-Türkiye'nin üzerine kara bulutların indiği ve bir daha güneşinin doğmadığı kara gün 10 Kasım.!
Doğdum büyüdüm seni tanıdım.
Senin ilkelerinle büyüdüm,
yeni nesillere seni anlattım.
Sana düşman olanlara inat hep senin yolundan gittim. Bir gün bile tereddüt etmedim hiç yolumu şaşırmadım.
Sevgiyi şiddetle süslemeyin ! Atatürkle kalın. Cumhuriyet ile kalın..
~ MustafaKemalAtatürk ~
1881 - 193∞
“Saygı olsun bu çelik atlıların göktuğuna, Tuğu kaldırmış olan orduların Başbuğuna!”
Samsun'dan doğan güneş,o 9'u 5 geçe istanbulda battı.1937 yılında hastalanıp bitkin düşen adam bunu gözünün önüne koymadı.Bir çok yere yolculuk etti,askerine tatbikat yaptırdı,toplantılar düzenledi.1938 yılının mart ayında iyicene taakati kalmamış olsa bile o halkı ve askeri ile toplantılarını sürdürdü.En sonunda ise doktorların zoru ile Ankara'dan istanbula gitti ve Siroz hastalığı ortaya çıktı.Yılların unutamayacağı adam olacaksın,ATATÜRK! Osman Bey'den bu yana gelmiş o dev atalarımızın sonuncusu sensin.77 yıl oldu,ama halen bir eksiklik var ülke de.Her kasım ayında ki okullarda,anıtlarda yapılan bu anma töreninde çalınan siren tüylerimizi ürpertecek,gözlerimizi buhulandıracak.O senin ve askerlerinin kurtardığı ülkemize yazılan İstiklal Marşı gür bir şekilde okunacak,al bayrağımız göklere çekilecek! Ne olursa olsun,kim senin adını karalamaya çalışırsa çalışsın,gençlerin zihnini bulandırıp seni ayyaş biriymiş gibi tanıtmaya çalışırsa çalışsın,sen bu vatanın liderisin.Bu vatanın asla kurtarılamayacağı bile söylense,bunun aksinin olabileceğinin kanıtısın.
Mustafa Kemal ATATÜRK! Saygıyla,sevgiyle,selametle,yasla,hüzünle içimizde ki o buruk parça ile anıyoruz,77. kez!
Atatürk fikirlerini herkes anlayamaz. Atatürk'ün yaptığı şeyleri neden yaptığını kendi ağzından cızırtılı kayıtlardan da olsa dinleyip anlayabildiğim için gurur duyuyorum.
O gerçek Askerdi. Cepheden yönetir, kazanmadan dönmezdi.
O gerçek Liderdi. Düşündüğünü, yapılması gerekeni önce halkla paylaşırdı.
O gerçek Devrimciydi. Adımları, çağa ve gelişmiş toplumların gerisinde kalmamak içindi.
O gerçek Barışçıydı. Onun için, Yurtta sulh cihanda sulhtu.
O gerçek Öğretmendi. Önce kendi tam öğrenir, gerekirse bizzat öğretirdi.
O gerçek Tabiatçıydı. Gerekirse köşkü yerinden yürütür, bir ağacın dalını kestirmezdi.