Kaç kişi farketti?

Kuklacı sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Kullanıcı avatarı
Sinekvalesi
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Kuklacı

Re: Kaç kişi farketti?

Mesaj gönderen Sinekvalesi »

vivaelche yazdı:Selamlar,

Türkçenin nasıl konuşulduğu konusu umrumda değil,zaten her kişi ayrı bir dil konuşur.Veya şöyle yaparsak genelden özele doğru: ülke,bölge,şehir,aile yani her yerde kendine bir dil uydurmuş kimseler var,ve anlaşabiliyolar.

Yani,büyütecek bir sorun yok ortada.He şöyle olabilir,yazarken dikkat edelim,okuyanlar rahat anlasın dersen olabilir.Ancak, konuşulan dil ve kullanılan yazım şekli kişiye göre değişir.Kimseyide ilgilendirmez..(Olağanüstü,aşırı bir şekile bürünmediği sürece.)
dokturmusun yine kanka :P
Dünya yıkılsa üzerime,son sözüm yine iki kelime ,otur kalbimin üzerine Öyle kal aşkım.
Kullanıcı avatarı
Ruby
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Ruby »

Timurlenk yazdı:
Ruby yazdı:
Timurlenk yazdı:Türk oyunudur tabikide doğru ama bence x harfinin kullanılması önemli değil. Latex yazıyorsa Lateks dersin. Bu kadar basit. Önemli olan bence yha,yoq,ok vb. birçok kelimenin kullanılmasını önlemek. Mesela;

A: 10 tane demir lazım kardeş sende var mı ?
B: yha yoq kardes osa dukkan senın
(Önemli olan bu diyalogdaki gibi cevap vermek değil )

A: 10 tane demir lazım kardeş sende var mı?
B: Ya yok kardeş olsa dükkan senin
(Önemli olan bu diyalogdaki gibi cevap vermek)

Anlatmak istediğim bu Türkçe'mize sahip çıkalım. X,Q,W çokda önemli değil ok,yes,thank gibi Türkçe olmayan kelimeleri kullanmamak önemli ve ayıca ş yerine s, ğ yerine g vb. yazmamak önemli...
Arkadaşım xqw önemli değil diyorsunda o zaman ben ya yoq qardeş olsa düqqan senin yazsam normal olması gerekiyor yanlışmı anlamışım?
Ben yanlış anlatmışımdır. Q,W,X ingilizce yada Türkçe olmayan kelimelered normaldir. Latex ve Alexandtire ( yazılışını tam olarak bilmiyorum ) gibi kelimelerde x,q,w harfleri normal. Ama Türkçe olan kelimelerde q,w,x harfleri normal değil. Yok yerine yoq yazmak bozar Yok şimdiki Türkçe'mizde kullanılan bir kelimedir ve yabancı bir harf aldığından dolayı Türkçe'likten çıkar. Quarter zaten ingilizce bir kelime burdaki q hiç birşeyi bozmuyor. Demek istediğim bu Türkçe kelimelerde yabancı harf kullanılmamalı
arkadaşım tdk ya baktım aleksandrit le alaklı bi durum bulamadım ama lateks in yazılışının türçede lateks olduğunu linkle belirttim latex yabancı bir kelime olabilir ama türkçeye girmiş ve lateks olmuş tdk bunu söylüyor bu yüzden latex yazılmaması gerekir lateks yazılması gerekir anlatabildiysem ne mutlu bana.
Eğer düşman arıyorsan kendine ; git aynaya bak bir kere. Eğer dost arıyorsan kendine ; bakma hiçbiryere! Çünkü: o (Allah c.c.) sana şah damarından daha yakın...

Ruby / Rubyxzirve / Megy / Belaxlenobia ...
Kullanıcı avatarı
Timurlenk
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Timurlenk »

Ben konuşma dili için yazdım önceki yorumlarımı :D
Onurlu ölüm bizim için yaşamdan çok daha kıymetlidir.

Volkancan \/ Volkanuri
■• Türkxvolkancan •■
Kullanıcı avatarı
Ruby
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Ruby »

Timurlenk yazdı:Ben konuşma dili için yazdım önceki yorumlarımı :D
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Eğer düşman arıyorsan kendine ; git aynaya bak bir kere. Eğer dost arıyorsan kendine ; bakma hiçbiryere! Çünkü: o (Allah c.c.) sana şah damarından daha yakın...

Ruby / Rubyxzirve / Megy / Belaxlenobia ...

“Genel Sohbet” sayfasına dön