Oyunda ki Ceza Sistemi Hakkında

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kilitli
Kullanıcı avatarı
ikizler92
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Arzın Çocukları

Oyunda ki Ceza Sistemi Hakkında

Mesaj gönderen ikizler92 »

Merhabalar bu konuyu açmamın sebebi şu özellikle yaklaşık şu son 2 aylık süre içerisinde oyunda çok sıradan aşırıya kaçmadan argo diyebiliceğimiz türden hakaretlerle oyunda gereksiz susturma cezalarına maruz kalıyorum.
Bu ceza sisteminin işleyişi çok yanlış sonuçta bu bir sanal alem aşırıya kaçılmadığı sürece ben insanlarla oyunda tartışabilirim örnek: sen gerizekalısın yada çok sınırlendıgımde sen şerefsızsın ! gibi hakaretler ettiğimde susturma almam çok saçma.Yani birisiyle tartışırken haliyle kabalaşabılıyorum 60 lar döneminde ki istanbul beyefendileri gibi kelimelerimi özenle seçicek halim yok aşırıya kaçmadıgı sürece karşımdakiyle bu boyutta tartışmalıyım sonuçta oyun bu ne gerek var böyle resmiyette tartıştıgım adamlara karşı ne desemde susturulmasam diye klavyeyi kullanamıyorum resmen.
Ondan ziyade adam ana bacı küfür ediyor alıyor 3 gün ceza sen ona ş)erefsiz,hayvan,köpek diyorsun alıyorsun 3 gün ceza saçmalığa bak ?

İnsanlar zaten oyundan soğumuş bırakmaya bahhanne arıyorlar en azından bu kdr özgürlüğü kısıtlamayın kendi dalınızı kesiyorsunuz yetkılı kardeşlerim zaten yenilik yaptıgınız yok bare saçma sapan sebeplerle susturma atılmazsın

Not: Aileye edilen küfürlerde tabi ki ceza verilsin ama böyle ufak tefek argolara hakaretlere ceza verilmesin.
Rabegoo
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Sunucu: Beyaz Köşk

Re: Oyunda ki Ceza Sistemi Hakkında

Mesaj gönderen Rabegoo »

Adama hırsız diyoruz hop 3 gün susturma hayır yani kanıtım da var bundan sizene
Kullanıcı avatarı
tedashii
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Kuklacı
Klan: Lodos

Mesaj gönderen tedashii »

Kardeş denetmen ekibinin yaş sınırı 12'ye düştü galiba ondan böyle
WesTSooN
Kullanıcı avatarı
baraElohim
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Tılsım
Lonca: Kutsal Yol

Mesaj gönderen baraElohim »

Öncelikle görüşüne katılmadığımı belirtmeliyim. Kimse kimseyi küçük düşürecek sözler kullanmamalı, bunu meşru hatta daha da ileri giderek bir hakmış gibi göstermemeli. Bu tür suçlarda en etkili yöntem önleme yöntemleridir. Cezalandırma yöntemi yıllardır gösteriyor ki çözüm değil. Eskiden oyun içinde doğal bir önleme sistemi vardı; "abi kınaması":). Şimdi oyuncu profili değişti ve forumlarda küfür hakkı elde etmek isteyen bir kitle oluştu:).

Nedir önleme? Kişide doğal bir fren sistemi oluşturacak uygulamalar getirilmeli. Bununla ilgili bir çalışma yapılmak istenirse bildiklerimizi paylaşmaktan çekinmeyiz:
).
D
Kullanıcı avatarı
ikizler92
Cin Avcısı
Cin Avcısı

baraElohim yazdı:Öncelikle görüşüne katılmadığımı belirtmeliyim. Kimse kimseyi küçük düşürecek sözler kullanmamalı, bunu meşru hatta daha da ileri giderek bir hakmış gibi göstermemeli. Bu tür suçlarda en etkili yöntem önleme yöntemleridir. Cezalandırma yöntemi yıllardır gösteriyor ki çözüm değil. Eskiden oyun içinde doğal bir önleme sistemi vardı; "abi kınaması":). Şimdi oyuncu profili değişti ve forumlarda küfür hakkı elde etmek isteyen bir kitle oluştu:).

Nedir önleme? Kişide doğal bir fren sistemi oluşturacak uygulamalar getirilmeli. Bununla ilgili bir çalışma yapılmak istenirse bildiklerimizi paylaşmaktan çekinmeyiz:
).
Sana bir yandan katılıyorum haklısın bir insana hakaret etmek dogru değil kabul ediyorum.Fakat bu sonuçta bir oyun ve klan savaşında sinirler geriliyor adam gelip 3 kışı kesıyor sonra laf yapıyor ben bu adama tepkimi dile getirmek için köpekleşme lan hayvan tarzında argo ithamlarda bulunuyorum oyun platformu sonuçta bu tarz tartışmalar hakaretler çok sıradan şeyler.Hiçbir online oyunda ceza sistemi bu kadar ağır değil bu kadar basit hakaretlerden susturma cezası verilmesi saçmalıktan başka birşey değil.Karşımda ki şahıs
erdem dışı hareketlerde bulunduğu zaman bu tarz hakaretlere başvurmam/başvurmamız gayet normal adama tepkisiz mi
kalıcaz süs köpeği değiliz sonuçta adamın gidipte ailesine küfür etmiyorum yaptığı erdem dışı hareketi ağır bir üsluplan
eleştırıyorum.Siyasetçiler bile mitinglerinde birbirlerine ne hakaretler ediyorlar bırakında oyunumuzu oynıyalım yahu :shock: klavyede sözcüklerimizi seçerek oynamayalım nedir bu ciddiyet oyun sonuçta 2 hakaret ettik hopp susturma
hiçbir online oyunda yok böyle bir kısıtlama :arrow:
Kullanıcı avatarı
ikizler92
Cin Avcısı
Cin Avcısı

SOSYELDENEY yazdı:Argonun aşırısı filan olmaz,küfüründe büyüğü küçüğü olmaz.Hatta bu kelimeler karşıdaki kişiye küfürü teşvik ettiği daha fazla ceza verilmeli yanlış bir şey yok klan savaşında ölüp bölgeden ağlayan tiplerdensen tartışmaya bile gerek yok.
Yav birader yazıyı adam akıllı oku gel öyle muhaleffet ol hangi oyun 2 hakaret etti diye uzaklaştırma cezası veriyor.Kıl kurdu gibi hep en istenmeyen yerden çıkıyorsun sende.
Kullanıcı avatarı
mobilsorun
Hızlı Koşan
Hızlı Koşan
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos
Lonca: Yalnızlık Paylaşılmaz

Mesaj gönderen mobilsorun »

Resim
Bir ay doğar ilk ak$amdan geceden ..
Resim
Yolun ardına bakmadık yorulmadık ..
Kullanıcı avatarı
AFRASiYAB
Sui Generis
Sui Generis

Mesaj gönderen AFRASiYAB »

Merhaba arkadaşlar;

Oyun içi cezalar uygulanırken; belirli kalıp kelimeler vardır, öncelikle bunlara bakılır. Şayet bu kalıp kelimelerden (Manevi değerlere hakaret, siyasi içerikli tartışma, adres veya iletişim bilgisi vererek tehdit, aleni bir şekilde edilen küfürler vesaire) birisi var ise zaten direkt cezaya tâbi tutulur. Bunların haricinde şikayet içeriği okunurken kısaltma şeklinde edilen küfürler de değerlendirilir. (Örneğin; sesli hafleri çıkararak edilen küfürler) Kısaltma şeklinde olan küfürlere ve abartı şekilde kullanılmayan hakaret içerikli kelimelere zaten mümkün olduğunca esnek davranılmaya çalışılır. Fakat bu söylemler sık sık tekrarlanıyor ve karşıdaki kişi/kişileri rahatsız edici boyutlara ulaşıyorsa, elbette ki şikayete moderasyon uygulanır. Forum içerisinde hırsızlık ile itham edilen konulara müsaade edilmese de, oyun içerisinde "X şahsı hırsızdır" söylemlerinize kat'iyen ceza verilmemektedir. Şikayetlerinizi değerlendirirken konuşmalarınızın öncesini ve sonrasını da gördüğümüzü unutmayınız, bir kelimeye bakarak ceza uygulaması yapılmamaktadır. Ve Denetmen ekibinin alım şartlarında da belirtildiği gibi, başvuru için 18 yaş ve üzeri olunması gerekmektedir.

İlaveten, aldığınız cezanın yersiz olduğunu düşünüyorsanız, bunu dile getirmeniz gereken yer forum değil, İletişim/Destek Formudur. Ceza İtiraz başlığı altında müracaatta bulunarak tarafınıza verilen cezanın incelenmesini, yanlış uygulanan bir moderasyon ise kaldırılmasını sağlayabilirsiniz.

Konunun seyri kişisel tartışmaya gittiği için kilitlemek durumundayım, hepinize iyi eğlenceler dilerim.
İletişim/Destek Formu | Hızlı Destek | Etkinlik Takvimi
Forum Kanalındaki Faydalı Konular

Ayın Etkinlik Ödülüne Sen Karar Ver!
İstanbul Kıyamet Vakti'nden Haberdar Olun!
Resim Resim Resim Resim
Kilitli

“Genel Etkileşim” sayfasına dön