Oyuncu düşüklüğü hakkinda

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
TOLGARDA
Gizit Suikastçisi
Gizit Suikastçisi
Sunucu: Karaköy
Klan: Lodos

Re: Oyuncu düşüklüğü hakkinda

Mesaj gönderen TOLGARDA »

Gangbangg yazdı: 31 Mar 2026 08:37 Karakoy bolgesine Gelicek olan iyilestirmeler eklenmeden acicaklarini tahmin etmiyorum, Karakoye gelicek Ruh taslari topkapiya isinlanmak icin eklenmesi, Bosslarin iyilestirilmesi, Hikaye devaminda ki '' Perihan Hanim'' gelmesi gerekki karakoyun anlami olsun, yoksa bi gbz basinda 45 dk kalkmasini beklemek insanlari yormaktan baska birsey degil.
Şu anki yönetim bu hikayenin devamını bilmiyor mu acaba, hikaye kısmı oyundan daha derin bir süreç ve şu an oyunun ayakta tutulması gibi temel konulara odaklanılmış durumda. Hikaye biraz lüks bir istek olarak kalıyor şu anki durumda. Yönetimi küçümsemek için demiyorum, asıl hikayeyi yazan ekip başkaydı ve şimdiki yönetim başka. Elbet de tamamlayabilirler ama herkesin kurgu yeteneği farklıdır ortaya bambaşka bir şey çıkabilir.
:zero: :one: :two: :three: :four: :five: :six: :seven: :eight: :nine:
Kullanıcı avatarı
turkneferi
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos

Mesaj gönderen turkneferi »

AGRESIF yazdı: 31 Mar 2026 00:47 Bayadır sessizler ama yayınlarda Meteora Kenan ve hakir çekmeyi unutmuyorlar :') . Etkinlik olacak dendi; sunucu açılalı 3 ay oldu, sadece 2 kez “ölüm oyunu” yaptılar ve bıraktılar. Hataların çözümünde de hep gecikildi; hâlâ parlatma sorunu ve loncanın görünmemesi problemi çözülmedi.

“Yavaştan tarafınızı seçin” denildi ama klan için sadece KP kazanımı 54’e düşürüldü buda hiç bir şeyi etkilemedi. Herkesin klana katılması için daha fazla teşvik gerekiyor. Oyundaki tek içerik çemberlitaş atmak; oyuna girince yapılacak bir şey bulamayıp çıkıyorsun. Oyun şu an oyuncuyu oyunda tutamıyor, çünkü ortada bir amaç yok. Çemberlitaş işi zaten ilk ayda bitti, hâlâ savaş çıkmasını bekliyoruz.
Saman alevi tamamen. Çok güzel öneriler geliyor ama günün sonunda hep eşeği niğdeye sürmemiz gerekiyor. Çok geç kalınıyor her şey için.
AGRESIF yazdı: 31 Mar 2026 00:51 Oyuna bir şans oyunu eklenebilir; oyun parasıyla çark çevirme ya da kutu açma sistemi getirilebilir ve içinden maden gibi ödüller çıkabilir. Böylece oyunda sürekli para birikmek yerine, para harcanarak ekonomiden çıkmış olur.
Son dönemde CS gibi oyunlardaki kasa sistemi bile kumara özendirme başlığı altında tartışmaya açılmışken böyle bir şey üzerinde çalışacaklarını düşünmüyorum.
desoildd yazdı: 31 Mar 2026 08:50 Oyunun oyuncuya verdiği bir amaç yok şuan.

Ben oyunun ilk ayında sınıfın alabileceği en yüksek eşyaya sahip olmamalıyım.

Efsun derinliği yok. Düşen eşya herkese aynı düşüyor. Koy bakalım hasar için rastgele bir değer 130-150 arası düşşün mesela. Oyuncu aynı eşyanın yüksek değerlisini düşürmeye çalışır o zaman.

3. Aydan karakterler fullendi, herkes hole kitlendi. O da 40 dk da kestiği Gaffar ı 25-30 dk da kesicem diye. Sanki yarım saat sıra beklemiyormuşuz gibi.
Yapılan en büyük hata sunucu açılışının aceleye getirilmesi oldu. Forumu aktif kullanıp kitleyi toplamak, önerileri almak, mümkün ve mantıklı gördüklerini yaptıktan sonra sunucuyu açmak gerekiyordu. Kervan yolda düzülür biz bir başlayalım diyerek açtıkları sunucuda nereyi tutsalar ellerinde kalıyor. Daha birkaç hafta önce yapılan güncelleme ile topkapıya hole giren kalakalıyordu. Buna bile aksiyon almaları birkaç saat sürdü. Yapılan güncellemeyi test etmeden vitrine çıkarmak bile büyük amatörlük. Yapboz tahtası gibi kullanılıyor aktif oynanan sunucuda böyle deneme yanılma işlerin olması hiç hoş olmuyor.
akif99 yazdı: 31 Mar 2026 03:30 Karaköy bu haliyle asla açılmamalı. Karaköy açılırsa oyuncu sayısı ever artar ancak şu anki halinden çok daha hızlı ve çok daha derin bir şekilde oyuncu kaybı yaşanır. Boss kaçırmalar, fanatiklerde hortlaklarda slot kavgaları, madenler için kavgalar küfürler... Karaköy berbat bir harita elle tutulur bir tane yanı yok o kadar belli ki zorlama ve baştan savma şekilde yapıldığı resmen rezalet. Oyunu şu haliyle bıraksalar daha hayırlı yoksa uzun sürede kaybedecekleri oyuncu sayısını kat ve kat daha hızlı bir şekilde kaybedecekler.

Adam akıllı bir ekip olmadan da oyuna yeni bir harita veyahut karaköyde yapısal bir değişiklik olması da mümkün gözükmüyor. Bundan dolayı çok bir seçenek yok malasef. Eldeki en iyi seçenek bir ekip kuruluna kadar (kurulursa tabi) oyunu şu haliyle bırakıp "dupe" tarzı büyük hataları düzeltmek olacaktır.
Zorlama ve baştan savma kısmına katılmıyorum, aceleye gelmiş bir bölge. Büyük Hol'de emeği geçenler kısmında Özgür Bey'in de ismi geçiyor. Hatırladığım kadarıyla 2013'te çoktan ayrılmıştı yani Büyük Hol'ün yapımı Çemberlitaş'ın yayınlanması peşine başlandığını ve çokta uzun sürmediğini düşünüyorum. Yaklaşık 2012 den beri üzerine hiçbir şey yapılmayan bir oyun bu. 2016'da Kader Mühürleri denen ucubeyi ortaya çıkardıklarında 4 senelik geliştirme süreci makul görülebilir ancak proje ölü doğdu 1 sene direttiler olmadı. Bunun üzerine muhtemelen stüdyo kapatılma kararı alındı bir süre zaman istenerek Karaköy getirildi. Baştan savma olmadığını bölgedeki teknolojik kapasiteyi zorladıklarını görerek anlayabiliriz. Mesela kapalı alanlara girdiğimizde pencereden dışarısı gözüküyor efektini vermek için dış dünyayı direkt olmasada bir kopyasını görüyoruz veya sinema salonunda oynatılan küçük görüntü, laboratuarda kırılan beherler, gustav topunun alevi vs. bunların hepsi üzerine düşünülmüş ufak ama atmosferi destekleyen detaylar. Bölgenin açık bölge olması da biz oyuncuların senelerdir grup bölgesi sıktı açık bölge olsun herkes farklı eşya setleri oluştursun isteğinden doğdu. Şaheser olayına girmeden 49 level grup bölgelerini de öldürmeyecek çözümler düşünülmeliydi. Yeni yetenek getirilmeden bomboş level artışı ve grup bölgelerin mantığında şaheserlerin olması oyunu öldürdü. Gitmeden iyi niyetle yapılan bölge peşinden hataları getirdi ama günün sonunda bu bölgenin oyuna verdiği ömür sayesinde bugün bu sunucular açıldı. Tamamdır görüşürüz diyerek çıkıp gidilse oyun 8 sene önce kapatılmıştı.
TOLGARDA yazdı: 31 Mar 2026 09:25 Şu anki yönetim bu hikayenin devamını bilmiyor mu acaba, hikaye kısmı oyundan daha derin bir süreç ve şu an oyunun ayakta tutulması gibi temel konulara odaklanılmış durumda. Hikaye biraz lüks bir istek olarak kalıyor şu anki durumda. Yönetimi küçümsemek için demiyorum, asıl hikayeyi yazan ekip başkaydı ve şimdiki yönetim başka. Elbet de tamamlayabilirler ama herkesin kurgu yeteneği farklıdır ortaya bambaşka bir şey çıkabilir.
Yeni ekibimizin gönüllülük esaslı hizmet verdiğini düşünmüyorum. Sırf gelir sağladıkları bu platformu oluşturan insanlara saygılarından hikayeye dokunmamaları gerekiyor. Gorgar'ın kalemi çok güzel bu hikayeyi elbet bir gün bir yerde biz meraklıları için tamamlayacaktır. Bu mirasa saygı duyulması gerekiyor.
Resim
Kullanıcı avatarı
AGRESIF
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Karaköy
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen AGRESIF »

Özetlemek gerekirse, şu anda oyuncuyu oyunda tutacak bir içerik yok. Sürekli Çemberlitaş spamlamak daha 1. ayda sıkmaya başlamıştı zaten. Eğer bir yol haritası varsa, “şu gelecek, bu gelecek” gibi paylaşılsa iyi olur. Bunun dışında şu an gelebilecek tek yenilik Karaköy bölgesi; o da güncellenmiş haliyle gelmeli.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön