Yeni Sunucu, Problemler ve Yanlışlar.

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
umutirakerrr
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Karaköy
Lonca: Eski Yeni

Re: Yeni Sunucu, Problemler ve Yanlışlar.

Mesaj gönderen umutirakerrr »

Parsxxx yazdı: 28 Tem 2024 14:17
hattihumayun yazdı: 28 Tem 2024 14:08
Dofians yazdı: 28 Tem 2024 14:05 Karaborsada kıytırık işlenmiş gümüşü insanlara kazıklamaya çalışanlar yanmış diye yorumladım bu başlığı :D İşlenmiş gümüşün demircide satılması normal bir oyuncu için hiçbir şey ifade etmemeli. Noldu madenler elinizde mi patladı? Hayrına dağıtın bari
bu umut var ya herhalde kredi çekip 100 tane falan işlenmiş gümüş almış olmalı ya da al sat yapıyor , feci şekilde yanmış yoksa bir insan bu kadar tepki veremez :grin: 20 farklı konuya 20 farklı paragraf yazmış :') :')
Allahın sopası yok
Oğlum siz akıllanmazsınız, size bu yaşadığınız her şey müstehak. Yazılana sunacak tek bir mantıklı argümanınız bile yok. İşlenmiş rüstem'e gelene kadar görevi yapamadığımı hatta tek olan karakterime tek bir gümüş dahi girmediğini yazıyorum, burada kendi aranızda goy goy yapıyorsunuz. MMORPG ne demek bilmiyorsunuz, emek vermeyi sevmiyorsunuz. Tek bir gün tek bir görevi yapamadınız diye yangın çıkarıp, ertesi gün diğer görev için şikayet ediyorsunuz. Tebrik ederim, yaşlar 12-13 galiba. yarattığınz problemlerin sonuçlarına ble katlanamıyorsunuz, bir tane maden çekmekten eksiksiniz,ama söz konusu goy goy olunca üstünüze yok. Tebrikler arkadaşlar bu kafayla devam edin.
umutirakerrr
İskele Babası
İskele Babası

Ben bu foruma 1 saattir yazıyorum, dönüp bakarsanız anlarsınız. İşlenmiş gümüş satmak gibi bir derdim olsaydı dün yazardım. Oyunda tek bir problem varken, gidipte işlenmiş gümüşü rüsteme koymak gibi bir karar verdirmek, eğitim seviyemizi gösteriyor. Ben zincir büyücüsü görevini dün akşamdan beri yapmaya calısıyorum toplamda 10 kere düştüm. 17 iken düştüm, 15 kestimm düştüm. Ben diyorum ki patlamış bir boruya yara bandı takarak suyu durduramazsınz aksine daha tazyikli gelir su. İşlenmiş gümüşü rüsteme koyarak ne elde ettiniz soruyorum size? Zincir büyücüsü görevini kimse yapamıyor. Bu sefer de zincir büyücüsü sayısını mı arttıracaksınız? Problem beklemek, yoğunluk değil. Bu oyunda suanda müdahale edilmesi gereken tek bir konu var.Krtik hata/ sunucu kapasitesi. bunları düzeltmediğiniz sürece bir gün burada İŞLENMİŞ GÜMÜŞ , ertesi gün ZİNCİR BÜYÜCÜSÜ, yarın PHİLİ GÖREVİ, öbür gün DEV ANA görevi diye başlık göreceksiniz. Ama bunu algılayabilmekte bir mesele tabii ki. Çözüm üretmek yerine iftira atmak, goy goy yapmak daha kolay dimi? Herkes hakettiğini yaşar, bu kafayla devam edin.
Kullanıcı avatarı
Externorum
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Sancak
Klan: Lodos
Lonca: Türk İstihbarat Teşkilat

Mesaj gönderen Externorum »

Aga boşa konuşuyorsun, anlamazlar; anlayacak yetilere sahip değiller.
SANCAK/KADIOĞLU/Türk İstihbarat Teşkilatı
Erlik (59)
Arçura (59)
Externorum (59)
Kullanıcı avatarı
benibanladilar
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Mesaj gönderen benibanladilar »

İşlenmiş gümüş sıkıntısı sebebiyle insanlar gerçek parayla işlenmiş gümüş almaya başlamıştı.
Bunu engellemek için yerinde bir karar aldılar. 100 tl ye almak yerine 40 akçeye alıyorsun.

Zincir görevi ise başka bir sorun. Boş yapmaya gerek yok. İkiside sorun ve ikiside çözülmeli.
Kullanıcı avatarı
hattihumayun
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Anka

Mesaj gönderen hattihumayun »

benibanladilar yazdı: 28 Tem 2024 14:51 İşlenmiş gümüş sıkıntısı sebebiyle insanlar gerçek parayla işlenmiş gümüş almaya başlamıştı.
Bunu engellemek için yerinde bir karar aldılar. 100 tl ye almak yerine 40 akçeye alıyorsun.

Zincir görevi ise başka bir sorun. Boş yapmaya gerek yok. İkiside sorun ve ikiside çözülmeli.
bunlar oyunda akçe R ile satan tayfa , ağzından köpük çıkartarak yazıyorlar normal değiller " ulan nasıl siz akçe ile nasıl satarsınız "
Kullanıcı avatarı
Externorum
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Sancak
Klan: Lodos
Lonca: Türk İstihbarat Teşkilat

Mesaj gönderen Externorum »

Neyse bir aya kalmaz millet oyunu bırakmaya başlayınca göreceğim neler olacak. Vaktinde Karaköy için de oyuncuları dinlemişlerdi sonuçlarını hepimiz gördük, şimdi de benzer sorunlar baş göstermeye başladı. Apocalypse is coming...
SANCAK/KADIOĞLU/Türk İstihbarat Teşkilatı
Erlik (59)
Arçura (59)
Externorum (59)
Kullanıcı avatarı
benibanladilar
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Mesaj gönderen benibanladilar »

hattihumayun yazdı: 28 Tem 2024 14:53
benibanladilar yazdı: 28 Tem 2024 14:51 İşlenmiş gümüş sıkıntısı sebebiyle insanlar gerçek parayla işlenmiş gümüş almaya başlamıştı.

bunlar oyunda akçe R ile satan tayfa , ağzından köpük çıkartarak yazıyorlar normal değiller " ulan nasıl siz akçe ile nasıl satarsınız "

2 çar aynı anda açıp görev yapan var, görevi olmamasına rağmen sürekli tab basıp her şeye meteor atan var, valla ne tip insanlarmış ikv oyuncuları üzücü.
bendeturkum
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen bendeturkum »

Merhaba,

Arkadaşlar oyuna eğlenmek için giriyoruz. Dandirikten bir görevi yapmak için neden günlerimi harcayayım onu anlamadım ? Adam makroyu açmış bütün maden slotlarını tutmuş otomatik madeni çekiyor sonra bunu bana parayla satmaya çalışıyor sizce normal mi bu durum? Ben 7/24 orada yatsam dahil o madeni oradan çekemem çünkü adam macro ile yapıyor insan değil makine yani. Bu oyunun şu anda kilit olmasının sebebi bu adamlar yüzünden. Herkes ihtiyacı olanı alsa suan belli bir düzende gidecekti zaten . Adam yorum yapmış emek yokmuşta kimse mmodan anlamıyormuşta. Bir madenin başında 18lvl görevi için macro ile çeken adama karşı saatlerce zamanımı neden harcayayım mantıklı bir durum mu bu ? Adam hem hile yapmış hem de para mı kazandıralım adama? Çeker gideriz daha iyi böyle saçma bir iş mi olur? Akçe ile satılması gayet mantıklıydı. Sadece akçe değil normal oyun parası ile de satılabilirdi fakat oyunun biraz para kazanması belki ileride TTnetin dikkatini çeker mantığıyla hoş görülebilir. 40 akçe de gerçekten insaflı bir ücret ben olsam 100den aşağıya koymazdım.

Yeni sunucuda yapılması gereken ve yapılmayan 2 şey vardı. 1 tanesi kapasiteyi arttırmak onu da biraz arttırmışlar fakat çok arttırmakta mantıklı değil çünkü 1 hafta sonra hype bitince zaten trafik normale dönecek.

2. olarak respawn sürelerini düşürmek. Bunun şu anda kesinlikle yapılması lazım.
umutirakerrr
İskele Babası
İskele Babası

hattihumayun yazdı: 28 Tem 2024 14:53

Olaylarla olguları birleştirip bile düşünemiyorsunuz, argüman sunmak yerine başkalarının mesajlarına yardakçılık yapıyorsunuz. Korkmayın, çekinmeyin, tanımadan iftira atmak yerine medeniyetle tanışın da tartışalım iki insan gibi. Sen beni ne kadar tanıyorsun da o şekilde konuşuyorsun anlatsana, yaşın kaç kimsin nerdensin?
İşlenmiş gümüş görevi ile zincir görevi arasında dağlar kadar fark var. İşlenmiş gümüş görevi oyuna bir fren sistemi getirip yığılmayı önlüyordu. Arada ki fark nedir?
İşlenmiş gümüş için nikel ve gümüş toplarken, 1 günde 100 kere bile düşse topladığın çantanda kalıyor, emeklerin boşa gitmiyordu. Şuan ne oldu, soruyorum sana adam, bana cevap ver işlenmiş gümüşü rüsteme atınca ne oldu ne kazandık? KOCAMAN bir SIFIR.
Aksine şuanda, işlenmiş gümüşte zorlanan herkes Zincir Büyücüsünde, 15-16 tane kesip düşüyor, hop baştan başlıyor.
En başta argümanı olan kişiye cevaben;
İşlenmiş gümüşün reel olarak talep görmesi, oyunun yeni açılmasından kaynaklı bir kaç günlük heyecan ve geçiciydi.
Oyunda reel ticareti yapılan herşeyi NPC'ye koyamazsınız dimi, bu alanın problemi. Kardeşim ben daha işlenmiş gümüşün yarım tane gümüşünü görmedim diyorum, adam korkusundan bana cevap veremeyip ( çünkü herhangi bir argümanı yok, emek harcamak istemiyor, yapılanın sebebiyet verdiği zararları ANLAYAMIYOR ve medeni bir şekilde tartışmak yerine, tanımadığı insanlara İFTİRA atmak daha kolay geliyor) goy goy yapıyor. İşlenmiş gümüş'ün NPC'de satılmasının hiç bir yararı olmadığı gibi sunucuya çok fazla zararı olmuştur. Dün işl gümüş görevini yapamıyorum diyenler zincirr görevini HİÇ yapamayacak. Gümüşü topla, çantanda dursun 3 günde yap. Zincir öyle değil, oyun 25 dakikada resetleniyor. BU söyledklerime sadece zincir görevini yapan kişiler itiraz edebilir. Başka mantıklı düşünen ortalama 80 IQ üstü kimsenin itiraz edeceği bir durum yok.
umutirakerrr
İskele Babası
İskele Babası

bendeturkum yazdı: 28 Tem 2024 15:14 Merhaba,

Arkadaşlar oyuna eğlenmek için giriyoruz. Dandirikten bir görevi yapmak için neden günlerimi harcayayım onu anlamadım ? Adam makroyu açmış bütün maden slotlarını tutmuş otomatik madeni çekiyor sonra bunu bana parayla satmaya çalışıyor sizce normal mi bu durum? Ben 7/24 orada yatsam dahil o madeni oradan çekemem çünkü adam macro ile yapıyor insan değil makine yani. Bu oyunun şu anda kilit olmasının sebebi bu adamlar yüzünden. Herkes ihtiyacı olanı alsa suan belli bir düzende gidecekti zaten . Adam yorum yapmış emek yokmuşta kimse mmodan anlamıyormuşta. Bir madenin başında 18lvl görevi için macro ile çeken adama karşı saatlerce zamanımı neden harcayayım mantıklı bir durum mu bu ? Adam hem hile yapmış hem de para mı kazandıralım adama? Çeker gideriz daha iyi böyle saçma bir iş mi olur? Akçe ile satılması gayet mantıklıydı. Sadece akçe değil normal oyun parası ile de satılabilirdi fakat oyunun biraz para kazanması belki ileride TTnetin dikkatini çeker mantığıyla hoş görülebilir. 40 akçe de gerçekten insaflı bir ücret ben olsam 100den aşağıya koymazdım.

Yeni sunucuda yapılması gereken ve yapılmayan 2 şey vardı. 1 tanesi kapasiteyi arttırmak onu da biraz arttırmışlar fakat çok arttırmakta mantıklı değil çünkü 1 hafta sonra hype bitince zaten trafik normale dönecek.

2. olarak respawn sürelerini düşürmek. Bunun şu anda kesinlikle yapılması lazım.
Selamlar,
2009 güncellemesinden sonra Macro ile maden çekmeniz imkansız hale getirildi. Makro ile maden çekemezsiniz, sürekli kaynak yeri değişiyor. Bilmediğiniz konular hakkında ki yorum cürretinize hayranım gerçekten. Alışmışsınız 100binlerce madenle sıfır emek hepiniz birebir gezmeye, makro nedir, ikv nedir fikriniz olmadan konuşuyorsunuz tebrikler.2007 senesinde bu oyunda kripraz, APA madeni başında sabaha kadar 6-7 kişi otururduk. Hatırlatmak istiyorum, bu bir MMORPG oyunu, yani multi oyunculu, geliştirmeye dayalı ve yarış oyunu. Kimse size burada tüm görevleri 3-5 dakika içerisinde yapma garantisi vermiyor, dünya üzerinde ki hiç bir oyun da vermez,çünkü bu oyunu çabuk tüketir. Siz bu düşüncelere devam edin.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön