İşte kardeşim bak oyunda benim düşüncemde olan biri varmış maşAllah. Her zaman söylerim İKVcilere yalvarırım oyun oynayın ama aşırı değil kendinizi kaptırmayın! namazını kılın, orucunuzu tutun, ibadetlerinize önem verin bu oyun sizlere fayda vereceği tekşey nefsinizin hevesini gidermektir.
Oyun içerisinde oruc tutmayanları görüyoruz, ramazanda bile Cuma namazına gitmeyenleri görüyoruz, Allah'a ve ailelere küfür edenleri görüyoruz. İşte bu tür ÇOCUKLARIN aile ne ahmak! evet suç çocuğun değil suç babasının, annesinindir. Eyer ki bir çocuk küfür ediyorsa, oruç tutmuyorsa tüm ahmaklık ailesinindir.
Hiç kusura bakmayın şunun şurasında 15-20 yıl daha yaşasak bile, bize kafi değildir. Bir insan oğlu ömrü boyuncu hiç durmadan namaz kılsa bile o gözünün 1 kirpiğinin borcunuAllah'a ödeyemez. Bir kaç günlük dünyada misafir olduğumuzu unutmayalım ve Rabbimize önem verelim, onu unutmamalıyız (haşa) onu unutursak vay halimize!Ebed-ül Ebed hayat var ileride. O kıyamet günün dehşeti, açlığı, sussuzluğu bizlere ne kadar zorluk çektireceğini unutmamak gerekmektedir. Hele birde Ölüm acısı var iş o ölüm acısı inanın peygamberler bile zorlanmıştır. Peygamber EfendimizHz. Muhammed(sav)bile namaz duasında" ya rabbi sekaratül mevtte ve ölüm baygınlığında bana yardım et"diye dualar etmiştir.
Gizlenmiş İçerikGöster
Gördüğümüz gibi Hadis-i Şeriflerde ve Ayet-i Kerim'lerde belirlendiği gibi kıyamet günü, ölüm anı, cehennem ve kabir çok kötü bir zamandır,Allahbizleri o günden muhafaza eylesin ve bize merhametini/rahmetini göndersin, bizlere o güzel isimleri(Esma-ül hüsna) ile ona dua ederek bizlere hesaba çeksin.(Amin)
Vallahi oyun içerisinde gördüğüm insanlar kadar HAYVAN yok. Vallahi birini gördüm bana yalvardı yakardı, dinine imanına yemin etti, annesi babası üzerine küfür etti gözlüğü almak için ama vermedim! biliyorum bu tür ÇOCUKLARIN huyu böyledir hilebazlardır. İnanın 5 dk. sonra bölgeden gözlük çaldığı haberi geldi " XXX gözlüğü çaldı vermiyor halbuki yeminler etti" diye söylendi çalan şahsa pm attım "iyiki sana vermedim adapsız i-t" dedim ve beni yasakladı.
Allah'a küfür edenleri gördüm hiç utanmadan ve korkmadan. Herşeye yemin eder ama yalan yemin. İftira atanları gördüm hemde bir oyun parası ve bir kp için. Hırsızlık yapanları gördüm bir hayali oyun için.(Gözümle gördüm) Oyun için kardeşlerine küfür edeni onlara ters davranıp onları dövenleri gördüm. Sırf bir oyun için! tamam oyna ama insanlığı kaybetme.
Son sözüm olarak; Şu misafir olduğumuz dünyanın fani insanın yaptığı şu hayali oyuna kendini kaptıranlar, anne babasına oyun için adapsızlık yapanlar, iftira atanlar, yalan söyleyenler, bu ramazan günüde Allah'a küfür edenler(her zaman), milletin anasını bacısını hiçe sayıp küfür edenler sizlere soruyorum sizlerinde ananız bacını yok mu? bizde anannıza bacınıza küfür edersek iyi mi olur ?
Vallahi oyun içerisinde bir çok insanı gördüm Allah'a yeminler olsun hayvan bile onlardan daha üstündür. Bilakis, o dalga geçtiğimiz Eşşek bile günde 25bin defa Allah'ı zikrediyor. Ama öbür dünyada ne yaparsan acısını çekersin, ne iyilik yaparsan mükafatını göreceksin.
Kullu nefsin zâikatul mevt(mevti), ve neblûkum biş şerri vel hayri fitneh(fitneten), ve ileynâ turceûn(turceûne). Her nefis ölümü tadıcıdır. Biz sizi, şerle de, hayırla da deneyerek imtihan etmekteyiz ve siz bize döndürüleceksiniz.
innallahe ve innallahe raciun Allah'tan geldik, Allah'a döndüreceğiz.
Bluekinq yazdı:Ama oyun hiçbir zaman ailem ve çevremden önemli degildir.
Bluekinq haklısın kardeş sonuna kadar katılıyorum
ulan Muhammed Ali oyuna falan girmiyorsun böyle forum sitelerine girip 2 saat boyuncu araştırmacı yazar gibi ansiklopedi romanı yazıyorsun be ama helal olsun len iyi kapaklamışsın
Sırrage konuyu düşündüğüm için tşk ederim sonuna kadar sizleri destekliyorum
Kardeşlerim ...
Sadece Düşünmek Önemli degil..
ÇOK şey DÜşünüyr ama yapmıyor icraata Koymuyor...
Allahıma bin Şükür yolumuzbelli imanımız bellii... >yapacaklarımız belli yolumuzda iyi Kötü gidiyruz..
Esadullah kardeşim Paylaşımın icin teşekkür ederim...
Çok güzel O güzel Ellerine O güzel Gönlüne saglIk...
Yüce rabbim İnşallah hepimize herşeyin hayırlısını nasip eder...
bız burdayız durmuş sen nereye gıttın
warmı öyle pes edıp kaçmak hehe
madem gıdıyorsun az kızdıram senı
yaw bu oyundan daha kötü şeyler war bırakta bunla oyalanak en kötu işimiz bu olsun
aslında ben bazen stres atıyom oyunda bıda bırkaç arkaşla ıyı sohbet edınce guzel oluyo
her şeyın ıyı kötü uanı wardır bız ıyı tarafından bakalım yoksa
paronayak oluruz
izhar stres atıyom diyonda adam burda dahada stres Oluyor da:D
sinir hastası Olacdım ben bu lanet oyun yüzünden
Ama ŞU an keyifler gıcır:D
oyundan KOnsutugum Dostlarım hale var telden görüşyoz..
Oyunu bıraktık diye dostlarımızı da bıraktık diye bişi yokk....
Evet Reymond Ülke elden hakketten gidiyor...Böyle Yönetim oludug sürece... Cok gider..
Bizimde elimizden gelen bişi yokkii... İnan sesimiizi cıkarsak sesimizi keserler...
Şu an izliyoruz oy zamanı gelince oyumuzu Kullanıp bakcaz durumlara...
muktedir ustam aynen amac belli gayede bellii gerisi insanın elinde olan birşey...
Olmak yada olmamak tarzı...
Bunları oyunu bıraktıktan sonra değil oyunu aktif olarak oynarken düşünüp açmak gerekiyor
Oyunu bıraktıktan sonra zaten herkes yaptığı hatanın kavganın vs nin farkına varır yada varıyordur