İKV V-Sync Kapatmak / Açmak

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
UDUBIYYETT
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos

İKV V-Sync Kapatmak / Açmak

Mesaj gönderen UDUBIYYETT »

Merhabalar dostlarım ,

Forum içerisinde ilk konumu açmak bugüne nasip oldu , yakın zamanda kıyamet günlükleri v.s gibi kanallarda paylaşımda bulunacağım ,

V-Sync nedir?

V-Sync kare hızı limiti sabitleme özelliği yani fps değerlerinizi bilgisiyar performansınıza göre sürekli sabit tutan bir işlevsel ve donanımsal yazılımdır , ve istanbul kıyamet vaktindede mevcuttur , öncelikle sisteminize güveniyorsunuz fakat belli başlı kasma sorunları yaşıyorsanız yapmanız gerekenler ;

1) İlk önce oyun içinde F10 tuşu aracılığı ile fps değerlerimize bakalım sağ üstte FPS olarak çikacaktır ,

2) Belli başlı yoğunluk olan bölgelerde fps i gözlemleyelim oyunda bir tarafa bakarken çok yüksek fps alabilirsiniz fakat farklı bir yönde daha az fps alabilirsiniz bunun sebebi harita dolgunluğu ve yoğunluğu ile alakalıdır misal ;

Yoğunluk olmayan mısır çarşısı ; 255 - 448 FPS

Resim

Yoğunluk olan eminönü meydanı ; 145 - 170 FPS

Resim

Ve birçok bölgede fps değişkenlik göstermektedir sizlerde F10 aracılığı ile fps değerlerine bakın eğer 60 63 gibi bir değer çikiyor ise F9 ile v-sync özelliğini kapatın fps değerleriniz yükselmeye başlayacaktır 63 60 fps altı 40 45 fps gibi sabit fps alan oyuncular ise grup bölgelerinde fps lerini gözlemleyip bu işlemi yapmaları tavsiye edilir.

F9 ile v-sync kapatıp açabilirsiniz sabit bir fps alıyorsanız v-sync aktif konumdadır fakat sürekli değişkenlik gösteriyorsa kapalı durumdadır.
Bɑzen insɑn kendi zɑmɑnını yɑrɑtır sɑdece sɑɑtin yelkovɑnındɑ mutlu kɑlɑbilmek için, durdu sɑnırız ɑslındɑ o ɑrɑdɑ zɑmɑn ɑncɑk bu ɑvutur bizi değil mi yɑşɑnɑn oncɑ şeyden sonrɑ.

Kullanıcı avatarı
Vico
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Re: İKV V-Sync Kapatmak / Açmak

Mesaj gönderen Vico »

Kullanışlı bir konu olmuş, teşekkürler. Ben de buradan çok fazla kasma problemi olan arkadaşlara oyunu pencere modunda oynamalarını tavsiye ediyorum ciddi anlamda fark ediyor. Nasıl yapacağını bilmeyenler için;

viewtopic.php?f=46&t=50839
Kullanıcı avatarı
UDUBIYYETT
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Vico yazdı:Kullanışlı bir konu olmuş, teşekkürler. Ben de buradan çok fazla kasma problemi olan arkadaşlara oyunu pencere modunda oynamalarını tavsiye ediyorum ciddi anlamda fark ediyor. Nasıl yapacağını bilmeyenler için;

viewtopic.php?f=46&t=50839
Değerli yorumun için teşekkür ederim , dostumuzun konusunada bakmanızı tavsiye ederim arkadaşlar
Bɑzen insɑn kendi zɑmɑnını yɑrɑtır sɑdece sɑɑtin yelkovɑnındɑ mutlu kɑlɑbilmek için, durdu sɑnırız ɑslındɑ o ɑrɑdɑ zɑmɑn ɑncɑk bu ɑvutur bizi değil mi yɑşɑnɑn oncɑ şeyden sonrɑ.

Kullanıcı avatarı
BunudaBanlayin
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Sunucu: Karaköy

Mesaj gönderen BunudaBanlayin »

Bu konu hakkında forumda konum mevcuttu fakat bulamadım.
Önceden hazırladığım 2 video ile destek vereyim.

Resim
Kullanıcı avatarı
UDUBIYYETT
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

BunudaBanlayin yazdı:
Bu konu hakkında forumda konum mevcuttu fakat bulamadım.
Önceden hazırladığım 2 video ile destek vereyim.

teşekkürler sizden alıntı yaptığımı belirterek konuya içerik olarak ekliyorum videoları izninizle.

Kullanıcı avatarı
zamanvakti
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Lonca: -.-

Mesaj gönderen zamanvakti »

Çok sağolasın kardeşim çok işe yaradı valla :)
Beyazköşk (50) Tuğrabey (Şifacı)

“Genel Etkileşim” sayfasına dön