Tangriss ve Karaköy Hk. Kafası Karışanlara

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
turkoxHAMSTER
Praetorian Piyadesi
Praetorian Piyadesi
Sunucu: Teşkilat

Tangriss ve Karaköy Hk. Kafası Karışanlara

Mesaj gönderen turkoxHAMSTER »

Merhaba arkadaşlar, bildiğimiz gibi Gorgar'ın açıklamalarından sonra forumda bir bilgi kirliliği oluşmaya başladı. Sanılanın aksine şuan tartışılan konular, zaten yıllardır burda tartışıp belli sonuçlara vardığımız konulardı.Bu konuyu okumadan önce GWYNBLEIDD isimli arkadaşımızın yazdığı bu konuyu tamamen okumalısınız:

viewtopic.php?f=46&t=113150#p940439

Öncelikle belirteyim ki Tangriss diye bir bölge gelmeyecek. Çünkü böyle bir bölge yok. Tangriss sadece bir geçidin ismidir.
Tangriss
Bir çeşit ışınlanma mekanizması olan Tangriss, Gezgin Şehir'in girişi olarak anılır.
Gezgin Şehir fransızca bir kitapta, kadim uygarlıkların mekanı olarak geçer.
Migrat'ta komutanın salonunun arka kısmında bir tangriss vardır.Ancak kullanıma kapalıdır.Diğer bir tangriss, Büyük Hol'de; Tangriss koridorlarının çıkışında bulunan köprünün ilerisinde bulunur.Ancak nasıl çalıştığı bilinmemektedir.

Resim

Biz bu geçidin anahtarlarıyla birçok kez karşılaştık. Junon'un üzerinde, Yaralı Meran'ın üzerinde... Fakat geçidi nasıl kullanacağımızı bilmiyorduk. Muhtemelen gelecek olan güncellemede Tangriss'i kullanmayı öğrenip Gezgin Şehir'e giriş yapacağız.

Peki Karaköy ne alaka?

Karaköy konusu 2008 yılında gelen Meteor Bölgesi'nden beri tartışılan bir konuydu. Her gelen güncellemede "Aha şimdi Karaköy geliyor!" diye konular açılırdı. Bunun sebebi Balıkçı İdris'in yanından karşıya baktığımızda gördüğümüz 2D Karaköy silüeti. Öncelikle bu siluetin hiç bir anlamı yok. Çünkü bildiğimiz Karaköy'ün fotoğrafını çekip, siyah beyaz yapıp buraya koymuşlar. Yani capacanlı bir şehir fotoğrafı var. Nerde kıyamet?

Fakat asıl Karaköy'ün beklenmesi apayrı bir sebebe bağlanıyor. Oyunda bildiğimiz gibi hikayeye 3-4 farklı perspektiften yaklaşıyoruz. Bunlardan biri Arzuhalci ile başladığımız gizemli arayış. Sorularımızın bir çok cevabını bu arayışta öğrendik. Eskilerin, Philotheos ile Junon ile ve hatta Gaffar Bey ile yaptıkları anlaşmaları bu arayış ile çözdük. Oyunun temel hikayesi bu arayştan ilerliyor. Bu noktada kaldığımız son yer
Tangriss geçidinden diğer tarafa geçmemiz olucak. Bir diğer arayış ise Fareadamlar ile ilgili. Bu noktada Işık ile başladığımız fareadam görevleri en son Büyük Hol'deki Gizit Klanı baskınımız ile sona erdi. Bu konuyla ilgili en büyük yardımcımız da Yasemin idi. Yasemin'in verdiği bir görev olan "İskele'nin Sırları", balıkçı idrisin bulunduğu yıkılmış Galata Köprüsü'nde sona eriyordu.

Peki ne oldu bu köprüde?

Fareadamlar'ın Kuklacı tarafından yaratıldığını biliyoruz. Kuklacı muhtemelen Eskiler'i biliyordu. Verdiğim linke arkadaşın açıkladığı üzere Eskiler yani Meran Uygarlığı senaryomuzun temel taşı. Kuklacı da insanlığa karşı bir savaş olacağını bildiğinden yardımcı birlik olması için fareadamları oluşturdu diye tahmin ediyorum. Fakat insanoğlu, fareadamları kabul etmekte zorlandı. Uzun uğraşlar sonucunda Perihan Hanım ve Gediz Bey'in temsil ettiği insanlık ile Gizit Klan lideri bir fareadam anlaşmak üzere köprünün üstünde buluştu. Acıdır ki tam anlaşma yapıldığı sırada bir süikast saldırısı gerçekleşti ve Perihan Hanım ile Gizit lideri fareadam burada hayatlarını kaybettiler. Nerull'un ipucu olarak bıraktığı "Perihan" kelimesinin anlamı budur. Yani insanoğlu ile fareadamların arasının bir daha eskisi gibi olamayacağı bu talihsiz olayı hatırlatmak amacıyla bu kelimeyi bırakmıştı. Bu olayı muhtemelen Kisless'e hizmet eden hainler gerçekleştirdi. Nasıl ki Gaffar'ı bize kırdırdı, aynı şekilde fareadamlar ve insanları da birbirine bu şekilde kırdırdı. Kendi düşmanlarını birbirine kırdırarak güçlendiğini düşünüyorum.

Sonuç olarak fareadamlar klanlar halinde Eminönü'nü terketti ve Karaköy'e yerleşti. Bütün bu ipuçları ve senaryoyu göz önünde bulundurursak Karaköy adlı bir bölge gelme olasılığı yüksek.
smartenes
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları

Re: Tangriss ve Karaköy Hk. Kafası Karışanlara

Mesaj gönderen smartenes »

Forumdaki bilgi kirliliğinin azaltılması yönünde güzel bir konu olmuş. Eski oyuncular için pek öğretici olmasa da yeni oyuncular ve hiç görev metni okumadan oyunun tamamına gelmiş oyuncular için büyük bir nimet. GWYNBLEIDD nickli arkadaş çok güzel anlatıyor her şeyi. Bundan sonra aynı tarz konuları ve yıllardan beri yüzlerce kere cevaplanmış soruları görmeyiz umarım forumda.
-"Lodos kalmayana dek Arz. Arz olmak bir tarz."
smartenes - Eminönü since: ?/Mart/2006
Kullanıcı avatarı
Dawnguard
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Companions

Mesaj gönderen Dawnguard »

Baştan aşağı haklısın. +1
Resim
Kullanıcı avatarı
HollyShit
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen HollyShit »

Güzel bir derleme ve alıntı olmuş.
Hiçbir şey başladığı gibi bitmez hayatta.
Ya hedeflediklerimiz ya biz biteriz daima.
Bir şeyi bıkmadan istemek,
Daima kazanmak için bir çabadır insana.
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

Mesaj gönderen Retaliation »

Konunun başında GWYNBLEIDD ismini görünce zevkle okuduğum bir konu. Elinize sağlık, güzel bir açıklama olmuş.
Resim
Kullanıcı avatarı
TOLGARDA
Ruh Taşı Gezgini
Ruh Taşı Gezgini
Sunucu: Karaköy
Klan: Lodos

Mesaj gönderen TOLGARDA »

Sanırım şuraya değinmemişsin ya da ben göremedim, Migratta bulunan kapı kullanılamaz haldeydi. Bu kapıdan iki tane olduğunu biliyorduk sonrasında da ikincisi Büyük Hol'de karşımıza çıktı ancak nasıl kullanacağımızı bilmiyoruz.
:zero: :one: :two: :three: :four: :five: :six: :seven: :eight: :nine:
Kullanıcı avatarı
TOLGA
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı
Discord: tolgaalbayrak

Mesaj gönderen TOLGA »

Retaliation yazdı: 10 Tem 2017 20:03 Konunun başında GWYNBLEIDD ismini görünce zevkle okuduğum bir konu. Elinize sağlık, güzel bir açıklama olmuş.
GBleidd ne yapsa beğenirim. ;) Tebrik ediyorum çok güzel bir paylaşım, kaydettim ve kısım kısım okuyup bilgi toplamayı düşünüyorum.
Resim
Kullanıcı avatarı
turkoxHAMSTER
Praetorian Piyadesi
Praetorian Piyadesi

TOLGARDA yazdı: 10 Tem 2017 22:10 Sanırım şuraya değinmemişsin ya da ben göremedim, Migratta bulunan kapı kullanılamaz haldeydi. Bu kapıdan iki tane olduğunu biliyorduk sonrasında da ikincisi Büyük Hol'de karşımıza çıktı ancak nasıl kullanacağımızı bilmiyoruz.
Tangriss konusuna çok girmedim. Zaten GWYNBLEIDD adlı arkadaş fazlasıyla anlatmış. Tangriss'i kullanmayı karakterimiz daha bilmiyor, kapının kullanılamamasının sebebi bu.

Teşekkürler arkadaşlar, GWYNBLEIDD adlı arkadaşı ben de canı gönülden tebrik ediyorum. Muhtemelen şuana kadar paylaşılmış en dolu içeriği paylaşmış kendisi. Ben de forumda yakın zamanda tartışılan ve bir çok arkadaşın merak ettiği kısımları özetlemek istedim. Üzerine eklemek isteyenler bu konu altından devam edebilir.
Kullanıcı avatarı
turkoxHAMSTER
Praetorian Piyadesi
Praetorian Piyadesi

Forumda hala kafası karışanlar olduğunu gördüm ve uplama gereksinimi hissettim. :)
Kullanıcı avatarı
SPIEGLEIN
Yalnız Adam'ın Dostu
Yalnız Adam'ın Dostu
Lonca: Kök Tengri
Discord: met00

Mesaj gönderen SPIEGLEIN »

Sorular yok oluyor :D
Resim
Resim