Iyı günler herkese,bugün sabah vakitlerinde mutlu ve huzurlu bir şekilde uyandim kahvalti yaptim,ciktim balkona su guzel havada 1 sigara yaktim sonra oyuna girdim o kadar guzel gidiyorduki her sey tam nerde son bulcak bu ruya derken tak klandan isim vermeden muhalefet partisinin sozlerini kullanarak reklam yapan klandan ona sessiz olmasini soyleyenlere iktidar partisi yandasi olarak goren ve hakaretler eden biriyle karsilastim en basta ona bunun bir oyun oldugunu her turlu siyasi materyalden dusunceden uzak olmasi gerektigini cevremizde yeteri kadar basili sozlu sesli siyasi materyal oldugunu ve bu oyuna huzur bulmak icin girdigimizi soyledim fakat karsisinda cok agir ithamlar aldim simdi size soruyorum
Bir kisinin özgürlüğü baska bir kisinin ozgürlugunu kisitliyor ise bu özgürlük degildir.peki oyunda boyle davranan birinin sizce gerekli cezayi almasi gerekmezmi ve ikv bir siyaset alanimidir? iyi gunler
Oyun bir siyaset araci midir ?
- IIHYPNOSII
- FareAdam Düşmanı

- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Raiders of Anatolia
Re: Oyun bir siyaset araci midir ?
Tıraş makinası yada ağda.. kesin çözüm.
Raiders of Anatolia
IHYPNOSI
Frontofthesun
IIIHYPNOSIII
IVHYPNOSIV
IHYPNOSI
Frontofthesun
IIIHYPNOSIII
IVHYPNOSIV
- DuMaNisTT
- Dış Şehir Gezgini

- Sunucu: Beyaz Köşk
- Lonca: Talebe-i Tevarih
Sağ tıkla şikayet et. Fotoğraf varsa ispatla gönder destek ekibine tam olarak ne demiş mesela ? Dalga konusu olarak söylediyse bir cezaya gerek olmadığı kanaatindeyim siyasi partinin adını verirse ceza gerekir. Slogan atarsa da gerekir. Ama püskevit denilmesinde, ıstırırım demesinde hüloğğğ denilmesinde bi sakıncanın olacağını sanmıyorum. Türküçüyüm Milleyetçiyim Cumhuriyetçiyim Demesinde de bir sakınca yok Atatürk'ün ilkelerinden bunlar, Atatürk bu ülkenin kurucusu olduğundan bu olay siyasi olmaz. Ayrıca oyunda siyaset var zaten, Turan , Osmanlı zamanında M H P loncaları mevcuttu ve var olmaya devam ediyor kürtçe bir sürü lonca ismi ve karakter ismi var. Bazen önlem alsan bile mutlaka bir yerde boşluk verilir. Oyun yeri midir ? Tabi ki değildir. Gerekli cevap sandıklarda ve siyasetin döndüğü bazı program ve söyleşilerin olduğu yerlerde verilir.
Ataturkun bu ulkenin kurucusu olmasi uzerinden siyaset yapilamayacagi anlamina mi geliyor
-
EklentiPaketi
- FareAdam Düşmanı

Halkın büyük çoğunluğu müslaman olmasına rağmen,islam eri diye karakter açınca admin karkterimin silineceğini din içeren adların yasak olduğunu bildiriyor da Yaradan Rabbin adıyla oku safsatası ifadesinin kullanan, Allah ın hükümleriyle hükmetmeyen, Allah ın devlete verdiği emirleri yasak etmiş, kafir gibi ve helal haram dairesi gözetmeksizin giyinmeyi eğlenmeyi ilkeleştirmiş Kemal in ilkelerine dair sloganlar neden serbest oluyor? Çünkü oyun yapımcıları tarafsız değil,zaten harbiden hiç bir ideolojoye ait olmamış bir insan değilseniz , tarafsızlık da mümkün değil ya.SelametleDuMaNisTT yazdı:Sağ tıkla şikayet et. Fotoğraf varsa ispatla gönder destek ekibine tam olarak ne demiş mesela ? Dalga konusu olarak söylediyse bir cezaya gerek olmadığı kanaatindeyim siyasi partinin adını verirse ceza gerekir. Slogan atarsa da gerekir. Ama püskevit denilmesinde, ıstırırım demesinde hüloğğğ denilmesinde bi sakıncanın olacağını sanmıyorum. Türküçüyüm Milleyetçiyim Cumhuriyetçiyim Demesinde de bir sakınca yok Atatürk'ün ilkelerinden bunlar, Atatürk bu ülkenin kurucusu olduğundan bu olay siyasi olmaz. Ayrıca oyunda siyaset var zaten, Turan , Osmanlı zamanında M H P loncaları mevcuttu ve var olmaya devam ediyor kürtçe bir sürü lonca ismi ve karakter ismi var. Bazen önlem alsan bile mutlaka bir yerde boşluk verilir. Oyun yeri midir ? Tabi ki değildir. Gerekli cevap sandıklarda ve siyasetin döndüğü bazı program ve söyleşilerin olduğu yerlerde verilir.
- DuMaNisTT
- Dış Şehir Gezgini

- Sunucu: Beyaz Köşk
- Lonca: Talebe-i Tevarih
EklentiPaketi yazdı:Halkın büyük çoğunluğu müslaman olmasına rağmen,islam eri diye karakter açınca admin karkterimin silineceğini din içeren adların yasak olduğunu bildiriyor da Yaradan Rabbin adıyla oku safsatası ifadesinin kullanan, Allah ın hükümleriyle hükmetmeyen, Allah ın devlete verdiği emirleri yasak etmiş, kafir gibi ve helal haram dairesi gözetmeksizin giyinmeyi eğlenmeyi ilkeleştirmiş Kemal in ilkelerine dair sloganlar neden serbest oluyor? Çünkü oyun yapımcıları tarafsız değil,zaten harbiden hiç bir ideolojoye ait olmamış bir insan değilseniz , tarafsızlık da mümkün değil ya.SelametleDuMaNisTT yazdı:Sağ tıkla şikayet et. Fotoğraf varsa ispatla gönder destek ekibine tam olarak ne demiş mesela ? Dalga konusu olarak söylediyse bir cezaya gerek olmadığı kanaatindeyim siyasi partinin adını verirse ceza gerekir. Slogan atarsa da gerekir. Ama püskevit denilmesinde, ıstırırım demesinde hüloğğğ denilmesinde bi sakıncanın olacağını sanmıyorum. Türküçüyüm Milleyetçiyim Cumhuriyetçiyim Demesinde de bir sakınca yok Atatürk'ün ilkelerinden bunlar, Atatürk bu ülkenin kurucusu olduğundan bu olay siyasi olmaz. Ayrıca oyunda siyaset var zaten, Turan , Osmanlı zamanında M H P loncaları mevcuttu ve var olmaya devam ediyor kürtçe bir sürü lonca ismi ve karakter ismi var. Bazen önlem alsan bile mutlaka bir yerde boşluk verilir. Oyun yeri midir ? Tabi ki değildir. Gerekli cevap sandıklarda ve siyasetin döndüğü bazı program ve söyleşilerin olduğu yerlerde verilir.
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk İslam düşmanı biri değildir. Atatürk'ün ilkelerine saygı göstermelisin sevmek zorunda değilsin. M.Kemal Atatürk ile ilgili sadece fesli tarihçilerin değil İlber ortaylı gibi hakiki tarihçilerinde kitaplarını okumalısın. Sen karakterinin bloke yemesini Atatürk'e bağlıyorsan sende sorun, o karakterin blokelenmesini doğru bulmuyorum. Bende müslümanım, ama din ve vicdan özgürlüğü var. Çok Osmanlı Hilafet yanlısıysan ben Tarihçiyim sana bir kaç örnek vereyim 5.Murat 3.Murat 2.Selim . 1.İbrahim ve bir sürü padişahlar var sapkınlıklarıyla ünlü , onu da geçtim Emevi hanedanlığı var onlarda İslam Devleti fakat Peygamber Efendimiz'in torunlarını, Hz.Ali'yi ve Osman'ı katledenler aynı zamanda cahilliye arap dünyasında puta tapanlardır.Sırf İslamcılık diye bakmayacaksın bir devlete Emevi örneğinde olduğu gibi. Sen ispatla o söylediğin kelimeleri en başta belge getir. Ben sana çeşitli kitap isimleri verebilirim benim dediklerimle alakalı. Fakat söyleyeceğin belgeler sadece tek adamın olmasın. Biz bu işi akademik çerçevede görüyoruz. İslam Tarihi ve Türk Tarihi üzerine çeşitli konferanslar ve proflardan ders aldığımız halde net konuşamazken sen nasıl bu kadar net bir şekilde küçümseyici ve aşağılıyıcı konuşabiliyorsun ?
Atatürk'ün ilkeleri Türk-Kürt Müslüman ve Diğerleri herkesi kapsayıcı nitelikte olan eşitlik içerikli ilkelerdir. Eğer sana Cumhuriyet batıyorsa İran, Suriye, Arabistan'a gidebilirsin, eğer milliyetçilik rahatsızlık veriyorsa Çin, Kore, Küba, Rusya Vizeler kalktı, eğer yönetimden memnun değilsen sandık başında konuş, eğer halkçılık ve eşitlik sana ağır geliyorsa osmanlının halktan aldığı tonlarca vergi seni bekler, Osmanlıyı abartmayın Kanuniden sonra Osmanlı diye bir şey kalmamıştır. 2. Abdülhamit sadece biraz Osmanlıyı hareketlendirmiş fakat hasta adam olarak adlandırılan Osmanlının sadece 40 sene uzun yaşamasına neden olmuştur bu olaylar. Objektif yaklaştım Osmanlı düşmanı değilim, gurur duyuyorum milletimle fakat gerçekçi olun, at gözlüğüyle bakmayın olaylara.Ama Sonuna kadar da Atatürk Milliyetçiğini savunan biri olacağım.
konuyu açan eleman sanırım akp li sen her zaman laf yemeyi ve küfür yemeyi hak ediyorsun çünkü sen hırsız ve vatan hainlerinin yandaşısın bu kadar basit akp li isen adam değilsin demektir su an anana bacına küfür saydırıyorum ama klavyeden degıl agzımdan saydırıyorum #@!? seni
- arzlodoss
- Şarapçı'nın Sırdaşı

- Sunucu: Meran
- Klan: Arzın Çocukları
beyler bu şahısa dikkat hırsızdırDuMaNisTT yazdı:Sağ tıkla şikayet et. Fotoğraf varsa ispatla gönder destek ekibine tam olarak ne demiş mesela ? Dalga konusu olarak söylediyse bir cezaya gerek olmadığı kanaatindeyim siyasi partinin adını verirse ceza gerekir. Slogan atarsa da gerekir. Ama püskevit denilmesinde, ıstırırım demesinde hüloğğğ denilmesinde bi sakıncanın olacağını sanmıyorum. Türküçüyüm Milleyetçiyim Cumhuriyetçiyim Demesinde de bir sakınca yok Atatürk'ün ilkelerinden bunlar, Atatürk bu ülkenin kurucusu olduğundan bu olay siyasi olmaz. Ayrıca oyunda siyaset var zaten, Turan , Osmanlı zamanında M H P loncaları mevcuttu ve var olmaya devam ediyor kürtçe bir sürü lonca ismi ve karakter ismi var. Bazen önlem alsan bile mutlaka bir yerde boşluk verilir. Oyun yeri midir ? Tabi ki değildir. Gerekli cevap sandıklarda ve siyasetin döndüğü bazı program ve söyleşilerin olduğu yerlerde verilir.
- Ttaymmm
- Çınaraltı Müdavimi

- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
- Lonca: R U S
ikizler92 yazdı:konuyu açan eleman sanırım akp li sen her zaman laf yemeyi ve küfür yemeyi hak ediyorsun çünkü sen hırsız ve vatan hainlerinin yandaşısın bu kadar basit akp li isen adam değilsin demektir su an anana bacına küfür saydırıyorum ama klavyeden degıl agzımdan saydırıyorum #@!? seni
DuMaNisTT yazdı:EklentiPaketi yazdı:Halkın büyük çoğunluğu müslaman olmasına rağmen,islam eri diye karakter açınca admin karkterimin silineceğini din içeren adların yasak olduğunu bildiriyor da Yaradan Rabbin adıyla oku safsatası ifadesinin kullanan, Allah ın hükümleriyle hükmetmeyen, Allah ın devlete verdiği emirleri yasak etmiş, kafir gibi ve helal haram dairesi gözetmeksizin giyinmeyi eğlenmeyi ilkeleştirmiş Kemal in ilkelerine dair sloganlar neden serbest oluyor? Çünkü oyun yapımcıları tarafsız değil,zaten harbiden hiç bir ideolojoye ait olmamış bir insan değilseniz , tarafsızlık da mümkün değil ya.SelametleDuMaNisTT yazdı:Sağ tıkla şikayet et. Fotoğraf varsa ispatla gönder destek ekibine tam olarak ne demiş mesela ? Dalga konusu olarak söylediyse bir cezaya gerek olmadığı kanaatindeyim siyasi partinin adını verirse ceza gerekir. Slogan atarsa da gerekir. Ama püskevit denilmesinde, ıstırırım demesinde hüloğğğ denilmesinde bi sakıncanın olacağını sanmıyorum. Türküçüyüm Milleyetçiyim Cumhuriyetçiyim Demesinde de bir sakınca yok Atatürk'ün ilkelerinden bunlar, Atatürk bu ülkenin kurucusu olduğundan bu olay siyasi olmaz. Ayrıca oyunda siyaset var zaten, Turan , Osmanlı zamanında M H P loncaları mevcuttu ve var olmaya devam ediyor kürtçe bir sürü lonca ismi ve karakter ismi var. Bazen önlem alsan bile mutlaka bir yerde boşluk verilir. Oyun yeri midir ? Tabi ki değildir. Gerekli cevap sandıklarda ve siyasetin döndüğü bazı program ve söyleşilerin olduğu yerlerde verilir.
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk İslam düşmanı biri değildir. Atatürk'ün ilkelerine saygı göstermelisin sevmek zorunda değilsin. M.Kemal Atatürk ile ilgili sadece fesli tarihçilerin değil İlber ortaylı gibi hakiki tarihçilerinde kitaplarını okumalısın. Sen karakterinin bloke yemesini Atatürk'e bağlıyorsan sende sorun, o karakterin blokelenmesini doğru bulmuyorum. Bende müslümanım, ama din ve vicdan özgürlüğü var. Çok Osmanlı Hilafet yanlısıysan ben Tarihçiyim sana bir kaç örnek vereyim 5.Murat 3.Murat 2.Selim . 1.İbrahim ve bir sürü padişahlar var sapkınlıklarıyla ünlü , onu da geçtim Emevi hanedanlığı var onlarda İslam Devleti fakat Peygamber Efendimiz'in torunlarını, Hz.Ali'yi ve Osman'ı katledenler aynı zamanda cahilliye arap dünyasında puta tapanlardır.Sırf İslamcılık diye bakmayacaksın bir devlete Emevi örneğinde olduğu gibi. Sen ispatla o söylediğin kelimeleri en başta belge getir. Ben sana çeşitli kitap isimleri verebilirim benim dediklerimle alakalı. Fakat söyleyeceğin belgeler sadece tek adamın olmasın. Biz bu işi akademik çerçevede görüyoruz. İslam Tarihi ve Türk Tarihi üzerine çeşitli konferanslar ve proflardan ders aldığımız halde net konuşamazken sen nasıl bu kadar net bir şekilde küçümseyici ve aşağılıyıcı konuşabiliyorsun ?
Atatürk'ün ilkeleri Türk-Kürt Müslüman ve Diğerleri herkesi kapsayıcı nitelikte olan eşitlik içerikli ilkelerdir. Eğer sana Cumhuriyet batıyorsa İran, Suriye, Arabistan'a gidebilirsin, eğer milliyetçilik rahatsızlık veriyorsa Çin, Kore, Küba, Rusya Vizeler kalktı, eğer yönetimden memnun değilsen sandık başında konuş, eğer halkçılık ve eşitlik sana ağır geliyorsa osmanlının halktan aldığı tonlarca vergi seni bekler, Osmanlıyı abartmayın Kanuniden sonra Osmanlı diye bir şey kalmamıştır. 2. Abdülhamit sadece biraz Osmanlıyı hareketlendirmiş fakat hasta adam olarak adlandırılan Osmanlının sadece 40 sene uzun yaşamasına neden olmuştur bu olaylar. Objektif yaklaştım Osmanlı düşmanı değilim, gurur duyuyorum milletimle fakat gerçekçi olun, at gözlüğüyle bakmayın olaylara.Ama Sonuna kadar da Atatürk Milliyetçiğini savunan biri olacağım.
Her ikinize de katılıyorum sonuna kadar Atatürk Milliyetçisiyim Atatürk gibi bir Atam olduğu için de gurur duyuyorum. DuMaNisTT adlı arkadaşın da dediği gibi Atatürk ilkelerini benimsemeyen , saygı göstermeyen veya yönetimi beğenmeyen varsa yazıdaki ülkelere gitsinler. Eminim ki hem biz hem de ülke rahatlayacaktır.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Oyun içinde siyaset konuşmuyorum normalde ama hem tarihçiyim diyip hem tarihten haberin olmaması beni üzdü açıkçası bi kaç link vermek istedim arzu edersen incelersin. Linklerde bahsedilen konu hakkında kaynaklarda mevcut. Selametle.DuMaNisTT yazdı:EklentiPaketi yazdı:Halkın büyük çoğunluğu müslaman olmasına rağmen,islam eri diye karakter açınca admin karkterimin silineceğini din içeren adların yasak olduğunu bildiriyor da Yaradan Rabbin adıyla oku safsatası ifadesinin kullanan, Allah ın hükümleriyle hükmetmeyen, Allah ın devlete verdiği emirleri yasak etmiş, kafir gibi ve helal haram dairesi gözetmeksizin giyinmeyi eğlenmeyi ilkeleştirmiş Kemal in ilkelerine dair sloganlar neden serbest oluyor? Çünkü oyun yapımcıları tarafsız değil,zaten harbiden hiç bir ideolojoye ait olmamış bir insan değilseniz , tarafsızlık da mümkün değil ya.SelametleDuMaNisTT yazdı:Sağ tıkla şikayet et. Fotoğraf varsa ispatla gönder destek ekibine tam olarak ne demiş mesela ? Dalga konusu olarak söylediyse bir cezaya gerek olmadığı kanaatindeyim siyasi partinin adını verirse ceza gerekir. Slogan atarsa da gerekir. Ama püskevit denilmesinde, ıstırırım demesinde hüloğğğ denilmesinde bi sakıncanın olacağını sanmıyorum. Türküçüyüm Milleyetçiyim Cumhuriyetçiyim Demesinde de bir sakınca yok Atatürk'ün ilkelerinden bunlar, Atatürk bu ülkenin kurucusu olduğundan bu olay siyasi olmaz. Ayrıca oyunda siyaset var zaten, Turan , Osmanlı zamanında M H P loncaları mevcuttu ve var olmaya devam ediyor kürtçe bir sürü lonca ismi ve karakter ismi var. Bazen önlem alsan bile mutlaka bir yerde boşluk verilir. Oyun yeri midir ? Tabi ki değildir. Gerekli cevap sandıklarda ve siyasetin döndüğü bazı program ve söyleşilerin olduğu yerlerde verilir.
http://yakintarihimiz.org/ataturkun-din ... zleri.html
https://www.youtube.com/watch?v=tGs6d-LkDH0