Herkese iyi forumlar arkadaşlar,
Birçok oyuncu gibi ben de son dönemde oyunun gidişatı hakkında ciddi şekilde endişelenmeye başladım. İKV artık gerçekten bir oyun mu, yoksa tamamen para odaklı bir sisteme mi dönüştü, bunu sorgular hale geldik. Sürekli yeni akçe odaklı sistemler ve yeni sunucu açılışları görüyoruz; ancak iş oyunun gerçek sorunlarına gelince ortada somut bir çözüm göremiyoruz.
19 Mayıs geçti, oyunda kutlama yapılmadı. Bayram yaklaşıyor, yine oyuncuyu mutlu edecek bir etkinlik ya da indirim görünmüyor. Oyuncuya değer vermek yerine sadece akçe satışlarını artırmaya yönelik adımlar atılıyormuş hissi oluşuyor.
Eskiden eleştirdiğimiz eski İKV ekibini bile arar hale geldik. Çünkü en azından oyunda bir düzen, iletişim ve ciddiyet vardı. Şimdi ise küfür eden, tehdit savuran, boss kaçıran kişiler rahatça dolaşıyor. Ticketlere dönüş yapılmıyor, forumda açıklama göremiyoruz, oyuncunun sesini duyan yok.
Yönetim ekibinin oyuncularla etkinlik yapması elbette güzel bir şey. Ancak siz etkinliklerle uğraşırken oyunun asıl sorunlarıyla kim ilgileniyor? Oyuncular aylardır destek sistemi, toxic ortam, haksızlıklar ve ilgisizlikten şikayet ediyor; fakat bu konularda ciddi bir gelişme göremiyoruz.
İKVAdmin ilk geldiğinde birçok oyuncuya güven vermişti. İnsanlar gerçekten umutlanmıştı. Ancak son dönemdeki sessizlik ve ilgisizlik, bu güveni ciddi şekilde sarstı. Şu anda birçok oyuncu, yönetimin önceliğinin oyunu geliştirmekten çok yeni sunucular açıp akçe satmak olduğunu düşünüyor.
Kimse oyunun kusursuz olmasını beklemiyor. Oyuncuların istediği tek şey; seslerinin duyulması, sorunların görmezden gelinmemesi ve verilen sözlerin tutulmasıdır. Çünkü bu oyunu ayakta tutan şey sadece akçe değil, yıllardır emek veren oyuncu kitlesidir.
Artık oyuncular net bir cevap istiyor:
Bu oyunun geleceği için gerçekten bir plan var mı, yoksa her şey sadece yeni sunucu açıp akçe satmaktan mı ibaret?
İyi forumlar.
“İKV Artık Oyun Mu, Para Tuzağı Mı?”
- hattihumayun
- FareAdam Düşmanı

- Sunucu: Anka
Re: “İKV Artık Oyun Mu, Para Tuzağı Mı?”
Mali açıdan oyunun pik yaptığı akçe satışlarının rekor kırdığı aralık-ocak-şubat-mart ayları gibi yönetimin son derece aktif olup gelirlerin azaldığı bu dönemlerde inaktif olması sanki çiftlikbank tosuncuk usulü vurgun yapmış izlenimi veriyor
- melihbaba
- FareAdam Düşmanı

- Sunucu: Tılsım
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Nemesis
Re: “İKV Artık Oyun Mu, Para Tuzağı Mı?”
Geçen gün dile getirmiştim bu konuda da paylaşayım
Oyunu sadece geçmişi yad etmek ve o eski günlerin hatırına arada bir ziyaret edip tadında bırakanlara saygım sonsuz. Ancak buradaki miadı dolmuş hikayeden hala bir beklenti içinde olanları anlamıyorum.
"Delilik, aynı şeyi tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemektir."
Karşımızda bir gündür ya da bir senedir süren bir enkaz yok; neredeyse 10 senedir kötü yönetilen, hatta artık tamamen kaderine terk edilmiş bir oyun var. Yapımcıları, geliştiricileri bile çoktan ceketini alıp gitmişken, forumlarda hala "şu yapılmalı, bu eklenmeli" diye başlıklar açılıyor. Her güzel hikayenin bir sonu olduğunu kabullenmek bu kadar zor olmamalı. Eğer alternatifiniz yoksa açın oynayın abi, ona sözüm yok.
Ben kendi adıma Karaköy döneminden sonra nostalji hissiyle maksimum 4-5 ay dayanabildim. Şimdi ise sadece arada bir forumu ziyaret ediyor, oyunun müziklerini dinleyip o tüyleri diken diken eden günleri anıyor ve geçiyorum.
Gerçeği kabullenelim: Bu oyun misyonunu tamamladı. Arkasında harika dostluklar ve unutulmaz anılar bıraktı. Bırakalım öyle temiz kalsın.
Oyunu sadece geçmişi yad etmek ve o eski günlerin hatırına arada bir ziyaret edip tadında bırakanlara saygım sonsuz. Ancak buradaki miadı dolmuş hikayeden hala bir beklenti içinde olanları anlamıyorum.
"Delilik, aynı şeyi tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemektir."
Karşımızda bir gündür ya da bir senedir süren bir enkaz yok; neredeyse 10 senedir kötü yönetilen, hatta artık tamamen kaderine terk edilmiş bir oyun var. Yapımcıları, geliştiricileri bile çoktan ceketini alıp gitmişken, forumlarda hala "şu yapılmalı, bu eklenmeli" diye başlıklar açılıyor. Her güzel hikayenin bir sonu olduğunu kabullenmek bu kadar zor olmamalı. Eğer alternatifiniz yoksa açın oynayın abi, ona sözüm yok.
Ben kendi adıma Karaköy döneminden sonra nostalji hissiyle maksimum 4-5 ay dayanabildim. Şimdi ise sadece arada bir forumu ziyaret ediyor, oyunun müziklerini dinleyip o tüyleri diken diken eden günleri anıyor ve geçiyorum.
Gerçeği kabullenelim: Bu oyun misyonunu tamamladı. Arkasında harika dostluklar ve unutulmaz anılar bıraktı. Bırakalım öyle temiz kalsın.
Kod: Tümünü seç
"İstanbul'un göbeğinde,savaşın eşiğinde ve kaosun son perdesinde;selam olsun Nemesis'e!.."- Artık Karaköy'de SERTVURUŞ