Çoğu kişinin yakındığı gibi şu malları satmanın zor olması doğru yalan değil.Pluslular bile zorluk çekiyor plussuzlar durumu daha zor.Ve bu alışverişlerde olan kazıklama girişimleri,ta oyunun bir ucundan bir ucuna eşyayı almak için gidip o kişinin 'Vazgeçtim' deyip bizi ayar etmesi farklı bir dert.
Fakat şu pazar kurma olayı hani örneklerde knight flan verilmiş metin 2 pazarları ya da oyuna tam bir olumsuzluk getirir.
Oyunda yeterince Lag ve donmalar oluyorken pazarların sağa sola kurulmasından oluşacak sorunu az çok tahmin ediyorum.Pazar yerine girince diğer oyunlardada donma kasma fena halde oluyor.
Bir konudada bir arkadaşım 'Mısır çarşısı yanı yeşillik olabilir.' demiş ama toplu halde çoğu kişinin pazar kurması olsa bile oyunda daha fazla lag ve donmalara sebep olacak.Ve oyundan düşmeler devam edeceğinden pazarı kurup bilgisayarınızı açık bıraksanız bile en fazla 3-4 saat ya dayanır ya dayanmaz.Hele plus yoksa oyundan düşünce birde girmesi dert
Bu yazıyı yazarken benimde aklıma şöyle bir fikir geldi.
Belirli merkez sayılan (örn:Babı-Ali ,0Mısır-Çarşısı,vs ) gibi yerlerde İşportacılar olabilir.Fakat bu işportacı gençler diğerlerinden farklı olarak oyuncuların eşyalarını satacak.Biz ona bir eşya vericez kaç paraya satılmasını istiyorsak o fiyatı giricez ve o malzemeyi gelip başkası ordan alabilecek.Şimdi paranın eşya satılınca bize gelmesi var onuda İKV yönetiminin çözeceğini düşünüyorum
Şöyle bir düşüncede olabilir: 'Oyunda kaç kişi var her önüne gelen istediği itemi koysa ne olacak' gibisinden ufak bir sorun mesela.Bu İşportacılarda işportacıdaki gibi silahlar,zırhlar,reçeteler + olarak iksirler ve materyaller bölümleri gelebilir.Şu 'Oyunda kaç kişi var her önüne gelen istediği itemi koysa ne olacak' sorusuna gelince bu dediğimiz silahlar,zırhlar,reçeteler + olarak iksirler ve materyaller bölümleri banka büyüklüğünde bir bölüm olarak dahada genişletilerek silahlar 1,silahlar 2,silahlar 3 ihtiyacı karşılayacak kadar zırhlar 1,zırhlar 2 vs olabilir diye düşündüm.Ve her oyuncunun belli bir sayıda pazara item koyma sınırı getirilebilir.
Bu düşüncede hem lag sorunu artmaz,Hem de başka oyunlardan farklı oluşumuzu bir kez daha kanıtlamış oluruz.
Her yerde pazar kurulması olayı olursa şu metin2,knight gibi oyunlardan hiç bir farkımız olmaz.
Bu görüşleri sizlerle paylaşmak istedim.Burdan desteklerinizi bekliyorum.Henüz bu fikri Desteğe yollamadım.Eğer fikri destekleyenler olursa yollayabilirim.
Okul nedeniyle oyuna ara vermiş sayılıyorum burdan konuyu takip edeceğim her türlü fikri burdan tartışabiliriz.
Daha iyi bir sonuç için her türlü aklınıza takılan sorunu,aklınıza gelen fikri dile getirebilirsiniz arkadaşlar
Yazıyı olabildiğince açık ve güzel yazmaya çalıştım.Eksiklerim varsa affola.İnşallah düşüncemi sizlere aktarabilmişimdir.
Hiçbir Şekilde Reklam düşüncem yoktur.Bilgi tamamiyle kendime aittir.Emeğe saygı !!!
(Forumda böyle bir fikre rastlamadım.Varsa şimdiden özür diliyorum.)
Eminönü-KiNgHaKkI Saygılarımla... Her şey daha iyi bir İKV için.