Arkadaşım çok doğru söylüyorsun, söylediklerinde her hangi bir yanlış yok, itiraz falanda ettiğimiz yok. Normalde hissiyatı (yani makina olsak) olmayan birinin yapması gereken davranışı söylüyorsun.İKV oyunu içerisinde kimsenin göremeyeceği bir yerde, sansürleyerek vs. herhangi bir diğer oyuncuya sakıncalı yani argo yada küfür içerikli sözler sarfettiğinizde, kişi eğer sizi şikayet etmişse ve metin moderasyon gerektiriyorsa moderasyona uğrarsınız. Sansürlemeniz yada kimsenin göremeyeceği bi yerde dile getirmeniz şikayet edildiğiniz halde ceza almayacağınız anlamına gelmez. Oyun içerisinde rahatsız olduğunuz karakterlere hakarete hakaretle cevap vermek yerine şikayet et butonunu kullanarak yada taciz gibi durumlarda İKV Destek Forumu üzerinden bildirim tipini Oyuncu Hata Kullanım seçerek aldığınız ekran görüntüsünü destek forumuna upload ederek ve gerekli bilgileri eksiksiz doldurarak konuyu bize ulaştırabilirsiniz.
Forum üzerinden yapılan bildirimler değerlendirilmemektedir. Bu yüzden Oyun içerisinde şikayet et butonunu kullanarak yada İKV Destek Forumu üzerinden konuyu bildiriniz. İyi Forumlar.
TWTY
İnsanız değilmi her günümüz aynı değil elimizden geldiğince yukarıdakileri yapmaya çalışıyoruz. Bütün tahriklere rağmen. Birkaç örnek.
Adamın çar ismi "imam" laf atılıyor "cen.bet imam" diye, önemsemeyip yoluna devam ediyor, ısrarla "nerede cen.bet oldun imam" diye artık tahammülü kalmayan imam cevap veriyor "sana so.muştum ya o zaman" diye. Sizce kim susturuluyor. İmama 3 gün susturma. Eyvallah!
Başka bir örnek;
2 kişi tartışıyor, biri tartışmayı klana taşıyarak diğerinin sarf etmediği sözleri klandan söylemiş gibi yazmaya başlıyor. İftiraya uğramış kişi arkadaşları tarafından uyarılıyor abi hakkında laf ediliyor diye oda bırakın bakalım ne kadar ileri gidecek diye cevap veriyor. Bakıyorki iftira atan kişi küfür ve hakaret hariç herşeyi söylüyor, şikayet edilecek bir durum yok. Değişerek pluslu hesabına giriyor, klandan "senin derdin nedir it, gel hele bir özele bakalım" diye yazıyor. Sizce kim susturuluyor?
Daha başka bir örnek;
Kadimde iki klan. Arzların denemesi başarısızlıkla sonuçlanıyor ayakta kalanlar kadimle uğraşıp sağa sola çekiyorlar.
Lodoslardan birisi "Kesemeyecekseniz bırakın gidin" diyerek laf atıyor. Sanki büyük bir küfür etmiş gibi oradaki 10-15 tane arz hepsi birden adama demediklerini bırakmadılar, hatta içlerinden biri "bu lafın üzerine sabaha kadar size kadimi kestirmem" demeyide marifet sanıyor. Diğer lodoslarda olaya karışıp. Elmi yaman belmi yaman ortamı doğuyor.
İçlerinden biri "Kimsin ulan it, kime ne kestirmiyorsun, seni çıktığın yere sok.rım" dediği anda, tam 5 dk sonra susturuluyor. Dikkat buyurunuz tam 5 dk sonra oyundan düşüyor geri geldiğinde susturulmuş olduğunu görüyor.
Arkadaşlar iş çığrından çıkmak üzere, Yönetimin bu susturma cezalarını niye 3 günle sınırladığını daha iyi anlıyorum çünkü gücü eline geçiren onu kendi çıkarları için kullanacağını bildiklerinden. Daha öncede bu sunucularda "Yönetici" kisvesi altında güç gösterisinde bulunanlar olduğundan lağvedilmişlerdi. Tekrar aynı duruma düşüldüğünü görmekten utanç duymaktayım.
Daha öncede yazdım oyuncudan yönetici seçerseniz kim kimin arkadaşı, kimin kime ricası, amcaoğlu, dayıkızı, yiğen, kuzen olayları bu menfaatleri peşi sıra getirir.
İnceleme yapıyoruz diyorlar? İnceleme yaptıkları yazılar sadece. Gelişen olayların içinde değillerki neyin incelemesini yapıp yargıç görevini üstlenebiliyorlar. Hangi eğitimi almışlarki böyle bir cezalandırmaya gidebiliyorlar.
Bende gelişen kavram artık şudur.
Para verip rezil olacağıma, para vermeden olurum daha iyi.
Arkadaşım tekrar söyüyorum yazdıklarınızı anladık, biliyoruz. Sorunumuz sizin bizi anlamadığınız yönünde.
/nah oyunda böyle bir rol yapma yeteneği var. Arkadaşımızla kp kasıyoruz, Adam karşımıza geçip belli bir mesafeden bu işareti yapıyor ve gelip büyü atıyor ve gülüyor. Şimdi bunun neresini şikayet edeceksiniz. Anlatabiliyormuyum arkadaşım. Ben buna "itlik yapma" dediğim zaman 3 gün susturuluyorum.
Söyleyecek çok lafım varda, anlayan olacağını sanmıyorum.