Mrdz yazdı:Yani ben de diyorum ki, bu o madeni çeken kişinin şansı. Ayağının altına iki torba düştüğünü yani ardı ardına iki sefer çekmiş kadar şansın olduğunu biliyorsun. Kimi zaman günlerce çekersin düşmez, kimi zaman yanında geçerken çekersin pat diye önüne çıkıverir.
Arkadaşlar, eğer ki üzerinde şaheser olacaksa karşılığında şahesere layık bir emek harcanmalı diyorum bende. Şans artırıcı şansını artırıyor, ama dediğim gibi sen 40 yoldan doğrusunu tutturamıyorsan şansın yardımcı olmuyorsa da denemeye devam etmelisin. Yoksa şaheserleri tezgahtan almaktan bir farkı kalmaz. Şans'ın kelime anlamına bakmalıyız. Şans yükseldikçe fazla değerli maden gelecek diye kesin bişey yok. Ama fazla gelmesi muhtemel diye bişey var. İstatistik hesaplaması hiç bir zaman net bir değer veremez. Ama muhtemel değerlerinin en yüksek olasılığı verir. Testi yapan kişi şans çemberini çevirmiş bu çıkmış. Ama yarın tekrar yapsa çok farklı madenler çıkacaktır.
Sadece muhtemel istatistikle, kesinlik matematiğini birbirine karıştırmamalıyız. Muhtemellikte olasılık hasaplaması söz konusu ve her denemede farklı görüntü çıkacaktır. Burada test benim fikrimce şans faktörünün değişip değişmediği görselliğe dökülmüş. Bunda da 250 yerine 400 den fazla torba düşmüş. Yani bunun içinden çıkanlarda senin kısmetin
Benim şahsi fikrim budur.
Saygılarımla;
Anlatmak istediğini çok iyi anlıyorum.Kısacası Şans sizden yanaysa arttırıcın olsa da düşebilir olmasada düşebilir.Arttırıcının bana göre tek yararı var.Oda genellikle 2 torba aldığın için çöp madenlerle fazla iksir üretebiliyorsun.Evet 3.derece maden çekmek için arttırıcıyla şansın yükseliyor.Ama şans sizden yana değilse hiç bir zaman düşmeyedebilir.Her çektiğim maden saf olsun istemiyorum tabiki .Ama 500 600 çekişte 1 tane bile yakalayamayanlar için 300 elması 1 tane menekşe elmasa dönüştürebilme olsa güzel olur.En azından çektiği saf olmayan madeni de avantajlı duruma çevirebilir insanlar.En azından nasıl olsa bana saf düşmüyor deyip maden çekmeye küsmezler.
300 elması 1 menekşe elmasa işleme yöntemi bence güzel olur.En azından insanlar arttırıcı daha çok alır.300 ü bir an önce çekeyim ki 1 menekşe elmas alayım der.Belli mi olur? 300 ün içinde de 1 2 tane menekşe bulur.En azından emeğinin karşılığını aldığını hisseder.
Saygı bizden...