sobee nin yeni oyunu çökün :D

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Yorukefe
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Anka
Klan: Lodos

Re: sobee nin yeni oyunu çökün :D

Mesaj gönderen Yorukefe »

istanbulunsesi yazdı: MMORPG oynayan her Türk bilir. Bilmiyorlarsa şaşırırım :)

Yanlız şöyle bir durum var. İKV bilinsin veya bilinmesin, Kader Mühürleri çıktığında yapılcak olan reklamda veya reklamda ikv etiketini kullanmasalar bile; bilinçli bir oyuncu Sobee'nin geçmişine bakar ve ikv nin durumunu görür. İKV'nn gelişiminin durması veya kapanması demek Kader Mühürleri'nin imajını zedeler.

Ha, Türk oyuncular ne kadar bilinçlidir onu bilemem ancak Dünya'ya açılacaklarsa bilinçli oyuncu sayısı hayli fazla olur ve yukardaki dediklerim önem kazanır. Ancak sadece Türkiye içinde faaliyet göstericekse pek bişeye gerek yok. İKV yi geçiceğini sanmam. (İlk zamanlarını)
İKV, Kader Mühürleri için hiç bir sorun yaratmaz diye düşünüyorum. Türkiye'nin ilk online oyununu 10 yıl ayakta tutan bir şirket yeni bir oyun geliştirmiş. Bu herkese güven verir.

Üstelik yeni teknolojiler kullanıldı ve bu teknolojiler sayesinde grafikler ikv'den kat kat daha iyi olacak. Ve bir çok oyuncu grafikleri beğenirse oynuyor bu da bir artı katar. Oyunun konusu zaten evrensel bir nitelik taşıyor üstüne e-spor özelliğini de katarsak dünya pazarında banko yer edinir.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene[/i][/b] Mustafa Kemal Atatürk
TheeWesT
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen TheeWesT »

Arkadaşlar Nerull açıklamasında diyor işte, Sobee küçük bir şirket olmasına rağmen birden fazla oyunu idare etmiştir diye. Eğer bu sözleri bizi oyalamak için yazmadıysa yeni çıkan oyunun yanında İKV'de gelişecektir. Bu yıl içinde haber vericez dedi ama yılın bitmesine 10 ay var. Belki aralıkta gelir haber belki mart ayında.. Ama bu açıklama geciktikçe ve yeni oyun çıktığında İKV hala aynı halde kalırsa, zaten kaybettikleri oyuncu sayısını göz önüne alarak bir güncelleme getirmelerine bile gerek kalmaz. Umarım EN KISA sürede resmi bir açıklama yaparlar. Böyle karışık cümleler bizi pek aydınlatmıyor Nerull..
Kullanıcı avatarı
Seven
Fareli Köyün Kavalcısı
Fareli Köyün Kavalcısı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen Seven »

Nerull yazdı:Merhaba Arkadaşlar,

Yeni projemiz "Kader Mühürleri" için planladığımız resmi açıklama ve basın duyurusundan önce Merlin'in Kazanı ve sosyal medya üzerinde beklediğimizden biraz erken olarak duyulmuş oldu.

Yaklaşık 3 yıllık bir süre zarfında ekip bu proje üzerinde çalışıyor ve kapalı beta sürecine çok yakınız. Tüm oyun severlerin de bu oyunu severek oynayacağını umuyoruz.

Resmi duyuruyla birlikte İKV için de resmi bir açıklama yapmayı düşünüyorduk. Ancak kafalarda oluşan soru işaretlerini gidermek adına bu konu altına yorum olarak küçük bir bilgilendirme geçelim.

Sobee kısıtlı imkanlara ve küçük bir ekip olmasına rağmen aynı anda birden fazla projeyi yürütmüş bir ekiptir. Hala küçük bir oyun geliştirme ekibi olarak yolumuza devam ediyoruz ve her zaman olduğu gibi İstanbul Kıyamet Vakti oyunumuza destek vermeye devam ediyoruz.

Oyunlarımızda henüz netleşmeyen konular hakkında bilgi vermekten her zaman kaçınmışızdır. Ancak şunu net olarak söyleyebilirim ki; İstanbul Kıyamet Vakti oyunumuz asla sona ermedi ve kapanma durumuna da gelmedi. Neden bu süre zarfında oyunda değişiklik olmadığı ise ayrı bir konunun başlığı. Oyuncularımız için bu sene hayırlı ve güzel şeyler olacağını umuyorum.

Sevgilerimle,
Nerull abimiz açıklamayı yapmış sonunda ve oyunun kapanmayacağını ben dünden beri söylemiştim asparagas haber diyerek bir diğer husus gene ucu açık bırakılmış bir yazı ile karşı karşıyayız. '' Oyuncularımız için bu sene hayırlı ve güzel şeyler olacağını umuyorum.'' 1 Nisan İKV açık beta diyorum ve yazımı sonlandırıyorum.
Gizlenmiş İçerikGöster
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
istanbulunsesi
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen istanbulunsesi »

KraToSs yazdı:Yahu arkadaş öyle yorumlar görüyorumki sanki bu oyunu oynayanlar türk oyuncular çok bilinçli ICF sinek avlarken kimse sobeeye tukaka yapmıyordu yok sobeenin geçmişini görceklerde bilmem ne sence kaçtane türk oyuncu bunu siye alacaktır?bak üstte arkadaş ne demiş;

Öncelikle türk değil, Türk olucak. Yorumumu okursan "düzgünce" Türk oyuncuların ne kadarı bilinçlidir diye yazmışım. Onun dışında sana bi cevap vermicem çünkü sallamasyon mesaj atmışsın. Açıkcası bişey bildiğini sanmıyorum. Mesajından onu anlıyorum....
Yorukefe yazdı:

Yanlız şöyle bir durum var. İKV bilinsin veya bilinmesin, Kader Mühürleri çıktığında yapılcak olan reklamda veya reklamda ikv etiketini kullanmasalar bile; bilinçli bir oyuncu Sobee'nin geçmişine bakar ve ikv nin durumunu görür. İKV'nn gelişiminin durması veya kapanması demek Kader Mühürleri'nin imajını zedeler.

Ha, Türk oyuncular ne kadar bilinçlidir onu bilemem ancak Dünya'ya açılacaklarsa bilinçli oyuncu sayısı hayli fazla olur ve yukardaki dediklerim önem kazanır. Ancak sadece Türkiye içinde faaliyet göstericekse pek bişeye gerek yok. İKV yi geçiceğini sanmam. (İlk zamanlarını)
İKV, Kader Mühürleri için hiç bir sorun yaratmaz diye düşünüyorum. Türkiye'nin ilk online oyununu 10 yıl ayakta tutan bir şirket yeni bir oyun geliştirmiş. Bu herkese güven verir.

Üstelik yeni teknolojiler kullanıldı ve bu teknolojiler sayesinde grafikler ikv'den kat kat daha iyi olacak. Ve bir çok oyuncu grafikleri beğenirse oynuyor bu da bir artı katar. Oyunun konusu zaten evrensel bir nitelik taşıyor üstüne e-spor özelliğini de katarsak dünya pazarında banko yer edinir.
Şimdi farklı bir oyun yapıldı diye asla banko olmaz onu söylim. Bunun bir çok nedenini yazarım. Gerçekleri... Ama şöyle cevap verim; İKV bunun yaşayan örneği. O da farklıydı ancak durumu ortada. Yeni teknoloji kullanması önemli değil, teknoloji dediğimiz şey anlık gelişen bir şey. Önemli olan teknolojiye ayak uydurmaları.

Sobee'nin yaptığı herşey Kader Mühürlerini etkiler. Sonuçta oyunun yapan stüdyo. İkv ise bu stüdyonun en önemli hatta varoluş sebebi. Bu yüzden etkili olacaktır. İKV nin 10 yıl ayakta durmasıda önemli değil. Önemli olan imajdır. Adamın teki google amcaya ikv ile ilgili bişey yazsa bu forumdan mesajlar görücek Forumdaki mesajların tek bir ortak özelliği var; "İKV ye gerekli değer verilmiyor".

Bilmem anlatabildim mi :)

Bu arada sürekli senden alıntı yapıp sana cevap veriyorum nedeni şu; olayı bilip be "mnatık" çerçevesinde yorum yaptığın için. Sana muhalefet olma gibi bir amacım yok :) Büyük ölçüde aynı fikirlere sahibiz zaten :)
EskiOyuncu5834
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen EskiOyuncu5834 »

hocam gılgamış destanı gibi yazmışsın okuyasım kaçtı cevap vermişsin eyvallah da :)
Kullanıcı avatarı
KraToSs
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi

Mesaj gönderen KraToSs »

istanbulunsesi yazdı:
KraToSs yazdı:Yahu arkadaş öyle yorumlar görüyorumki sanki bu oyunu oynayanlar türk oyuncular çok bilinçli ICF sinek avlarken kimse sobeeye tukaka yapmıyordu yok sobeenin geçmişini görceklerde bilmem ne sence kaçtane türk oyuncu bunu siye alacaktır?bak üstte arkadaş ne demiş;
istanbulunsesi yazdı:

Öncelikle türk değil, Türk olucak. Yorumumu okursan "düzgünce" Türk oyuncuların ne kadarı bilinçlidir diye yazmışım. Onun dışında sana bi cevap vermicem çünkü sallamasyon mesaj atmışsın. Açıkcası bişey bildiğini sanmıyorum. Mesajından onu anlıyorum....
Yorukefe yazdı:

Mesajı gördüm ve çok çelişkili cümleler kuruyorsun Türk harfini büyük yazmadım diye alındın sanırım neyse kişiselleştirmiyeceğım ama forum nickine bir bak istedim "i" ve "un" harflerine ondan sonra bana bunu yaz eyvallah diyim sana

tekrar söylüyorum kişiselleştirmeden yorumlarımızı atalım bundan sonra.
Herhangi bir düşünce,konuya,fikiri sindirmeye çalışan,silen, özgürlük sunmayan ikv yönetimi yüzünden pek yorum atasım gelmiyor.
Kullanıcı avatarı
Yorukefe
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Anka

Mesaj gönderen Yorukefe »

istanbulunsesi yazdı: Şimdi farklı bir oyun yapıldı diye asla banko olmaz onu söylim. Bunun bir çok nedenini yazarım. Gerçekleri... Ama şöyle cevap verim; İKV bunun yaşayan örneği. O da farklıydı ancak durumu ortada. Yeni teknoloji kullanması önemli değil, teknoloji dediğimiz şey anlık gelişen bir şey. Önemli olan teknolojiye ayak uydurmaları.

Sobee'nin yaptığı herşey Kader Mühürlerini etkiler. Sonuçta oyunun yapan stüdyo. İkv ise bu stüdyonun en önemli hatta varoluş sebebi. Bu yüzden etkili olacaktır. İKV nin 10 yıl ayakta durmasıda önemli değil. Önemli olan imajdır. Adamın teki google amcaya ikv ile ilgili bişey yazsa bu forumdan mesajlar görücek Forumdaki mesajların tek bir ortak özelliği var; "İKV ye gerekli değer verilmiyor".

Bilmem anlatabildim mi :)
Anlatmak istediğini anladım bu konuda hak veriyorum. İKV'nin oyuncu kaybı malum. Senin de dediğin gibi İKV geçmişi nedeniyle oyuncular Kader Mühürleri'ne önyargı ile yaklaşabilirler. Yönetim, İKV ile oyuncular arasındaki ilişkilerden bir ders çıkardı diye düşünüyorum. Kader Mühürleri'nde kaybettiği oyuncularla birlikte yeni oyuncularda kazanmak istiyorlar bunun da artık kolay olmadığını biliyorlar. Bu nedenle 'E-spor' tabanlı yapmışlar ki -dönemin mesleği denebilir- dikkat çekip yeniden oyuncu kazanabilsinler. Türkiye'den bir çok takım gelişim açısından Beta'ya katılıyor.Banko tutar dememin sebebi de bu.
istanbulunsesi yazdı: Bu arada sürekli senden alıntı yapıp sana cevap veriyorum nedeni şu; olayı bilip be "mnatık" çerçevesinde yorum yaptığın için. Sana muhalefet olma gibi bir amacım yok :) Büyük ölçüde aynı fikirlere sahibiz zaten :)
Aynı şekilde benim de sana karşı muhalefet olma gibi bir amacım yok ve sallamayıp mantıklı yazdığın için cevap veriyorum.

Ayrıca konu üzerinden iki oyunu kıyaslayıp yönetimi eleştirmek yerine, yeni oyun hakkında beyin fırtınası yaparak devam edilmesi daha yararlı olur düşüncesindeyim.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene[/i][/b] Mustafa Kemal Atatürk
Kullanıcı avatarı
istanbulunsesi
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen istanbulunsesi »

KraToSs yazdı: Mesajı gördüm ve çok çelişkili cümleler kuruyorsun Türk harfini büyük yazmadım diye alındın sanırım neyse kişiselleştirmiyeceğım ama forum nickine bir bak istedim "i" ve "un" harflerine ondan sonra bana bunu yaz eyvallah diyim sana

tekrar söylüyorum kişiselleştirmeden yorumlarımızı atalım bundan sonra.
Çelişkili cümle derken? Türkçe yazıma karşı bi hassasiyetim yok, isteyen istediği gibi yazabilir. Sonuçta bende bir üyeyim. Elimden gediğince Türkçe'ye dikkat ederim. Ama 100% doğru yazdığımı savunmadım. Sadece milliyetçi duygumdan dolayı içinde "Türk" geçen bişeyin doğru yazılmasıydı. Yanlış anlaşılmak istemem. Dediğin gibi benimde yazılarım ortada.

Kişiselleştirme yok bana cevap yazmışsın ve söz hakkı doğmuş bende cevap verdim.

Yanlız rica etsem çelişkili olan cümlelerimi söyler misin? Merak ettim...
Yorukefe yazdı:
Anlatmak istediğini anladım bu konuda hak veriyorum. İKV'nin oyuncu kaybı malum. Senin de dediğin gibi İKV geçmişi nedeniyle oyuncular Kader Mühürleri'ne önyargı ile yaklaşabilirler. Yönetim, İKV ile oyuncular arasındaki ilişkilerden bir ders çıkardı diye düşünüyorum. Kader Mühürleri'nde kaybettiği oyuncularla birlikte yeni oyuncularda kazanmak istiyorlar bunun da artık kolay olmadığını biliyorlar. Bu nedenle 'E-spor' tabanlı yapmışlar ki -dönemin mesleği denebilir- dikkat çekip yeniden oyuncu kazanabilsinler. Türkiye'den bir çok takım gelişim açısından Beta'ya katılıyor.Banko tutar dememin sebebi de bu.
Bence de Kader Mühürleri kendine özel oyuncular kazanıcaktır. Gerçi ikv nin oyuncuları artık yeni bir oyun için dikkate alıncak önemde deil. Ama oyunun geçmişi ve imajı önemli. Derdimi anlatabildiysem ne mutlu bana :)

Umarım dediğin gibi olur ve başarılı olunur bu oyunda.
Yorukefe yazdı: Aynı şekilde benim de sana karşı muhalefet olma gibi bir amacım yok ve sallamayıp mantıklı yazdığın için cevap veriyorum.
Teşekkür ederim :)
Kullanıcı avatarı
FireFighter095
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Eminönü
Lonca: Voice Of Voiceless

Mesaj gönderen FireFighter095 »

Nerull yazdı:Merhaba Arkadaşlar,

+++++++

Sobee kısıtlı imkanlara ve küçük bir ekip olmasına rağmen aynı anda birden fazla projeyi yürütmüş bir ekiptir. Hala küçük bir oyun geliştirme ekibi olarak yolumuza devam ediyoruz ve her zaman olduğu gibi İstanbul Kıyamet Vakti oyunumuza destek vermeye devam ediyoruz.

+++++++++

Ancak şunu net olarak söyleyebilirim ki; İstanbul Kıyamet Vakti oyunumuz asla sona ermedi ve kapanma durumuna da gelmedi. Neden bu süre zarfında oyunda değişiklik olmadığı ise ayrı bir konunun başlığı. Oyuncularımız için bu sene hayırlı ve güzel şeyler olacağını umuyorum.

Sevgilerimle,
Benim açımdan tatmin edici bir açıklama.Küçük bir spoiler da içeriyor.
Salları indirmeye gerek yok , gemi ayakta :)
Şimdi görev bizde.Oyun içinde yeniliğe hazırlık yapmalıyız.Yeni arkadaşlara , bazılarının tabiriyle 'tılsımsız , ezik' arkadaşlara yardım zamanı.
Gelecek yeniliği hep beraber karşılamalıyız.

İkv camiasına hayırlı olması dileğiyle...
mukosito
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen mukosito »

EskiOyuncu5834 yazdı:Arkadaşlar ikv nin bitmesinde suçu sürekli güncellemeye atmayın. İnsanların birbirine güven verip hırsızlık yapması ayrı. Plus paket sahibi olmayanların oyunda küçülmesi ayrı. Grup bölgelerinde güçsüz insanların dışlanıp güçlülerin daha da gelişmesini istememiz ayrı. Arkadaş ortamından olmayan insanın dışlanmasının ayrı bir suçu var. Taktınız bi güncelleme de güncelleme. Sanki sizin bizim hiç suçumuz yok. Adamlar sana zorla oynatmıyor kardeşim. Geliyorsun bir de burda gm lere laf ediyorsun.

Haklılık payın olsa da bunun az olduğunu düşünüyorum. Hırsızlık demişsin, güven demişsin ama şu yönetim 3 yıldır alışveriş sınırını ayarlayamayacak kadar aciz durumda bilmem farkında mısın? En büyük hırsızlık problemleri de bu durumdan kaynaklanmıyor mu? Ayrıca bunların bazı oyuncular tarafından yapılmış olması 3 yıldan fazladır güncelleme gelmemesi gerektiği anlamına gelir mi? Sizlerin de bildiği gibi birçok meşhur MMORPG oyunlarında bırakın bu hırsızlık olaylarını aktif olarak binlerce oyuncu tarafından hile yapılmasına rağmen eklenti paketleri gelmiyor mu? O oyunlarda 3 yıldan fazladır gelmesin bakalım herhangi bir yenilik bakın neler oluyor. Elbette kötü niyetli oyuncular olabilir ama bunlar her oyunda var arkadaşlar ve bu durum güncelleme yapmaya engel değil, olmamalı da ki İKV oyuncu kitlesi o kadar sabırlı ve oyununa bağlı ki bu durum inanın en az bizim oyunumuzda. Dediğin gibi zorla oynamıyoruz bu oyunu deneyim kazanmış olduk bu projeyle bundan sonra ona göre adım atarız. Gönüllü olan ekibe de bir şey demek olmaz sorun daha derin de çünkü. Sorunu kendinizde aramanız güzel fakat bu sorun bizden kaynaklı değil maalesef.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön