Beyin fırtınası: DEV GENİSLEME PAKETİ.

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
LEPRECHAUN
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini
Sunucu: Tılsım
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Deva

Beyin fırtınası: DEV GENİSLEME PAKETİ.

Mesaj gönderen LEPRECHAUN »

Fikirleri Alalım Arkadaşlar.

Güncelleme paketi ismi :
Nereden gidilir buraya ?:
Gelecek Npc isimleri:
Hangi patron yaratıklar,karakterler gelir ki ?:
Acep reçetede neler lazım olacak:
Yeni madenler isimleri:
Yeni silahlar:
Yeni tarihçe:
Yeni tılsım:
Kuklacı da bizi görecek mı ?:
#Selami kelaynak artık açığa çıksın.
Galata klanı bekle bizi ? Mı miş ? ? !+&*₺#
Yeni karakter sınıfı kapıda mı ?:
Resim

LEPRECHAUN
Kullanıcı avatarı
DuMaNisTT
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Talebe-i Tevarih

Re: Beyin fırtınası: DEV GENİSLEME PAKETİ.

Mesaj gönderen DuMaNisTT »

Selami Kelaynak Benim
Kullanıcı avatarı
SalurBeyi
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos
Lonca: Dostlar Kıraathanesi

Mesaj gönderen SalurBeyi »

Hocam tamam. 5 yılda 1001 teori ürettik güncelleme hakkında ama bu soruların hiç biri cevap bulmaz.
ölüm tatlı bir hayal oldu artık
Kullanıcı avatarı
TOLGARDA
Gizit Suikastçisi
Gizit Suikastçisi
Sunucu: Karaköy

Mesaj gönderen TOLGARDA »

SalurBeyi yazdı: 27 Haz 2017 08:40 Hocam tamam. 5 yılda 1001 teori ürettik güncelleme hakkında ama bu soruların hiç biri cevap bulmaz.
İnsanları umutsuzluğa sürüklemeye gerek yok. Beklentileri yüksek tutmayın desen bu kadar moral bozucu olmazdı.
:zero: :one: :two: :three: :four: :five: :six: :seven: :eight: :nine:
Kullanıcı avatarı
SalurBeyi
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Sunucu: Teşkilat
Lonca: Dostlar Kıraathanesi

Mesaj gönderen SalurBeyi »

TOLGARDA yazdı: 27 Haz 2017 10:37
SalurBeyi yazdı: 27 Haz 2017 08:40 Hocam tamam. 5 yılda 1001 teori ürettik güncelleme hakkında ama bu soruların hiç biri cevap bulmaz.
İnsanları umutsuzluğa sürüklemeye gerek yok. Beklentileri yüksek tutmayın desen bu kadar moral bozucu olmazdı.
Moral bozmak istemedim hocam. Tahmin edilmesi imkansız demek istedim sadece. :slightly_smiling_face:
ölüm tatlı bir hayal oldu artık
Kullanıcı avatarı
REINHARDT
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: loncam yok

Mesaj gönderen REINHARDT »

Güncelleme paketi ismi : Perihanın Dönüşü
Nereden gidilir buraya ?:Karaköy veya Beyoğlu tarafı
Gelecek Npc isimleri: Kendi keyiflerine göre eski türk isimleri veya anacak olduğumuz eski oyunculardan birilerinin isimleri
Acep reçetede neler lazım olacak: Hol,yeraltı ve eminönü 3.seviye madenleri olarak düşünmekteyim.
Yeni madenler isimleri: periyodik cetvele bknz.
Y :grinning:
eni silahlar:her sınıf 3 veya 4 adet farklı silah tipi çalışılmış olabilir.
Yeni tarihçe: gezgin şehir veya eminönü bağlantılı olabilir.
Yeni tılsım: tılsımlara yeni eklemeler yapılabilir
Kuklacı da bizi görecek mı ?: eğer ki beyoğlu tarafına genişleme olursa ipuçları olacaktır.
#Selami kelaynak artık açığa çıksın. eğer ki beyoğlu tarafına genişleme olursa ipuçları olacaktır.
Galata klanı bekle bizi ? Mı miş ? ? !+&*₺# ??!
Yeni karakter sınıfı kapıda mı ?: zor ihtimal ama olabilir.
Kullanıcı avatarı
TOLGARDA
Gizit Suikastçisi
Gizit Suikastçisi

Mesaj gönderen TOLGARDA »

SalurBeyi yazdı: 27 Haz 2017 11:06
TOLGARDA yazdı: 27 Haz 2017 10:37
Moral bozmak istemedim hocam. Tahmin edilmesi imkansız demek istedim sadece. :slightly_smiling_face:
He şimdi anladım :grinning:
:zero: :one: :two: :three: :four: :five: :six: :seven: :eight: :nine:
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen Retaliation »

LEPRECHAUN yazdı: 27 Haz 2017 02:16 Fikirleri Alalım Arkadaşlar.

Güncelleme paketi ismi :
Nereden gidilir buraya ?:
Gelecek Npc isimleri:
Acep reçetede neler lazım olacak:
Yeni madenler isimleri:
Yeni silahlar:
Yeni tarihçe:
Yeni tılsım:
Kuklacı da bizi görecek mı ?:
#Selami kelaynak artık açığa çıksın.
Galata klanı bekle bizi ? Mı miş ? ? !+&*₺#
Yeni karakter sınıfı kapıda mı ?:

İstanbul Kıyamet Vakti: Tangriss @Serinplay, Aykut'a selam olsun. :)
Hol'ün sonundaki saatten.
Onu Kürşat Bey araştırarak koyar. Genelde bilimsel veya tarihsel şeyler olur. Yılankavi şeyler olabilir.
Maybe Kissless?
Sentetik İplik. :D
118 tane element var. Periyodik Tablo'dan rahatça seçim yapılabilir.
Çemberlitaş şaheserleri gibi, çeşidi bol, daha güçlü silahlar.
Kaldığımız yerden devam ederiz diye düşünüyorum ama aylar önce bir Perihan aldı yürüdü. Hayırlısı, paket gelsin de. :)
Tılsım geleceğini sanmıyorum. Tam tersine tılsımlardaki denge faktörünü ayarlarlar.
Kim bilir. Belki güncelleme Tangriss'e gelir. Tangriss'in kapısı Karaköy'e açılır. Onu da görmüş olabiliriz.
(Selami işi yaş bence, artık bağımsız hissediyorum.)
Bir gece ansızın 82 Karaköy, 83 Tangriss...
Sanmıyorum.
Resim
Kullanıcı avatarı
BayTerapi
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı
Lonca: Ghosts Of Anatolia

Mesaj gönderen BayTerapi »

Yeni karakter şahsen istemem oyunun tadını kaçırır .
kedi
Kullanıcı avatarı
Serinplay
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

Mesaj gönderen Serinplay »

Paketin ismi ;

İstanbul Kıyamet Vakti : Tangriss
İstanbul Kıyamet Vakti : Son Savaş
İstanbul Kıyamet Vakti : Gezgin Şehir

Nereden gidilir :

Oyunda en son geldiğimiz nokta büyük holün sonundaki Tangriss geçiti.Bu kısımda diğer Tangriss geçitinden farklı bir durum vardı.Üzerinde bir saat var.Ve saatler çalışmaya başladığı içi Kissless'in inancının uyandığını öğrendik.Bu aklımda şöyle bir düşünceyi doğurmuştu.Ayrıntılı bir şekilde açıklayacağım ;

Meran şehrindeki gongların iki amacı var.

1.Enerji aktarımı sağlıyorlar.Dikkat ederseniz gonglar görevinde yükseğe çıktıkça gonglardaki enerji artıyordu ve en sonunda İfliss'in arkasındaki Nodus Kulesine geldiğimizde artık enerjinin kaynağını bulmuş oluyorduk.

2.Uyarıyorlar.Sonuçta gong kelimesini sadece şekli gonga benzediği için almamıştır diye düşünüyorum.Gonglar bana göre bir uyarı sistemidir.Ne uyarısı peki ? Savaşa hazırlanın uyarısı olabilir mi ? Yoksa kaçın uyarısı mı :)

Gongların üzerinde ayın evreleri bulunmaktadır.

Resim

Bu yazdıklarım kendi varsayımlarımdır.Şimdi üzerinde 7 evre olduğunu biliyoruz.Holdeki geçiti kullanamıyoruz ve belki vakti gelmemiştir diye düşünüyoruz.Burada da bir saat çalışmaya başlamış.Benim kafamda parçalar şu şekilde birleşti.

Ayın 7 evresi var.Ve her evrede bir Tangriss geçiti açılıyor.Örneğin yarım ay evresinde Karaköy'de bir Tangriss açılıyor , Dolunayda holdeki geçit aktif oluyor.Yani vakti gelince açılıyor.Bu yüzden 7 farklı Tangriss olduğunu varsayıyorum.Migrat'ta bulunan geçit meranlar tarafından kapatılmıştı.Holün sonundakinin ise vakti gelmemişti.

Zaten Tangriss Gezgin Şehir'e açılan bir kapı olduğu için sürekli yer değiştirdiğini düşünüyorum.Bu yüzden ismi Gezgin Şehir :) Geçitlerde bu şekilde aktifleşip devre dışı kalarak aktif giriş yer değiştirmiştir oluyor.

Bu düşüncem aynı zamanda bana farklı yollar sunuyor.Yani 7 adet Tangriss varsa eğer o zaman holün sonundakinden değil başka bir geçitten giriş yapabiliriz.Bu sayede hem farklı bir yere mesela Karaköy'e gidebiliriz.Bu Karaköy'ün geleceğini düşünen veya isteyen kişileri de sevindirir.Bu şekilde geçiti kullanabileceğimiz yerler çeşitlendirilebilir.Zaten mantıken holün sonuna gitmek oldukça zorlu ve genele baktığımızda hiç zor bir yerden girilen harita yok.Yani meran'a köprüden geçip giriyoruz sonrası tuzaklarla dolu , hole basit bir yerden giriyoruz , yeraltına basit bir yerden gibi gibi.Bu yüzden bu düşüncem (Kullanılabilir geçitin başka bir yerde olma ihtimali) kuvvetleniyor.

Kısaca holün sonundaki Tangriss şart değil ancak bu güncellemede Tangriss Geçiti ile yeni haritaya geçeceğimizi düşünüyorum.

Gezgin Şehir

Şimdi tam olarak bilgi sahibi henüz olmadığımız için çok fazla şey uydurabiliriz.Mesela bunun gibi.Gezgin şehir'e Tangriss'ten girdik diyelim.Burası başka yerlere açılan bir ara harita diye düşünüyorum.Yani tüm yolların bir noktada birleşmesi gibi düşünün.Tangriss'ten Gezgin Şehre gidiyoruz ve ardından buradan Meran Başkenti veya başka haritalara geçiş yapıyoruz.Bir tür ara harita olabilir.

Aklıma takılan soru :

Bu geçitlerin ardında korunması gereken bir şey mi var ? Yoksa dışarı çıkmaması gereken bir şey mi var ?

Yeni Harita:

Üstteki sorunun cevabı korunması gereken bir şey ise ;

Meran Başkenti.Bu geçitlerin ardında bizi meranların başkentini beklediğini düşünüyorum.

Bu haritada Kraliçe Meran ve Kutsal Kaya gibi şeyleri göreceğiz.Meran şehrinin daha büyüğü ve ihtişamlısı olarak hayal ediyorum.

Cevap eğer çıkmaması gereken bir şey ise ;

Belkide bu geçitler Kissless'i veya onun inancına hizmet edenleri orada tutan bir hapishanedir.Gaffar Bey ve Meranlar işbirliği yaptılar peki kim bu Kissless ? Kissless'e hizmet eden istihbarat komutanı bize İfliss'i , Gaffar Bey'i ve daha nicelerini öldürtmüştü.Bu şekilde Kissless'e engel olacakları ortadan kaldırmıştı.Şimdi de efendilerinin dönüşüne mi hazırlık yapıyorlar ?

Zaten şöyle bir şey var.Neden bu kadar ısrarla bu geçitten geçmeye çalışıyoruz.Birisini öldürmek için ? Kissless'i ? Mantıken Meranlar aslında kötü değiller.O yüzden onları öldürmek için oraya girmek istememeliyiz.Eğer Kissless uyanacaksa ve o içeride ise onunla yüzleşmek için oraya gitmek isteyebiliriz.Karman çorman işte.

Ama eğer Gezgin Şehir dediğim gibi farklı yerlere açılan bir ara harita ise üstteki 2 seçenekte doğru olabilir.Yani hem Meran Başkenti hem de Kissless bu geçitin ardında olabilir.

Meranlar :

Teknolojileri ve uygarlık seviyeleri üst kademede olan yarı insan yarı yılan varlıklardır.Geçmişleri Yerküre'nin başlangıcından beri süregelmektedir.Bilinene göre tılsım adı verilen büyülü materyalleri korumaları için farklı zamanlarda bazı insanları seçmişlerdir.(Philotheos , Junon , Gaffar)Buz ve toprak büyüleri üzerinde uzmanlardır.Ancak ateş ve hava büyülerininde sadece yıkım getirdiğini kabullenmişlerdir.Kendi aralarında her zaman eşit olmuşlardır.İlk kurdukları krallıkları Tarhass'tır.Şuan bildiğimiz tek şehirleri Sstanss'tır.
Biz toprak anamızın sıcak kucağında yaşadık, çoğaldık.Onun yaşamına dair gizlerini öğrendik.Şifanın ve yaşamın irfanı ömürlerimizi uzattı.Biz hepimiz kardeştik, toprak ananın bize verdikleri hepimizindi.Böylece herşeyin paylaşıldığı ilk krallığımızı Tarhass'ı kurduk.Bunlar insanoğlunun cümleleri içimize sızmadan önceydi.Bu yazı unutulmamak için yazılmıştır.Tam metin Kutsal Kaya'da anlatılmıştır."
Tarhass nasıl yok olmuştur?
"Erkek göktü,ateşti,güç,hız,heyecan ve hırs erkeğin içindeydi.Kadın topraktı,suydu,yaşam,sabır,sevgi ve kıskançlık kadının içindeydi..Hepimiz kardeştik...Bunlar insanoğlunun cümleleri içimize sızmadan önceydi.
Meranlar ateş büyüsünün sadece yıkım getirdiğine inanır ve sadece Kraliçelerine bağlı yaşarlar.Yani kralları yok ? Ama başlangıçta erkek ve dişi vardı.İnsanoğlunun sözleri bir şekilde fitneler çıkardı.Zaten Erkek hırslıydı.Bu yüzden Erkek ve Dişi savaştılar.Kimisi erkeğin kimisi dişinin tarafında savaştılar.Bu savaşta ilk krallıkları Tarhass yok oldu.Bu savaştan sonra Dişi yani kraliçe muhtemelen Gezgin Şehre saklandı.Ve ya tam tersi Erkeği oraya hapsettiler bilemiyorum.Ama ateş büyüsü yapabilen meranlar olduğunu düşünüyorum.Şu ana gördüğümüz tüm meranlar buz ve toprak büyüsü kullanıyorlardı.

Yani ilerde karşımıza ateş büyüsü yapabilen meranlar çıkabilir.

Kissless erkek değilse ?

Kissless erkek değilse diye de düşünürsek olaylar değişiyor.Bu seferde Kissless'i Meran Kraliçesinin yerine geçmek isteyen biri olarak düşünebilirim.Ama bildiğim bir şey varsa o da Kissless'in insanlar ve meranlardan intikam almak istediğidir.

Yeni Boss

Junon'un tıslamasını yapabilen dev bir erkek meran olabilir.

Kuklacının seçilmişinin gelişmiş bir versiyonu olabilir.

Kuklacı

Gaffar Bey'i öldürdüğümüz için bize karşı ne yapar bilemem.Ama bu adamın kullandığı fare-adam üretme büyüsünün benzeri ile saklı ırklar üretilmiştir.Garip olan bu ırkların boynunda Kissless yazmasıdır.Bu büyüyü Kissless'in adamları ele geçirmiş olmalı.Zaten Adada Kuklacı'nın notları adlı bir görev yapmıştık.Çemberlitaş'ta açıkca saklı ırkları üretme büyüsünün parçalarını görebilirsiniz.Tam hatırlamıyorum o yüzden pek bu adama değinmeyeceğim.Ama NPC olarak çıkarsa şaşırmamak lazım.Bizimle savaşmaması taraftarıyım.Gidip bir çay içmek isterim.

Ayrıca Galata ve Gizit klanı mevzusu var.Gizitliler bize hainlik yapsalarda Fare-adamlar Kuklacı'ya çok bağlıdırlar.Çembelitaş'ta ki Yol savaşçısı normal Fare-adamlardan daha gelişmiş ve güçlüdür.Ayrıca bize Galata Sembolü verir.Bu da onun bir Galata Klanı üyesi olduğunu gösterir.Yani Kuklacı onu orada görevlendirmiş olabilir.Eğer karşı kıtaya geçersek orada daha gelişmiş fare-adamlar bulabiliriz diye düşünüyorum.Ayrıca bu adam bu orduyla Kissless ile savaşabilir.Ama nereye gitti ne yaptı bilemiyoruz.

Gelebilecek NPC'ler

Selami Kelaynak
Kuklacı
Dost Meran

Gelebilecek Haritalar

- Gezgin Şehir
- Meran Başkenti
- Tarhass Kalıntıları
- Karşı kıta

Yeni Sınıf

2007 yılında Avcı sınıfının duyumları vardı ancak bu zamana kadar bir şey olmadığı için bundan sonrada olacağını sanmam çünkü grup bölgeleri özellikle Çemberlitaş 4+1+1 veya 5+1 olduğu için ayrıca yeni karakter eklenince tüm bölgelere yeni itemler eklenmesi gerektiği için , tüm ödül veren görevlere , işportacıya vs. bir dünya düzenleme yapılması gerektiği için yeni sınıf olacağını sanmıyorum.

Kısaca

- Tangriss = Meran Başkenti
- Karşı kıta = Kuklacı
- Kraliçe vs Kral
- Ateş büyüsü kullanan meranlar ,
- Galata klanı = Karaköy
- İstanbul'a Tekne gelirse şaşırmayın.

Çok uzun ve karışık bir hikaye var.Bilinmeyen çok şey olunca yamalamak zorunda kalıyoruz bu seferde farklı farklı yollar çıkıyor.Her açıdan düşünmek lazım.Bu yüzdende yüzlerce farklı yol , düşünce , varsayım ortaya çıkabiliyor.Uzun zamandır uğramadığım içinde belki yanlış hatırlamış olabilirim bazı şeyleri ama zaten çoğumuz az-çok neler geleceğini tahmin edebiliyoruz.

Bunların dışında çıtayı çok yüksek tutmamak lazım.Yani oyunda çok köklü değişiklikler yapılacağını sanmıyorum.Oyun motorunun imkan verdiği miktarda değişiklikler yapılacaktır.Güncelleme gelince hikayedeki bir çok eksik kısmı tamamlarız zaten.

Biraz beyin fırtınası yapayım dedim ve tamamen aklımda kalanlarla yazdım bunları.Zamanım olsa daha detaylı görev metinleri ile beraber bir şeyler yazabilirdim.Şimdilik bunları uydurdum :relaxed:

Şimdiden hayırlı olsun.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön