HollyShit yazdı:
Bir bölgeyi kopyalamak daha çok GB demek ve daha çok gecikme (LAG) demektir.
Eğer gecikmeyi göz önüne alır ve oyunu yürünemez hala getirmeyi isterseniz GB'ler çoğalır. Tabii ki şu an ki gecikmeden şikayetçi olanlar o zaman ki gecikmeden 100 kat daha çok şikayetçi olacaklardır. Bundan emin olabilirsiniz.
Saygılarımla.[/color][/b]
Çemberlitaş kopyası sadece bir tane olsun o zaman. Mantık bu mu ? Şu akıl almaz ve ayıplanacak duruma bile kılıf bulan çıkıyor ya anlamak mümkün değil.
Anlamamazlıktan gelmenin lüzumu yok kardeşim.
Adam gibi söylüyorum sana burada 20 tane neyinize yetmiyor?
Erken kalk gir o zaman. 50 tane kopya yapsınlar ondan sonra lag elini kolunu sallayarak dolaşsın. Sizin istekleriniz yüzünden biz mi lag sorunu yaşayalım. İlla bunu mu diyim.
Hiçbir şey başladığı gibi bitmez hayatta.
Ya hedeflediklerimiz ya biz biteriz daima.
Bir şeyi bıkmadan istemek,
Daima kazanmak için bir çabadır insana.
HollyShit yazdı:
Eğer gecikmeyi göz önüne alır ve oyunu yürünemez hala getirmeyi isterseniz GB'ler çoğalır. Tabii ki şu an ki gecikmeden şikayetçi olanlar o zaman ki gecikmeden 100 kat daha çok şikayetçi olacaklardır. Bundan emin olabilirsiniz.
Çemberlitaş kopyası sadece bir tane olsun o zaman. Mantık bu mu ? Şu akıl almaz ve ayıplanacak duruma bile kılıf bulan çıkıyor ya anlamak mümkün değil.
Erken kalk gir o zaman. 50 tane kopya yapsınlar ondan sonra lag elini kolunu sallayarak dolaşsın. Sizin istekleriniz yüzünden biz mi lag sorunu yaşayalım. İlla bunu mu diyim.
Hem kopya sayısının arttırılması hem de daha iyi bir sunucuyla anlaşılması fikri daha mantıklı değil mi ?
HollyShit yazdı:
Eğer böyle düşünen programcılar varsa görevden uzaklaştırmalı.Yapamıyorlarsa gitsin öğrensinler.Gerekiyorsa yurtdışına gidip ders alsınlar.Bu son kullanıcıyı hiç ilgilendirmez.On milyonlarca oyuncusu olan bu tarz oyunlarda lag olmuyor bunda mı olacak? Bütün gün bölgenin boşalmasını bekleyecek halleri yok insanların.Herkes görevini yapsın, kimseden fazla bişey istediğimiz yok !
En son YALNIZALPEREN tarafından 31 Oca 2012 13:21 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
HollyShit yazdı:
Hem kopya sayısının arttırılması hem de daha iyi bir sunucuyla anlaşılması fikri daha mantıklı değil mi ?
İsterse 16GB veri trafiği olan bir sunucuyla anlaşsınlar yinede lag devam eder. Çünkü veri tabanı genişliği veri geçiş hızını sıkıştırıyor ve yüzlerce kişi aynı anda veri yollayınca sistem kitleniyor, yavaş işlemeye başlıyor.
HollyShit yazdı:
İsterse 16GB veri trafiği olan bir sunucuyla anlaşsınlar yinede lag devam eder. Çünkü veri tabanı genişliği veri geçiş hızını sıkıştırıyor ve yüzlerce kişi aynı anda veri yollayınca sistem kitleniyor, yavaş işlemeye başlıyor.
Az biraz Bilişim Teknolojilerinden çaktığın belli kardeşlik. ) Çaktığın diyorum, çünkü anladığın bilgi daracığı kısıtlı. Teknolojide imkansızlık diye birşey yoktur, adını vermek istemediğim pek çok oyun milyonlarca kullanıcıya hizmet sağlamakta ve görsellik açısından IKV'yi 5 le çarpıp 10'a bölecek kapasitede, bu tür oyunlar LAG(Oyunda Takılma) olayını ortadan kaldırabiliyorsa, bir avuç oyuncuya hizmet veren SOBEE studios oyuncusundan aldığı paralarla başka oyunlara yatırım yapmayı bırakıp , daha iyi sunuculara göz atmalı diye düşünüyorum. Sunucu kalitesi ile alakalı bir durumdur LAG problemi. Veritabanının yönlendirildiği sunucuya bakar bütün işlev..
Temelde ki sorun, bu oyun kendi bütçesinde kazandığı 3 - 5 kuruşu yine kendi bünyesinde ki bir başka oyuna sermaye yapıyor, IKV hep arka planda kalıyor... Bizler de oyuncular olarak tepkimizi hiç bir zaman tam anlamı ile dile getirmiyoruz, hep pasif kalıp , bu olaya göz yumuyoruz. Bakalım nereye kadar gidecek bu devran.
Jr. Java Dev. - Haziran 2oo7
..Sonunda "Aslansın" Diyorlar, Madalyalar Veriyorlar Gizli Gizli ! @SezerADATEPE Meran
HollyShit yazdı
Erken kalk gir o zaman. 50 tane kopya yapsınlar ondan sonra lag elini kolunu sallayarak dolaşsın. Sizin istekleriniz yüzünden biz mi lag sorunu yaşayalım. İlla bunu mu diyim
Eleştiri yapanlara karşı sobenin gönüllü avukatlığını üstlenmiş olmanı anlayabıliyoruz.Ama sana tavsiyem ufak hevesler çıkarlar için eleştiri yapanları mesnetsiz,geçerliliği olmayan boş donelerle ikna etmeye çalışma.Çünki komik duruma düşüyorsun.Oyunda bölge sayısı artmasın lag olurmuş.Böyle saçma böyle mantıksız dayanak olamaz.Sen bir otomobil aldığında sana ABS si çalışmayan,silecekleri çalışmayan,müzik sistemi arızalı şekilde teslim edip fabrikanın kapasitesi bu kadar.Kapasiteyi artırrsak bu otomobilide bulamazsınmı diyolar.Ortaya bi cevap süreceksen eğer saçma veriler sunma.Ayrıca eleştiri yapanlar senin gibi çıkarları ardına düşmemiş bu oyunu senden daha fazla seven kişiler.Onlar çok haklı şekilde ortadaki yanlışlıkları dile getirirken ( bunda haklı olduklarınıda sende biliyorsun ) bu hataları düzeltecek olanlardan bir cevap bile gelmiyor.Burada eleştiri yapanlar gerek maddi gerekse manevi olarak bu oyuna çok katkı yapan insanlar.Fuarlarda olsun gelen ücretli yeniliklere olsun ,kutularda olsun ellerinden gelen her fedakarlığı yapan insanlar.Bu tip olaylarda sobbe çalışanlarını çok sık ortalarda görüyoruz,kutu satarken fuara gelin derken akçe satışlarıyla ilgili konularda çok sık ortalara çıkıyorlar.Ama iş oyuncuların isteklerine serzenişlerine gelince ortaya çıkıp doyurucu açıklamalar yapmaya tenezzül bile etmiyolar ki bu oyunculara karşı sergilenen kaba bir davranış.Bu kadar vurdum duymaz bu kadar ilgisiz olunmaz.Oyuncularla dalga mı geçiyorsunuz ? İnsanların cebindeki parayı almak için türlü vaatleri türlü gösterişleri çok güzel beceriyorsunuz da bu oyunu oyun yapan ,bu kadar sahiplenen oyunculara niçin bir cevap, bir çözüm sunmuyorsunuz.Şahsen bu duyarsızlıkları bu ilgisizlikleri yüzünden ben oyuna uzun zamandır para yatırmıyorum.Çünki verdiğim paranın bu oyunun gelişmesine daha iyi olmasına bir katkısı olmadığını gördüm.Bu oyuncuların ikv ye sizlere olan ilgisini sevgisini sömürdüğünüzü düşünüyorum.Onlar sizi ve oyunu bir karşılık olmadan sahiplenirken sizler buna layık olamadınız,onlara bir cevap bir çözüm sunmaya tenezzül bile etmediniz.Sizler aslında layık olmadığınız desteği gerek oyun için gerek fuarda fazlasıyla aldınız..Oynayanlara tavsiyem verdiğiniz parayı şuanki şartlarda hak ettiklerini gözden geçirmeniz.Kendini sömürtmek isteyenler için mutlaka bir sömüren vardır.
En son kimerufan tarafından 31 Oca 2012 15:11 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
HollyShit yazdı:
Arkadaş Herhalde Hiç World Of Warcraft Oynamamış.
Sunucu Trafiğinden Bahsediyorsun Ama İstanbul Kıyamet Vakti'nin Yüzlerce Katı Büyüklükteki Sadece Bir Bölgede Onbinlerce Oyuncu Vakit Geçiriyor. Dungeon Etkinliğinden Bahsetmiyorum Bile !
Hele Knight Online'da Delos Siege ve Normal Savaşlardaki Oyuncu Sayısı Tüm İKV Oyuncularından Fazla...
Yine Söylüyorum Sorun İstanbul Kıyamet Vakti Sunucu Bilgisayarlarında, İsterse Yüz Binlerce Oyuncu Veri Yollasın. Kitlenme Diye Birşey Yok.
Knight gibi yüksek oyuncu sayısına sahip oyunlarda, serverlar sürekli duplicate olarak çoğaltılır ve dedicate olarak aktif edilir.
Amerika'dan veya İngiltere'den server getirmek, senin şu anda İstanbul'da bulunarak Kanada'dan dosya indirmene benzer. Artık 3 gün mü sürer 5 gün mü sürerbilemem. Türkiye'de henüz hiçbir oyunda böyle bir sistem yok. Varsada çok nadir oyunlarda var.
İstanbul Kıyamet Vakti Java alt yapısıyla kurulu bir oyundur. Her serverların sunucuların bir üst limiti var. Fakat siz orda çok şey var diyip bir sunucuya yüklenin sadece o sunucuda yoğunluk oluyor.
Açın bir karakter Anka, Meran, Sancak'a bir girin. Sonra çıkıp Eminönü ve Teşkilat'a girin. Sonra bi lag karşılaştırması yapın anlayacaksınız ne dediğimi.
--------------------------------------
Ben kimsenin avukatlığını yapma durumunda değilim.
%3 bilgisayar bilgin olsa söylediklerime harfiyen katılırsın.
Araba firmasıyla oyun firması tamamen zıt teknolojilerdir. Şöyle düşün bir oda var. Oda da tek iken yürüye biliyorsun. Fakat her bir kişi geldiğinde yürüme zorluğu çekiyorsun.
Serverlar böyledir ne kadar oyuncu o kadar lag ve gecikme.
Odaları çoğaltmak daha çok kişi kapasitesi demek ama ne kadar çok kişi o kadar kaos demek aynı zamanda.
Bir ev düşün 500 kişilik kapasite var ama dışardaki kişi sayısı 550. 500 kişilik yere 550 kişi koymak evi yok etmeye bedel.
İşte bir servera ne kadar sunucu açarsan o kadar zararlı.
Umarım detaylı okur ve anlamaya çalışırsınız.
Eminönü sunucu üst limiti 200 kişi desen mesela,
Plussuzların 50 kişi olduğunu düşünsek 150 kişi kalıyor.
Sonra hiç kimseyi beklemeden giren 150 plusluyu düşünün. Pluslu oldukları için sunucunun üst limitini aşan kişiler odada bulunanlara zorluk çektirenlerdir.
Sunuculara belirli bir sayıda oyuncu girdiğinde (Dolu) yazması ve sunucuya daha fazla kişinin girmemesi + lagın düşürürlmesi sağlanmalı.
İyi günler.
Bütün Online Oyunlar ''MMORPG'' Kategorisi İçinde Değerlendirilir.
İstanbul Kıyamet Vakti ''MMORPG'' ise World Of Warcraft'da Öyle...
Yok Efendim İKV Para Kazanamıyormuş Yok Efendim WoW'un Arkasında Koskokca Blizzard Varmış, Bunların Hepsi Hikaye !
İstanbul Kıyamet Vakti de Diğer Oyunlar Gibi Aynı Performansı Sağlamak Zorundadır, Çünkü Rekabet İçerisindedir.
Aynı Sektörde Her Sene %3 Büyüme Sağlayan Güçlü Rakiplerin Varken '' Masraflarım Çıksın Yeter''
Dersen Bu Kulvarda İşin Ne ?
İmzana ODTU Bilgisayar Mühendisliği Teknokent Genel Müdürü Yazmamışsın Bir Tek Ama Nafile...
Biz Açıklamadan Aynı Anda Aynı Bölgede 3000 Kişi Online Tutabilen Oyunlarla Aynı Anda Farklı Bölgelerde 300 Kişi Tutamayan Oyunların Olabildiğini Anlamıyosun.
Duplicate, Dedicate Bilmem Ne Maval Okuman Yersiz, Neden mi ?
Böyle Bir Teknoloji Var Ama SOBEE Cebinden 2 Kuruş Para Çıkartmamak İçin Müşterilerini Bu Lag'a Mahkum Bırakıyor.
Emin Ol Elde Ettiğin Karın Yanında Bu Masraf Bir Hiç...
JackGhosen yazdı:Bütün Online Oyunlar ''MMORPG'' Kategorisi İçinde Değerlendirilir.
İstanbul Kıyamet Vakti ''MMORPG'' ise World Of Warcraft'da Öyle...
Yok Efendim İKV Para Kazanamıyormuş Yok Efendim WoW'un Arkasında Koskokca Blizzard Varmış, Bunların Hepsi Hikaye !
İstanbul Kıyamet Vakti de Diğer Oyunlar Gibi Aynı Performansı Sağlamak Zorundadır, Çünkü Rekabet İçerisindedir.
Aynı Sektörde Her Sene %3 Büyüme Sağlayan Güçlü Rakiplerin Varken '' Masraflarım Çıksın Yeter''
Dersen Bu Kulvarda İşin Ne ?
İmzana ODTU Bilgisayar Mühendisliği Teknokent Genel Müdürü Yazmamışsın Bir Tek Ama Nafile...
Biz Açıklamadan Aynı Anda Aynı Bölgede 3000 Kişi Online Tutabilen Oyunlarla Aynı Anda Farklı Bölgelerde 300 Kişi Tutamayan Oyunların Olabildiğini Anlamıyosun.
Duplicate, Dedicate Bilmem Ne Maval Okuman Yersiz, Neden mi ?
Böyle Bir Teknoloji Var Ama SOBEE Cebinden 2 Kuruş Para Çıkartmamak İçin Müşterilerini Bu Lag'a Mahkum Bırakıyor.
Emin Ol Elde Ettiğin Karın Yanında Bu Masraf Bir Hiç...
Tüm yorumlarına sonuna kadar katılıyorm ben çok oyun oynadım ikv kadar hilesizini görmedim fakat ikv kadar haksızlık olan oyun görmedim o kadar parayı veriyorsun oyuna bişey kazanamıyosun sonra şans diyorlar para veriyosan şans değil garanti olmalı şans para vermeyenler için geçerlidir.