Uzun zamandır bu sunucuda emek veren, saatlerini harcayan ve çoğu zaman yönetimi dışarıya karşı savunan biri olarak artık içimde birikenleri yazmak istiyorum. Çünkü gerçekten verilen sözlerin tutulmaması, oyuncuların sürekli bekletilmesi ve iletişimsizlik ciddi anlamda rahatsız etmeye başladı.
Sunucu açılmadan önce büyük vaatler verildi. Hakir Arena, Ölüm Oyunu, Topla Kazan gibi etkinliklerin düzenli şekilde geleceği söylendi. Oyuncular bu vaatlere güvenerek oyunda kaldı, emek verdi, birçok kişi çevresini çağırdı. Fakat aradan geçen zamana rağmen bunların hiçbiri yapılmadı. Sadece Ramazan ayına özel kısa süreli bir etkinlik geldi ve sonrasında yine sessizlik oldu.
Bunun yanında oyun içerisindeki birçok eksiklik için de “gelecek”, “çalışılıyor”, “duyurusu yapılacak” denildi. Kasa genişletmesi konusu konuşuldu bunun hakkında çalışmalar olduğunu , HOL girişleri hakkında duyuru yapılacağı söylendi, ilgili yeniliklerden bahsedildi fakat ortada hala net bir gelişme yok. Oyuncular sürekli aynı şeyleri duymaktan yoruldu. İnsanlar artık verilen sözlerin gerçekleşmesini görmek istiyor.
Ayrıca yönetimde bulunan MagnacartaPrea’ya ne oldu gerçekten merak ediliyor. Oyuncularla samimi şekilde konuşan, bilgi veren ve en azından topluluğu tamamen cevapsız bırakmayan nadir kişilerden biriydi. Şimdi ortalarda görünmüyor. Yönetimi bıraktı mı, yetkisi mi alındı, yoksa başka bir durum mu var hiçbir açıklama yapılmıyor. İnsanlar doğal olarak merak ediyor çünkü en azından onun olduğu dönemde oyuncular bir şekilde bilgi alabiliyordu.
Şu an ise oyuncular soru soruyor ama net cevap alamıyor. Sürekli belirsizlik var. İnsanlar artık karşılarında bir muhatap görmek istiyor. Çünkü iletişim olmayınca ister istemez herkes kendi kafasında farklı şeyler düşünüyor.
Burada kimsenin amacı boş yere kötülemek değil. Eleştiren insanların çoğu zaten bu sunucuya emek vermiş kişiler. Eğer insanlar hala yazıyor, hala düzelmesini istiyorsa bu tamamen oyunu önemsedikleri içindir. Ama sürekli vaat verilip hiçbir gelişme olmaması oyuncuların güvenini ciddi şekilde sarsıyor.
Artık oyuncular sadece söz duymak istemiyor. Yapılacaksa net tarih verilsin, olmayacaksa açık açık söylensin. Sessizlik ve belirsizlik topluluğu daha fazla yıpratıyor. Sunucunun yeniden toparlanabilmesi için önce oyuncularla doğru iletişim kurulması, sonra da verilen sözlerin gerçekten yerine getirilmesi gerekiyor.
tepki-sıtem-haklı-eleştiri
- sonsuzadek45
- Teşkilat Neferi

- Sunucu: Anka
- Lonca: Beyaz Melekler
tepki-sıtem-haklı-eleştiri
Tarafsız bir oyuncu | Oyunu oynar, fikrini söyler. Yapıcı eleştirir. Kimseyle bağlantısı olmayan “az insan çok huzur”
Oyunun. hatalarını eleştiririm, tavrım yönetime veya oyunculara değildir.
Bab-ı Âli’den selamlar.
Oyunun. hatalarını eleştiririm, tavrım yönetime veya oyunculara değildir.
Bab-ı Âli’den selamlar.
- AGRESIF
- Antrepo Bekçisi

- Sunucu: Karaköy
- Klan: Arzın Çocukları
Re: tepki-sıtem-haklı-eleştiri
Bu sunucular bitti. Artık ne bir güncelleme gelir ne de etkinlik. Şimdi büyük ihtimal yeni sunucu planları yapıyorlardır. Kasım-Aralık gibi açarlar ama bu kadar ilgisizlik ve boş vaatlerden sonra oynayacak oyuncu bulabilecekler mi bakalım.
- TheWesTSooNN
- Sahaf Yardımcısı

- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
Beyefendi forumdan mesajları okuyor ama hayalet gibi takılıyor, çoluk çocuğa kaldı yönetim.
- Cankurtarann
- Kobra Takipçisi

- Sunucu: Meran
nerden baksanız bir aydır girmiyorum. kendi kendine bıraktım demedim, içimden gelmiyor girmek ve sanırım oyunu bıraktığımı şimdi anlıyorum. hevesimizi, tadımızı aldık. artık bana değil, herkese müsade..
- hattihumayun
- FareAdam Düşmanı

- Sunucu: Anka
Orti-Ahievran-Esperanca 3'lüsü daha iyi yönetiyordu maalesef. Gelen gideni aratır hesabı onları mumla arar olduk. Bırakmamış devam ediyor olsalar oyun şimdiye çoktan globale açılmış milyon dolar ciro yapıyor olurdu. WoW'un falan esamesi okunmazdı öyle söyleyeyim
hattihumayun yazdı: ↑23 May 2026 00:05 Orti-Ahievran-Esperanca 3'lüsü daha iyi yönetiyordu maalesef. Gelen gideni aratır hesabı onları mumla arar olduk. Bırakmamış devam ediyor olsalar oyun şimdiye çoktan globale açılmış milyon dolar ciro yapıyor olurdu. WoW'un falan esamesi okunmazdı öyle söyleyeyim
https://www.youtube.com/watch?v=sFpFNytAjsY
- melihbaba
- FareAdam Düşmanı

- Sunucu: Tılsım
- Lonca: Nemesis
Oyunu sadece geçmişi yad etmek ve o eski günlerin hatırına arada bir ziyaret edip tadında bırakanlara saygım sonsuz. Ancak buradaki miadı dolmuş hikayeden hala bir beklenti içinde olanları anlamıyorum.
"Delilik, aynı şeyi tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemektir."
Karşımızda bir gündür ya da bir senedir süren bir enkaz yok; neredeyse 10 senedir kötü yönetilen, hatta artık tamamen kaderine terk edilmiş bir oyun var. Yapımcıları, geliştiricileri bile çoktan ceketini alıp gitmişken, forumlarda hala "şu yapılmalı, bu eklenmeli" diye başlıklar açılıyor. Her güzel hikayenin bir sonu olduğunu kabullenmek bu kadar zor olmamalı. Eğer alternatifiniz yoksa açın oynayın abi, ona sözüm yok.
Ben kendi adıma Karaköy döneminden sonra nostalji hissiyle maksimum 4-5 ay dayanabildim. Şimdi ise sadece arada bir forumu ziyaret ediyor, oyunun müziklerini dinleyip o tüyleri diken diken eden günleri anıyor ve geçiyorum.
Gerçeği kabullenelim: Bu oyun misyonunu tamamladı. Arkasında harika dostluklar ve unutulmaz anılar bıraktı. Bırakalım öyle temiz kalsın.
"Delilik, aynı şeyi tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemektir."
Karşımızda bir gündür ya da bir senedir süren bir enkaz yok; neredeyse 10 senedir kötü yönetilen, hatta artık tamamen kaderine terk edilmiş bir oyun var. Yapımcıları, geliştiricileri bile çoktan ceketini alıp gitmişken, forumlarda hala "şu yapılmalı, bu eklenmeli" diye başlıklar açılıyor. Her güzel hikayenin bir sonu olduğunu kabullenmek bu kadar zor olmamalı. Eğer alternatifiniz yoksa açın oynayın abi, ona sözüm yok.
Ben kendi adıma Karaköy döneminden sonra nostalji hissiyle maksimum 4-5 ay dayanabildim. Şimdi ise sadece arada bir forumu ziyaret ediyor, oyunun müziklerini dinleyip o tüyleri diken diken eden günleri anıyor ve geçiyorum.
Gerçeği kabullenelim: Bu oyun misyonunu tamamladı. Arkasında harika dostluklar ve unutulmaz anılar bıraktı. Bırakalım öyle temiz kalsın.
Kod: Tümünü seç
"İstanbul'un göbeğinde,savaşın eşiğinde ve kaosun son perdesinde;selam olsun Nemesis'e!.."- Artık Karaköy'de SERTVURUŞ
- TheWesTSooNN
- Sahaf Yardımcısı

- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
Ahievran ın fake hesabını bulduk arkadaşlar.hattihumayun yazdı: ↑23 May 2026 00:05 Orti-Ahievran-Esperanca 3'lüsü daha iyi yönetiyordu maalesef. Gelen gideni aratır hesabı onları mumla arar olduk. Bırakmamış devam ediyor olsalar oyun şimdiye çoktan globale açılmış milyon dolar ciro yapıyor olurdu. WoW'un falan esamesi okunmazdı öyle söyleyeyim
sonsuzadek45 yazdı: ↑22 May 2026 20:55 Uzun zamandır bu sunucuda emek veren, saatlerini harcayan ve çoğu zaman yönetimi dışarıya karşı savunan biri olarak artık içimde birikenleri yazmak istiyorum. Çünkü gerçekten verilen sözlerin tutulmaması, oyuncuların sürekli bekletilmesi ve iletişimsizlik ciddi anlamda rahatsız etmeye başladı.
Sunucu açılmadan önce büyük vaatler verildi. Hakir Arena, Ölüm Oyunu, Topla Kazan gibi etkinliklerin düzenli şekilde geleceği söylendi. Oyuncular bu vaatlere güvenerek oyunda kaldı, emek verdi, birçok kişi çevresini çağırdı. Fakat aradan geçen zamana rağmen bunların hiçbiri yapılmadı. Sadece Ramazan ayına özel kısa süreli bir etkinlik geldi ve sonrasında yine sessizlik oldu.
Bunun yanında oyun içerisindeki birçok eksiklik için de “gelecek”, “çalışılıyor”, “duyurusu yapılacak” denildi. Kasa genişletmesi konusu konuşuldu bunun hakkında çalışmalar olduğunu , HOL girişleri hakkında duyuru yapılacağı söylendi, ilgili yeniliklerden bahsedildi fakat ortada hala net bir gelişme yok. Oyuncular sürekli aynı şeyleri duymaktan yoruldu. İnsanlar artık verilen sözlerin gerçekleşmesini görmek istiyor.
Ayrıca yönetimde bulunan MagnacartaPrea’ya ne oldu gerçekten merak ediliyor. Oyuncularla samimi şekilde konuşan, bilgi veren ve en azından topluluğu tamamen cevapsız bırakmayan nadir kişilerden biriydi. Şimdi ortalarda görünmüyor. Yönetimi bıraktı mı, yetkisi mi alındı, yoksa başka bir durum mu var hiçbir açıklama yapılmıyor. İnsanlar doğal olarak merak ediyor çünkü en azından onun olduğu dönemde oyuncular bir şekilde bilgi alabiliyordu.
Şu an ise oyuncular soru soruyor ama net cevap alamıyor. Sürekli belirsizlik var. İnsanlar artık karşılarında bir muhatap görmek istiyor. Çünkü iletişim olmayınca ister istemez herkes kendi kafasında farklı şeyler düşünüyor.
Burada kimsenin amacı boş yere kötülemek değil. Eleştiren insanların çoğu zaten bu sunucuya emek vermiş kişiler. Eğer insanlar hala yazıyor, hala düzelmesini istiyorsa bu tamamen oyunu önemsedikleri içindir. Ama sürekli vaat verilip hiçbir gelişme olmaması oyuncuların güvenini ciddi şekilde sarsıyor.
Artık oyuncular sadece söz duymak istemiyor. Yapılacaksa net tarih verilsin, olmayacaksa açık açık söylensin. Sessizlik ve belirsizlik topluluğu daha fazla yıpratıyor. Sunucunun yeniden toparlanabilmesi için önce oyuncularla doğru iletişim kurulması, sonra da verilen sözlerin gerçekten yerine getirilmesi gerekiyor.
> RIPPER
> INDAREKO
"Mekanik, sabır ve strateji."
> INDAREKO
"Mekanik, sabır ve strateji."