YENİ SIĞINAKLAR BÖLGESİ TASARLADIM

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
1alleslugen
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

YENİ SIĞINAKLAR BÖLGESİ TASARLADIM

Mesaj gönderen 1alleslugen »

Sevgili Neferler,

İstanbul Kıyamet Vakti için kendi yorumumla yeni bir Sığınaklar bölgesi tasarladım. Videoda gördüğünüz harita yerleşimlerinin, çevre düzenlemelerinin ve kullanılan objelerin tamamını kendim oluşturdum.

Yeni bölgeyi yalnızca görsel olarak tasarlamak yerine, oyunun mevcut hikâyesine uyum sağlayabilecek küçük bir görev kurgusuyla desteklemek istedim.

Hikâyeyi şu şekilde bağladım:

Görev: Telefon – Alt Kat (49)

İstihbaratın paslı telsiz masasındaki telefon bir anda çalmaya başladı.

Subay, birkaç saniye boyunca yalnızca hattın diğer ucundan gelen cızırtıyı dinledi. Ardından boğuk ve hırıltılı bir ses duyuldu.

“...Beni duyuyor musun...”

Ses Agop’a aitti. Nefes alışları düzensizdi; sanki uzun süredir koşuyor ya da birilerinden saklanıyordu.

“Zahir… bunca zaman boş durmamış. Yeni türler yaratmış. Hepsi çok daha güçlü...”

Birkaç saniye sonra bağlantı aniden kesildi.

[İstihbarat Subayı bir süre uzaklara baktıktan sonra sana döner.]

“Sığınaklarda neler olduğunu kontrol et...”

Görevin devamında oyuncunun Zahir’in odasında bulunan kapıdan geçerek yeni keşfedilen alt bölgeye ulaşması gerekiyor.

Videoda bu bölgenin nasıl görünebileceğine dair kendi tasarımımı ve yorumumu görebilirsiniz.

Tamamen bir hayran çalışması olarak hazırladığım bu projede, İstanbul Kıyamet Vakti’nin mevcut atmosferini ve Sığınaklar bölgesinin karanlık yapısını mümkün olduğunca korumaya çalıştım.

Görüşlerinizi ve özellikle bölgenin oyunun atmosferine ne kadar uyduğunu düşündüğünüzü merak ediyorum.

Kullanıcı avatarı
TOLGARDA
Gizit Suikastçisi
Gizit Suikastçisi
Sunucu: Karaköy
Klan: Lodos

Re: YENİ SIĞINAKLAR BÖLGESİ TASARLADIM

Mesaj gönderen TOLGARDA »

Oha bu nasıl bir emek böyle. Sanki endüstriyel tasarım işi baştan yazılmış gibi. He oyunda olsa ne derdim dersen modernlikten ziyade geliştirme gibi olmuş, baştan tasarlama diyince bambaşka bir bölge sandım ama yine ortaya çıkan iş güzel ona lafım yok. Bölge daha büyük olsa daha fazla yaratık olması gerekirdi bu da bir asa ya da yüzük düşürmek için harcanan daha fazla saat demekti. Grup bölgesinin mantığı sık sık girilebilecek hap bir yapıda olması en azından bizim oyunda. O yüzden bölgedeki iç yapıyı nerede neyin kesileceğini planlayan biri daha olsa ortaya mükemmel bir iş çıkar ama şu an tabi yapıldığı kadarıyla tasarım başarılı.
:zero: :one: :two: :three: :four: :five: :six: :seven: :eight: :nine:
Kronic
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen Kronic »

YouTube da gördüm inanılmaz yeteneklisin gerçekten eline emeğine ve çürüttügün L4-L5 'ine sağlık !

inşallah bu fikrini calmazlar ortalık maglum hırsız dolandırıcı dolu temennim ikv camiası seni değerlendirir zira çok ihtiyacı var bu sıralar !

La gör bu adamları gör arttık dünün çocukları bugünün abileri yarının bu oyun için umutları yaşlandık alooo gör arttık görrr 2027 ye giriyoz ağardı arttık bı taraftarımız ,mezarımı götürceniz oyunu ...
1alleslugen
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

TOLGARDA yazdı: 09 Ağu 2026 16:20 Oha bu nasıl bir emek böyle. Sanki endüstriyel tasarım işi baştan yazılmış gibi. He oyunda olsa ne derdim dersen modernlikten ziyade geliştirme gibi olmuş, baştan tasarlama diyince bambaşka bir bölge sandım ama yine ortaya çıkan iş güzel ona lafım yok. Bölge daha büyük olsa daha fazla yaratık olması gerekirdi bu da bir asa ya da yüzük düşürmek için harcanan daha fazla saat demekti. Grup bölgesinin mantığı sık sık girilebilecek hap bir yapıda olması en azından bizim oyunda. O yüzden bölgedeki iç yapıyı nerede neyin kesileceğini planlayan biri daha olsa ortaya mükemmel bir iş çıkar ama şu an tabi yapıldığı kadarıyla tasarım başarılı.
Teşekkür ederim aslında bu bölgenin uzun olma sebebi slotlardan materyal parçalarının düşmesinden kaynaklıydı. Planlarken şöyle düşündüm; bu bölgedeki her slot değerli çünkü kenan gibi bir belayı kestikten sonra ancak girilebiliyor bölgeye bu sebepten büyük bir haritada daha çok slot var ve daha çok materyal kasıyorsun. Klasik sığınak haritası gibi düşünmemek gerekir çünkü bu bölgede kenan yok. Güçlendirilmiş deliler, fareler ve boss olarak düşünen adamın yükseltilmiş güçlendirilmiş versiyonu var.
1alleslugen
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Kronic yazdı: 09 Ağu 2026 17:25 YouTube da gördüm inanılmaz yeteneklisin gerçekten eline emeğine ve çürüttügün L4-L5 'ine sağlık !

inşallah bu fikrini calmazlar ortalık maglum hırsız dolandırıcı dolu temennim ikv camiası seni değerlendirir zira çok ihtiyacı var bu sıralar !

La gör bu adamları gör arttık dünün çocukları bugünün abileri yarının bu oyun için umutları yaşlandık alooo gör arttık görrr 2027 ye giriyoz ağardı arttık bı taraftarımız ,mezarımı götürceniz oyunu ...
Teşekkür ederim :) umarım oyun rağbet gördüğü ihtişamlı yıllarına, adil ve düzgün yönetildiği yıllarına geri döner.
asdxxxc
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

Mesaj gönderen asdxxxc »

:astonished: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Kullanıcı avatarı
RIPPER
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Mesaj gönderen RIPPER »

Büyük emek vermişsin, eline sağlık Alleslugen. Bu halıyı dokuyan çocuk kör oldu sahnesi canlandı gözümde. ':)

Resim
> RIPPER
> INDAREKO
"Mekanik, sabır ve strateji."
1alleslugen
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

RIPPER yazdı: 11 Ağu 2026 15:51 Büyük emek vermişsin, eline sağlık Alleslugen. Bu halıyı dokuyan çocuk kör oldu sahnesi canlandı gözümde. ':)
Hahahaha Teşekkürler Ripper seviliyorsun hocam :grin:
Kullanıcı avatarı
RIPPER
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Mesaj gönderen RIPPER »

1alleslugen yazdı: 12 Ağu 2026 09:41
RIPPER yazdı: 11 Ağu 2026 15:51 Büyük emek vermişsin, eline sağlık Alleslugen. Bu halıyı dokuyan çocuk kör oldu sahnesi canlandı gözümde. ':)
Hahahaha Teşekkürler Ripper seviliyorsun hocam :grin:
Eyvallah, bilmukabele kardeşim :)
> RIPPER
> INDAREKO
"Mekanik, sabır ve strateji."
Kullanıcı avatarı
faysbok
Bab-ı Ali Muhafızı
Bab-ı Ali Muhafızı
Sunucu: Tılsım
Klan: Lodos