TEKRAR OYLAMAYA SUNULSUN ikvadmin

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Bykareas
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Sancak
Lonca: I MEZOPOTAMYA I

TEKRAR OYLAMAYA SUNULSUN ikvadmin

Mesaj gönderen Bykareas »

Öncelikle ikvadmin ve değerli ekibine, oyunun gelişimi adına göstermiş oldukları emek ve oyuncuyu korumaya yönelik hayata geçirilen yenilikler için içten teşekkürlerimizi sunarız. Atılan her adım, adil ve sürdürülebilir bir oyun ortamı oluşturma konusundaki hassasiyetinizi açıkça ortaya koymaktadır.

Bu başlık altında, daha önce oylamaya sunulmuş (diye hatırlıyorum )ve oyuncu topluluğu tarafından yoğun destek görmüş iki önemli konunun, güncel koşullar da göz önünde bulundurularak tekrar değerlendirilmesini saygıyla talep ediyoruz.

1️⃣ Karaköy Bölgesindeki Bossların Grup Bölgesi Olması

Karaköy bölgesinde yer alan bossların grup bölgesi olarak düzenlenmesi, adil oyun anlayışını güçlendirecek ve grup emeğini esas alan bir sistemin daha sağlıklı işlemesini sağlayacaktır. Bu düzenlemenin, oyunun dengesi ve oyuncu memnuniyeti açısından olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyoruz.

2️⃣ Bosslardan Zırh ve Asa Düşmesi

Boss mücadelelerinin karşılığında zırh ve asa düşmesinin mümkün olması, oyun içi motivasyonu artıracak ve boss içeriklerini daha anlamlı hale getirecektir. Emeğin karşılığını daha hissedilir kılan bu düzenlemenin, oyuncuların oyuna olan bağlılığını güçlendireceği kanaatindeyiz.

Sonuç olarak;
Özellikle ilk oylamada yüksek destek alan Karaköy bosslarının grup bölgesi olması konusu başta olmak üzere, yukarıda belirtilen her iki maddenin de tekrar oylamaya sunulmasının, oyunumuzun geleceği adına önemli bir kazanım olacağı düşüncesindeyiz.

İlginiz, anlayışınız ve emeğiniz için tekrar teşekkür eder; konunun değerlendirmeye alınmasını saygılarımızla arz ederiz.
Kullanıcı avatarı
IIMUCKII
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Eminönü

Re: TEKRAR OYLAMAYA SUNULSUN ikvadmin

Mesaj gönderen IIMUCKII »

Grup bölgesi aktifken oyunun oyuncu kazanımı ve tutundurma açısından ne kadar güçlü olduğu ortada. İnsanlar tek başına sıkılıp bırakmak yerine, birlikte oynuyor, sohbet ediyor ve oyunda kalıyor. Bu sistem oyunu canlı tutan en önemli unsurlardan biri.

Bu yüzden net bir öneri sunuyorum:
Karaköy’de kabadayı modu ve klan savaşları kapatılmalı. neden peki oyuncular karaköy klan savaşlarını hiç sevmedi ben dahil olmak üzere klandan soğuduk ws atmaya hevesimiz kalmadı ve hiç klana girmedim bu süreçte

Bu yapıldığında:

49–59 aralığında oynanış farkı fiilen ortadan kalkar

Oyuncular “boss kavga vb.” hesabı yapmaz

Grup bölgesi merkezli oyun daha adil ve sürdürülebilir olur

Yeni oyuncu kaçışı ciddi şekilde azalır

Oyun güç gösterisiyle değil, topluluk ve süreklilikle ayakta kalır.
Grup bölgesi bunun en net kanıtıdır.
Tarafsız bir oyuncu | Oyunu oynar, fikrini söyler. Yapıcı eleştirir. Kimseyle bağlantısı olmayan “az insan çok huzur”

Oyunun. hatalarını eleştiririm, tavrım yönetime veya oyunculara değildir.

Bab-ı Âli’den selamlar. 🫡
Kullanıcı avatarı
TOLGARDA
Büyük Hol Kaşifi
Büyük Hol Kaşifi
Sunucu: Karaköy
Klan: Lodos

Mesaj gönderen TOLGARDA »

Aslında yapılabiliyorsa Meteordaki etkinlik alanı bir grup bölgesine çevrilip sürekli yaratıkların spawn olduğu sonrasında 10 dakika hayatta kalınırsa da bu sefer GBZ gibi bossların doğduğu bir yere çevrilebilir. Yeni bölge için illa yeni bir yer tasarlamaya gerek yok, bu da gayet yeni bölge hissi verecektir.
:zero: :one: :two: :three: :four: :five: :six: :seven: :eight: :nine:
Kullanıcı avatarı
Lighthouse
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Karaköy
Lonca: Ematek
Discord: recthaltouche

Mesaj gönderen Lighthouse »

O anketi bizzat Gorgar yapmıştı. Sonuç yine “grup bölgesi” çıkmıştı; ancak yorumlarda “bireysel oynuyorum” diyerek 2 hafta oyunu bırakanlar “açık bölge” diye bastırınca açık bölgeye dönülmüştü.
Gorgar’ın hikâyeye verdiği emeğe saygım var ama topluluğu nasıl yönlendireceğini bilmiyor; o gün de öyleydi bugün de öyle (bkz. yeni oyunlarda SSA’i kimsenin oynamaması). Bu tarz kararlar, oyunu uzun vadede daha da sıkıştırıyor.
"Boss'ları kaçırıyorlarsa grubunuza daha fazla tank alın" diye birisi...

Şu anki konjonktürde 20 ÇT, 10 Sığınak, 10 Migrat bile yetmiyor. 10 dakikada bir kalkan 1 tane Hakir bu yoğunlukta kime yetecek? Bu yüzden Karaköy boss’larının GB olması pratikte imkânsız; kesinlikle oda/alan (boss room) mantığına taşınması gerekiyor.
Görev için kesilecek içerik ise açık bölgede, herkesin “cümbür cemaat” ilerleyebileceği şekilde kalabilir. (Bkz: Karaköy ilk geldiğinde açık bölgenin ÇT gibi çalışması.)

Bu yaklaşımı hikâyeye oturtacak senaryoları da ayrıca yazıyorum.
1) Hakir
Gustav’ın Beyoğlu tarafında, tamamlanmamış bir alan var: St. Benoit Kilisesi.
Burası hikâyesel olarak “karargâh” gibi kurgulanabilir ve GB yerine “Hakir Odası” olarak değerlendirilebilir.
Ayrıca açık bölgede de bir Hakir’in durmasının sakıncası yok; görev/kalabalık kesim için açık bölge Hakir’i işlevsel kalır, asıl “boss deneyimi ve erişim” ise odada çözül.

2) Büyük Büyücü
Otopark’ın aşağısındaki boş alan zaten hazır; doğal boss odası lokasyonu.

3) Komiser
Hikâye gereği GGS girişini koruması gerekiyor; bu sebeple açık bölgede olması mantıklı ve olağan.
Bunun dışında, “Başmühendis tarafındaki sığınak girişine benzer yapı” Komiser için boss odası olarak kurgulanmalı (açık bölge varlığı + oda alternatifi).

4) GBZ’ler
GBZ’ler için ayrı bir boss odası şart değil. FairAccess benzeri bir sistem ile düzenlenebilir.
Ama bekleme süreleri mutlaka kısalmalı: “1000 kişinin oynadığı oyunda, sadece 6 kişinin kesebildiği bir içeriğin 40 dakika beklemesi” sürdürülebilir değil.

Loot / Progression prensibi (esas öneri)
Son olarak; daha önce de söylediğim gibi, oyunda nadide–şaheser eşya üretimi zorunluluk olmamalıdır.
Üretim, “düşüremediğin son eşyayı/son parçayı tamamlama” amacıyla yeterli olmalı.
Asa ve Zırh’ın da Karaköy betasında olduğu gibi düşmesi gerektiğini düşünüyorum. (Asıl önerim: progression.)
Karaköy geldiği an Çemberlitaş’ın fonksiyonunu kaybetmesine engel olmak gerekiyor. Bu yüzden Karaköy’den düşen eşyalar doğrudan item olarak düşmemeli; chroma / parça / ek formatında düşmeli.
Bu, hem oyuncuyu oyun içine dağıtır hem de içerikleri geniş alana yayarak yoğunluğu dengeler.

Örnek: Parça-temelli reçete fikri
[Halley Ceket Reçetesi]
Halley Ceket Parçası x1 (ikon olarak “istihbarat dokümanı” kullanılabilir)
Kıyamet Ceket x1 (Çemberlitaş aktivasyonunu artırır)
Madalya x50 (grup bölgesi atma zorunluluğu / gating)
Meteor Altını x50 (Karaköy’e hikâyesel bağıntı)

İKV EMATEK - İstanbul Kıyamet Vakti
İKV Canlı Yayın • Boss/Grup Kesimleri
YouTube: @EMATEK
Hafif bir iç çekiş ile birlikte, esprili bir cevap verdiniz "Kıyamet Keyifsizliği"
2009 - 2012 Beyazköşk
2012 - 2017 Kuklacı
2017 - 2024 Eminönü
2024 - 2025 Karaköy
2026 Bab-ı Ali

Kullanıcı avatarı
turkneferi
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Mesaj gönderen turkneferi »

Lighthouse yazdı: 15 Oca 2026 10:51
O anketi bizzat Gorgar yapmıştı. Sonuç yine “grup bölgesi” çıkmıştı; ancak yorumlarda “bireysel oynuyorum” diyerek 2 hafta oyunu bırakanlar “açık bölge” diye bastırınca açık bölgeye dönülmüştü.
Gorgar’ın hikâyeye verdiği emeğe saygım var ama topluluğu nasıl yönlendireceğini bilmiyor; o gün de öyleydi bugün de öyle (bkz. yeni oyunlarda SSA’i kimsenin oynamaması). Bu tarz kararlar, oyunu uzun vadede daha da sıkıştırıyor.
"Boss'ları kaçırıyorlarsa grubunuza daha fazla tank alın" diye birisi...

Şu anki konjonktürde 20 ÇT, 10 Sığınak, 10 Migrat bile yetmiyor. 10 dakikada bir kalkan 1 tane Hakir bu yoğunlukta kime yetecek? Bu yüzden Karaköy boss’larının GB olması pratikte imkânsız; kesinlikle oda/alan (boss room) mantığına taşınması gerekiyor.
Görev için kesilecek içerik ise açık bölgede, herkesin “cümbür cemaat” ilerleyebileceği şekilde kalabilir. (Bkz: Karaköy ilk geldiğinde açık bölgenin ÇT gibi çalışması.)

Bu yaklaşımı hikâyeye oturtacak senaryoları da ayrıca yazıyorum.
1) Hakir
Gustav’ın Beyoğlu tarafında, tamamlanmamış bir alan var: St. Benoit Kilisesi.
Burası hikâyesel olarak “karargâh” gibi kurgulanabilir ve GB yerine “Hakir Odası” olarak değerlendirilebilir.
Ayrıca açık bölgede de bir Hakir’in durmasının sakıncası yok; görev/kalabalık kesim için açık bölge Hakir’i işlevsel kalır, asıl “boss deneyimi ve erişim” ise odada çözül.

2) Büyük Büyücü
Otopark’ın aşağısındaki boş alan zaten hazır; doğal boss odası lokasyonu.

3) Komiser
Hikâye gereği GGS girişini koruması gerekiyor; bu sebeple açık bölgede olması mantıklı ve olağan.
Bunun dışında, “Başmühendis tarafındaki sığınak girişine benzer yapı” Komiser için boss odası olarak kurgulanmalı (açık bölge varlığı + oda alternatifi).

4) GBZ’ler
GBZ’ler için ayrı bir boss odası şart değil. FairAccess benzeri bir sistem ile düzenlenebilir.
Ama bekleme süreleri mutlaka kısalmalı: “1000 kişinin oynadığı oyunda, sadece 6 kişinin kesebildiği bir içeriğin 40 dakika beklemesi” sürdürülebilir değil.

Loot / Progression prensibi (esas öneri)
Son olarak; daha önce de söylediğim gibi, oyunda nadide–şaheser eşya üretimi zorunluluk olmamalıdır.
Üretim, “düşüremediğin son eşyayı/son parçayı tamamlama” amacıyla yeterli olmalı.
Asa ve Zırh’ın da Karaköy betasında olduğu gibi düşmesi gerektiğini düşünüyorum. (Asıl önerim: progression.)
Karaköy geldiği an Çemberlitaş’ın fonksiyonunu kaybetmesine engel olmak gerekiyor. Bu yüzden Karaköy’den düşen eşyalar doğrudan item olarak düşmemeli; chroma / parça / ek formatında düşmeli.
Bu, hem oyuncuyu oyun içine dağıtır hem de içerikleri geniş alana yayarak yoğunluğu dengeler.

Örnek: Parça-temelli reçete fikri
[Halley Ceket Reçetesi]
Halley Ceket Parçası x1 (ikon olarak “istihbarat dokümanı” kullanılabilir)
Kıyamet Ceket x1 (Çemberlitaş aktivasyonunu artırır)
Madalya x50 (grup bölgesi atma zorunluluğu / gating)
Meteor Altını x50 (Karaköy’e hikâyesel bağıntı)

Upgrade mantığına katılıyorum. Karaköy açılmalı ve bu şekilde olmalı.
Diğer konularda boss'lar bence de bir grup bölgesine alınmalı. Teknik imkanları yeterli mi bilmiyorum ama basit bir alan modelleyerek onun içerisinde koyulabilir. Komiserin olduğu yerde grup bölgesi benzeri giriş kapısına etkileşim atılıp sığınakların kopyasına geçilebilir. Deliler yerine fare adamlar, fedailer yerine de fanatikler koyulup motor yerine komiser kenan yerine büyük büyücü koyulabilir. Ancak bu kısımların teknik olarak mümkün olmadığını düşünüyorum. Çünkü buna benzer bir ekleme çıkarma yapılabilecek olsa mevcut sığınakların adetini arttırır kimseyi mağdur etmezlerdi. Böyle kapsamlı eklemelerin oyunu silip tekrar yükleme gerektirdiği de aşikar. Yani nereden tutsan elinde kalır bir yapı mevcut. Gorgar konusunda da söylediklerinize hak veriyorum. Oynanış ve konfor için özlenen kişinin Zwartan olması gerektiğini düşünüyorum. Büyük hol emeği geçenlerde Mevlüt Dinç dahil herkesin ismi mevcut. Onlarsız çıkan tek güncelleme Karaköy oldu. Keşke kader mühürleri denilen garabete girişmeselerdi. Saatteki ay saatinin durduğunu ve oradan kisless'e ulaştığımızı. Karaköy güncellemesinin peşine de gezginler girişten kuklacıya ulaşıp hikayeyi noktaladığımız bir şeyler yaşanmasını isterdim. Ayrıca eski vuruş ve karakter efektlerini bile özlüyorum. Sanki plastik sopayla vuruyor gibi pıt diye ses çıkıyor bunları da hep kader mühürlerinden buraya montelediler. Sizi bilmem ama yeni sunucu tamamen 2015 yılındaki imkanlara sahip olsa bile eminönü sunucusundaki yılların anıları betadan kalan isimler, artık bulunmayan tüfeklerin kütük yaranların ve daha nicesinin arada karşımıza çıkıp şaşırttığı birikimin kaybedilmiş olmasına da üzülüyorum.

Özetle mevcut yapı içerisinde bir şeylerin yerini ve işleyişini değiştirmek dışında yapabilecekler çok bir olay yok. Yeni maraton ayakkabı gibi yeni gözlükler eklenir, belki yeni tılsımlar eklenir ancak kisless , kuklacı falan meraklıları için hep bir merak olarak kalacak.
Resim
Kullanıcı avatarı
BLITZKRIEG
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen BLITZKRIEG »

Selamlar,

Karaköy düzenlemeleri ile ilgili tavsiyeleriniz umarım diğer sunuculardaki atmosfer içindir. Nitekim Galata ve Babı Ali sunucularında mevcut düzen ne kadar insanı yoran yönleri olsa da inanılmaz keyifli. Oyunun her yeri dolu. Herkes bir yerlerde bir şeyler yapma derdinde ve kimse bölgeden kimseye sövmüyor. Herkes belirli düzeyde diğerine saygı duyuyor. Bu hali yeterince beni mutlu ediyorken, Karaköy ile alakalı hiçbir şey, en azından benim ilgimi çekmiyor. Halen Karaköy isteyebilenlere şaşırıyorum doğrusu.
It is always darkest before the dawn.
Kullanıcı avatarı
Vezirx27
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Teşkilat
Lonca: <LIL>

Mesaj gönderen Vezirx27 »

Oyunun Sürdürülebilirliği ve Gelişim Önerileri

Oyunun sürdürülebilirliği açısından Karaköy’de bulunan bossların grup bölgesine taşınması artık kaçınılmaz hale gelmiştir. Ancak bir grup bölgesi tasarlanacaksa, mevcut grup bölgelerinde olduğu gibi bosslara doğrudan erişim olmaması büyük önem taşımaktadır. Her ne kadar bazı oyuncular grup bölgelerini “zaman alıcı” veya “sıkıcı” bulduğunu dile getirse de, oyunda oyuncuya en fazla tatmin duygusunu yaşatan unsur; emek vererek boss’a ulaşmak ve elde edilecek ganimet için mücadele etmektir.

Grup bölgesinin, basit bir modelleme ile yeni ve özgün bir alan olarak sunulması oyuncu deneyimi açısından çok daha tatmin edici olacaktır. Eğer bu yönde bir imkân bulunmuyorsa, daha önce defalarca önerildiği gibi mevcut grup bölgelerinin yaratıklarının değiştirilmesi, bazı teknik ve mekanik özellikler eklenerek yeniden sunulması çok daha sağlıklı bir çözüm olacaktır.

Bu süreçte oyunun mevcut haliyle yaklaşık 1 yıl boyunca devam etmesi, hem geliştirici ekip için zaman kazandıracak hem de oyuncuların büyük çoğunluğunun maksimum seviyeye ulaşmasını sağlayacaktır. Böylece oyunda genel denge daha sağlam bir zemine oturacaktır.

Dönüşüm Sistemi

Dönüşüm sistemiyle ilgili öneriler daha önce birçok kez dile getirilmiştir ve kesinlikle bu şekilde oyuna dahil edilmelidir. Daha önce yapılan hiçbir emeğin boşa gitmemesi, aynı zamanda oyuncuların mevcut seviyelerdeki tüm bölgeleri tamamlama zorunluluğunun korunması oyunun ömrünü ciddi anlamda uzatacaktır.

Karaköy ve Ekipman Dengesi

Karaköy bölgesinde verilen başlangıç mor silah reçeteleri kaldırılmalıdır. Bunun temel sebebi; Ejder Asa ve ÇT silahlarının değerinin düşmemesi ve kademeli ilerlemenin korunmasıdır. Bu reçetelerin oyunda bulunması, yeni açılan karakterlerin orantısız bir şekilde güçlenmesine neden olmaktadır.

Ayrıca Karaköy’ün açılmasıyla birlikte, ÇT kıyafetlerinin hasar düşüşüne karşı dengeleyici bir düzenleme yapılması da değerlendirilebilir.

Mevcut Öneriler
Anti EXP Sistemi

Şu anda yapılması gereken en önemli düzenlemelerden biri, Anti EXP yüzük ve kolyenin:

Mağaza ürünleri gibi aç/kapa sistemiyle

Ya da tılsım şeklinde

oyuna kazandırılmasıdır. Bununla birlikte Lonca Puanı alımının durdurulması konusunda yaşanan sorunun da net bir çözüme kavuşturulması gerekmektedir.

Klan Sistemi ve PvP

Klan sistemine 25. seviyeden sonra katılım zorunluluğu getirilmesi ciddi şekilde değerlendirilmelidir. Mevcut durumda PvP neredeyse hiç yapılmamaktadır ve oyuncular PvP’den giderek uzaklaşmaktadır. Oysa ki item dizmenin ve güçlenmenin asıl amacı oyunda rekabet etmek ve savaşmaktır. Şu anki yapı bu motivasyonu desteklememektedir. Bu zorunluluk, detaylı şekilde düşünülerek daha sağlıklı bir sistemle sunulabilir.

Gözlük Sistemi

Şu anda gözlüklere erişim oldukça zor veya imkânsız durumdadır. Seviye düzenlemesi yapılması gerekmektedir. Ayrıca gelen duyumlara göre, bir grubun 55 seviye karakterler kasarak KP farmı yapıp gözlük sattığı söylenmektedir. Bu durumun detaylı şekilde incelenmesi ve gerekirse müdahale edilmesi önemlidir.

Son olarak yeni sunucuların bir tanesinde Karaköy eklentisinin hiç gelmemesi taraftarıyım

Kullanıcı avatarı
diltemiz
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Lonca: Anatolian Soldiers

Mesaj gönderen diltemiz »

Bykareas yazdı: 15 Oca 2026 02:03

Öncelikle ikvadmin ve değerli ekibine, oyunun gelişimi adına göstermiş oldukları emek ve oyuncuyu korumaya yönelik hayata geçirilen yenilikler için içten teşekkürlerimizi sunarız. Atılan her adım, adil ve sürdürülebilir bir oyun ortamı oluşturma konusundaki hassasiyetinizi açıkça ortaya koymaktadır.

Bu başlık altında, daha önce oylamaya sunulmuş (diye hatırlıyorum )ve oyuncu topluluğu tarafından yoğun destek görmüş iki önemli konunun, güncel koşullar da göz önünde bulundurularak tekrar değerlendirilmesini saygıyla talep ediyoruz.

Karaköy bölgesinde yer alan bossların grup bölgesi olarak düzenlenmesi, adil oyun anlayışını güçlendirecek ve grup emeğini esas alan bir sistemin daha sağlıklı işlemesini sağlayacaktır. Bu düzenlemenin, oyunun dengesi ve oyuncu memnuniyeti açısından olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyoruz.

Boss mücadelelerinin karşılığında zırh ve asa düşmesinin mümkün olması, oyun içi motivasyonu artıracak ve boss içeriklerini daha anlamlı hale getirecektir. Emeğin karşılığını daha hissedilir kılan bu düzenlemenin, oyuncuların oyuna olan bağlılığını güçlendireceği kanaatindeyiz.

Sonuç olarak;
Özellikle ilk oylamada yüksek destek alan Karaköy bosslarının grup bölgesi olması konusu başta olmak üzere, yukarıda belirtilen her iki maddenin de tekrar oylamaya sunulmasının, oyunumuzun geleceği adına önemli bir kazanım olacağı düşüncesindeyiz.

İlginiz, anlayışınız ve emeğiniz için tekrar teşekkür eder; konunun değerlendirmeye alınmasını saygılarımızla arz ederiz.
Sonuna kadar destekliyorum ve katılıyorum,
Tecrübe Mührü Kolye ve Yüzüğü eklenip Karaköy geçişleri kapatılmasıyla birlikte eskiden olduğu gibi 1-49 özlemine hasret kalan oyuncu kitlesi tekrardan geri döndü.

Çemberlitaş, Sığınaklar, Migrat kapalı grup bölgesi aynı düzen ve sistemi Karaköy bölgesine ve bosslarına da uyarlanması gerekmektedir.

Böylece haksız rekabetin önüne geçilmiş olacaktır, burada kastettiğim bazı loncaların tekelleşme yoluyla bosslara çökmesi ve uzunca süre bırakmaması gibi bir durum ortadan kalkar.
Herkes adil bir şekilde kapalı grup bölgesi olarak 6 kişiyle giriş gerçekleştirerek rahatça kesimlerini tamamlar.
Bu düzenleme hem bireysel oynayan oyuncular için hemde lonca olarak oynayan oyuncular için pozitif bir durum oluşturacaktır.

Ayrıca yukarıda bahsedilen maddelerden bir diğerine bakarsak kapalı grup bölgesi mantığı entegre edildiği takdirde bosslardan reçetenin yanı sıra bu bosslardan asa ve zırhta düşmesi gerekmektedir.
Çemberlitaş bölgesinde Gaffar Bey'de olduğu gibi Karaköy bölgesinde Hakir'e entegre edilebilir.

IKVAdmin, biz oyuncu topluluğuna diğer yönetimlerin söylemlerini boşa çıkaracak şekilde.
Karaköy geçişlerinin kapatabileceğinin mümkün olduğunu açıkça bizlere gösterdi.
Bundan önceki diğer oyun yönetimi bir sunucuda aktif edilen bir şeyin diğer sunucularıda etkileyeceği yönünde bir açıklaması olmuştu. Yani teorik olarak böyle bir şeyin mümkün olamayacağını iddia ediyorlardı. Fakat diğer sunuculardan bağımsız olarak
2 sunucunun '' Galata ve Bab-ı Ali'' Karaköy girişlerinin kapatılması her şeyin belirli bir seviyede mümkün olabileceğini bu oyun altyapısına rağmen gösteriyor bu tamamen IKVAdmin ve ekibinin başarısıdır.

Bu noktada yapılacak olan yeni bir değişim ve olacaksa bu oyunun sürdürülebilirliği ve ileriye yönelik emin adımlarla oyuncuyu tekrardan geri kazanılması(oyuncunun güven tazelemesi) ve tekrardan oyunu o şaşalı o canlı haline gelebilmesi için bu tarz somut adımlar atılması gerekmektedir. Özellikle oyuna yeni bir eklenti paketi eklenmesi hususunda bir karar alınmayacaksa çok güzel bir alternatif yol olacaktır.

Aksi takdirde oyun kendi mevcut süregelen çerçevesi dışarısına çıkamayacağı gibi insanların oyuna karşı halen karamsar bir bakış açısıyla yaklaşması tabusu yıkılamayacaktır.

Resim

⋱ ▒ ♖ ώ ε ♖ ค я ε ♖ ร σ Ł đ ί ε я ร ♖ ▒ ⋰
☪ 𝒜 𝓃 𝒶 𝓉 ℴ 𝓁 𝒾 𝒶 𝓃 𝒮 ℴ 𝓁 𝒹 𝒾 ℯ 𝓇 𝓈 ☪
▒ ⋰ ▒ ⊽ ⊽ тαηıтıм кσηυмυzα gιтмєк ιcιη ⊽ ⊽ ▒ ⋱ ▒
Kullanıcı avatarı
Bykareas
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Sancak
Lonca: I MEZOPOTAMYA I

Mesaj gönderen Bykareas »

diltemiz yazdı: 15 Oca 2026 23:03
Bykareas yazdı: 15 Oca 2026 02:03

Sonuç olarak;

Sonuna kadar destekliyorum ve katılıyorum,
Tecrübe Mührü Kolye ve Yüzüğü eklenip Karaköy geçişleri kapatılmasıyla birlikte eskiden olduğu gibi 1-49 özlemine hasret kalan oyuncu kitlesi tekrardan geri döndü.

Çemberlitaş, Sığınaklar, Migrat kapalı grup bölgesi aynı düzen ve sistemi Karaköy bölgesine ve bosslarına da uyarlanması gerekmektedir.

Böylece haksız rekabetin önüne geçilmiş olacaktır, burada kastettiğim bazı loncaların tekelleşme yoluyla bosslara çökmesi ve uzunca süre bırakmaması gibi bir durum ortadan kalkar.
Herkes adil bir şekilde kapalı grup bölgesi olarak 6 kişiyle giriş gerçekleştirerek rahatça kesimlerini tamamlar.
Bu düzenleme hem bireysel oynayan oyuncular için hemde lonca olarak oynayan oyuncular için pozitif bir durum oluşturacaktır.

Ayrıca yukarıda bahsedilen maddelerden bir diğerine bakarsak kapalı grup bölgesi mantığı entegre edildiği takdirde bosslardan reçetenin yanı sıra bu bosslardan asa ve zırhta düşmesi gerekmektedir.
Çemberlitaş bölgesinde Gaffar Bey'de olduğu gibi Karaköy bölgesinde Hakir'e entegre edilebilir.

IKVAdmin, biz oyuncu topluluğuna diğer yönetimlerin söylemlerini boşa çıkaracak şekilde.
Karaköy geçişlerinin kapatabileceğinin mümkün olduğunu açıkça bizlere gösterdi.
Bundan önceki diğer oyun yönetimi bir sunucuda aktif edilen bir şeyin diğer sunucularıda etkileyeceği yönünde bir açıklaması olmuştu. Yani teorik olarak böyle bir şeyin mümkün olamayacağını iddia ediyorlardı. Fakat diğer sunuculardan bağımsız olarak
2 sunucunun '' Galata ve Bab-ı Ali'' Karaköy girişlerinin kapatılması her şeyin belirli bir seviyede mümkün olabileceğini bu oyun altyapısına rağmen gösteriyor bu tamamen IKVAdmin ve ekibinin başarısıdır.

Bu noktada yapılacak olan yeni bir değişim ve olacaksa bu oyunun sürdürülebilirliği ve ileriye yönelik emin adımlarla oyuncuyu tekrardan geri kazanılması(oyuncunun güven tazelemesi) ve tekrardan oyunu o şaşalı o canlı haline gelebilmesi için bu tarz somut adımlar atılması gerekmektedir. Özellikle oyuna yeni bir eklenti paketi eklenmesi hususunda bir karar alınmayacaksa çok güzel bir alternatif yol olacaktır.

Aksi takdirde oyun kendi mevcut süregelen çerçevesi dışarısına çıkamayacağı gibi insanların oyuna karşı halen karamsar bir bakış açısıyla yaklaşması tabusu yıkılamayacaktır.
Aynen Katılıyorum hocam +++
Silindir
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen Silindir »

Neden Karaköy’ü istiyorsunuz ki? Oyunun en sıkıcı bölgesi. Hiç bir kesim mekaniği yok, heyecan yok, item olasılığı düşük. Asa zırh basmak zorundasın ve bir sürü bug, yapılması gereken pek çok düzenleme var. Sadece farelerden oluşan boş bir bölge. Birde seviye kasma problemi var. Çt versiyon bence her oyuncuya hitap ediyor. İkv kitlesi öğrenci değil artık. Herkesin işi gücü, ailesi sorumlulukları var. Grup bölgesi kapasiteleri arttırılırsa işten akşam gelen her birey 2-3 saat vakit öldürüp keyfine bakar. Vallahi Karaköy bölgesi yüzünden millet sap sars fizik at kutup al mekaniğine alışmış ve kaos bozamaz hale gelmiş. Çubuk asayı özleyenler için diğer sunucular hala aktif.
PEHLIVAN

“Genel Etkileşim” sayfasına dön