Kutlu Doğum Haftası Hk.

Tılsım sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Kullanıcı avatarı
Rapkoliq
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Meran

Kutlu Doğum Haftası Hk.

Mesaj gönderen Rapkoliq »

Selam,

Kutlu doğum haftası yaklaşırken, Peygamber Efendimize ne kadar hasret olduğumuzu kalbimizde daha bir başka hissetmeye başladık.
Ve diyorum ki o gün;

DÜNYANIN ÇİÇEK AÇTIĞI GÜN

Senden başka insana duyulan sevginin bayraklaştığı bir sevgi daha tasafur edemiyorum.

Dostunu zaten severdin, düşmanını bile beşeri sevgilerin üzerinde tutardın. İnsan hakları yaşadığımız şu modern dünya, senin açtığın yolda hayat buldu.
Bize insana duyulan sevginin, saadete dönüştüğü günleri yaşattın.

İnsan kendiliğinden, tesadüfen veya sebeplerin birleşmesiyle varolan bir canlı değildir ki. Allah’ın yarattığı bir varlıktır. Allah ın Resulünü tanımadan, insan sevgisinden bahsetmek mümkün değildir.

Kâinatın beklediği, o şanı yüce Nebi gelmeden önce insanlık sevgiden uzaktı. Hayatın gayesi, yaratılışın mânâsı silinmiş, yok olmuştu, Şirazesi kopmuş bir kitap gibi darmadağınıktı insanlık. Ya Rasulullah; sensiz insanlık karanlıklarda, yolunu kaybetmişti, sevgisizlik ve hoşgörü ruhundan fersah fersah uzaktaydı. Gözünün önünü göremeyecek şekilde kördü.

Her gün insanlar cehaletin karanlık duvarına toslayarak, eziyet çekiyorlardı. Senin gelişin umutsuza umut, sütsüze süt, aşsıza aş oldu. Kâinat seninle nura ve rahmete gark oldu. Senin dünyaya teşrifinle, cehaletin ruhunda yanan cehennem ateşi söndü. Sevgili Peygamberimizin dünyamıza teşrifi ile yüce kitabımız Kur’ an-ı Kerim, birçok ayetinde insanın üstünlüğünden bahseder.

Bu üstün yaratılmış varlığın, ana öğesi insandır. Bu da sevgiyle, sevmekle olur. Şahsi ihtiras ve arzuların kontrolüne giren insan bunu gerçekleştiremez. Bir toplumda huzurun, mutluluğun olabilmesi, hayatın güzelleşebilmesi için, öncelikle fertlerin diğer fertlere karşı iyi niyetli olması ve samimi bir hisle yaklaşması gerekir.

İnsanlar ancak emniyetin sağlanabildiği toplumlarda, sevgi binası üzerine kurulu, insan mutluluğunu hedefleyen, hayatın güzelleştiği huzurlu toplumu oluşturabilirler. Bu da; Allah ın çok sevdiği Rasulullah ın, abu hayat gibi sunduğu sevgi damlacıkları ve sevgi tomurcukları ile mümkündür.

Rahmete susamış ruhlar bir şey bekliyordu. Bir nurun zulmet perdesini yırtacağını, içten içe hissediyordu insanlık. O vahşet devrinde, kâinat ufkundan bir güneş doğdu. Bu güneş, âhir zaman Peygamberi Hz. Muhammed Aleyhissalâtüvesselam idi. Tarihin seyrini, hayatın akışını değiştiren bu eşsiz olay, dünyayı yerinden sarsan değişimlerin en büyüğü idi.

Doğudan, batıdan, bütün insanlık âlemini, bu ilahi nur kapladı.
Güneş bile bir başka doğuyordu Rasulüllah sevgisiyle. Memnun olmayanlar ise; sevgiye, mutluluğa, insanlığa düşmandı ve cehalet tellallarının uykuları kaçırıyordu. Bilmiyorlardı ki; Allah (c.c.)ın, habibim dediği, gözümüzün nuru, kainatın efendisi Rasulü Ekrem efendimiz, kalplere nefret değil, sevgi vermeye, insanlık alemine düşmanlık değil, insanlık öğretmeye gelmişti.

İnsanlık alemi, sevme duygusunu, yüce Peygamberimizden öğrendi. İnsan olmanın hazzını, peygamberimizin nurlu atmosferinde yaşadı ve insanı sevmenin lezzetine ulaştı. İnsana muhabbet besleme hissini yakalamayı öğretti. İslam toplumu huzur ve kardeşliği, hoşgörülü olmayı öğrendi.
Sevmek bir gönül işidir. Senin kutlu doğumunla, Kuran kalplerin derinliklerinde insan sevgisi ile birleşti ve daha bir önem kazandı. Kâinatın, kara kıştan bahara erişmesi gibi Hz. Muhammed Aleyhissalâtüvesselam ın teşrifi ile dünyada neler oldu neler? Yahudi ileri gelenleri ve âlimleri, kitaplarında daha önce belirtilen işaret ve müjdelerin açığa çıktığını gördüler. Kimsenin haberi olmadan, en önce onlar bu müjdeyi verdiler.

O gece Yahudi âlimleri semâya bakıp Bu yıldızın doğduğu gece Ahmet doğmuştur dediler

Başka bir Yahudi ileri geleni, Mekke de Peygamberimizin doğduğu gece, içlerinde Hişam ve Velid Bin Muğire, Utbe Bin Rabia gibi Kureyş ileri gelenlerinin bulunduğu bir toplantıda:
- Bu gece sizlerden birinin çocuğu oldu mu? diye sordu.
Bilmiyoruz diye cevap verdiler.

Yahudi:Vallahi sizin bu ihmalinizden iğreniyorum. Bakın, ey Kureyş topluluğu; size ne söylüyorum, iyi dinleyin. Bu gece, bu ümmetin en son peygamberi Ahmet doğdu. Eğer yanlışım varsa, Filistin''in kutsiyetini inkâr etmiş olayım. Evet, onun iki küreği arasında kırmızımsı, üzerinde tüyler bulunan bir ben var.” dedi.

Toplantıda bulunanlar, Yahudinin söylerinden dolayı hayrete düştüler ve dağıldılar. Her birisi evine döndüğünde, bu durumu ev halkına anlattı. O gece, Abdülmuttalibin oğlu Abdullah''ın oğlunun doğduğunu ve adının Muhammed koyulduğu öğrendiler.
Ertesi gün Yahudiye vardılar.Bahsettiğin çocuğun bizim aramızda dünyaya geldiğini duydun mu? dediler.Yahudi Onun doğumu benim size haber verdiğimden önce midir, sonra mıdır? dedi.Onlar Öncedir ve ismi Ahmet'' tir. Yahudi:Beni ona götürün dedi.

Yahudi ile beraber kalkıp, Hz. Âmine'' nin evine gittiler, içeri girdiler.Peygamberimizi Yahudi nin yanına getirdiler. Yahudi, Peygamberimizin sırtındaki beni, nübüvet mührünü görünce, üzerine baygınlık geldi, fenalaştı. Kendine gelip ayıldığı sırada;Ne oldu sana, yazıklar olsun dediler. Yahudi,Artık İsrail oğullarından Peygamberlik gitti.Ellerinden kitapta gitti.

Artık Yahudi âlimlerinin kıymet ve itibarları da kalmadı. Araplar peygamberleriyle kurtuluşa erecekler.

Ey Kureyş topluluğu; size, doğudan batıya kadar ulaşacak güç, kuvvet ve üstünlük verilecektir dedi.

Yine kendisinden çıkan bir nurun aydınlığında bütün doğuyu ve batıyı, Şam ve Basra saray ve çarşılarını, hatta Basra''daki develerin uzanan boyunlarını gördüğünü, Abdülmüttalib e anlatmıştı.

Aynı gece, Hz. Âmine''nin yanında bulunan Osman İbn Âs''ın annesinin gördükleri de şöyledir.O gece evin içi nurla doldu, yıldızların sanki üzerimize dökülecekmiş gibi sarktıklarını gördük Kâinatın Efendisini dünyaya getiren bahtiyar annenin, henüz dünyaya gelmeden gördükleri de çok manalıydı.

Peygamber Efendimize hamileyken rüyasında Sen insanların en hayırlısına ve bu ümmetin efendisine hamile oldun. Onu dünyaya getirdiğin zaman, hasetçilerin şerrinden korumak için,bir ve tek olana sığınırım de.

Sonra ona Ahmet yahut Muhammed ismini ver.

Ya Resulüllah; adının Muahammedül Emin olması, papazlara ve kâhinlere bile emniyet edilecek insan olduğunu gösterir.

İnsanlık mektebinde ancak senin gibi büyük bir öğretmen, zulümden inim inim inleyen insanlığın umudu olabilirdi. Arenalarda insanlar vahşi havyalara parçalattırılırken, zevk alan nöronlara, insanlığı sen öğrettin.

Kadınlarımıza, kızlarımıza insan olma hürriyetini, yüce Allah ın izniyle yine sen verdin.

Derilerinin renginden dolayı köle olarak, hayvan gibi kullanılan veya bir eşya gibi atılıp, itilen kölelere kardeşim dedin.

Şehvet düşkünü insanların, şehvetlerine ve nefislerine yine senin varlığın ve örnek davranışın engel oldu.

Düşmanlarına dahi hakkını helal etmen, Hz.Hamza yı şehit eden vahşiyi affetmen, bir insanın ayağının cehennem çukuruna kaymasından dolayı büyük üzüntü duyman, açlığını Müslümanın tokluğuna tercih etmen, gül konacak başa konan 80 kg deve işkembesine rağmen, Fatıma Validemize Ağlama kızım ,Allah babanı zayi etmeyecektir diyerek, bu müthiş sabır ve irade destanını senden başka kim yazabilirdi.

Allah (cc)Resulüm de ki; eğer Allahınızı seviyorsanız, hemen bana uyun. Uyun ki; Allah da sizi sevsin buyurmuştur.

Kutlu doğumun, dünyada birliğin, beraberliğin bozulduğu, insani duygulardan uzaklaşıldığı bir dönemde; kardeşlik duygularının yeniden doğmasını,yüce İslam dininin sevgi ve hoşgörüsü ile nasır bağlamış kalpleri yumuşatmasını sağlamıştır.

İnsan sevgisini arzu edilen zirveye getirmiştir.

İşte bu kutlu gecede,Veladet-i Nebi gecesinde,Hz. Muhammed Aleyhissalâtüvesselamı bütün kalbimizle, ruhumuzla,bütün kâinatla bu dünyanın çiçek açtığı geceyi karşılayarak,Onun âleme teşrifine kıyam ediyoruz.Getirdiği ebedi nura, açtığı saadet ve insan sevgisi bulvarına,hoşgörü caddesine ve sünnet-i seniyelerine yeniden,sımsıkı sarılarak,duygularımı dualarımda yaşatarak,o yüce nebiyi özlüyorum ve Onun ruhaniyetiyle yaşıyorum. DUA İLE KALIN....

M.Ali
23. Haziran. 2011 tarihinden itibaren Rapkoliq, İKV Dünyasını bırakmış bulunmaktadır. Çakma karakterlere dikkat edelim !
Kullanıcı avatarı
mimarzekeriya
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Tılsım
Klan: Lodos
Lonca: Deliler Ocağı

Re: Kutlu Doğum Haftası Hk.

Mesaj gönderen mimarzekeriya »

Biraz Uzun Olmuş Ama Eline, Yüreğine Sağlık...
Mimarzekeriya-Mimarzeko-Mimarov-UrbanUsta-VvvvVvvvvV-SultanIIBayezid/Mylady
Kullanıcı avatarı
Rapkoliq
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen Rapkoliq »

mimarzekeriya yazdı:Biraz Uzun Olmuş Ama Eline, Yüreğine Sağlık...
Selam,

Niyetimiz herkes faydalansın fakat okuyan kimse yok, bari emeğe saygı olsun oda yeterlidir.
23. Haziran. 2011 tarihinden itibaren Rapkoliq, İKV Dünyasını bırakmış bulunmaktadır. Çakma karakterlere dikkat edelim !
Kullanıcı avatarı
infazxfatih
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Klan: Lodos

Mesaj gönderen infazxfatih »

Muhammed Okudum.

Emeğine Sağlık Kardeşim. Biraz uzun ama okumaya değer.
İnfazxlouster _&_İnfazfatih_&_ İnfazxlauster

.......... Resim..........

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
kabusxbalistikx
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen kabusxbalistikx »

eline sağlık güzel olmuş okusun herkez
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Mertkan
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Börteçine

Mesaj gönderen Mertkan »

Eline Emeğine sağlık kardeş..
Resim
Resim

Resim

[right]Mertkan UĞURLU[/right]
(Lonca tanıtım sayfası ve başvuru formu için lütfen resime tıklayınız.)
Kullanıcı avatarı
AmisosEmmi
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen AmisosEmmi »

Eline sağlık arkadaşım böyle güzel bir konuyu açtığın için çok teşekkürler.
İnanan insanların okumaktan yorulmayacağı kadar kısa. Peygamberimiz i (Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem) anlatabilmek ne kitaplara ne ansiklopedilere sığmamıştır. Okumak isteyene ne Ansiklopedi ne ciltler fazla gelir.
Tekrar ellerine yüreğine sağlık.
Allah senden Razı olsun...

Hadis-i şerifte Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur:

" Kim bir yazıda Benim üzerimde salavat getirirse, ismim o kitabda devam ettiği müddetçe melekler yazana istiğfar etmekten ayrılmazlar. "
KarargaHxTeaM FAN !..!
Karakter Adı :[/color] AmisosEmmi-- AmisosGame
Karakter :[color=#FF0000] Savaşcı

Seviye : 49
Lonca :[/color] Amisos
Sunucu : Tılsım

“Genel Sohbet” sayfasına dön