Pazar Konusu

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
KiNgHaKkI
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos
Lonca: Kabadayılar

Pazar Konusu

Mesaj gönderen KiNgHaKkI »

2-3 gündür çoğu konuda dikkatimi çeken şu pazar olayına bir farklı görüşte ben yazmak istiyorum..

Çoğu kişinin yakındığı gibi şu malları satmanın zor olması doğru yalan değil.Pluslular bile zorluk çekiyor plussuzlar durumu daha zor.Ve bu alışverişlerde olan kazıklama girişimleri,ta oyunun bir ucundan bir ucuna eşyayı almak için gidip o kişinin 'Vazgeçtim' deyip bizi ayar etmesi farklı bir dert.

Fakat şu pazar kurma olayı hani örneklerde knight flan verilmiş metin 2 pazarları ya da oyuna tam bir olumsuzluk getirir.
Oyunda yeterince Lag ve donmalar oluyorken pazarların sağa sola kurulmasından oluşacak sorunu az çok tahmin ediyorum.Pazar yerine girince diğer oyunlardada donma kasma fena halde oluyor.

Bir konudada bir arkadaşım 'Mısır çarşısı yanı yeşillik olabilir.' demiş ama toplu halde çoğu kişinin pazar kurması olsa bile oyunda daha fazla lag ve donmalara sebep olacak.Ve oyundan düşmeler devam edeceğinden pazarı kurup bilgisayarınızı açık bıraksanız bile en fazla 3-4 saat ya dayanır ya dayanmaz.Hele plus yoksa oyundan düşünce birde girmesi dert :)

Bu yazıyı yazarken benimde aklıma şöyle bir fikir geldi.

Belirli merkez sayılan (örn:Babı-Ali ,0Mısır-Çarşısı,vs ) gibi yerlerde İşportacılar olabilir.Fakat bu işportacı gençler diğerlerinden farklı olarak oyuncuların eşyalarını satacak.Biz ona bir eşya vericez kaç paraya satılmasını istiyorsak o fiyatı giricez ve o malzemeyi gelip başkası ordan alabilecek.Şimdi paranın eşya satılınca bize gelmesi var onuda İKV yönetiminin çözeceğini düşünüyorum :)

Şöyle bir düşüncede olabilir: 'Oyunda kaç kişi var her önüne gelen istediği itemi koysa ne olacak' gibisinden ufak bir sorun mesela.Bu İşportacılarda işportacıdaki gibi silahlar,zırhlar,reçeteler + olarak iksirler ve materyaller bölümleri gelebilir.Şu 'Oyunda kaç kişi var her önüne gelen istediği itemi koysa ne olacak' sorusuna gelince bu dediğimiz silahlar,zırhlar,reçeteler + olarak iksirler ve materyaller bölümleri banka büyüklüğünde bir bölüm olarak dahada genişletilerek silahlar 1,silahlar 2,silahlar 3 ihtiyacı karşılayacak kadar zırhlar 1,zırhlar 2 vs olabilir diye düşündüm.Ve her oyuncunun belli bir sayıda pazara item koyma sınırı getirilebilir.

Bu düşüncede hem lag sorunu artmaz,Hem de başka oyunlardan farklı oluşumuzu bir kez daha kanıtlamış oluruz.

Her yerde pazar kurulması olayı olursa şu metin2,knight gibi oyunlardan hiç bir farkımız olmaz.

Bu görüşleri sizlerle paylaşmak istedim.Burdan desteklerinizi bekliyorum.Henüz bu fikri Desteğe yollamadım.Eğer fikri destekleyenler olursa yollayabilirim.

Okul nedeniyle oyuna ara vermiş sayılıyorum burdan konuyu takip edeceğim her türlü fikri burdan tartışabiliriz.

Daha iyi bir sonuç için her türlü aklınıza takılan sorunu,aklınıza gelen fikri dile getirebilirsiniz arkadaşlar

Yazıyı olabildiğince açık ve güzel yazmaya çalıştım.Eksiklerim varsa affola.İnşallah düşüncemi sizlere aktarabilmişimdir.

Hiçbir Şekilde Reklam düşüncem yoktur.Bilgi tamamiyle kendime aittir.Emeğe saygı !!!
(Forumda böyle bir fikre rastlamadım.Varsa şimdiden özür diliyorum.)

Eminönü-KiNgHaKkI Saygılarımla... Her şey daha iyi bir İKV için.
KiNgHaKkI XxXMaGeHaKkIXxX ŞiFaCıHaKkI

EMİNÖNÜ

25'ten beri burada ve burada olacak.!!

Dürüst OL !
Kullanıcı avatarı
Dostlarxrocxpell
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Sancak

Re: Pazar Konusu

Mesaj gönderen Dostlarxrocxpell »

GÜZEL DÜŞÜNCE VALLA SÜPER OLUR ARKADASIM SEN COK İYİ DUSUNMUSSUN BENCE EN İYİ YOL BU
Kullanıcı avatarı
Edwardxx
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Edwardxx »

Kardes Bu fikiri desteğe yolla ben ne zmandır isityordum . Buna benzer konu da açtyım ama plus lı olan item satıcnca onlara pazar gereksiz geliyor Plussuızlar ise hiç item satamıyor

bide uyduruyorlar neymiş pzara olursa özentilik olur yaw gididin işinize yha farklılık yaratılabilir özentilşik diyre kestirip atıyorlar

Ben bu konuya destek veriyorum ;)
Kullanıcı avatarı
KiNgHaKkI
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Lonca: Kabadayılar

Mesaj gönderen KiNgHaKkI »

xPrince arkadaşımızda buna benzer konu açmış kusura bakmasın konuyu açtıktan sonra gördüm ama benimki daha gelişmiş bir fikir olmuş daha eklemek istediğiniz fikirler ya da itirazlar var mı arkadaşlar ?
KiNgHaKkI XxXMaGeHaKkIXxX ŞiFaCıHaKkI

EMİNÖNÜ

25'ten beri burada ve burada olacak.!!

Dürüst OL !
Kullanıcı avatarı
bRock
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen bRock »

Bunu tüm ikv severler Onaylasa bile bir Gm'nin Olumsuz Düşüncesi bu icraati mahfedebilir..bence dere görmeden paca sıvamayın,ama bende destek veriorum keske olsa.
CTRL+W YAP RESİMİ GÖR xD
Kullanıcı avatarı
Scalgar
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen Scalgar »

Dostlarxrocxpell yazdı:GÜZEL DÜŞÜNCE VALLA SÜPER OLUR ARKADASIM SEN COK İYİ DUSUNMUSSUN BENCE EN İYİ YOL BU
Nothing
Kullanıcı avatarı
xPrince
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen xPrince »

KiNgHaKkI yazdı:xPrince arkadaşımızda buna benzer konu açmış kusura bakmasın konuyu açtıktan sonra gördüm ama benimki daha gelişmiş bir fikir olmuş daha eklemek istediğiniz fikirler ya da itirazlar var mı arkadaşlar ?
xPrince demesek, önceki üyeliğim zaten Prince ydi, o banlandı :D xPrince açtım ama "xPrince" olarak hitap edilmek garip geliyo, bide öyle süslü püslü Xxxx..xxxx çarlar açmayı seven bi insan değilim, ama mecbur kaldım xPrince yazdım ama duymayıda sevmiyorum ya :)
Steam

Erciyes Üniversitesi Japon dili ve Edebiyatı.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön