DoNotDisturb 06 Şub 2011 01:21
İstanbul Kıyamet Vakti sunucuları içerisinde Karakter Devri / Satışı yasaktır!
Oyun parası, Oyun içi materyal, Efsunlu Eşya, Maden türevi malzemelerin Türk Lirası karşılığı Satışı yasaktır!
İkinci bir Duyuruya kadar Karşılıklı güven ortamı sağlandığı taktirde İsim Değiştirme / Plus satışı oyun içerisinde serbesttir!
Kilitlenen bir konunun içerisinde bunu gördüm ve buraya yazma gereksinimi hissettim. Daha önce Online Soru-Cevap bölümüne yazdım fakat karşılık alamadım. Şimdi sorum siz yöneticilere!
Oyun parası, Oyun içi materyal, Efsunlu Eşya, Maden türevi malzemelerin Türk Lirası karşılığı Satışı yasaktır!
denmiş. Lakin, kinci bir Duyuruya kadar Karşılıklı güven ortamı sağlandığı taktirde İsim Değiştirme / Plus satışı oyun içerisinde serbesttir! denmiş. Fakat orda bir durum var bunu açıkça belirtmemişsiniz.
İkinci bir duyuruya kadar karşılıklı güven ortamı sağlandığı taktirde İsim Değiştirme / Plus satışı; Oyun parası, Oyun içi materyal, Efsunlu Eşya, Maden türevi malzemeler ile satın alınması serbet midir değil midir?
Serbestse Türk Liralarımızı İsim değiştirme ve kutuya çevirip satın alalım.
Yine aynı konuda;
Oyunda Karakter Satışı Kesinlikle yasaktır.
Nedeni;
Siz oyunu bilgisayarınıza kurmadan önce kullanıcı sözleşmesini kabul ediyorsunuz.Bu demek oluyorki karakteriniz,madenleriniz,materyalleriniz,eşyalarınız bunların hepsi Sobee'nin Tüm Hakları Sobee'de saklı siz başkasının bir eşyasını kendinizinmiş gibi devredemezsiniz/satamazsınız.Ancak Kutu Plus Sizin Kendi Sahip olduğunuz bir eşyanızdır.
gibi bir yorum bulunuyor. İstanbulKartali yazmış. Benim bardağım, formam, parfümüm çorabım sahip olduğum bir eşyadır. Bu sahip olduğum eşyaları maden, materyal, eşya karşılığı takaslayabilirim anlamı mı taşıyor? Yani taraftarı olunan kulüplere ait maç bileti verip karşılığında oyun parası alabilir miyim?
Sayın yöneticiler;
Lütfen biraz gerçekçi olalım. Size birşeyler yapmaya çalışıyorsunuz, kutu satışını normal diğerlerini yasak gösteriyor İKV para kazansın gibi yorumda da bulunmuyorum ya da öyle olabileceğini düşünmüyorum. Ama bu oyuna başlarken kabul etmiş olduğumuz kullanıcı hakları varya hani; işte o haklarımız dolaylı yoldan bir güzel yanlış eller tarafından yoksayılıyor ve sizlerde bunu ya görmüyor, ya algılamıyor/algılayamıyor yahutgörmezden geliyorsunuz-bu çok feci-.
Elinizde değiştirme hakkını gizli tuttuğunuz kullanıcı sözlememizi ya değiştirin ya da bunlar dışında çiğnenmiş olan kullanıcı sözleşmesi kurallarını da görmezden gelin
E-pis isim değişikliği satımı oyun içerisinde sertbest olduğundan beri 4 kere desteğe mail attım bir karşılık alamadım.(aldıklarım güvendiğiniz kişielrle yapın ws ws.) Online Soru-Cevap bölümüne yazdım istediğim cevabı alamadım. Lütfen konuyu sonuna kadar okuyup verilecek cevabı verin ve konuyu öyle kilitleyin.
Siz çok yorulan, bu oyun için çok emek veren yöneticilerden isteğimdir. Bizler de bu oyundan zevk alabilmek için emek harcıyoruz. Bu sanal alemde kendimize İstanbul'da bir yer bulabilmek için vakit harcıyoruz. Sizlerinde satımını kesinlikle yasakladığınız materyal, oyun parası, eşya gibi şeylerin dolaylı yoldan parayı kutuya çevirip satın alınmasına lütfen göz yummayın.
Vaktinizi aldım, sağlıcakla kalın..
Kolay gelsin.
Thre are the norml( . )( . )the silicone ( + )( + )the perfct(o)(o).Some are cold(^)(^)some belong to grndmthers\./\./And let’s nt forgt the very large(o Y o)the very small(.)(.)and the asymmetrical(•)(.)We love them all! Say FCK to breast cancer!
Manasiyok yazdı: Sizlerinde satımını kesinlikle yasakladığınız materyal, oyun parası, eşya gibi şeylerin dolaylı yoldan parayı kutuya çevirip satın alınmasına lütfen göz yummayın.
Bu şekilde ticaret yapmaya kalkan kişiler hakkında çok büyük cezai işlemler uygulanmaktadır. Mevcut durumun tespiti halinde kullanıcı süresiz ( 999 ) oyundan uzaklaştırılmaktadır. Konuşmalarınızda elinizde mevcut olabilecek kanıtlar var gibi hissettiriyorsunuz. Öyle ki oyun içerisinde satışının kesinlikle yasak olduğunu bildiği halde bunların ticaretini yapan kişileri tanıyor ve elinizde kanıtlarınız mevcutsa Destek Formu vasıtası ile bizlere iletmenizi isteriz.
Manasiyok yazdı: Sizlerinde satımını kesinlikle yasakladığınız materyal, oyun parası, eşya gibi şeylerin dolaylı yoldan parayı kutuya çevirip satın alınmasına lütfen göz yummayın.
Bu şekilde ticaret yapmaya kalkan kişiler hakkında çok büyük cezai işlemler uygulanmaktadır. Mevcut durumun tespiti halinde kullanıcı süresiz ( 999 ) oyundan uzaklaştırılmaktadır. Konuşmalarınızda elinizde mevcut olabilecek kanıtlar var gibi hissettiriyorsunuz. Öyle ki oyun içerisinde satışının kesinlikle yasak olduğunu bildiği halde bunların ticaretini yapan kişileri tanıyor ve elinizde kanıtlarınız mevcutsa Destek Formu vasıtası ile bizlere iletmenizi isteriz.
Saygılarımla.
Ah güzel kardeşim, farkındamı değilsin yoksa emir kuluyuz mu diyorsun bilemiyorum ama, oyun parası karşılığı epin satan kişiler, reel para ile satın alıp sattığı epinlerden kazandığı oyun parası ile zaten o tür materyalleri satın alıyor. Sonuç itibariyle haksız kazanç, kumar ve kabahatler kanununa aykırı hareket edilmiş oluyor...
İSTANBULOYUN KULLANICI SÖZLEŞMESİ
1. GİRİŞ
Oyun da dahil olmak üzere ancak onunla sınırlı kalmayacak şekilde sitelerimize ait bütün içerik, materyaller, dökümanlar, bilgiler, grafikler, tasarımlar, ürünler, yazılımlar, güncellemeler, yamalar ve servisler, ilgili antlaşmalarla ve fikir / sanat eserleri kanunları ile yasal olarak korunmaktadır. Oyunun ve Oyun'un sunulduğu web sitelerinin kodlarına erişmeye çalışanlar bunun sorumluluğu üstlenirler ve hiçbir kısıtlama olmadan Internet, veri aktarımı, e-posta ve gizlilik ile ilgili yasalara uymayı taahhüt ederler.
Oyun'un, web sitelerinin ve bunların içeriğindeki tüm materyallerin burada belirtilen Kullanım Koşulları'na aykırı kullanılması durumunda Sobee'nin, web sitelerine erişiminizi ve kullanımınızı sonlandırma hakkına sahip olduğunu kabul ediyorsunuz. Üyeliğin sona ermesi halinde, Sobee'ye ait Sitelerimizden elde etmiş olduğunuz ve lisansını satın aldığınız veya almadığınız tüm materyalleri ve uygulamaları kayıtlarınızdan yok etmekle mükellefsiniz. Sitelerimizi ve Oyunu kullanma hakkınızı ve bu amaçla size verilmiş şifreleri veya size tanınmış herhangi bir başka hakkı başkalarına devredemezsiniz.
7. YETKİLİ MAHKEMELER
Burada belirtilen kullanım şartlarına dair anlaşmazlıklarda İstanbul mahkemeleri yetkilidir.
Burhaniye İlçe Emliyet Müdürlüğünün 11.03.2010 gün ve 2010/97 sayılı yazı ile XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX ilerleyen hemen her aşamada bir sonraki aşamaya geçmek ve sanal obje / oyun parası alınmasında gerçek para kullanıldığı, oyunun genel sistem ve işleyişi adeta oyuncuları böyle bir ticarete ittiği'' gerekçesiyle Mxxxx-2 oyununun Balıkesir Valilik Makamının yasaklama karar verdiği, yasaya uymayan işletmeci ve ya sorumlular hakkında ''Fiilleri başka bir suç teşkil etmiyorsa 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesi gereğince Emre Aykırı Davranış suçundan para cezasi ile cezalandırılacakları ...
Yeni TCK da Kumar: Kumar oynanması için yer ve imkân sağlama MADDE 228. - (1) Kumar oynanması için yer ve imkân sağlayan kişi, bir yıla kadar hapis ve adlî para cezası ile cezalandırılır. (2) Çocukların kumar oynaması için yer ve imkân sağlanması hâlinde, verilecek ceza bir katı oranında artırılır. (3) Bu suçtan dolayı, tüzel kişiler hakkında bunlara özgü güvenlik tedbirlerine hükmolunur.
Dolayısıyla, henüz reşit olmamış bir çok oyuncuyu barındıran ve bizlerin de gelişmesine destek verdiğimiz ( SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ, İLK TÜRK OYUNU OLAN İKV' NİN ) İKV.' nin, benzer yaptırımlara maruz kalmaması için, oyun parasının, gerçek para ile satın alınması ( E-Pin, İsim Değiştirme Hakkı, Karakter alım ve satımı...v.s. ) Kumar ve Kabahatler kanunlarına tezat oluşturduğundan, ayrıca [GM]CaptainATX' inde belirttiği üzre, oyun parası ( Sanal ) reel para ile satın alınamaz... Anılan kanunlar bu hükme amirdir.
Oyun yönetiminin, konuyu ayrıntılı olarak incelemesini, hukuk müşavirleri ile görüştükten sonra bizleri bilgilendirerek, yanlış anlaşılmaların önüne geçilmesi hususunda ve oyunun kanun ve tüzüklere aykırı içerik teşkil etmemesi adına hareket ederek, kamu oyunu aydınlatmaları arz ve talep olunur.
YASAKLAMAYA KALKMAYIN ÇÜNKÜ FORUM KURALLARINA AYKIRI HİÇ BİR CÜMLE YOK METİN İÇERİSİNDE.. SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNURKEN, KİŞİLERİN DÜŞÜNCE VE FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ, KENDİNİ İFADE ETME VE SAVUNMA HAKKI VS. KONULAR DAHİL DİLEKÇEMİ KABARTMAK İSTEMİYORUM. Bu tür yaklaşımlar İKV ni ileriye taşımaya değil, yasaklanan bazı oyunlar gibi geriye döndürmeye yarar, forum denetmenlerinin bu konuya moderasyon uygulamak yerine üst kademe yönetime bu konuyu taşımaları ve DEV. yada Sobee Yönetimi'nce bir açıklama yapılmasını beklemesi daha uygun olur kanaatindeyim.
Kaldı ki yukarıda adı geçen arkadaşımız ve Konfiçyus adlı arkadaşımızın yazdıkları son derece önemli ve vahimdir, İKV. nin diğer online oyunlar gibi sıradanlaşmasını, amacından sapmasını ve zarar görmesini istemeyiz. Huukuki açıdan sorun teşkil eden oyun parası ( Sanal ) ile gerçek paranın satın alabildiği Epin İsimdeğiştirme Hakkı vs. nın alım ve satımının yapılması son derece yanlış ve hukuka aykırıdır.
Sebebine gelince, arkadaşlarımızın başına gelen bir olay, mynet vs. sunuculardan araştırılabilir.
A isimli oyuncu bundan 3 yıl önce oyuna başlar, B isimli oyuncu ile beraber oyuna devam ederler, A isimli oyuncu' nun kredi kartı, banka hesabı vs. yoktur, ve B isimli oyuncu A isimli oyuncuya Plus paket satın alarak hesabına yükletir... Yada yükler, aradan 3 yıl geçer... A isimli şahıs hesabının şifresini unutur ve sunucusundan talep eder, sunucudan gelen cevap..
Üzgünüz, mail hesabınıza yüklenen plus paket ödemesi ve faturası, B isimli şahsın adına kayıtlıdır... Dolayısıyla size anılan hesabın şifresini verememekteyiz. B isimli şahsın bizimle iletişime geçmesini rica ederiz..
Sonuç : Sonuç ne mi oldu ? A şahsı 3 yıl emek verdi karakterini kastı, madenini çekti ama karakterinin bulunduğu hesaba 1 kez plus paket yükleyen B şahsı, A şahsına ait hesabın resmi sahibi oldu...
Bu yaşanan olay iyik ki, samimi iki arkadaş arasında gerçekleşti, ya art niyetli kimseler arasında gerçekleşseydi ? Peki oyunda nelermi olur ? Art niyetli binbir oyuncu tarafından bu kullanılır ve.. Her gün hırsızlık her gün karakter çalınması, her gün dolandırıcılık... Kim zarar görür tabiki bizler ve dolayısıyla Sobee yönetimi...
Not : Bu konuyu da kaldırabilirsiniz DoNotDisturb ( bu arada takTir değil TakDir olacaktı, lütfen Türkçe' mizi düzgün kullanmaya gayret edelim)... Tamamen bilgilendirme amaçlı bir yazıdır, Yanlış anlaşılma oldu der epin alım satımının oyun parası ile yasak olduğu açıklanmaz ise, Pazartesi günü Cumhuriyet Başsavcılğı' na dilekçe ile müracaat edeceğim, bundan emin olabilirsiniz...
Yasak olduğu ve yanlış anlaşılma olduğu şeklinde üst yönetim tarafından açıklama yapılmazsa emin olun çok sevdiğim ve değer verdiğim İKV Hakkında suç duyurusunda bulunacağım...
Gerekli cevabı Yöneticilerimizden Lathander cevaplandırmış bulunmaktadır. Aynı konuların tekrarı dahilinde moderasyona tabii tutulacağınızı hatırlatmak isterim.
Lathander yazdı:
Hellriders gerekli bilgiyi vermiş.
Ek olarak;
Oyun eşyası, oyun parası vb oyun içi materyallerin satışı yasaktır. Bunu lütfen e pin, isim değiştirme hakkı gibi paketlerle karıştırmayalım.