylendiği gibi Birilerine yaranarak yönetici seçilenler var ise eğer , adaletinizden de şüphe ederim ...
Kullanıcı avatarı
Terkidiyar
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen Terkidiyar »

İnsan kadar kendıne guvenen acız gormedım ınsan kadar nankorunu kedılerde bıle gormedım
Abdullah Sucu yaptıgınız kısısel bır saldırı konumuzla alakasız bısı sızın bu yaptıgınızı solıyecek
lafı olmayanlar yapar Gelelım mıgrattı suydu buydu sen oraya tek gıtsen napacaksın
Oyun geregı destek almak zorunda herkes
Herkes emek zaman harcıyo kımse kımseyı bır sey sahıbı yapmıyor herkez hakkına dusenı kazanıyor
Herkes ısıne baksın kımın kımı merdıven olarak kullandıgını bılıyoruz :roll:
İşiniz gorulene kadar sonrasını bılıyoz :roll:

Kod: Tümünü seç

[code]
[/code][/b]PİŞMANLIK İÇİN ÇOK GEÇ AMA KABUS İÇİN HENÜZ ERKEN
Kullanıcı avatarı
AlpAykan
Junon'un Katili
Junon'un Katili

Mesaj gönderen AlpAykan »

Selamün aleyküm.

Arkadaşlar , birbirinizi suçlamak yerine , en başta suçlu olan kişileri eleştirmiyoruz.
Abdullah bir yorum yapmış katılır veya katılmazsınız.
Ama eleştirilecek şahıs o değil.
Bu suçu işleyen ve suçu aşikar herkez tarafından bilinen Ayan ve Desponia ...

Konunun çözüm yeri artık belli oldu ki yönetim değil.
Yani artık yönetim istediği cezayı versin ben yeterli görmem.
Çünki bu kişiler bu güne kadar özelimizi okudularsa , özelimizden paylaştığımız her şeye hakimlerse
(Kredi Kartı numaraları ve şifreleri , hesap adlarımız ve şifreleri)
bunlara ne ceza verilirse verilsin , bu kişiler yine bunları bizlerin aleyhine kullanabilir.

O yüzden , dava açmak en basit yoldur.
Bırakın artık yönetimden cevap bekleeyi , onlar cevap vericeklerine konunun üstü örtbas edilsin diye her konuyu kilitleme yoluna gidiyorlar.

Bunlara verilecek en büyük ceza aslında , plus almamaktır.
Ben burdan söz veriyorum , artık plus almıyacağım.
Varsın klan ve bölgeden konuşmıyayım , varsın oyunun avantajlarından yararlanmıyayım.
Artık işimiz gücümüz forum oldu zaten , oyuna bile giresim kalmadı.
Sİzlerde eğer en kolayy cezayı seçerseniz , bu yönetim ayağını denk alıcaktır.Bir şeyleri değiştirecektir.

Ve hala lonca sistemi gelecek , bu gidişle , çımaz baharın son perşembesine bile yetişmez.

Esen kalın , ve sapasağlam dimdik durun.
Hakedene hak ettiği ceza verilecektir...
Kullanıcı avatarı
Terkidiyar
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen Terkidiyar »

Yapılan yorumlara bısı demıyoruz yorum ıcersındekı yazılarınızı sadece konuya yonelık yazarsanız tabıkı
Konumuz ozelımızın okunması kımın kımle oldugu deyıl
Yada kımın kıme ne yardım ettıgı ne werdıgı
Kısısel suclama ve ıthamlarda bulunularak tehdıdler sawrulmasın
Yapılan bu tur dawranısların tek sebebı olabılır bence bırakın bu ısın pesını
yoksa daha kotu seyler olur dercesıne :roll:
Konu ıle yapılack her yoruma acıgız kımseyıde yargılamayız herkes dusuncesını olumlu
olumsuz yazabılır
Şahsı meselelerı dıle getırmenın anlamı yok

Kod: Tümünü seç

[code]
[/code][/b]PİŞMANLIK İÇİN ÇOK GEÇ AMA KABUS İÇİN HENÜZ ERKEN
Kullanıcı avatarı
AlpAykan
Junon'un Katili
Junon'un Katili

Mesaj gönderen AlpAykan »

Sevgili kardeşim bende zaten bunu dile getirdim.

İşimiz yönetimle , eleştirilecekler yönetimde bulunan 2 şahıs ve bunlara gerekli cezayı vermeyyen yönetimle.
Oyundan arkadaşlarımız , düşüncelerini açıklamışlar , bizim gibi düşünmek zorunda değilki herkes.

Biz hakı hukuku aruyoruz artık...
Kullanıcı avatarı
ceronimooo
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen ceronimooo »

Abdullah Sucu ve diğer yandaşlar...

Kimin ne oldugunu ilk parağrafta belirttiğin gibi herkes biliyor. Basta senin kim oldugunu herkesin bildigi cok asikar bişey. Peki kimdir ve burdaki amacı nedir Abdullah Sucunun kısaca bi bakalım.
Sabahtan aksama, aksamdan sabaha kadar oyun oynayan katkılı ve verimli bir arkadasımız ama tek fark bizlerden Ahkam kesmekte Allah kadar küfür etmekten cekinmeyen,Dayılık yapmada her türlü herşeye küfür etmede ve karısını evlere temizlige gonderip onun getirdiği plus parası ile millete burda erkeklik yapmada çok iyi.
Tiyatronun ikinci perdesi :Bizim özlem hanımla sevgili olduğumuzu iddia etmis kendisi, kim kiminle ne olmak isterse o olur. Boyle bisey mümkün değildir.Bunun hesabını soracak yada buna karsı cıkacak kisiler burdaki insanlar değil ailelerimiz ve kendimiziz. Evli bir bayana ve evli bir erkege bu gibi bir konuda ithamda bulunmak büyük ahmaklık yada seviyesiligi gosterir. Konusacak yada suclayacak baska bisey kalmadımı.
Tiyatroda perde üç: Seninle iliksilerimi kesmis olmam ve bu konuya karsı yonden taraf olmaya calısman cok doğal çünkü senin her zaman yaptığın insanlara bezginlik verecek kadar saldırmak. Alkolu yüksek seviyede alıp önune geleni babanın oğlu gibi arayarak sarhos muhabbeti yapmak. Düne kadar her konuda beni destekler ve her dediğine kefilim derken bugun tutarsızlık gostererek biranda bu adam hic oyle biri degildir ah ah diyen birisin. Üç yıldır tanıyamadında simdimi birdenmi bu olaylamı tanıdın. Milletin bebesine kadar küfür edebilen bi adamla artık gorusmemin imkansız olması seni cok yaralamıs.Oyunda bir sürü kisi ile sıgınak ayda migrat yapılıyor ve isteyen istedigi ile gider. Kimse sanada bana da muhtac degil.
Büyücümle yada benim hesabımla zaman zaman oynamıs olman benim aklıma bi sürü soru isareti cıkarıyor cunku sayende defalarca susturma aldıgımı hatırlatır. Hala oyuna girdigimde Apo dayı diye bana yaı yazanları gordukce benim hesabımı ne kadar kullandıgının tahminini yapamıyorum.
Benim yoneticilikten ayrıldığımda konuyu yargıya tasımamıs olmam bana hakaret eden kisinin yasının cocuk seviyede olması ve gelceginde zarar gormemesi icindir. 13 yasındaki bi cocuktan ben neyin hesabını nasıl sormalıyım sence. Onu mahkemelere goturup toplumdan soyutlayıp gelcegeini karartmalımı yoksa olgunca geri cekilmek ailesinin kendisini terbiye etmesini beklemekmi olmalı tercih. Bu konuda mahkeme kadarı yada bir girisimde bulunacak kisi magdur olan kisidir benim yaptıgım sadece bunun yanlıs oldugunu acıklamak ve konunun foruma tasınmasını saglamak.
Kimsenin benim yanımda olmasına gerek ve ihtiyac duymuyorum. Senin yanımda oldugun günleride bilirim. Oldunda ne oldu bak birden ben suclu ve kotu biri oldum. Bunun bi oyun oldugunu cok unutuyorsun. Silindigi an pcden sen dahil hickimse hayatımda olamaz. İyi zaman gecirmediğimde yada canım istemediğinde burdan ayrılmayı bilirim ben. Sadece oyunda adamlık yada sorumluluk tasımaya calısmıyorum. İşim gücüm sorumluluklarım ve hayat beklentilerim belli o yüzden cok canını sıkma zaten ortam git gide kotuye gidiyor. Böoyle seyleri gordukce insan zaten soguyor.Bildigini yapmaya burda adam olmaya devam et sen.
Sana neyin vaadinde bulundular yada nasıl bi cıkarın varki bu kadar acık belli bir hatada o insanları destekleyebiliyosun. Aleyhinize gelistikce olay dahada cirkinlesecegini biliyoruz. Sen reelde ne yaparsın uyumak haricinde toplumdaki yerin ne ? Herkes donecek bi aynada kendine bakcak sonra karsıdakine konusacak. Tencere dibin kara seninki benden kara :))))
Millete ettiğin küfür ve hakaretler belgeleri ile milletin elinde utanma duygun olsa her onune gelene küfür etmezsin. Bunum boyle olacagını karsı yandas saldırılar gelcegini bu forumu okuyan herkes biliyor istedigini yap yolun acık olsun.
NOT: Sekerparee nin senin sozlerine cok cevabı var ama seni insan sınıfına bile koymadıgı icin cevap verme tenezzülünde bulunmuyor.
["Çingeneyi Padişah yapmıslar ilk Babasını kesmiş"
Lathander
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

Mesaj gönderen Lathander »

Bilinmesini gereken bir şey var.

İKV Destek Takımı'nın tepe noktasındaki kişiler (GM'ler DEV'ler) oyunu artık bir oyuncu gibi oynamayan ( en azından gizli kimlikle oynayan), sizlerden farklı kişilerden oluşmaktadır. Bu kişiler bir amaçla bir araya gelir, gönüllü yada profesyonel olarak bir araya gelip, İKV üzerinde camia desteği vermektir. Bu yüzden bizler bir şeyin yada kişinin tarafı değiliz. Yani karşınızda savaşmanız gereken bir oluşum yok. Sadece dilek ve şikayetlerinizi basit bir şekilde anlatmanız yeterlidir.

Bizler tarafından oluşturulan bu sistem, yine bizler tarafından konur. Bu tip olaylarla bu sistemin zarar görmesini en önce biz istemeyiz.

Doğru çözüm için isimlerden sıyrılmalı ve oluşan sorunun bir daha tekrarlanmamasını hedefliyen bir çözüm sergilenmelidir. İsimlere yüklenilerek, kişisel güdülerimizin peşinden giderek, ani karar vererek, yapının işleme sistemini hiçe sayarak yapılacak eylemlerle doğru bir çözüm elde edilemez
.
HarunYILMAZ yazdı:
Fakat bundan önce bizlerin size daha iyi destek verebilmesi için dikkat edilmesi gereken bir unsur mevcut. Şu konuda yer alan (ben mesajımı yazmaya başlamadan önce 31 sayfaydı) mesajları tek tek okudum.
Dikkatimi çektide 32. sayfa 16,42 de başlamış ancak konu 17.42 de kapanmış :D
Hızlı okuma tekniği kursları vardır muhakkak :D
Buradan dahi bir şeyler devşirmeye çalışmak doğru bir yaklaşım değildir. Hemen düzelteyim, ben burada okumaya başlamadan önce 31 sayfaydı demedim, yazmaya başlamadan önce 31 sayfaydı dedim. Yani yazarken geçen süre budur, okurken geçen süre yazmadan önce konuyu incelediğim süredir. Daha bunun gibi hem beklettiğimiz konuda hem de bu konuda çözümle alakası olmayan kişisel pek çok mesaj var. Bunları tabiki gerçek mesajlardan ayırıp, doğru olan eleştirileri çözüm için bir araç olarak kullanacağız.

Yapılan eylem ortadadır, konu üzerinde çalışma yapılmaktadır. Bu andan sonra kişileri hedef almanın onları yıpratmanın, o kişilerin üstüne oynmanın inanın hiç bir anlamı yoktur. Her iki arkadaşımızda yapılan hatanın farkındalar zaten.

Bu gün konuyu açan arkadaşımızla da konuşma fırsatım oldu ve kendisine bakış açımızı anlattım. İKV Destek Takımı bireylerden bağımsızdır. Kimse ile bir düşmanlık yaşaması, kasti eylemler yapması söz konusu olamaz. Bu takım içindeki bireylerde, daha önce anket konusunda bahsettiğim üzere oyuncularımızın denetimindeler. Ama bu denetimde bizlerin yaptığı gibi kişisellikten uzak olması daha doğru olacaktır.
İKV'den Haberdar Olun!

http://www.facebook.com/istanbulkiyametvakti[/center]
Kullanıcı avatarı
ceronimooo
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen ceronimooo »

Lathander'in konuyu oyuncu ve oyunun kazancına olacak sekilde çozmeye calısacagına inanıyorum. Açıklama gelene kadar konuyu ve kisileri yıpratmamak adına yorum yapamayacagımı bildiririm.
["Çingeneyi Padişah yapmıslar ilk Babasını kesmiş"
Kilitli

“Genel Sohbet” sayfasına dön