Forum'da linux işletim sistemi kullananlar için faydalı bir konu olacağını düşündüğüm için bu başlığı açıyorum. Linux kullanmak isteyip, oyunu oynayamadığı için kullanamayanlar veya sırf ikv oynamak için virtualbox gibi yazılımlar kullananlar için kılavuz niteliğinde bir konu olacak.
NOT: ElementaryOS, Mint ve Ubuntu'da test edilmiştir.
1) PlayOnLinux
Öncelikle linux sistemimize PlayOnLinux uygulamasını indirmeniz gerekiyor. PlayOnLinux windows tabanlı birçok oyunu linux işletim sistemin'de oynamanıza yardımcı olan 3. parti bir yazılımdır. PlayOnLinux uygulamasını kurmak için terminal ekranını açıp (CTRL+ALT+T) kurulum komutunu girip enter tuşuna basıyoruz.
Winetricks Winetricks, PlayOnLinux gibi windows yazılımlarını çalıştırmanızı sağlayan sanal bir windows işletim sistemi yazılımıdır. Sanal windows'a directx,
.net framework gibi birçok eklentiyi kurmak için winetricks yazılımını kullanacağız. Winetricks'i kurmak için terminal ekranını açıp (CTRL+ALT+T) aşağıdaki komutu yazıp enter tuşuna basıyoruz.
Oyunu Kurmak Oyunu buradanindiriyoruz. İndirme işlemi bittikten sonra PlayOnLinux'u çalıştırıyoruz.
Programı açtıktan sonra sol menüde bulunan Uygulama kur butonuna tıklayın
Karşınıza çıkan sayfanın en altında bulunan "Listede olmayan bir uygulama kur" yazısına tıklayın
Karşınıza manuel oyun kurulum ekranı gelecektir. İleri diyip devam edin
Yeni bir sanal sürücüye yazılım kur seçeneğini seçip ileri diyin.
Sanal sürücünüze bir isim verin. IstanbulKıyametVakti yazabilirsiniz. İleri diyin
Sanal sürücüyü yapılandırmak için "Install some libraries" ve Wine'ı yapılandırı işaretliyip ileri diyin
Sanal sürücüyü 32 bit windows olarak seçip ileri diyin.
Karşınıza wine yapılandırması çıkacaktır. Windows sürümünü "Windows 7" olarak seçin. Uygula diyip, tamam butonuna basın
Daha sonra windows'a kurmak istediğiniz sürücüleri soracak. POL_Install_d3d9'u bulup ileri diyoruz
Karşımıza çıkan sayfada hangi oyunu kurmak istediğimizi soracaktır. Gözat butonuna basıp İstanbul Kıyamet Vakti kurulum dosyasını seçiyoruz
İstanbul Kıyamet Vakti kurulumu başlayacaktır.
Kurulum bittikten sonra karşımıza çıkan sayfaya başka bir kısayol oluşturmak istemiyorumu seçip ileri diyoruz ve kurulumu sonlandırıyoruz.Kurulum bittikten sonra tekrar PlayOnLinux programını çalıştırıp, launcher'ı seçip yukarıda bulunan Yapılandır butonuna basıyoruz
Çıkan sayfada "Wine" bölümüne tıklayıp, Wine yapılandır butonuna basın.
Wine yapılandırma bölümünden Kitaplıklara tıklayıp d3d39 kitaplığını ekliyip, uygula diyoruz. Tamam diyip kapatıyoruz.
Son olarak, Genel bölümüne gelip Wine sürümünü "System" olarak seçip pencereyi kapatıyoruz.
Artık oyunumuz oynanmaya hazır. PlayOnLinux'e gelip launcher'ı çalıştır diyoruz ve sunucumuzu seçip oyunumuza giriyoruz.
İstanbul Kıyamet Vaktini bu şekilde Linux işletim sistemlerinde sorunsuz bir şekilde oynayabilirsiniz. Bazı linux dağıtımlarında çalışmayabilir. Hata olanlar olursa elimden geldiğince yardımcı olurum. Umarım işinize yarar, yeni güncellemede görüşmek dileği ile
Lahza yazdı: ↑14 Eki 2017 23:54Eline sağlık dostum bence yararlı konulara sabite taşınmalı linux işletim sistemi yok denecek kadar az olsa da mutlaka işine yarayan olur.
BayTerapi yazdı: ↑14 Eki 2017 23:57Şu an okumadım ama belli ki yararlı bir konu değerlenir.