Öncelikle herkese iyi geceler iyi forumlar dilerim.
Kendimce rahatsız olduğum bir iki noktaya değinmek ve eleştiri getirmek istiyorum , esasında forumda arama yapmama rağmen böyle birşeyle karşılaşmadım varsa bile ben bulamamış olabilirim eğer yanlışlıkta aynı bir konu var ve tartışılmış ise ya da kullanacağım dil ve üslup gücendirici olabilecekse affola.Konuyu destek ekibine birebir bildirmeme sebebim de üstünde duracağım konularda kamuoyu fikri ve desteğini almak amaçlıdır. Vaktini ayırıp okuyan ya da cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Şimdilik 2 konuya değinmek istiyorum. Birincisi network çalışmalarının süresinin bizim aldığımız süreli dükkan ürünlerinin (plus paket , arttırıcı vs) sürelerini etkilememesi konusudur . Sunucularınızı ttnet altyapısı ile birleştirip taşımış olabilirsiniz. Kabulümüzdür. Oyunu severek ve isteyerek oynuyoruz ve haklarını elinizde bulundurduğunuz bu oyuna daha kaydolurken sizin şartlarını ve anlaşma maddelerini kabul ederek kaydoluyoruz. ''Network Çalışmaları''nın oldukça arttığı bu günlerde yapılan 9 saatlik çalışmada kapalı olan server'larınıza giriş yapamıyoruz ve örneğin benim aldığım yağma arttırıcı ya da plus paketimin süresi neden bu süreler içerisinde devam ediyor ? Şahsım adına küçük şeylere takan bir insan değilim birçoğumuz da değiliz ama bir noktada aklıma geldikçe sinir oluyorum.
^^[Benim plus paketimden ya da yağma arttırıcımdan giden süre(yani ''Network Çalışması'' tamı tamına 9 saat ] x [Bu ürünleri kullanan kullanıcı sayısı ( artık siz tahmin edin)]= İKV'nin ya da ttnet'in bizden çaldığı TL'ler.^^
gibi bir denklem mi kurmamız gerekiyor ? Çünkü çok ciddi bir rakam bu. Neden çalmak diyorum ona da açıklık getireyim böyle çok sert oldu. Yönetici açıklamaları sinir bozar derecede geniş bir tavırla yazılmış çünkü.
Tek bir açıklama yapıyorsunuz sunucu çalışması yapılacak . Bitti. İşinize gelirse gibi. Oyun kapalı olacak verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz insanlar işten çıkmış pazar tatilleri var cumartesi gecesi oyuna girersiniz biraz stres atarsınız ama a aa oyun kapalı. Hiç mi mahcubiyet duymuyorsunuz oyuncularınıza karşı . Hadi bu ayrı bir duygudur onu geçtim. Madem işinizi profesyonel yapıp herbirimizi ayrı bir müşreti olarak görüyorsunuz bir özür yazısını çok mu görüyorsunuz ? İsmini vermeyeceğim yabancı menşeili başka bir MMORPG oyununda 5 dk'lik server kesintisinde milyonlarca kişiye ayrı ayrı dükkan ürünleri verilip defalarca özür dileniyor. Dükkan ürününde değil gözümüz ama sizin en büyük finansmanız bu oyuncular ya da sizin bakış açınızla müşteriler düzgün bir açıklama ve güzel bir ilgi için yeteri kadar saygıyı hakketmiyor mu ? Ya da siz yeteri kadar özeleştiri yapamıyor musunuz ya da hiç özeleştiri yapıyor musunuz ? Sinirim aynı şeyin tarafınızdan bir kere değil iki kere değil çok kez tekrarlanmasıdır.
İkincisi ise ; olaya karakterim gereği olaya sizin açınızdan bakmak gerekirse oyuncuları eleştiri de getirebilirsiniz ve bunu açık olarak tartışabiliriz. Biz size yeterince feedback sağlamıyor muyuz geribildirim yapmıyor muyuz size ? Yaptığımız geribildirimler yeteri kadar etkili , mantıklı ya da anlaşılabilir değil mi ? Doğru iletişim kanallarını mı kullanmıyoruz ? Size tekrar ve tekrar yaptığınız icraatlarda doğru şekilde destek mi olamıyoruz sorun nedir ? Biraz konuşun artık insan yerine koyun oyuncularınızı kendinizi anlatın ne yaptığınızı neden yaptığınızı nasıl yaptığınızı hangi amaçla yaptığınızı ve nasıl bir sonuç beklediğinizi , sizin ve bizim açımızdan nasıl sonuçlandığını söyleyin.
Çok uzattım kusura bakmayın söylenecek çok şey var ama bu konuya herhangi bir yöneticiden doğru düzgün bir cevap alamayacağıma ya da oyuncu ve yönetici arasında düzgün bir tartışma ortamı olmayacağına adım gibi emin olduğum için yazmıyorum umarım yanılırım .
Sonuç olarak ben ''Network Çalışmaları'' adı altında geçen sürede süreli dükkan ürünlerimin dondurulmasını ya da zamanının o çalışma süresi boyunca arttırılmasını bir oyuncu olarak talep ediyorum , bir müşteri olarak da kesin olarak o süreyi istiyorum. Hangi talebi kendi açınızdan kabul edersiniz.
Okuyan ve bu oyunu oynayan kardeşlerimden , dostlarımdan , arkadaşlarımdan tanıdığım tanımadığım oyunculardan yorum ve destek bekliyorum..
Zamanınızı ayırıp da okuduğunuz için ya da etkin olarak tartışmaya katılırsanız eğer ; onun için ayrıca teşekkür ederim.
İyi oyunlar , iyi forumlar..
''Network Çalışmaları'' Hk.
- DoNotDisturb
- Meteor Kaşifi
- Sunucu: Eminönü
- Lonca: BSG
Re: ''Network Çalışmaları'' Hk.
Yazınızı baştan sona okumuş ve haklı olduğunuzu bildirmeyi bir borç olarak kendimde görmüş bulunmaktayım. Fakat yapılan bu çalışmalar TTnet merkezlerinde yapıldığı için, oyunumuz içerisinde bir değişiklik olmayacaksa bile mevcut durum içerisinde oyun dosyalarının zarar görmemesi / oyuncuların zarar görmemesi adına bu kapanma gerçekleştiriliyor olabilir.
Ürünlerin dondurulması konusunda ise size katılım gösteriyorum. Her ne kadar kişisel olarak 9 saatin bir önemi bulunmuyor dahi olsa, bunu toplam oyuncu sayısı ile çarptığımız zaman muazzam bir süre çıkıyor ortaya.
Ürünlerin dondurulması konusunda ise size katılım gösteriyorum. Her ne kadar kişisel olarak 9 saatin bir önemi bulunmuyor dahi olsa, bunu toplam oyuncu sayısı ile çarptığımız zaman muazzam bir süre çıkıyor ortaya.
Cümle Mühendisi ! ...
DoNotDisturb DunA iLOVEu
<Bana Saygı Göster>
DoNotDisturb DunA iLOVEu
<Bana Saygı Göster>
-
- Salgın Koruyucusu
- Klan: Lodos
- Lonca: Ottomans
Benim oyunun kapanması ile sıkıntım yok , mesleğim bilgisayar programcılığı ya da türevi herhangi birşey değil sebebini ben bilemem ama sorguluyorum yani siz de farkettiyseniz o dili kullanıyorsunuz hep bir olabilir nedenini tam olarak bilemiyoruz oyuncu ile yönetici arasında birşeyler eksik.
Ürünler hakkında da ben bunu duyurmaz ve hakkımı aramazsam bu böyle gelmiş böyle devam ederdi. Hak yeniyor ve bu katlanabileceğim birşey değil. Tek seferlik bir durum da değil defalarca yaşanmış bir durum artık birşeyler söylemenin vakti geldi.
Ürünler hakkında da ben bunu duyurmaz ve hakkımı aramazsam bu böyle gelmiş böyle devam ederdi. Hak yeniyor ve bu katlanabileceğim birşey değil. Tek seferlik bir durum da değil defalarca yaşanmış bir durum artık birşeyler söylemenin vakti geldi.
- cccbrksccc
- Cin Avcısı
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Lonca: Iııı Asil Iııı
Selam Wayne ya da Sayın Wayne diyen bir üslup olacak olacak ilk başta. Yine eksik,yarım yamalak bir cevap verecekler. Daha sonra yazışmalar arttıkça sinirlenecekler,cevap veremez hale gelecekler ve konuyu kilitleyecekler... ( Bunu net olarak biliyorum. )
Ürünlerin dondurulması meselesi ise mutlak olarak 2 yıl sonra filan gerçekleşir. (Ufak bir tahmin.) Çünkü biz oyunu geliştirmek adına İKV Destek Ekibine ne bildirimde bulunduysak yaklaşık olarak 1 veya 2 sene sonra ki güncellemeler ile geldi.
Network Nedir ?
Network kelimesi İngilizce kökenli bir kelime olup, Türkçe olarak ağ anlamı taşımaktadır. Bilişim sektöründe oldukça yaygın olarak kullanılan bir terimdir. Network terimi iki elektronik cihazın birbirleri ile bağlantı kurması işlemini temsil etmektedir. Cihazlar ağ kurabilmek için, kablo v.b veri transferi amacıyla kullanılan nesneler ile bağlı olmak zorunda değildir. Kablosuz olarak bağlantı kurulduğu taktirde de bir veri iletişim ağı sağlanmış olur. Network'ün en yaygın olarak kullanıldığı ortamlara veri merkezlerini, ofisleri, internet cafeleri örnek gösterebiliriz.
Bizim oyunla ne kadar alakası var muamma, burası TÜRKİYE imkansız diye bir şey yok
Diyelim ki TTNET çalışma yapıyor biz nasıl İnternet'e bağlanıyoruz. ( Belki saçma olabilir ama akla gelen ilk soru bu olabilir diye düşündüm.)
Ürünlerin dondurulması meselesi ise mutlak olarak 2 yıl sonra filan gerçekleşir. (Ufak bir tahmin.) Çünkü biz oyunu geliştirmek adına İKV Destek Ekibine ne bildirimde bulunduysak yaklaşık olarak 1 veya 2 sene sonra ki güncellemeler ile geldi.
Network Nedir ?
Network kelimesi İngilizce kökenli bir kelime olup, Türkçe olarak ağ anlamı taşımaktadır. Bilişim sektöründe oldukça yaygın olarak kullanılan bir terimdir. Network terimi iki elektronik cihazın birbirleri ile bağlantı kurması işlemini temsil etmektedir. Cihazlar ağ kurabilmek için, kablo v.b veri transferi amacıyla kullanılan nesneler ile bağlı olmak zorunda değildir. Kablosuz olarak bağlantı kurulduğu taktirde de bir veri iletişim ağı sağlanmış olur. Network'ün en yaygın olarak kullanıldığı ortamlara veri merkezlerini, ofisleri, internet cafeleri örnek gösterebiliriz.
Bizim oyunla ne kadar alakası var muamma, burası TÜRKİYE imkansız diye bir şey yok
Diyelim ki TTNET çalışma yapıyor biz nasıl İnternet'e bağlanıyoruz. ( Belki saçma olabilir ama akla gelen ilk soru bu olabilir diye düşündüm.)
CcCxBuRaKxCcC - CcCBrKsCcC - cCcBuraKcCc / Beyaz Köşk
"To be or not to be < = > Olmak Ya Da Olmamak"
"To be or not to be < = > Olmak Ya Da Olmamak"
Son günlerde açılmış en mantıklı en içi dolu konulardan biri. Keşke haklı olduğunuz konularda olumlu geriş dönüş alabilmeniz mümkün olabilseydi ancak bu oyunda maalesef böyle bir şey mümkün değil.
Elbette ki rahatsız olduğunuz hakkınız olanı dile getirmek önemlidir fakat dükkanda satılan ürünleri alıp almamak tamamen oyuncunun veya müşterinin elindedir. Siz aldığınız üründen memnun değilseniz ya da aldığınız ürünü kullanamıyorsanız ısrarla ürün almaya devam eder miydiniz, düzeltilmeyen ve oyuncuyu mağdur eden onlarca kronik sorunu olan bir oyuna para yatırır mıydınız, bırakın oyuncu memnuniyetini sizi müşteri olarak bile tatmin edemeyen oyuna para yatırmaya devam eder miydiniz, en önemlisi haklı olduğunuz bir konuda size cevap verme tenezzülüne bile katlanmamış yetkilileri barındıran bir oyuna para yatırmaya devam eder miydiniz? vb. soruları kendinize yöneltin ve konuyu, durumu siz kendi kafanızda tartınız hangi yön size mantıklı geliyorsa o yönde hareket etmek de sizin elinizde.
Şurada onlarca açılmış içi dolu veya boş bir yığın konu varken o konuları görmezden gelerek doğum günü tebriğini çok rahat gören ve yorum atan sayın Nerull'u bu tarz, oyuncuların haklı olduğu konularda da görebilmeyi ümit ederdim.
Son olarak bir konuda, yetkili biri çok iddialı ifadelerde bulunmuştu.
Acaba bu konu hakkında bizlere nasıl fikir verebilir:
İfadeler ışığında yetkili kişinin bu konudaki düşünceleri ya da önerileri ne olurdu acaba ?
Elbette ki rahatsız olduğunuz hakkınız olanı dile getirmek önemlidir fakat dükkanda satılan ürünleri alıp almamak tamamen oyuncunun veya müşterinin elindedir. Siz aldığınız üründen memnun değilseniz ya da aldığınız ürünü kullanamıyorsanız ısrarla ürün almaya devam eder miydiniz, düzeltilmeyen ve oyuncuyu mağdur eden onlarca kronik sorunu olan bir oyuna para yatırır mıydınız, bırakın oyuncu memnuniyetini sizi müşteri olarak bile tatmin edemeyen oyuna para yatırmaya devam eder miydiniz, en önemlisi haklı olduğunuz bir konuda size cevap verme tenezzülüne bile katlanmamış yetkilileri barındıran bir oyuna para yatırmaya devam eder miydiniz? vb. soruları kendinize yöneltin ve konuyu, durumu siz kendi kafanızda tartınız hangi yön size mantıklı geliyorsa o yönde hareket etmek de sizin elinizde.
Şurada onlarca açılmış içi dolu veya boş bir yığın konu varken o konuları görmezden gelerek doğum günü tebriğini çok rahat gören ve yorum atan sayın Nerull'u bu tarz, oyuncuların haklı olduğu konularda da görebilmeyi ümit ederdim.
Son olarak bir konuda, yetkili biri çok iddialı ifadelerde bulunmuştu.
Acaba bu konu hakkında bizlere nasıl fikir verebilir:
Bahsi geçen konu: viewtopic.php?f=46&t=126466MUTEFEKKiR yazdı:Merhabalar;
Benzer sorulara pek tabii benzer yanıtlar vermek durumundayız, bunu aynı cevabı vermek gibi algılamamak gereklidir. Oyun kurallarını elbette esas almalıyız ki sizleri mağdur etmemeli, yanlış bilgilendirmemeliyiz. Mümkün olabildiğince samimi, içten diyaloglar kurmaya çalışıyoruz ki, sizin dediğiniz gibi müşteri - satıcı ilişkisi kat'iyen söz konusu değildir. Unutulmamalıdır ki bizler de gönüllü olarak, sevdiğimiz ve içimizden geldiği için bu işi yapıyoruz, bizler de tıpkı sizin gibi birer oyuncuyduk, hala da aranızda oynamakta olanlarımız mevcut. Mağdur olan veya yardım isteyen oyunculara elimizden gelen her bilgiyi, her yardımı sağladığımızı ve bundan memnun olmayan kimsenin olmadığını düşünüyorum. Çözüme kavuşturamadığımız, gerçekten mağdur ve haklı olduğunuz bir konu var ise bunu daha detaylı belirterek sizde tekrar yardım talebinde bulabilirsiniz. Eleştiriniz ve öneriniz için teşekkür ediyoruz.
İyi forumlar dilerim.
İfadeler ışığında yetkili kişinin bu konudaki düşünceleri ya da önerileri ne olurdu acaba ?
Yönetimin bu sorulara cvp verebilecek bir kapasitesi kalmadı ellerine sağlık her zaman destek veririz lakin ikv den artık bir şey çıkmaz boşa zaman kaybı.
Not: Bu zamana kadar 3 bin tl gibi bir akçe aldım ve sonu geldi değirmenin suyu kesildi.
Not: Bu zamana kadar 3 bin tl gibi bir akçe aldım ve sonu geldi değirmenin suyu kesildi.
- KiSSEFFECT
- Cin Avcısı
- Sunucu: Meran
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Endless Dream
Daha su bulacakları çok değirmen var :? :idea:zxcvzxcv yazdı:Yönetimin bu sorulara cvp verebilecek bir kapasitesi kalmadı ellerine sağlık her zaman destek veririz lakin ikv den artık bir şey çıkmaz boşa zaman kaybı.
Tüm forum hesaplarının şifresini bulamayacağım bir şekilde değiştiriyorum.Ulaşmak isteyenlerde tel no. vardır zaten.
1 aydır hemen hemen her gün forumun gerekli kanallarını takip ediyorum ve bu süreçte gördüğüm en iyi içeriğe sahip konu bu desen yalan olmaz.
Tespitlerin kesinlikle tartışılamayacak kadar doğru özellikle tüm oyuncuların kullanılamayan saatleri hesaplandığında dudak uçuklatan o süre ve karşılığında alınan bedel.Ama sen bu tespitte epey geç kalmışsın.
Yaşamış olduğum birkaç olayı anlatayım sizde bana hak vereceksiniz...
Grup bölgelerinin ilk geldiği zamanlar hemen hemen her gün sığınak ve migrat bölgelerine gittim tank olarak sadece savaşçı karakterimi oynadım bir hafta boyunca aldığım sadece madalya oldu.Diğer oyuncular her gün klan ve bölge kanallarından ışık takı setlerini ve zırhlarını yansıttıkça içim içimi kemiriyordu.Her gün defalarca girmeme rağmen neden düşüremiyorum diye kendimi suçluyordum.Baktım böyle olmayacak sığınak ve migrat arttıcı aldım dükkandan.Sırf arttırıcılar boşa gitmesin diye oyundan çıkmıyordum adeta.Günler geçti ama halen sadece madalya topluyordum torbalardan.Oyundan iyice soğudum o ara zaten.Arttırıcının bittiği günden bir gün sonra arkadaşlarımın zoruyla son kez sığınağa girdim grupta konuşuyoruz arkadaşlar arttırıcı varken hiç bir şey düşmedi arttırıcı yokken hiç düşmez diye ama laf anlamadılar onları da kırmak istemediğimden gittim ve Işık takı setini tek torbadan aldım.Verdiğim paraya mı üzüleyim düşürdüğüm takılara mı sevineyim bilemedim.Bir sinirle foruma konu açtım arttırıcılar hakkında.Desteğe mesaj attım ve gelen cevap o kadar sıradandı ki sanki adam bana "bizde böyle kardeşim işine gelirse" ağzı yaparcasınaydı.O gün tövbe ettim plus ve silah yükseltme dışında forumdan hiç bir şey almayacağıma dair.
Arkadaş ejder asa üretmek için yağma arttırıcı aldı günlerce elmas madeninde sabahladı ama 1 menekşe elmas düşürebildi sadece.Ben arttırıcısız sürekli eminönü madenlerinin 2. ve 3. derece madenlerini topladım.En sonunda dayanamadı desteğe o da mesaj attı aldığı mesajdan sonra oyunu bıraktı.Mesaj bana gönderilen mesaj ile birebir aynıydı.İçerik ise sizin de tahmin edeceğiniz üzre "şans" idi.
Yani arkadaşlar arttırıcılar,isim değiştirme,lonca lisansı vb yenilikler oyuncuların iyiliğine değil yönetimin kesesine extra bir para kaynağı oldu.Zaten bu konu hakkında düşündüğünüzde sizde bela okursunuz bu yeniliklere.
En başında lonca içi konuşma için plus paketin zorunluluğu mesela.Ben bunu kesinlikle doğru bulmuyorum.İnsan lonca lisansı almak için 1495 akçeyi gözden çıkaracak ama loncasındaki insanlar ile etkileşime girebilmek için ya plus paket alacak ya da kutu alacak.Sürekli bi zorakilik durum söz konusu.
Arttırıcılar; desteğe mesaj gönderdiğinizde size " ... arttırıcısı şans arttırmaz sadece topladığınız madenden 2 torba almanızı sağlar" tarzında saçma sapan mesaj alıyorsunuz.İyide kardeşim ben 2.bi mantarı ne yapayım ?
Yağma arttırıcılar; arttırıcı alırsınız düşüremezsiniz desteğe mesaj atarsınız destek size " yağma arttırıcı size (%60,%30,%20 hangi ürünü aldıysanız ) garanti düşürme olasılığı sağlamaz %40 lık oranına (%60 lık yağma arttırıcı aldığınızı düşünürek o oranı verdim) gelme ihtimalinizin de olduğunu unutmayınız" der.
Uzun lafın kısası arttırıcı almayın aldırtmayın.Bugüne kadar almış olduğum paketlerden gelir elde eden,benim verdiğim parayla evine ekmek götüren tepedeki insanlara sesleniyorum , "Hakkımı helal etmiyorum".
Tespitlerin kesinlikle tartışılamayacak kadar doğru özellikle tüm oyuncuların kullanılamayan saatleri hesaplandığında dudak uçuklatan o süre ve karşılığında alınan bedel.Ama sen bu tespitte epey geç kalmışsın.
Yaşamış olduğum birkaç olayı anlatayım sizde bana hak vereceksiniz...
Grup bölgelerinin ilk geldiği zamanlar hemen hemen her gün sığınak ve migrat bölgelerine gittim tank olarak sadece savaşçı karakterimi oynadım bir hafta boyunca aldığım sadece madalya oldu.Diğer oyuncular her gün klan ve bölge kanallarından ışık takı setlerini ve zırhlarını yansıttıkça içim içimi kemiriyordu.Her gün defalarca girmeme rağmen neden düşüremiyorum diye kendimi suçluyordum.Baktım böyle olmayacak sığınak ve migrat arttıcı aldım dükkandan.Sırf arttırıcılar boşa gitmesin diye oyundan çıkmıyordum adeta.Günler geçti ama halen sadece madalya topluyordum torbalardan.Oyundan iyice soğudum o ara zaten.Arttırıcının bittiği günden bir gün sonra arkadaşlarımın zoruyla son kez sığınağa girdim grupta konuşuyoruz arkadaşlar arttırıcı varken hiç bir şey düşmedi arttırıcı yokken hiç düşmez diye ama laf anlamadılar onları da kırmak istemediğimden gittim ve Işık takı setini tek torbadan aldım.Verdiğim paraya mı üzüleyim düşürdüğüm takılara mı sevineyim bilemedim.Bir sinirle foruma konu açtım arttırıcılar hakkında.Desteğe mesaj attım ve gelen cevap o kadar sıradandı ki sanki adam bana "bizde böyle kardeşim işine gelirse" ağzı yaparcasınaydı.O gün tövbe ettim plus ve silah yükseltme dışında forumdan hiç bir şey almayacağıma dair.
Arkadaş ejder asa üretmek için yağma arttırıcı aldı günlerce elmas madeninde sabahladı ama 1 menekşe elmas düşürebildi sadece.Ben arttırıcısız sürekli eminönü madenlerinin 2. ve 3. derece madenlerini topladım.En sonunda dayanamadı desteğe o da mesaj attı aldığı mesajdan sonra oyunu bıraktı.Mesaj bana gönderilen mesaj ile birebir aynıydı.İçerik ise sizin de tahmin edeceğiniz üzre "şans" idi.
Yani arkadaşlar arttırıcılar,isim değiştirme,lonca lisansı vb yenilikler oyuncuların iyiliğine değil yönetimin kesesine extra bir para kaynağı oldu.Zaten bu konu hakkında düşündüğünüzde sizde bela okursunuz bu yeniliklere.
En başında lonca içi konuşma için plus paketin zorunluluğu mesela.Ben bunu kesinlikle doğru bulmuyorum.İnsan lonca lisansı almak için 1495 akçeyi gözden çıkaracak ama loncasındaki insanlar ile etkileşime girebilmek için ya plus paket alacak ya da kutu alacak.Sürekli bi zorakilik durum söz konusu.
Arttırıcılar; desteğe mesaj gönderdiğinizde size " ... arttırıcısı şans arttırmaz sadece topladığınız madenden 2 torba almanızı sağlar" tarzında saçma sapan mesaj alıyorsunuz.İyide kardeşim ben 2.bi mantarı ne yapayım ?
Yağma arttırıcılar; arttırıcı alırsınız düşüremezsiniz desteğe mesaj atarsınız destek size " yağma arttırıcı size (%60,%30,%20 hangi ürünü aldıysanız ) garanti düşürme olasılığı sağlamaz %40 lık oranına (%60 lık yağma arttırıcı aldığınızı düşünürek o oranı verdim) gelme ihtimalinizin de olduğunu unutmayınız" der.
Uzun lafın kısası arttırıcı almayın aldırtmayın.Bugüne kadar almış olduğum paketlerden gelir elde eden,benim verdiğim parayla evine ekmek götüren tepedeki insanlara sesleniyorum , "Hakkımı helal etmiyorum".
Yakup neden Yusuf ile imtihan edilmişti ? Çünkü Yakup en çok Yusuf'u sevmişti. "Ve kişi daima en çok sevdiği ile imtihan edilir..."
Ama Keşke bir Yakup kadar sevseydim, ve bir Yusuf kadar sevilseydim...
GOKTURK HANTURK KIZILTURK
2007
Ama Keşke bir Yakup kadar sevseydim, ve bir Yusuf kadar sevilseydim...
GOKTURK HANTURK KIZILTURK
2007
- ybrdelisix
- Teşkilat Neferi
ne zamana kadar akacak o suKiSSEFFECT yazdı:Daha su bulacakları çok değirmen var :? :idea:zxcvzxcv yazdı:Yönetimin bu sorulara cvp verebilecek bir kapasitesi kalmadı ellerine sağlık her zaman destek veririz lakin ikv den artık bir şey çıkmaz boşa zaman kaybı.