YGS Stresi

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
satiriasis
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Tılsım
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: M K A

Re: YGS Stresi

Mesaj gönderen satiriasis »

ne çektin be hasan gardaş 8-)
SoĞuKNeFeS [ KEMALİZM ]
Kullanıcı avatarı
turkoxHAMSTER
Praetorian Piyadesi
Praetorian Piyadesi
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen turkoxHAMSTER »

YGS tamamen psikoloji sınavı.Sınava rahat giren yapıyor.Normalde yarım saat erken bitirip 145+ net yapan 2 arkadaşım sınav(2013) sırasındaki stressten yetiştiremeyip 110-120 civarı yaptılar.Ben denemelerde arada sigara molası veren adamdım anca yetiştirirdim, gerçek sınavda çok rahattım 135 net yaptım 9700. oldum.Aynı şeyi LYS için söyleyemeyeceğim.YGS ye pek hazırlanmadım ama LYS ye kadar olan 2-3 ayda devamlı konu çalıştım.LYS de de mat fen baya iyiydi çalışmamın karşılığını aldım 6500. oldum şuan İTÜ İşletme Mühendisliği'ndeyim. YGS yi çok takmayın. Bir çok arkadaşım sınava az süre kala "çok az çalıştım yapamayacağım" diyerek umutsuzluğa girip kötü sonuçlar aldı. YGS rahat adamların sınavı.
Kullanıcı avatarı
Enchanter
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Enchanter »

turkoxHAMSTER yazdı:YGS tamamen psikoloji sınavı.
İşin özü burada hacı.
Bad Sector Teşkilat&Meran
Kullanıcı avatarı
Dawnguard
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Companions

Mesaj gönderen Dawnguard »

Arkadaşlar bildiğiniz üzre yarın saat 10:00 ' da YGS var , önceden girmiş tecrübesi olan arkadaşlar varsa nasıl yapsak iyi olur nasıl taktikler daha rahatlatır gibi konularda yardımcı olabilirse sevinirim.

Dipnot: 10 gün öncesine kadar %99 bi kaygı vardı şuan birazcık heyecan dışında bişey yok.
Resim
Kullanıcı avatarı
psyDUCK
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen psyDUCK »

Dawnguard yazdı:Arkadaşlar bildiğiniz üzre yarın saat 10:00 ' da YGS var , önceden girmiş tecrübesi olan arkadaşlar varsa nasıl yapsak iyi olur nasıl taktikler daha rahatlatır gibi konularda yardımcı olabilirse sevinirim.

Dipnot: 10 gün öncesine kadar %99 bi kaygı vardı şuan birazcık heyecan dışında bişey yok.
Orta derecede başarılı(YGS1-2 / 22bin) bi öğrenci olarak tavsiyelerim bu gece erken yat akşam 8-9 gibi. Sonra sabah 5 gibi uyan. Eğer tuttuğun notlar varsa onlara bi göz gezdir sabah. Sabahları insan zekası çok daha zinde oluyor. Türkçede dilbilgisi kurallarına bi bak. Özellikle tam kavrayamadığın , unutma ihtimalin olan kurallara. Matematikte bazı formüle dayalı konular var onların formüllere bi göz gezdir. Eğer sayısalsan fizik,kimya ve biyoloji notlarına da bi bak zaten çıkacak konular belli YGS'de. Tuttuğun notlar yoksa son 10 yılın çıkmış YGS Fen kısmına bak. 6-7 Soru aynı geliyor. Sınav sabahı baktığın şeyler çok faydalı oluyor. Bugünde elinde ne kadar çıkmış soru varsa hepsini roman okur gibi oku . Yeni konu çalışma sakın. Kafan karışır.
Yeni forum hesabım : XXX
Kullanıcı avatarı
ARZLODOS
Sivri Ada Kaşifi
Sivri Ada Kaşifi

Mesaj gönderen ARZLODOS »

YGS sınavına kopya hazırla ufak ufak kayıtlara cek görmeden bunları nasıl okurum diye antraman yap. Sonra formulleri a5 kagıdına yaz son kez oku pantolonun içine sakla ordan cekip hızlıca aradıgını bulma araması yap sonra akşam olunca cek kafayı yat.

Garanti kazanma sansın var.
A R Z L O D O S
Kullanıcı avatarı
GWYNBLEIDD
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Sunucu: Kuklacı
Lonca: Hicret

Mesaj gönderen GWYNBLEIDD »

Çikolata yemeyin :twisted:
Çalışmak için 1 sene vaktiniz vardı. Fazla kasmayın. Kitabı defteri mümkünse göz önünden kaldırın. Bu yazıyı okuduktan sonrada bilgisayarınızı kapatın :)
Kullanıcı avatarı
Tskxhxugur
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen Tskxhxugur »

Yukarıdaki yorumlarda arkadaşların da belirttiği gibi YGS tam anlamıyla psikoloji sınavı.Rahat olursanız istediğinizden fazlasını elde edersiniz.Sınavda kesinlikle yetişmeyecek gibi saçma bir heyecana kapılmayın.Yetişecek soruları da yetiştiremezsiniz.
YGS sınavının genel sonucunuza pek etki etmeyeceğini öncelikle kavrayın.
YGS öncesi 150 civarı netlerde gezerken YGS sınavının ortasında yetişmeyecek düşüncesiyle sınava 1 saat kala seneye sınava girme planları yapmıştım.Sınavdaki bu psikoloji beklediğimden çok daha fazla sorunun boş kalmasına neden oldu ve YGS sonucum da sınav öncesi beklentilerimin çok uzağında geldi.Sınav sonucunun kötü gelmesine rağmen bana bu sınavın genel sonuca pek etki etmeyeceğini birkaç hocam söyledi ve pek inanmasam da LYS ye çalışmaya başladım.Bu sınavın çok da önemli bir sınav olmadığını ve sonucu asıl etkileyecek sınavın LYS olduğunu LYS sonuçları açıklandığında anladım.
Sınav esnasında yapabileceğiniz birkaç şeyden de bahsetmek istiyorum.Daha önceki denemelerde oturtmuş olduğunuz ders sırasını değiştirmeyin.Çok küçük bir detay gibi gelebilir ama bu bile sınav anında psikolojinizi etkileyebiliyor.Daha önceki denemelerinizde Matematikle başlamışsanız YGS de de Matematikle başlayın.Sürekli saati kontrol etmeyi bırakın.Her dersin sonunda 15-20 sn kendinize dinlenme süresi tanıyın.
En başta da dediğim gibi bu bir psikoloji sınavı ve ASIL sınav LYS bunu aklınızdan çıkarmayın.Sınav anında boş yere kendinizi germeyin.
Girecek tüm arkadaşların Allah yardımcısı olsun.Başarılar.
Kullanıcı avatarı
Dawnguard
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Companions

Mesaj gönderen Dawnguard »

Her yorum için ayrı ayrı teşekkür ederim sağolun.
Resim
Kullanıcı avatarı
showmaster
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen showmaster »

Saatler kaldı :D Durumlar nedir ? :D

“Genel Etkileşim” sayfasına dön